Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ EKTOΣ ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ;


Dr. TAMARA BHADARI: «ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΣΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΕΧΕΙ ΑΝΟΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ».

 (ΜΕΛΕΤΗ)




Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον Δρ Tamara Bhadari, ανώτερο επιστημονικό συγγραφέα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο St. Louis, μας εξηγεί ότι ακόμη και μια ήπια λοίμωξη COVID-19 προκαλεί διαρκή προστασία αντισωμάτων που μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

Το άρθρο του Δρ Bhadari αναφέρεται σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις, η οποία αποδεικνύει πως η προστασία που αποκτήθηκε από ήπια ασθένεια COVID-19 «αφήνει όσους έχουν μολυνθεί με διαρκή προστασία αντισωμάτων και ότι οι επαναλαμβανόμενες περίοδοι ασθένειας είναι πιθανό να είναι ασυνήθιστες».(φιάσκο τα εμβόλια και η πανδημία δηλαδή)


«Το περασμένο φθινόπωρο υπήρχαν αναφορές ότι τα αντισώματα μειώθηκαν γρήγορα μετά τη μόλυνση με τον ιό που προκαλεί το COVID-19, και τα μέσα ενημέρωσης ερμηνεύουν ότι αυτό σημαίνει πως η ανοσία που αποκτά όποιος νόσησε δεν θα κρατούσε μακροχρόνια. Αλλά αυτό είναι μια λανθασμένη παρουσίαση των δεδομένων.»

«Είναι φυσιολογικό τα επίπεδα αντισωμάτων να μειώνονται μετά από οξεία λοίμωξη, αλλά δεν πέφτουν στο μηδέν. Εδώ, βρήκαμε κύτταρα που παράγουν αντισώματα σε άτομα 11 μήνες μετά τα πρώτα συμπτώματα. Αυτά τα κύτταρα θα ζήσουν και θα παράγουν αντισώματα για το υπόλοιπο της ζωής των ανθρώπων. Αυτό είναι ισχυρή απόδειξη για μακροχρόνια ανοσία. – Έγραψε και ο μεγάλος συγγραφέας Ali Ellebedy , PhD, αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας και ανοσολογίας, της ιατρικής και της μικροβιολογίας.


Η μελέτη διαπίστωσε ότι από 19 άτομα που είχαν μια ήπια λοίμωξη κορονοιού, τα 15 είχαν στον οργανισμό τους κύτταρα που παράγουν αντισώματα «στοχεύοντας συγκεκριμένα στον ιό που προκαλεί το COVID-19».

Τα κύτταρα αυτά υπάρχουν στο μυελό των οστών και εκκρίνουν συνεχώς αντισώματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές:

«Το έχουν κάνει ήδη από τότε που γιατρεύτηκε η λοίμωξη και θα συνεχίσουν να το κάνουν επ ‘αόριστον.»

Άτομα που μολύνθηκαν και δεν είχαν ποτέ συμπτώματα (οι λεγόμενοι ασυμπτωματικοί)μπορεί επίσης να αποκτήσουν μακροχρόνια ανοσία, υποθέτουν τώρα οι ερευνητές.

Αυτό που θα έπρεπε να γίνει τώρα, είναι πολλαπλές μελέτες που εξετάζουν την απόκριση και το επίπεδο των αντισωμάτων αυτών που ήταν εντελώς ασυμπτωματικοί και εκείνων με σοβαρή λοίμωξη (γεγονός που υποδηλώνει υψηλότερο ιικό φορτίο).

Οι μελέτες που έχουν προκύψει σχετικά με την ανοσία που αποκτά κάποιος από μια λοίμωξη COVID δείχνουν την κατεύθυνση ότι αυτή η ανοσία μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.


Αυτό θα ήταν ισοδύναμο με αυτό που έχουμε δει με άλλους κοροναϊούς. Η φυσική μόλυνση παρέχει ισχυρή προστασία με τη μορφή Τ κυττάρων, Β κυττάρων και αντισωμάτων.

Για παράδειγμα, γνωρίζετε ότι άτομα που είχαν SARS εξακολουθούν να έχουν ισχυρή ανοσία 17 χρόνια αργότερα; Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Nature εξηγεί,

«Σε όλους, βρήκαμε CD4 και CD8 Τ κύτταρα που αναγνώρισαν πολλές περιοχές της Ν πρωτεΐνης. Στη συνέχεια, δείξαμε ότι οι ασθενείς (n = 23) που ανέκαμψαν από SARS (η ασθένεια που σχετίζεται με τον SARCS-C0V) διαθέτουν μακροχρόνια Τ κύτταρα μνήμης που αντιδρούν στην πρωτεΐνη Ν του SARS-C0V 17 χρόνια μετά την εμφάνιση του SARS το 2003 · Αυτά τα κύτταρα Τ εμφάνισαν ισχυρή διασταυρούμενη αντιδραστικότητα στην πρωτεΐνη Ν του SARS C0V-2… 

Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι τα ειδικά για τον ιό Τ κύτταρα που προκαλούνται από μόλυνση με βητακοραναϊούς είναι μακροχρόνια, υποστηρίζοντας την ιδέα ότι οι ασθενείς με COVID-19 θα αναπτύξουν μακροχρόνια ανοσία Τ κυττάρων.»


Λάβετε υπόψη ότι η «θετική» δοκιμή για το COVID δεν σημαίνει ότι είστε μολυσματικοί και αυτό ισχύει επίσης εάν έχετε ήδη COVID. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ .
Κάποιες πληροφορίες που ενισχύουν αυτή την μελέτη


Μια ανάλυση εκατομμυρίων αποτελεσμάτων από τέστ κοροναϊού στη Δανία διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν προηγουμένως ασθενήσει, εξακολουθούσαν να προστατεύονται 6 μήνες μετά την αρχική μόλυνση. 

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα άτομα που ανέκαμψαν από τον κοροναϊό ανέπτυξαν «ισχυρά» επίπεδα Β κυττάρων και Τ κυττάρων (απαραίτητα για την καταπολέμηση του ιού) και «αυτά τα κύτταρα μπορεί να παραμείνουν στο σώμα για πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα».

Η Δρ. Daniela Weiskopf, η Δρ. Alessandro Sette και ο Δρ Shane Crotty από το Ινστιτούτο Ανοσολογίας της La Jolla ανέλυσαν ανοσοκύτταρα και αντισώματα από σχεδόν 200 άτομα που είχαν εκτεθεί στο SARS-CoV-2 και ανάρρωσαν.

Οι ερευνητές βρήκαν ανθεκτικές ανοσοαποκρίσεις στην πλειονότητα των ατόμων που μελετήθηκαν. Αντισώματα ενάντια στην ακίδα πρωτεΐνη του SARS-CoV-2, την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να εισέλθει στα κύτταρα, βρέθηκαν στο 98% των συμμετεχόντων ένα μήνα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. 

Όπως φαίνεται σε προηγούμενες μελέτες, ο αριθμός των αντισωμάτων κυμάνθηκε ευρέως μεταξύ των ατόμων. Όμως, τα πολλά υποσχόμενα, επίπεδα τους παρέμειναν αρκετά σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

Τα Β κύτταρα -ειδικά για ιούς- αυξήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Τα άτομα αυτά είχαν περισσότερα κύτταρα μνήμης Β έξι μήνες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων από ό, τι σε ένα μήνα μετά.

Αν και ο αριθμός αυτών των κυττάρων φάνηκε να φτάνει σε ένα υψηλό όριο μετά από μερικούς μήνες, τα επίπεδα τους δεν μειώθηκαν κατά την περίοδο που έγινε η μελέτη.

Τα επίπεδα των Τ κυττάρων για τον ιό παρέμειναν επίσης υψηλά μετά τη μόλυνση. Έξι μήνες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, το 92% των συμμετεχόντων είχαν CD4 + Τ κύτταρα που αναγνώρισαν τον ιό.

Αυτά τα κύτταρα βοηθούν στον συντονισμό της ανοσοαπόκρισης. Περίπου οι μισοί συμμετέχοντες είχαν CD8 + Τ κύτταρα, τα οποία σκοτώνουν όσα κύτταρα έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical Microbiology and Infection εξηγεί:

«Η παρουσία διασταυρούμενων ειδών SARSCoV2 ειδικών Tcells σε ανθρώπους που δεν εκτέθηκαν ποτέ στην ασθένεια υποδηλώνει κυτταρική ανοσία που προκαλείται από άλλους κοροναϊούς.»

«Η κυτταρική ανοσία είναι υψίστης σημασίας για τον περιορισμό της μόλυνσης SARSCoV2… και θα μπορούσε να διατηρηθεί ανεξάρτητα από τις αποκρίσεις αντισωμάτων. Τα άτομα που είχαν μολυνθεί προηγουμένως αναπτύσσουν πολύ ισχυρότερες αποκρίσεις Tcell έναντι πεπτιδίων πρωτεΐνης ακίδων σε σύγκριση με άτομα που δεν είχαν ασθενήσει με κορονοιό αλλά κάναν το εμβόλιο mRNA.
Τελικές σκέψεις και σημαντικές εκτιμήσεις

Θα ήταν υπέροχο να δούμε τους διάφορους ειδικούς να αναφέρουν το θέμα σχετικά με αυτές τις εκθέσεις(έρευνες) κάπως νωρίτερα αφού τα mainstream μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται έως σήμερα ότι η φυσική λοίμωξη δεν παρέχει προστασία.

Αυτό υποτίθεται πως έγινε από τα «επίσημα» ΜΜΕ για να τονιστεί η σημασία του εμβολιασμού. Όποιος πρότεινε σαν σκέψη ότι η φυσική λοίμωξη ήταν αρκετή για να υπάρξει μακροχρόνια προστασία, εκείνη την εποχή ήταν «ψεκασμένος», και εξακολουθεί έως σήμερα να υφίσταται ακραίες κριτικές και λογοκρισία.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα άρθρο σχετικά με τον επιδημιολόγο του Χάρβαρντ και τον εμπειρογνώμονα εμβολίων Δρ Martin Kulldorff. Είναι ένας από τους πολλούς που έχουν υποβληθεί σε λογοκρισία επειδή ισχυρίζεται ότι τα άτομα που είχαν μολυνθεί προηγουμένως από κορονοιό δεν χρειάζεται να κάνουν το εμβόλιο και ότι κανείς δεν χρειάζεται να κάνει το εμβόλιο.

Επίσης, ένα δεύτερο πρόσφατο άρθρο σχετικά με τον ιικό ανοσολόγο, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Guelph, και τον εμπειρογνώμονα εμβολίων Δρ. Bryan Bridle, ο οποίος εξήγησε πολλά ανησυχητικά πράγματα σχετικά με τη διάθεση των εμβολίων COVID και εξέφρασε την άποψη πώς κακώς οι άνθρωποι δεν δοκιμάζονται για αντισώματα πριν εμβολιαστούν.


Η παγκόσμια ώθηση για μαζικό εμβολιασμό δεν αυξάνεται πραγματικά και δεν συμμορφώνεται με την πραγματική επιστήμη. Λέγοντας στους ανθρώπους ότι τίποτα δεν θα επανέλθει στο φυσιολογικό έως ότου όλοι εμβολιαστούν, από επιστημονική άποψη, απλά δεν έχει νόημα. Η Δρ. Sunetra Gupta, που θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες στον κόσμο, εξήγησε ότι ο τρόπος με τον οποίο προωθούνται τα εμβόλια COVID και η ιδέα ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν δεν είναι επιστημονική και στην πραγματικότητα είναι ύποπτη.

Η γενική επιστημονική συναίνεση είναι ότι περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο άτομα έχουν μολυνθεί με τον κορονοιό και γι ‘αυτό, στους περισσότερους ανθρώπους, το ποσοστό επιβίωσης του COVID είναι εξαιρετικά υψηλό, σχεδόν 100 τοις εκατό για υγιείς ανθρώπους κάτω των 60 ετών. Εάν αυτό ισχύει, σημαίνει πως ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στον πληθυσμό είναι ήδη άνοσοι και δεν χρειάζονται εμβόλιο.

Επιπλέον, κανείς δεν μας λέει τι συμβαίνει σε άτομα που ενώ έχουν εμβολιαστεί, έχουν ήδη μολυνθεί και από COVID. Αυτό αλλάζει την ανοσία που έχουν αποκτήσει από την φυσική λοίμωξη; Δεν ξέρουμε, αλλά αυτές είναι κάποιες πολύ σημαντικές ερωτήσεις που θα έπρεπε να μας απαντήσουν οι «ειδικοί».

Επιπλέον, τα ζητήματα της αποτελεσματικότητας του εμβολίου πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ και εδώ .

Με όλες αυτές τις πληροφορίες και τις διαθέσιμες πηγές, έχει νόημα η ιδέα των «πιστοποιητικών εμβολιασμού» ή των υποχρεωτικών εμβολιασμών ώστε να μπορούμε να παρακολουθούμε χωρίς…πρόστιμο κοσμικές εκδηλώσεις;

Εν τέλη, αφού ακόμα και οι ασυμπτωματικοί καταλήγουν να έχουν ανοσία και ο κορονοιός είναι ένας ιός χαμηλής θνησιμότητας,γιατί υπάρχει τόσο έντονη προπαγάνδα παγκοσμίως για αυτά τα μέτρα; Μήπως έχει πολιτικοποιηθεί η επιστήμη;


«Δεν γνωρίζω κανένα εμβόλιο εκεί έξω που θα σας δώσει ποτέ περισσότερη ανοσία από ό, τι αν έχετε αναρρώσει φυσικά από την ίδια την ασθένεια… Εάν φυσικά έχετε αναρρώσει από αυτή, η κατανόησή μου ως επιστήμονας σε επίπεδο ιατρού είναι ότι αυτά τα αντισώματα θα είναι πάντα καλύτερα από ένα εμβόλιο και αν γνωρίζετε κάτι διαφορετικό, παρακαλώ ενημερώστε με. ” –  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου