Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥ. ΜΥΣΤΗΡΙΟ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ


ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΣΤΕΡ ΣΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΟΥ ΙΟΥ;


Tα Μυστήρια των Παρισίων: Tο 2014, το Iνστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία απώλεσε 2 500 σωλήνες με SARS-Cov. To 2015, επιστήμονας του Institut Pasteur της N. Κορέας μετέφερε λαθραία αεροπορικώς στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, 3 σωλήνες με δείγματα του Mers Coronavirus. Δικαστική έρευνα απέδωσε βαρύτατες κατηγορίες στο Ινστιτούτο….

Πολλά σενάρια έχουν διατυπωθεί για την φύση και την πραγματική καταγωγή του ιού το πως και από που προήλθε…Πάντως γεγονός αναντίρρητο είναι ακόμη και για τους πιο δύσπιστους ότι αυτός ο ιός έγινε αφορμή για να καταλυθεί το Πολίτευμα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε παγκόσμιο επίπεδο με διαρκή Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Στρατιωτικό Νόμο Απαγόρευση Κυκλοφορίας κ.α 

Ήταν οπότε προκλητέος, διέφυγε ατυχώς από βιολογικό εργαστήριο ή είναι παράγωγο του φυσικού προτσές;


Ωστόσο από την έρευνα προκύπτει ότι ο Καθηγητής δεν επικαλέστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ τίποτα πιο διαφορετικό από αυτό που είχε διαρρεύσει στον τύπο πριν λίγα χρόνια και μάλιστα είχε γίνει αντικείμενο ενδελεχούς δικαστικής έρευνας με βαρύτατες κατηγορίες για το Ερευνητικό Κέντρο. Οπότε γιατί αυτή δυσανάλογη απάντηση του καθεστώτος στον διακεκριμένο επιστήμονα;;

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας liberation και το γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων AFP της 8/3/2017 δύο χρόνια δηλ. πριν την εκδήλωση της επιδημίας covid19 με τίτλο: ”διακίνηση ιών: το Ινστιτούτο Παστέρ στοχευμένο από μια έρευνα”:

Στην πραγματικότητα, το Ερευνητικό Κέντρο (Inst.Pasteur) αποτελεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες μπόρεσαν να φτάσουν στο εσωτερικό του επικίνδυνοι ιοί τον Οκτώβριο του 2015 από τη Νότια Κορέα.

“Χειρισμός και παράνομη μεταφορά δειγμάτων επικίνδυνων ιών, απώλεια σωλήνων που περιέχουν δυνητικά θανατηφόρα βακτηρίδια, κλεμμένους υπολογιστές που μπορούν να αποθηκεύσουν εμπιστευτικά δεδομένα σε κίνδυνο …”,η εφημερίδα le Parisien απαριθμεί τις κύριες κατηγορίες που βαρύνουν το Institut Pasteur …

Στην πραγματικότητα, το Ερευνητικό Κέντρο αποτελεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες μπόρεσαν επικίνδυνοι ιοί μπόρεσαν να φθάσουν στο εσωτερικό του τον Οκτώβριο του 2015, από τη Νότια Κορέα, χωρίς να το γνωρίζουν οι υγειονομικές αρχές, αποκαλύπτει η καθημερινή εφημερίδα.

«Στις 11 Οκτωβρίου 2015, μια επιστήμονας του Institut Pasteur της N.Κορέας μετέφερε λαθραία (με περιθωριακό τρόπο) με μια πτήση Séoul-Paris, 3 σωλήνες με δείγματα του Mers Coronavirus, ενός ιού δυνητικά θανατηφόρου, που μεταδόθηκε από την καμήλα κι εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012 στη Μέση Ανατολή», εξηγεί η έρευνα. 

««Ο ιός, αποθηκευμένος προσεκτικά σε ένα μικρό μπλε κουτί καλλυντικών, στη συνέχεια παρέμεινε στο ράφι στο γραφείο ενός ερευνητή στο Ινστιτούτο χωρίς καμία υγειονομική προφύλαξη από τις 16 έως τις 23 Οκτωβρίου. Όλα αυτά παρά τους αυστηρούς εθνικούς κανόνες του Κώδικα Υγείας », διηγείται η le Parisien.

Η υπόθεση “δεν αποκαλύφθηκε παρά μόνο ένα χρόνο αργότερα από μια έγκαιρη διαρροή στον κορεατικό τύπο.” Στις 19 Δεκεμβρίου, η εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε μια προκαταρκτική έρευνα.

Καταστράφηκαν τρία δείγματα στα κρυφά

Η διεύθυνση του ερευνητικού κέντρου αφιερωμένου στην υγεία έλαβε “την απόφαση να καταστρέψει κρυφά τα τρία δείγματα του ιού χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως την υγειονομική αρχή ( Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας, ANSM) και χωρίς καν να δηλώσει το συμβάν εντός 48 ωρών, όπως απαιτείται από το νόμο », συνέχισε η εφημερίδα. (σσ. πολλές παραλείψεις υγειονομικών πρωτόκολλων κι ασφάλειας αλληλοδιαδοχικά). 

«Τα δείγματα που έφτασαν είχαν υποβληθεί σε αντιμετώπιση αδρανοποίησης και ως εκ τούτου δεν παρουσίαζαν κίνδυνο μόλυνσης. 

Το λάθος ήταν που δεν κάναμε μια δήλωση στο ANSM με το οποίο συνεργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τα πράγματα », δικαιολογείται ο Christian Bréchot, γενικός διευθυντής του ινστιτούτου, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε το 2016, αν και το καταστατικό του ιδρύματος δεν το επιτρέπει.

«Η απουσία δήλωσης δεν επέτρεψε να τεθούν σε εφαρμογή άμεσα αστυνομικά μέτρα υγειονομικά που θα επέτρεπαν την αξιολόγηση με βεβαιότητα της κατάστασης αλλά ούτε και την ενδεχόμενη ανάπτυξη μέτρων προστασίας των πληθυσμών»παρατηρεί το ANSM σ΄έκθεση της έρευνας του που κατατέθηκε στη δικαιοσύνη.
όπως το θυμίζει η le Parisien, ήδη το 2014, το Institut Pasteur απώλεσε περί τους 2 500 σωλήνες με SRAS, μια μολυσματική ασθένεια κι δεν πιέστηκε για να το δηλώσει παρά… 2 μήνες αργότερα.

Το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο – SARS (Le syndrome respiratoire aigu sévère –SRAS– είναι μια μολυσματική νόσος των πνευμόνων οφειλόμενη σ΄έναν coronavirus, τον SARS-CoV..

Tα Μυστήρια των Παρισίων……πιστοποιείται λαθραία διακίνηση επικίνδυνων ιών μέσα σε πολιτικές πτήσεις από ”τρελούς επιστήμονες”. Ινστιτούτα διεθνούς κύρους όπως το Παστέρ δεν τηρούν την υγειονομική και προβλεπόμενη δεοντολογία για την ασφάλεια σε σχέση με δήλωση συμβάντων. 

Λειτουργούν με αδιαφάνεια αναφορικά με τις αρχές…Τα ύποπτα συμβάντα και το 2014 και το 2015 έχουν να κάνουν με coronavirus….Υπάρχει ανάμειξη ασιατικής χώρας αλλά προκύπτει ότι είναι η Νότια Κορέα….

Kι αν είναι αυτή η πολιτική του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Παστέρ να μην τηρεί κανόνες τότε τι συμβαίνει με τα χιλιάδες άλλα πιο ανώνυμα βιολογικά εργαστήρια ανά τον κόσμο που επιδίδονται σε κάθε μορφής έρευνα; 

Tελικά ποιός θέτει τη Δημόσια Υγεία και την Παγκόσμια Υγεία σε άμεσο κίνδυνο ο πολίτης ή οι φαρμακοβιομηχανίες, Ερευνητικά Κέντρα, βιολογικά εργαστήρια, ανταγωνισμός κρατών για υπεροπλία στον τομέα των βιολογικών όπλων κλπ;;; Και γιατί αυτή η παράμετρος ενώ υπάρχουν τα στοιχεία και οι υποθέσεις συστηματικά αποσιωπείται σαν να μην υπάρχει;

YEMENH ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ Π.Ο.Υ ΚΙ Ο ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΤΟΥ;;;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου