Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: " ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΓΚΩΣΕΙ...ΘΑ ΤΟΥ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΌΝΤΙΑ"...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ε.Ε.: ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ 29ΧΡΟΝΟ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΛ΄ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ, ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΑΝ... 



Ο Λουκασένκο έχει αυξήσει απότομα τα ποσοστά στο γεωπολιτικό παιχνίδι.Aπό την άλλη είναι ο ρυθμιστής.. γεωπολιτικών εξελίξεων στο βορρά όσο ο Άσαντ στο Νότο.

Σε απάντηση, η Δύση θα ανεβάσει το διακύβευμα ακόμη υψηλότερα.

Σε αυτήν την περίπτωση, η Ρωσία έχει μόνο δύο επιλογές: είτε αναδιπλώνεται πετώντας τα χαρτιά στο τραπέζι, ή εγγράφεται, μπαίνει στο παιχνίδι, αυξάνοντας το διακύβευμα ακόμη περισσότερο.

Μας φαίνεται ότι το απόσπασμα του Πούτιν να τρίζει τα δόντια σε όσους θέλουν να δαγκώσουν κάτι από τη Ρωσία δείχνει ξεκάθαρα πώς θα ενεργήσει η Ρωσία σε αυτήν την κατάσταση.

Η Λευκορωσία δεν είναι απλώς μια μετα-σοβιετική χώρα. Είναι μέρος του πολιτιστικού, οικονομικού και διανοητικού χώρου του ρωσικού πολιτισμού.

Πολλά κανάλια Telegram αντιλαμβάνονται τις ενέργειες του Λουκασένκο επιφανειακά, πιστεύοντας ότι σε λάθος χρόνο επιδείνωσε την κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης την παραμονή της συνάντησης του Πούτιν με τον Μπάιντεν.

Στην πραγματικότητα, η Λουκασένκο έπαιξε όχι μόνο εναντίον της Δύσης. Στην ουσία παρενέβη στην εσωτερική πολιτική της Ρωσίας, εισάγοντας μια ανισορροπία στο καθιερωμένο παγιωμένο status quo της ρωσικής ελίτ, με βάση τη διαιτησία του Πούτιν για τα συμφέροντα διαφόρων ομάδων εξουσίας και φυλών.Έγειρε την πλάστιγγα..

Προφανώς, η απαγόρευση της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ της Λευκορωσίας και των χωρών της ΕΕ είναι μόνο το αρχικό στάδιο του πολέμου κυρώσεων, το οποίο η Δύση θα εξαπολύσει εναντίον της Λευκορωσίας.

Όλες οι κυρώσεις είναι ακόμη μπροστά. Θα είναι πολύ σκληρές και θα επηρεάσουν τομείς της οικονομίας που είναι πολύ ευαίσθητοι για τη Λευκορωσία, είτε πρόκειται για διύλιση πετρελαίου είτε για την παραγωγή και πώληση λιπασμάτων..

Η Δύση δεν θα συγχωρήσει τον Λευκορώσο Πρωτάσεβιτς, διότι σε αντίθεση με τον Ναβάλνι, ο ιδιοκτήτης του καναλιού NEXTA μπορεί να πει και να αποκαλύψει τέτοια μυστικά στην Λευκορωσική KGB που αυτό μπορεί να έχει πολύ μεγάλες συνέπειες τόσο για την αντιπολίτευση όσο και για τη Ρωσία.

Μιλάμε για τους μηχανισμούς χρηματοδότησης και αλληλεπίδρασης των μέσων της αντιπολίτευσης και των μπλόγκερ με δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και δυτικούς πολιτικούς. 



Ο Πρωτάσεβιτς γνωρίζει πολλά, και δεδομένου του πόσο σκληρά ενεργεί η Λευκορωσική KGB σε τέτοιες καταστάσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ιδιοκτήτης του καναλιού NEXTA θα παραδώσει ό, τι ξέρει, συμπεριλαμβανομένων των μηχανισμών αλληλεπίδρασης δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών με Ρώσους συνεργάτες πληροφοριών ( Γενικό κανάλι SVR ετοιμαστείτε).

Με την πρώτη ματιά, η άποψη ορισμένων καναλιών tg ότι οι ενέργειες του Λουκασένκο θα επιφέρουν στη Ρωσία ορισμένα προβλήματα και θα επιδεινώσουν τις σχέσεις της με τη Δύση είναι αρκετά λογικές.

Όμως, οποιοδήποτε νόμισμα έχει 2 όψεις.
Οι κόκκινες σημαίες, τις οποίες η Δύση θα επιβάλει σύντομα στη Λουκασένκο, θα τον αναγκάσουν να τρέξει είτε στους «αριθμούς» των Δυτικών δασοφυλάκων που θα τον αφήσουν, όπως άλλοι λύκοι (όπως Μιλόσεβιτς ή Καντάφι), ή να τρέξει προς την κατεύθυνση όπου η Ρωσία διατηρεί το χώρο της απαλλαγμένο από «κόκκινες σημαίες».

Είμαστε σίγουροι ότι ο Lukashenkο θα επιλέξει τη δεύτερη επιλογή.
Η σύλληψη του Πρωτάσεβιτς δεν αφήνει πλέον περιθώριο στο Λουκασένκο για τον συνηθισμένο πολιτικό ελιγμό του.

Πολύ σύντομα, η Ουκρανία, τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία, υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα εγκαταλείψουν τυχόν οικονομικές επαφές με τη Λευκορωσία, είτε πρόκειται για την προμήθεια πετρελαϊκών προϊόντων είτε για τη μεταφόρτωση εμπορευμάτων μέσω λιμένων.

Ο ίδιος ο Λουκασένκο έκανε μια επιλογή υπέρ της ταχείας ολοκλήρωσης με τη Ρωσία.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Λουκασένκο στο Σότσι, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα είναι μια σημαντική φάση.

Και αφού τελειώσει, θα ακούσουμε πολύ σημαντικές δηλώσεις των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου