Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΕ ΣΗΚΩ ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΣΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 2.00 μ.μ. 
ΓΙΑ ΝΑ  ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!ΠΕΝΘΙΜΑ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΝΕΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ – ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΝΑΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, ημέρα έναρξης της συζήτησης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στην ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν δύο πρόσωπα που συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Κυριακής (Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Καραμπελιάς) και αυτοί που όχι μόνο συμμετείχαν αλλά συνέβαλαν αποφασιστικά στην οργάνωση όλων των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία (Μιχάλης Πατσίκας, Όθωνας Ιακωβίδης), προανήγγειλαν τα επόμενα βήματα του Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και για την μη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Την συνέντευξη τύπου παρακολούθησε η Νίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και μέλος του Διοικητού Συμβουλίου του ΙΗΑ – International Hellenic Association, η οποία μάλιστα έκανε και μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση (παρατίθεται παρακάτω αυτούσια).

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η έκκληση να ηχούν πένθιμα κάθε μισή ώρα, από το πρωί έως το βράδυ, οι καμπάνες των εκκλησιών σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο διαρκεί η συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την «Συμφωνία των Πρεσπών».

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης τύπου, τον συντονισμό της οποίας έκανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος, ήταν τα εξής:

Νέα συλλαλητήρια: Ανακοινώθηκε ότι οι διάφορες οργανώσεις που δραστηριοποιήθηκαν στον Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας είχαν από πέρσι την πρόθεση την ημέρα ψήφισης της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να υπάρξει συγκέντρωση Ελλήνων πολιτών που θα καταγγείλουν ειρηνικά το ξεπούλημα Ελληνικής πολιτιστικής παράδοσης ολόκληρων αιώνων. 

Μέσα στο πνεύμα αυτό, εάν η ψήφιση γίνει Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα γίνει νέο συλλαλητήριο από τις 7 το απόγευμα έως αργά το βράδυ που θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Εάν η ψήφιση αναβληθεί για Παρασκευή ή Σάββατο ή Κυριακή κ.ο.κ.ε. το νέο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα της ημέρας ψήφισης της επαίσχυντης συμφωνίας.


 Όλοι οι πολίτες που αντιτίθενται στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών καλούνται να επαγρυπνούν καθημερινά ώστε να δώσουν βροντερό παρών.

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν και πρακτικά δεν του αναγνωρίζεται καμιά εξουσία, μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών (α) αναπέμποντας αιτιολογημένα την συμφωνία στην Βουλή μετά από ενδεχόμενη ψήφιση της.

 Λόγοι υπάρχουν πάρα πολλοί τους οποίους και γνωρίζει πολύ καλά και μπορεί εύκολα να επικαλεστεί. (β) Εφ΄ όσον το άθροισμα αποστατών και κυβερνητικών βουλευτών υπερψηφίσει για δεύτερη φορά την συμφωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να παραιτηθεί στέλνοντας ηχηρό πολιτικό μήνυμα για την τεράστια δυσαναλογία λαϊκής βούλησης και κυβερνητικής απόφασης. 

Καταγγελία επεισοδίων: ‘Όλοι οι ομιλητές κατήγγειλαν την σκόπιμη διάλυση της μεγαλειώδους, σύμφωνα με όλα τα ξένα ΜΜΕ, συγκέντρωσης από οργανωμένες ομάδες λίγων μόνο ατόμων οι οποίες είχαν αποκλειστικό έργο την διάλυση της συγκέντρωσης με εντολή της κυβέρνησης. 

Όλα τα νέα συλλαλητήρια θα καταβληθεί προσπάθεια να περιφρουρηθούν, να είναι ειρηνικά και μέσα στα πλαίσια των ατομικών δικαιωμάτων κάθε πολίτη. 

Παρέμβαση Νίνας Γκατζούλη: Η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και μέλος του Διοικητού Συμβουλίου του International Hellenic Association (IHA), παρεμβαίνοντας στην συζήτηση έκανε έκκληση – μεταξύ άλλων- προς ολόκληρο τον κλήρο να συμπαρασταθεί στον αγώνα ηχώντας πένθιμα κάθε μισή ώρα, από το πρωί έως το βράδυ, τις καμπάνες των εκκλησιών σε ολόκληρη την Ελλάδα όσο διαρκεί η συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για την «Συμφωνία των Πρεσπών». 

Το πλήρες κείμενο της έκκλησης των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου έχει ως εξής:

«Κυρίες και Κύριοι,

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : 

Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις Υφηλίου συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για την Μακεδονία και συνεισέφεραν μαζί άλλες με Παμακεδονικές Ενώσεις στην οργάνωση και χρηματοδότηση των συλλαλητηρίων Θεσσαλονίκης και Αθηνών βοηθώντας τον Ελληνικό λαό να εκφράσει την θέληση του κατά της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ : 

Η συμφωνία των Πρεσπών πέραν των νομικών και συνταγματικών της ατελειών και παραβάσεων, είναι επί της ουσίας απαράδεκτη και προδοτική. Παραχωρεί το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας μας, διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα σε ένα λαό Σλάβων και Αλβανών και άλλων μειονοτήτων. 

Παρά τις τυπικές αλλαγές στο σύνταγμα τους, του οποίου την τελική μορφή αρνείται μέχρι στιγμής να δώσει στην δημοσιότητα η κυβέρνηση, οι Σκοπιανοί, ονομαζόμενοι επισήμως ως Μακεδόνες με χώρα την Βόρειο Μακεδονία στο τέλος θα διεκδικήσουν και την υπόλοιπη Μακεδονία με όχημα τον ανυπόστατο αλυτρωτισμό με την ύπαρξη ‘μακεδονικής’ μειονότητας στην Βόρεια Ελλάδα. 

Η παραχώρηση Ελληνικών εθνικών και ιστορικών χαρακτηριστικών που περιφρονούν τους πραγματικούς Έλληνες Μακεδόνες και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, αποτελεί ποινικό αδίκημα εσχάτης προδοσίας και πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ : 

Η παρούσα βουλή αποτελούμενη κατά πλειοψηφία από ιδεολογικά ανερμάτιστους και ανιστόρητους βουλευτές που κρίνουν με βάση το προσωπικό και κομματικό συμφέρον, δεν νομιμοποιείται να κρίνει με πλειοψηφία 151 βουλευτών για ένα τόσο σημαντικό θέμα. 

Λογικά θα έπρεπε να απαιτούνται τα 2/3 της Βουλής για να κριθεί ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Η διακρατική αυτή συμφωνία εάν εγκριθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα τεθεί εν ισχύ και θα προχωρήσει στον ΟΗΕ. 

Εάν σήμερα είναι δύσκολο να την σταματήσουμε, αύριο θα είναι ακόμη δυσκολότερο και η Ελλάδα θα έχει χάσει τα ιστορικά, εθνολογικά, οικονομικά και εμπορικά δικαιώματα με αμφισβητούμενα ακόμη και τα εδαφικά της σύνορα, που χαράχτηκαν με αίμα στους Βαλκανικούς πολέμους.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ : 

Δεδομένης της μορφής της νομοθεσίας που έχει επιτρέψει σε ένα κόμμα που πήρε λιγότερο του 30% να κυβερνά με 145 Βουλευτές και 6 αποστάτες, καθώς και του σημερινού συντάγματος που έχει καταντήσει την χώρα πρωθυπουργική δικτατορία, αφαιρώντας ουσιαστικές αρμοδιότητες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του απευθύνουμε την εξής προσωπική έκκληση: 

Αξιότιμε Πρόεδρε της Δημοκρατίας κύριε Προκόπη Παυλόπουλε, δεδομένης της υπάρχουσας συγκυρίας είσθε το μόνο πρόσωπο εντεταλμένο από το Σύνταγμα να περιφρουρείτε την χώρα επί της ουσίας από κάθε κομματική αυθαιρεσία και να υπερασπίζετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας έχοντας μάλιστα δώσει όρκο στο όνομα της Αγίας Τριάδος. 

Εάν αφήσετε να περάσει η σχεδιαζόμενη προδοσία θα καταλογιστείτε κι εσείς μεταξύ των προδοτών. Εκφράζοντας το Πανελλήνιο αίτημα που έχει δειχθεί με τα πρόσφατα συλλαλητήρια, απαιτούμε από εσάς να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και αναλογιζόμενος το βάρος των ευθυνών σας να παραιτηθείτε από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτοντας τέρμα στην επερχόμενη καταστροφή η οποία θα πλησιάζει εκείνη της Μικρασιατικής. Η Ελλάς θα σας ευγνωμονεί και η ιστορία θα σας κρίνει θετικά.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ : 

Σεβαστοί πατέρες, η πατρίδα μας ευρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Οι Έλληνες είναι αυτοί που διέδωσαν και διατήρησαν την ορθοδοξία ανά τους αιώνες και γι’ αυτό τον λόγο η θρησκεία και η παράδοση μας έχουν μπει στο στόχαστρο των εθνομηδενιστών και της νέας τάξης πραγμάτων. 

Ο αφανισμός του λαού μας και η συρρίκνωση της πατρίδας μας θέτει σε κίνδυνο και την Ορθοδοξία και σας καλούμε να υπερασπιστείτε το γένος μας. Σας ζητάμε να απευθύνετε λόγο συμπαράστασης προς τον Ελληνικό λαό και τις ημέρες που συζητείται η προδοτική συμφωνία στην Βουλή όλοι οι ναοί της χώρας να κρούουν πένθιμα τις καμπάνες ανά μισή ώρα από ανατολής μέχρι δύσεως του ηλίου. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ : 

Η Κυβέρνηση, ενώ σε άλλα θέματα φέρεται να μην είναι αντίθετη με την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, αρνείται στον ελληνικό λαό την έκφραση της άποψης του για ένα τόσο σοβαρό εθνικό ζήτημα. Ακόμη και η κυβέρνηση των Σκοπίων απευθύνθηκε άμεσα στον λαό για να ζητήσει την γνώμη του. 

Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις Υφηλίου απαιτούμε την εφαρμογή του δημοκρατικού δικαιώματος του ελληνικού λαού να αποφασίσει για το μέλλον του μέσω του δημοψηφίσματος και γι’ αυτό τον σκοπό στηρίζουμε την συλλογή υπογραφών που ξεκίνησαν διάφοροι φορείς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ : 

Τέλος, από αυτό το βήμα, διατρανώνουμε προς τους απανταχού Έλληνες την αποφασιστικότητα μας, ότι ο αγώνας για την μία και ελληνική Μακεδονία θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή. 

Κι ας γνωρίζουν όλοι που συντελούν σε αυτό το έγκλημα, ότι η ώρα να βρεθούν υπόλογοι και να λογοδοτήσουν για την συμμετοχή τους, δεν θα αργήσει».

Στο τέλος της συνέντευξης, προτάθηκε η μαζική παθητική αντίσταση κατά τα πρότυπα του Μαχάτμα Γκάντι που γονάτισε ολόκληρη την Βρετανική Αυτοκρατορία: 

Κλείσιμο σχολείων από εκπαιδευτικούς, δικαστηρίων από δικηγόρους, δήμων από δημάρχους, μέσων μεταφοράς από εργαζόμενους κ.ο.κ.ε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου