Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ:ΟΙ ΜΟΛΥΝΘΕΝΤΕΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ RAPID ΤΕΣΤ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΠΑΤΟΝΕΤΑ;

ΝΕΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ     ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 20% ΣΤΟ ΝΟRFOLK ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ!



Συνεχείς μεταλλάξεις του ιού: Στην Ισπανία μολύνθηκε το 1/10 του πληθυσμού από νέο στέλεχος και στην Αγγλία το 20% στο Norfolk από νέο covid…

Νέο στέλεχος coronavirus πίσω από το ένα πέμπτο των περιπτώσεων στο Norfolk,στην Αγγλία δείχνουν τα δεδομένα σύμφωνα με τον theguardian 15/12/20. 

Αλλά και στην Ισπανία το ” ποσοστό του ισπανικού πληθυσμού που έχει μολυνθεί από νέο κορωναϊό σχεδόν διπλασιάστηκε, στο 10%, ή περίπου 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι, στο δεύτερο κύμα της επιδημίας από τα τέλη του καλοκαιριού, καταδεικνύουν σήμερα τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου μιας έρευνας αντισωμάτων, που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο.

«Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί…, οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος», εξήγησε η Ραχέλ Γιότι, διευθύντρια του ινστιτούτου Carlos III Health, που ηγήθηκε μαζί με άλλους της έρευνας.(sofokleousin)


Αλλά και το Γάλλο Λοιμωξιολόγο Ραούλ Ντιντιέ που διαρκώς δηλώνει ότι υπάρχουν πολλές μεταλλάξεις του ιού οπότε ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ανάπτυξη θεραπείας κι όχι εμβολίου ”με νέους ιούς, ιούς που είχαν διαφορετικές εξελίξεις..Ξέρουμε τώρα κι αυτό δεν είναι καλό νέο για το εμβόλιο ότι αυτοί οι νέοι ιοί μπορούν να σας μολύνουν ενώ εσείς ήδη έχετε μολυνθεί“, συνεχίζι ο Καθηγητής Raoult. 

Ένα νέο στέλεχος του κοροναϊού βρίσκεται πίσω από το ένα πέμπτο όλων των περιπτώσεων στο Norfolk.

Η νέα του εκδοχή εντοπίστηκε από το παρατηρητήριο της Public Health England στο Λονδίνο και το Κεντ, αλλά έχει εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές, αντιπροσωπεύοντας το 20% των περιπτώσεων μολύνσεων με τον ιό στο Norfolk – κυρίως γύρω από το Norwich – 10% στο Essex και 3% στο Suffolk. Άλλες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στη Σκωτία και την Ουαλία. Η δυναμική του στο Λονδίνο ποικίλλει μεταξύ δήμων.

Διεξάγονται επείγουσες μελέτες στο Porton Down και σε άλλα εξειδικευμένα εργαστήρια για να προσδιοριστεί εάν το στέλεχος εξαπλώνεται πιο εύκολα ή μερικώς αποφεύγει το ανοσοποιητικό σύστημα, με προκαταρκτική έρευνα που υποδηλώνει ότι συντρέχουν λόγοι ανησυχίας γράφει ο theguardian.


Ο Ματ Χάνκοκ ο Υπ. υγείας, ανακοίνωσε την ανακάλυψη του νέου κορωνοιού τη Δευτέρα, λέγοντας ότι μπορεί να προκαλεί την αύξηση των λοιμώξεων στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά.

Αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια ή ότι τα εμβόλια Covid δεν θα προστατεύσουν από αυτήν, οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι η παραλλαγή μπορεί να εξαπλωθεί γρηγορότερα, καθιστώντας πιο δύσκολη τη συγκράτησή τους…

Περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις εντοπίστηκαν σε 60 περιοχές τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως στο νότο και ανατολικά

Η νέα παραλλαγή, με την ονομασία VUI – 202012/01, έχει επτά μεταλλάξεις στην ακίδα πρωτεΐνης που στερεώνει την επιφάνεια του ιού. Η πρωτεΐνη ακίδα είναι το κλειδί που χρησιμοποιεί ο ιός για να ξεκλειδώσει ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει. Είναι επίσης ο στόχος για πολλά αντισώματα. 

Οι μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη των ακίδων έχουν συχνά μικρό αντίκτυπο, αλλά μπορούν δυνητικά να αλλάξουν τη μολυσματικότητα του ιού ή να τον καταστήσουν λιγότερο ευαίσθητο σε αντισώματα που εκλύονται από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μια βασική μετάλλαξη στο νέο στέλεχος, γνωστό ως delta 69/70, έχει εμφανιστεί σε χιλιάδες δείγματα κορονωϊού σε όλο τον κόσμο. 

Οι επιστήμονες ερευνούν εάν η μετάλλαξη βοηθά τον ιό, ίσως αποφεύγοντας τα αντισώματα ή ενισχύοντας την ικανότητά του να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. Οι προκαταρκτικές δοκιμές στο εργαστήριο της Gupta δείχνουν ότι η μετάλλαξη μπορεί να αυξήσει τη μολυσματικότητα του ιού, αλλά απαιτείται εκτενέστερη εργασία για να επιβεβαιωθεί το εύρημα.

Ένας λόγος για τον οποίο το delta 69/70 προκαλεί ανησυχία είναι ότι άλλες εκδόσεις του coronavirus που κυκλοφορούν ήδη φαίνεται να εξαπλώνονται γρηγορότερα όταν αποκτούν τη μετάλλαξη.Παρά τις άπειρες μεταλλάξεις οι κρατικοί ειδήμονες στην Αγγλία καθησυχάζουν για τη δραστικότητα των εμβολίων…

Οι συνεχείς μεταλλάξεις του ιού συν την εκτίμηση του Dr. Thomas Binder Καθηγητή Καρδιολόγου διευθυντή του εργαστηρίου Ηχοκαρδιογραφίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Βιέννης μ΄ερευνητικό έργο στις ΗΠΑ που δηλώνει πως ”είναι βιολογικώς αδύνατο ένα “δεύτερο κύμα ” ενός αναπνευστικού ιού ενώ ήδη οδηγούμαστε στο τρίτο συνηγορούν πως μάλλον είναι υπόθεση βιοτρομοκρατίας.. γι αυτό άλλωστε όλοι μίλησαν και για πόλεμο…..

Και βέβαια αν θες ειρήνη προετοιμάζεσαι για πόλεμο .. και ήμασταν ανέτοιμοι και βέβαια σε έναν πολίτη που τον καλείς ως στρατιώτη σ΄ένα πόλεμο ποτέ δεν του ρίχνεις το ηθικό .. θα είναι καταστροφικό..

Κάθε πόλεμος γίνεται χρυσή ευκαιρία κερδοσκοπίας…

Καλό θα ήταν να μην γίνεται εμπορευματοποίηση του τρόμου αλλά ν΄αναζητούνται οι πιο πειστικές και ενδεδειγμένες λύσεις με βάση το ιατρικώς κι επιστημονικώς ορθό…

Οι αντιρρησίες οι αιρετικές φωνές της ιατρικής κοινότητας αυτή τη στιγμή μάλλον δικαιώνονται …



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου