Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

ΧΕΡΣΩΝΑ: ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ...!

ΤΑ "ΚΙΝΕΖΙΚΑ" ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ: «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΧΩΡΙΣ ΜΑΧΗ». 


Στην αρχαία Κίνα, ο στρατηγός Σουν Τζου συμβούλεψε ότι «όλοι οι πόλεμοι βασίζονται στην εξαπάτηση». Θα μπορούσε να ισχύει ακόμα χιλιετίες αργότερα…

Ο Σουν Τζου στο κλασικό εγχειρίδιο ”η Τέχνη του πολέμου” προτρέπει ”πρέπει να προσποιηθείς αδυναμία ώστε ο αντίπαλος να χαθεί μέσα στην αλαζονεία”. 

Οι ακατανόητοι εν πολλοίς ελιγμοί κι αναδιπλώσεις της Ρωσίας είναι ακριβώς η εφαρμογή αυτής της αρχής; Στον πόλεμο το κυριότερο είναι η έκβασή του και όχι η διακύμανση των σταδίων του. Ο ίδιος θεωρητικός στρατηγικής αναφέρει: 

”Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη.” Η Ρωσία το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά από περιπτώσεις με πιο ενδεικτικές Izyum ή και Χερσώνα αποφεύγει τη μάχη. Το αν θα κερδίσει και τον πόλεμο μένει ν΄αποδειχθεί.

Το Κρεμλίνο με ψυχροπολεμικό τρόπο σχετικής απάθειας αντιμετωπίζει την παραχώρηση ζωτικού χώρου στον αντίπαλο. Επιφυλάσσεται….Πάντως για τον Jean de la Fontaine: “η υπομονή και η χρονική διάρκεια είναι σημαντικότερα από τη δύναμη ή την οργή”. Άλλωστε ”θα νικήσει αυτός που ξέρει πότε να πολεμήσει και πότε να μην πολεμήσει” σύμφωνα με τον Sun Tzu.Μερικές αρχές είναι διαχρονικές….

Mήπως η ρώσικη πολεμική μηχανή αφού κατέστρεψε τις υποδομές στρατηγικής σημασίας του αντιπάλου ”ναρκοθέτησε” ουσιαστικά τη χώρα παγίδευσε κρίσιμους στόχους οικονομικά, ενεργειακά, επικοινωνιακά τώρα είναι σε φάση αναδίπλωσης αναμένοντας να πέσει σαν ώριμο φρούτο; ”Η μεγαλύτερη τέχνη στον πόλεμο είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη.”

H Ρωσία απέδειξε ότι δια περιπάτου φθάνει στο Κίεβο, ότι με μια και μόνο επέλαση λίγων ημερών ελέγχει κρίσιμες υποδομές πυρηνικά εργοστάσια και βιολογικά εργαστήρια καταστρέφει μαζικά σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και υδροηλεκτρικά εργοστάσια, στραγγαλίζει οικονομικά τον αντίπαλο βλ.το θέμα σιτηρών. 

Το ότι δεν πηγαίνει σε απευθείας αντιπαράθεση τώρα Ανατολικά είναι γιατί είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να βρεθεί και πάλι στις πύλες του Κιέβου. Έχει ό,τι θέλει όποτε το θέλει.. το τι θέλει ακριβώς είναι αυτό που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.

Η Ρωσία απέδειξε και στην πράξη ότι δεν κάνει πόλεμο αλλά επιχείρηση. Η Δύση και η Ουκρανία επιδιώκουν τον εγκλωβισμό της σε πόλεμο. Γι αυτό κι ελίσσεται…






 

1 σχόλιο:

  1. Ρωμανε, Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λεω την αλήθεια θέλει δύναμη….
    Οι εξουσιαστές και οι σκοταδιστές, υπογείως κινούν τα νήματα του κόσμου και κατευθύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Γνώση
    Προσπαθούν εδώ και πολλούς αιώνες, πλαστογραφώντας τις πηγές ή αποκρύπτοντας τες, να φέρουν σε σύγκρουση τον Ελληνισμό με τον Χριστιανισμό. Δυστυχώς αυτό το παιγνίδι, άθελα τους, το παίζουν και χριστιανοί που φοβούνται να ασχοληθούν με το θέμα…. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Χριστιανισμό ως εβραιογενή θρησκεία
    Ο Χριστός είναι ο μόνος Θεός, η Ορθοδοξία η κιβωτός της Αλήθειας, και το Γένος των Ελλήνων επιφορτισμένο με το ιερό χρέος να κρατά την δάδα της αληθινής Πίστης άσβεστη μέχρι τα έσχατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή