Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ!

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΛΟΓΩ...COVID!!!


ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ…
ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΑΡΚΑ ΝΕΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Στη Γαλλία 6000 νεκροί περισσότεροι από καρκίνο λόγω καθυστέρησης διάγνωσης από lockdown.Στην Ελλάδα πόσοι; Αυτούς ποιός τους σκότωσε;

Εκτιμήσεις της Unicancer αναφέρουν ότι το α΄lockdown για Covid-19 θα μπορούσε να επιφέρει 1000 – 6000 επιπλέον νεκρούς ασθενείς που δεν διαγνώσθηκαν αρκετά νωρίς ή που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους.

Το Covid-19 θα ευθύνεται για θανάτους καρκινοπαθών στη Γαλλία του επόμενους μήνες; Ναι εκτιμά το Unicancer που περιλαμβάνει τα δεκαοκτώ κέντρα καρκίνου στη Γαλλία και θεραπεύει περίπου το 25% των ασθενών. Μεταξύ 1000 και 6.000 καρκινοπαθών θα μπορούσαν να πεθάνουν τα επόμενα χρόνια. 

Αυτοί οι ασθενείς δεν είδαν έναν ειδικό κατά τη διάρκεια του lockdown, λόγω φόβου για τον ιό ή λόγω έλλειψης εύρεσης διαθέσιμου ειδικού. 

Σύμφωνα με τη μελέτη που διενήργησε η Unicancer, η μείωση των νέων ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία μειώθηκε κατά 6,8% τους πρώτους επτά μήνες του 2020. Η πτώση ήταν ιδιαίτερα σημαντική τον Απρίλιο και τον Μάιο με μείωση 21%. 

Η μείωση του αριθμού των νέων διαγνώσεων υπερβαίνει το 20% σε ορισμένα ιδρύματα. Οι συνέπειες της μη ραντεβού με έναν ειδικό, ακτινολόγο ή κέντρο καρκίνου, σε περίπτωση ύποπτου συμπτώματος, θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του όγκο ή καρκίνο. 

Οι καθυστερήσεις στην εξέταση του καρκίνου του μαστού, του πνεύμονα ή του παχέος εντέρου είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Unicancer Jean-Yves Blay υπολογίζει ότι «6% περισσότερος κίνδυνος θανάτου ανά μήνα αργά».

O πρόεδρος του Unicancer ο Jean-Yves Blay λέει “για τους ασθενείς που γνωρίζαμε ήδη, όλα είναι καλά, η παρακολούθηση πραγματοποιήθηκε εγκαίρως. Το πρόβλημα, η ανησυχία, είναι για τους νέους ασθενείς.” 

Τα στοιχεία του αντίκτυπου του δεύτερου lockdown δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το πρώτο που διήρκεσε 55 ημέρες, οι ασθενείς μπόρεσαν να συνεχίσουν να φροντίζονται στα αντικαρκινικά κέντρα. 

257.000 άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο στη Γαλλία το 2019. Eνώ από covid συγκριτικά μόλις σχεδόν 70.000 το 2020 αλλά για καρκίνους θα μιλάμε τώρα;;;; 

Oπότε οι αριθμοί και η στατιστικολαγνεία δεν ήταν παρά ένα ακόμη εργαλείο προπαγάνδας και τρομοκρατίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου