Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ. 6 ΝΕΚΡΟΙ 81 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΩΣΟΙ Ή ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Χθές, 13 Νοεμβρίου, γύρω στις 4:20 μ.μ., σημειώθηκε έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην τουριστική οδό Istiklal, η οποία πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού (σε αυτόν τον δρόμο βρίσκεται το Γενικό Προξενείο Ρωσίας).

Περίπου 400 μέτρα από το σημείο που βρίσκεται το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχουν επίσης μια σειρά από άλλες διπλωματικές αποστολές κοντά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχουν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των διπλωματών και προσωπικού του Προξενείου..
















































Η έκρηξη σημειώθηκε στον τουριστικό πεζόδρομο Istiklal κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Αμέσως μετά, ένα βίντεο με έναν βομβιστή αυτοκτονίας εμφανίστηκε στον Ιστό. Αυτό είναι FAKE κι απομυθοποιήθηκε γρήγορα, καθώς η ημερομηνία – 19 Μαρτίου 2016 – είναι ορατή στο βίντεο από την κάμερα ασφαλείας.
Ωστόσο, η εκδοχή της επίθεσης εξακολουθεί να είναι η κύρια. Δεν αποκλείεται η εμπλοκή βομβιστή αυτοκτονίας.
Τι είναι γνωστό αυτή τη στιγμή;


  Έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης σκότωσε έξι άτομα. 53 άτομα τραυματίστηκαν διαφορετικής σοβαρότητας. Αυτά τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό για τέσσερις νεκρούς και 11 τραυματίες.Στους 81 ανήλθε ο αριθμός των τραυματιών από ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό εκ των οποίων οι τρεις είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Η ταυτότητα, η εθνικότητα και η ιθαγένεια πολλών από αυτούς δεν μπορούν ακόμη να εξακριβωθούν.
 
 Ο ύποπτος για την επίθεση, σύμφωνα με μια εκδοχή, είναι γυναίκα, πρόσθεσε ο πολιτικός. Ίσως κάποια κυρία άφησε μια τσάντα στην οδό Istiklal, όπου βρισκόταν ο εκρηκτικός μηχανισμός.
  
Οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης να καλύψουν την επίθεση. Επιπλέον, η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα είναι περιορισμένη στη χώρα.

4.  Ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Πρέμιερ Λιγκ Τουρκίας αναβλήθηκε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι A Haber. Η τοπική “Μπεσίκτας” και η “Ανταλιανσπόρ” από την Αττάλεια έπρεπε να παίξουν στην Κωνσταντινούπολη.
 
 Ο τόπος έκτακτης ανάγκης φυλάσσεται από αξιωματούχους ασφαλείας με πολυβόλα. Τα μέτρα ασφαλείας έχουν επίσης ενισχυθεί κοντά στο Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην οδό Istiklal, αναφέρει το TASS. Υπήρχε κλοιός. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν υπάρχουν Ρώσοι πολίτες μεταξύ των θυμάτων, ανέφερε το Γενικό Προξενείο Ρωσίας.

Το Γενικό Προξενείο συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση.
Υπουργός Υγείας Fahrettin Koca: «39 από τους 81 τραυματίες της έκρηξης πήραν εξιτήριο, οι 5 από τους 42 νοσηλευόμενους νοσηλεύονται στην εντατική και οι 2 από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση».

Σήμερα, 13 Νοεμβρίου, γύρω στις 4:20 μ.μ., σημειώθηκε έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην τουριστική οδό Istiklal, η οποία πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από την έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού (σε αυτόν τον δρόμο βρίσκεται το Γενικό Προξενείο).
Στα πλάνα βίντεο που άρχισαν να εμφανίζονται αμέσως στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν γύρω από το δρόμο, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός καφέ και καταστημάτων. Ορατές είναι επίσης άνθρωποι που κάθονται στο έδαφος, τραυματισμένοι ή άναυδοι από την έκρηξη.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Ερλίκαγια έγραψε στο Twitter ότι η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 16:20 τοπική ώρα. Στο σημείο του συμβάντος έφτασαν αστυνομικές μονάδες, ασθενοφόρα, πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το τουρκικό όργανο παρακολούθησης μέσων ενημέρωσης επέβαλε προσωρινή απαγόρευση της κάλυψης της έκρηξης. Αυτό σημαίνει ότι οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς δεν μπορούν να προβάλλουν βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης ή τα επακόλουθά της.

 Παρόμοιες απαγορεύσεις εφαρμόζονται συχνά στην Τουρκία σε περιόδους έκτακτης ανάγκης και σε ορισμένες πολιτικές κρίσεις.




Αργότερα, τις λεπτομέρειες της έκρηξης ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δήλωσε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τραγωδία, δεκάδες τραυματίστηκαν.

“Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, υπάρχουν ενδείξεις τρομοκρατίας στην έκρηξη στην Ιστικλάλ. Όσοι ένοχοι για αυτό που συνέβη θα τιμωρηθούν παραδειγματικά”, είπε.Ομάδα πέντε εισαγγελέων ορίστηκε για να ερευνήσει την τραγωδία.



Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης. Η τρομοκρατική επίθεση αποτελεί άμεσο πλήγμα για τον Ερντογάν, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ασφάλειας στην Τουρκία υπό την ηγεσία του. 

Αποδείχθηκε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κοιμήθηκαν σε μια τόσο μεγάλης κλίμακας επίθεση στην τουρκική ασφάλεια..Μετά την τρομοκρατική επίθεση κοντά στο σταθμό του μετρό Shishkhane στην Κωνσταντινούπολη, ακούστηκαν πυροβολισμοί.

















Πολλές οι εικασίες για την εξιχνίαση της υπόθεσης…..όλα αυτά για την ώρα είναι σενάρια και υποθέσεις….

Ωστόσο την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε μια γυναίκα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό θα διερευνηθεί το συντομότερο δυνατό, και όλοι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.

Έγινε γνωστό ότι ο έκρηξη έγινε από ένα από τα μέλη του PKK τη δικηγόρο Jiyan Tosun. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού κόμματος «Νίκη» Αντέμ Τασκάγια. 

Κάθισε στο παγκάκι για 40-45 λεπτά, άφησε την τσάντα της και μετά από λίγο έγινε έκρηξη. Πολιτική στοχοποίηση των Κούρδων; οι συνήθεις ύποπτοι σε τέτοιες περιπτώσεις. Πολιτική σπέκουλα προς το παρόν. Η έρευνα είναι σ’εξέλιξη και δεν υπάρχει διαλεύκανση ως τώρα..

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου