Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Ο ΕΠΙΣΗΣ ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ Ι. ΛΙΑΠΗΣ

 «ΙΕΡΕΑΣ» ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ON LIΝE ΚΑΙ ΟΙ «ΠΙΣΤΟΙ» ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!!!




Με ένα πρωτοφανές περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι το περασμένο Σάββατο, χρήστες του κοινωνικού δικτύου Facebook από την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα ο πρωθιερέας Ίγκορ Σάββα, κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό του Μητροπολίτη Επιφανίου, ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι με την έναρξη της καραντίνας η κοινότητά του ασκεί την τέλεση Θείας Ευχαριστίας και Μετάληψης on-line. 


«Με την έναρξη της καραντίνας τελούμε Θεία Λειτουργία on-line… Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε σκεπτόμουν τι μας παρεμποδίζει να κάνουμε τη Λειτουργία πλήρη. 

Δεόμαστε όπως αυτός ο άρτος και αυτός ο οίνος να γίνουν Σώμα και Αίμα Χριστού, ούτως ώστε να μας καταστήσουν μεταλαβόντες Αυτού, ίνα γίνωμεν Σώμα Αυτού. 

Είναι δυνατόν να μην ισχύει αυτή η προσευχή εξ αποστάσεως;(!!!) 

Μήπως τα ερτζιανά κύματα (WiFi) ή και η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών αποτελούν εμπόδιο για την πορεία μας προς την ένωσή μας με τον Χριστό και με το ζωοποιό Σώμα και Αίμα;» - τονίζει μέσω μηνύματος ο πρωθιερέας Ίγκορ.

Επίσης ο Ουκρανός κληρικός πρόσθεσε: «Το περασμένο Σάββατο είχα μια θαυμάσια εμπειρία συμμετέχοντας στη τέλεση πλήρους συλλείτουργου με θεία μετάληψη, το οποίο διοργανώθηκε μέσω της εφαρμογής συνομιλίας και τηλεδιάσκεψης Hangouts Google χοροστατούντος του π. Δημήτρη Βάισμπουρντ.

Ο καθένας από τους συμμετέχοντες στη τελετή έβαλε μπροστά από την οθόνη τον άρτο, τον οίνο και το νερό. Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Ιωάννη του Χρυσοστόμου με το να διαβάζουν και να ψέλνουν οι συμμετέχοντες μέρη της ακολουθίας εκ περιτροπής. 

Ο καθαγιασμός των Τίμιων Δώρων έγινε με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά τη διάρκεια της ιερουργίας στον Ιερό Ναό. Όλοι οι συμμετέχοντες κοινώνησαν, ο καθένας στην οικεία του!!! 

Ήταν μια θαυμάσια και μυσταγωγική Θεία Λειτουργία».

Άλλοι συμμετέχοντες στην τελετή επίσης επιβεβαιώνουν το γεγονός της τέλεσης της Ευχαριστίας on-line. 

Η κοινότητα προτίθεται να καταστήσει τέτοιες λειτουργίες τακτικές προσκαλώντας νέα μέλη και αναζητώντας χρηματοδότες. 

Ο πρωθιερέας Ίγκορ Σάββα στον ελεύθερο χρόνο του, πέραν της ιερατικής του δραστηριότητας, παρέχει γνωματεύσεις ως ψυχολόγος και διδάσκει το παίξιμο της κιθάρας, επίσης on-line.

Η Ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει το εν λόγω γεγονός!

Ο πρωθιερέας Ίγκορ της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας

2020 05 12 21.00.16

4 σχόλια:

  1. Θα ήθελα πολύ να το σχολιάσω αλλά πραγματικά δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράφει τέτοια ύβρις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΉ,.....ΠΈΡΑ ΑΠΌ ΤΙΣ " ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΝ ΜΕΤΑΠΑΤΕΡΙΚΈΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΕΣ", ΠΕΡΆΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ , ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ ΜΠΕΡΝΤΈ, ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΣΗ, ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΊΟΥ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ;;;;
    ΕΙΣ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ......ΚΑΡΑ-ΚΑΤΆΚΡΙΜΑ!!!!!!
    ΠΌΣΗ ΤΎΦΛΩΣΗ ΝΟΌΣ ΠΛΈΌΝ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΎ ΚΑΚΙΆ, ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, ΩΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΥΒΡΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ....ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΝΕΜΕΣΙ, ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΊΣΩΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ Κ ΓΟΜΟΡΡΑΣ;;;
    ΑΛΛΆ, ΑΠΟ ΕΚΕΊ ΠΟΥ......ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΑΜΕΝΌΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΆΛΛΑ. ΔΥΣΤΥΧΏΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετα την υβρη ειναι ατις,δηλαδη κατι σαν το:"μωραινει Κυριος ων βουλεται απωλεσαι",ειναι η κατασταση οπου μετα την υβρη το μυαλο του υβριστη θολωνει και κανει χειροτερα της υβρης,κατ ι σαν το:"και η εσχατη πλανη χειροτερη της πρωτης",ωστε μετα ερχεται η δικη,η νεμεσις

      Διαγραφή