Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ! ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΛΩΝ:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ!!!

WOLF-DIETER LUDWIG: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ!
ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ»


Ο καθηγητής Wolf-Dieter Ludwig επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων της Γερμανικής Ιατρικής Εταιρείας : δεν θα εμβολιαστώ. Είναι ανεπαρκές κι άγνωστο το δείγμα των δοκιμών. Δεν δημοσιεύθηκε πρωτοφανώς κλινική μελέτη. Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκεί η ανοσία και ποιες οι παρενέργειες κυρίως για πιο ευπαθείς.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Φαρμάκων της Γερμανικής Ιατρικής Εταιρείας δηλώνει πως δεν θα εμβολιαστεί προς το παρόν κι επικρίνει την κατάσταση της μελέτης με τους κατασκευαστές εμβολίων mRNA. 

Καταγγέλει ότι οι φαρμακοβιομηχανίες στηρίζουν τα όποια αποτελέσματά τους σε μηδαμινό πολύ περιορισμένο αριθμό εθελοντών που υποβλήθηκαν στον εμβολιασμό.Επικρίνει όσους μίλησαν για ασφαλή εμβόλια. Δηλώνει δεν θα εμβολιαστώ. 

Καταγγέλει είναι ανεπαρκές κι άγνωστο το δείγμα των δοκιμών. και ότι δεν δημοσιεύθηκε πρωτοφανώς κλινική μελέτη.Ενώ είπε δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκεί η ανοσία και ποιες οι παρενέργειες κυρίως για πιο ευπαθείς.

Μόνο 170 “μολυσμένα” άτομα από BioNTech και 90 από τη Moderna δόθηκαν ως αποδεικτικά στοιχεία – αν και δεν ήταν σαφές εάν ήταν επίσης άρρωστοι.


Σε μια συνέντευξη στην Die Welt 5/12/20 , ο πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμάκων της Γερμανικής Ιατρικής Εταιρίας, ο καθηγητής Wolf-Dieter Ludwig, με τίτλο “δεν γνωρίζουμε επί του παρόντος πώς λειτουργεί το εμβόλιο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου” επέκρινε την κατάσταση της μελέτης με τα εμβόλια της BioNTech και της Moderna – και ως εκ τούτου προς το παρόν δήλωσε δεν θα εμβολιαζόταν κατά του Covid-19.



Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ότι ο ιολόγος καθηγητής Alexander Kekulé δεν θέλει να εμβολιαστεί προς το παρόν, ο καθηγητής Ludwig απαντά:

«Ο κ. Kekulé είναι μέλος της επιτροπής μας. Δεν συμφωνώ πάντα με όλα όσα λέει, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα κάνω το ίδιο. Είμαι ήδη στην ομάδα κινδύνου αναφορικά με την ηλικία μου. Περιμένω όμως να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών.

Συγκεκριμένα, θα ήθελα να δω ποιες ηλικιακές ομάδες εξετάστηκαν, ποιες ήταν οι παρενέργειες στους μεμονωμένους πληθυσμούς. Θα ήθελα επίσης να μάθω πόσο διαρκεί η ανοσία. Δεν είναι σαφές εάν ο εμβολιασμός πρέπει να ανανεωθεί, όπως με τον τέτανο, τη διφθερίτιδα ή τον κοκκύτη.

Ο γιατρός επίσης άσκησε κριτική στη δήλωση της Ομοσπονδιακής Υπουργού Έρευνας Anja Karliczek (CDU) ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Διότι με την τρέχουσα κατάσταση των όσων γνωρίζουμε- μελέτης, μια τέτοια πρόταση είναι «απρόσεκτη».

Ο υπουργός θα μπορούσε να πει ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη ενδείξεις σοβαρών, οξείων παρενεργειών. Αλλά δεν ξέρει σε ποιο βαθμό έχουν δοκιμαστεί καθόλου ιδιαίτερα στα ευάλωτα άτομα.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αξιολογήσει τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες. Το μόνο που έχουμε είναι δελτία τύπου από τους παρασκευαστές. 


Με την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα, ο καθηγητής Ludwig παίρνει μια σκληρή γραμμή. Επειδή αυτό που παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο κοινό “του υπενθύμισε μια δημοπρασία”.

Η BioNTech υποσχέθηκε αποτελεσματικότητα 90% για να την περάσει η Moderna με 94%, ενώ η BioNTech μιλάει για 95%. Ωστόσο, θα προτιμούσε να γνωρίζει ”ποιος δοκιμάστηκε, ποια τελικά σημεία εξετάστηκαν και ποιο ήταν το ποσοστό των ηλικιωμένων με συννοσηρότητα ». 

Δεν είναι σαφές εάν υπήρχαν ασθενείς με κίνδυνο μεταξύ των εξεταζομένων.Λείπουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Ο γιατρός θεωρεί τον αριθμό των εξετάσεων ως ένα από τα άλλα αδύνατα σημεία. Επειδή η BioNTech αναφέρεται σε 170 μολυσμένα άτομα για να αποδειχθεί αποτελεσματικότητα. 162 από αυτούς είναι στην ομάδα σύγκρισης και οκτώ στην ομάδα εμβολίων. Στην Moderna, από την άλλη πλευρά, είναι 90 έναντι πέντε.

Για τον καθηγητή Ludwig είναι επομένως σαφές:

«Συνολικά, αυτά είναι πολύ λίγα τεκμήρια. Εάν θέλετε να διαθέσετε ένα νέο φάρμακο στην αγορά με τέτοια δεδομένα, έχετε πρόβλημα. 

Και αυτό που με ενοχλεί ακόμη περισσότερο: Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί οι 170 ή 95 μολυσμένοι άνθρωποι. Νέοι που είναι θετικοί αλλά χωρίς συμπτώματα; Ή μήπως ηλικιωμένοι ασθενείς με δυνητικά σοβαρές ασθένειες; 

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το εμβόλιο σε ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο, δηλαδή σε εκείνους που πρέπει πρώτα να προστατευτούν »

Ο καθηγητής Ludwig σχολίασε επίσης μια πιθανή απαίτηση εμβολιασμού στο ORF – την οποία απέρριψε σαφώς:




_ Ο καθηγητής Ιατρικής κι Ερευνητής Dr Wolf-Dieter Ludwig είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμάκων της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης και συν-συντάκτης του “DER ARZNEIMITTELBRIEF” (ISDB) από το 2006. 

Είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ιατρικής Εταιρείας από το 2013. 

Από το 2001 έως τον Αύγουστο του 2017, διετέλεσε Ιατρικός Διευθυντής και Προϊστάμενος του Τμήματος Αιματολογίας, Ογκολογίας, Ανοσολογίας Όγκου και Παρηγορητικής Φροντίδας στο HELIOS Clinic Berlin-Buch (πρώην Charité).Σπούδασε ιατρική στα πανεπιστήμια Louvain, Ίνσμπρουκ και Βερολίνου.

 Πήρε το Μεταπτυχιακό και το Διδακτορικό του από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, με πτυχία για εξειδίκευση στην εσωτερική ιατρική, την ιατρική μετάγγισης και την αιματολογία / ογκολογία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου