Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΟΙ ΔΙΣ-ΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΣ-ΕΒΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!


Ο Δ' ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ 7ης (Ζ') ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΕΝ ΝΙΚΑΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΝΑΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΙΑ ΚΙ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.
ΒΙΝΤΕΟ




 Κανών Δ΄ της Αγίας και Οικουμενικής Εβδόμης (Ζ΄) Συνόδου της εν Νικαία: «…Εἴ τις οὖν δι΄ ἀπαίτησιν χρυσοῦ, ἤ ἑτέρου τινός εἴδους, εἴτε διά τινα ἰδίαν ἐμπάθειαν, εὐρεθείη ἀπείργων τῆς λειτουργίας, καί ἀφορίζων τινά τῶν ὑπ΄ αὐτόν κληρικῶν, ἤ σεπτόν ναόν κλείων, ὡς μή γίνεσθαι ἐν αὐτῷ τάς τοῦ Θεοῦ λειτουργίας, καί εἰς ἀναίσθητον τήν ἑαυτοῦ μανίαν ἐπιπέμπων, ἀναίσθητος ὄντως ἐστί, καί τῇ ταυτοπαθείᾳ ὑποκείσεται, καί ἐπιστρέψει ὁ πόνος αὐτοῦ ἐπί τήν κεφαλήν αὐτοῦ, ὡς παραβάτης ἐντολῆς Θεοῦ καί τῶν Ἀποστολικῶν διατάξεων…».

 Απόδοση του Κανόνα στη Νεοελληνική: «…Εάν λοιπόν θα μπορούσε να είχε βρεθεί κάποιος επίσκοπος, που να απαγορεύσει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, απαιτώντας χρυσό ή κάποιο άλλο είδος ή ακόμη για λόγους κάποιου προσωπικού πάθους και μάλιστα να αφορίσει κάποιον από τους κληρικούς, που υπάγονται στη δική του εκκλησιαστική δικαιοδοσία ή ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ Σ' ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και με αναισθησία επιρρίψει τη μανία του με τιμωρίες, είναι όντως αναίσθητος και θα υποστεί και αυτός τα ίδια που έχει κάνει. 

Ο πόνος που έδωσε, θα επιστρέψει στο δικό του κεφάλι, διότι υπήρξε παραβάτης της εντολής του Θεού και των Αποστολικών Διατάξεων…».







2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να οπλιστούμε με πίστη, υπομονή και πνευματική εργασία γιατί πλησιάζει η ώρα του λογαριασμού σε ατομικό και εθνικό επίπεδο.
    Η Ελληνική Κυβέρνηση με τα νομοθετήματα των τελευταίων ετών, με τη στάση της απέναντι στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, η Διοικούσα Εκκλησία μας, οι ιεράρχες, ιερείς, τα μοναστήρια, οι πιστοί, οι ολιγόπιστοι, οι άπιστοι ΟΛΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΜΑΣΤΕ και πολύ σύντομα και απότομα θα βγουν τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει έλεος σε αυτό που έρχεται. Κλαίει 60 μέρες η Παναγία. Πότε ξαναέγινε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή