Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΕΛΙΓΜΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΡΣΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟΙ

ΑΝΑΛΥΤΕΣ:  «ΤΑΚΤΙΚΗ ΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΩΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ. Ο KUTUZOV ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΕ! ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΕΡΣΩΝΑ.» 
ΒΙΝΤΕΟ


Αναλυτές: Χερσώνα όπως Μόσχα. Ο Kutuzov αρχικά την παρέδωσε στο Ναπολέοντα αλλά στη συνέχεια επιτέθηκε και την ανάκτησε! Η παλίρροια είναι πάντα καταστροφική. Τακτική φθοράς. Με τις πρώτες νιφάδες του χιονιού θα καταρρεύσει ο ουκρανικός στρατός.

Αδιαμφισβήτητα θα επιστρέψουμε στη Χερσώνα. Η ενεργός φάση του πολέμου θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο! ή αυτό. Yπ. Άμυνας Ρωσίας: αν η Ουκρανία δεν σταματήσει να βομβαρδίζει τη Ζαπορίζια η ραδιενέργεια θα μολύνει όλη την Ευρώπη!!

”Οι ρωσικοί ελιγμοί γύρω από τη Χερσώνα είναι  στρατηγικά    πολύ λογικοί».

Η Ρωσία συνειδητοποιεί ότι «ο Δνείπερος, το φράγμα και όλες αυτές οι υποδομές απαιτούν αναδιοργάνωση των στρατευμάτων» δηλώνει πρώην αξιωματικός ψυχολογικού πολέμου των ΗΠΑ,ο Scott Bennet.

2/ “Αυτό που κάνει τώρα ο Ρώσικος στρατός είναι να φθείρει το Κίεβο και τους μισθοφόρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Είναι ένας ιδιαίτερος “χορός” κατά τον οποίο ελίσσονται γύρω από τους Ουκρανούς που τελειώνουν. Είναι στο τέλος των δυνάμεων τους, είναι στο τέλος του ηθικού τους.

3/Ο χειμώνας που πλησιάζει θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητά τους. Νομίζω ότι θα δούμε την κατάρρευση του ουκρανικού στρατού με τις πρώτες νιφάδες χιονιού. Άρα είναι στρατηγική και σοφή επιλογή».

4/Όσον αφορά τα ουκρανικά στρατεύματα, βρίσκονται, σύμφωνα με τον κ. Bennet, «στο κάτω μέρος» της ποιότητάς τους, περιλαμβάνουν πολλούς νεοσύλλεκτους, που διστάζουν ή είναι κατά, και όχι επαγγελματίες όπως στην αρχή της σύγκρουσης.

5/ Αυτό συμβαίνει σε όλους τους πολέμους: οι καλύτεροι στρατιώτες του εχθρού εξαλείφονται στη μάχη.

6/”Και η Ρωσία το έκανε, η Ρωσία εξάλειψε την αφρόκρεμα του ουκρανικού στρατού.”

Εξηγεί στο Sputnik ο Mokhtar Saïd Mediouni, πρώην συνταγματάρχης της αλγερινής αεροπορίας.

“Η απόφαση για απόσυρση των στρατευμάτων προέρχεται από μια ρωσική στρατηγική φθοράς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο έλεγχος του εδάφους δεν είναι σημαντικός, αυτό που έχει σημασία είναι να ελαχιστοποιήσει τις δικές του απώλειες, να αυξήσει αυτές του εχθρού και να καταστρέψει την οικονομία του αντιπάλου », επιβεβαιώνει ο ειδικός.

Η Ρωσία στοχεύει να καταπνίξει την Ουκρανία καταστρέφοντας σταδιακά τις υποδομές της και αυξάνοντας το κόστος για τους δυτικούς συμμάχους της, προσθέτει.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Μόσχα έχει στοχοποιήσει συγκεκριμένα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας, προκαλώντας μεγάλες διακοπές ρεύματος στο Κίεβο και σε πολλές μεγάλες πόλεις.

Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Oleksiy Leonkov: κατηγορηματικά, θα επιστρέψουμε στη Kherson.

Alexei Leonkov, στρατιωτικός ειδικός: Θα επιστρέψουμε στο Kherson, αυτό είναι σίγουρο.

“Φυσικά, η έξοδος από την πόλη είναι επικοινωνιακό πλήγμα. Τώρα η ουκρανική πλευρά και οι δυτικοί διαχειριστές της θα το διαφημίσουν ενεργά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι όποιος γελάει τελευταίος γελάει καλύτερα. Δ

εν έχουμε χάσει αυτή τη μάχη. Αποσυρθήκαμε οικειοθελώς από την πόλη για να σώσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας και του λαού της Χερσώνας. Για τον εχθρό, δεν είναι νίκη, είναι απλά η κατάληψη ενός εγκαταλειμμένου εδάφους. 

Η AFU σίγουρα θα προσπαθήσει να οχυρώσει την πόλη. Να την προετοιμάσει για άμυνα. Ωστόσο, οι επαγγελματίες που είχαν την ικανότητα να πολεμούν σε αστικές μάχες εξοντώθηκαν κυρίως στη Μαριούπολη. Έχοντας μειώσει τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν την πόλη, θα πρέπει κάπου να αποδυναμώσουν τις θέσεις τους. 

Τα αποθέματα της Ουκρανίας δεν είναι επίσης απεριόριστα. Υπάρχουν τώρα αυξανόμενοι αριθμοί παραδιδόμενων στρατιωτών της AFU, συνήθως άνδρες στα 50 τους. Είναι σαφές ότι η AFU αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα με την αναπλήρωση του στρατού με ανθρώπινα αποθέματα.

Θα επιστρέψουμε στη Χερσώνα, αδιαμφισβήτητα. Και είμαι βέβαιος ότι οι διοικητές μας έχουν ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης. Ένα πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα κατασκευάζεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, το οποίο πρόκειται να γίνει προγεφύρωμα για επιθετικές ενέργειες στο Χερσώνα και στο Μικολάιβ.

Και κατά μήκος της πρώτης γραμμής δημιουργείται μια ενισχυμένη γραμμή άμυνας. Στο οποίο, μάλιστα, θα βασιστούμε κατά τη χειμερινή επιθετική εκστρατεία.

Τώρα θα κρατάμε άμυνες σε όλη τη γραμμή επαφής, ενώ θα καθαρίζουμε τους οικισμούς της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ που έχουν καταλάβει οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μόλις εκπαιδευτούν όλοι οι επιστρατευμένοι και φτάσουν στις μονάδες τους, θα ξεκινήσει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. 

Νομίζω ότι η ενεργός φάση των εχθροπραξιών θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο. Θα είναι ένας ζεστός χειμώνας για εμάς, αλλά ένας πολύ κρύος χειμώνας για την Ουκρανία και τους συμμάχους της.

Εγκατάλειψη της Kherson: ποιος από τον Kutuzov ή τον Pétain θα αναλάβει τη στρατιωτική ηγεσία στη Ρωσία;
mondialisation.ca είναι το καυστικό του άρθρο για τη ρώσικη θέση απόσυρσης. Ωστόσο κι εδώ εμφανίζεται το π.χ του Κουτούζοφ.

”Πολλοί θέλουν στα μέσα ενημέρωσης να προστατεύσουν τη ρωσική ανώτατη διοίκηση κάτω από τα φτερά του Κουτούζοφ και έτσι να νομιμοποιήσουν την απόφαση που ελήφθη. Kαθώς ο αρχιστράτηγος Μιχαήλ Κουτούζοφ (το 1812) στη συνέχεια επιτέθηκε και απελευθέρωσε το εθνικό έδαφος εναντίον του Ναπολέοντα. 

Η άλλη εναλλακτική είναι ο Pétain, ο οποίος με το πρόσχημα της «αποκατάστασης της Γαλλίας» δεν επιτέθηκε ποτέ και τελικά την πρόδωσε. Λοιπόν, Κουτούζοφ ή Πετέν, ποιος θα κερδίσει στον εθνικό αγώνα; Όλοι οι λεγόμενοι πατριώτες «ειδικοί» κραδαίνουν πυρετωδώς το πορτρέτο του Κουτούζοφ. 

Η αποχώρηση από τη Μόσχα και η παράδοση της πόλης στον Ναπολέοντα, η αναμονή, αλλά μετά υπήρξε η επίθεση. Με λίγα λόγια, η ελπίδα της εμφάνισης του Deus ex machina. Και ελπίζουμε ο φαύλος κύκλος της ενίσχυσης/απόσυρσης/διαπραγματεύσεων/αποτυχίας/κλιμάκωσης/διαπραγματεύσεις/απόσυρσης κ.λπ. να φτάσει στο τέλος.”

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια σε αυτές τις περιπτώσεις.” Η Ρωσία θα επιστρέψει οριστικά στη Χερσώνα” δήλωσε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμα Slutsky.


Kαι βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν κι από αυτό. Σήμερα το Υπ. Άμυνας Ρωσίας προειδοποίησε για πολλοστή φορά.«Εάν οι ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου δεν σταματήσουν να βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporozhie, η έκλυση ραδιενεργών ουσιών θα μπορούσε να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη».

Προσωπικά πιστεύω ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια πυρηνική αυτοκαταστροφή.. και έτσι όλα εξηγούνται ακόμη και τα ανερμήνευτα…ας μην σπαταλιούνται οι αναλυτές..Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο β΄συντρέχουν λόγοι σε συνθήκες πολέμου.. Η Ουκρανία δεν παίζει με τη φωτιά αλλά με τη ραδιενέργεια.

Η Ρωσία μπορεί να φανεί σοφότερη που .. εκκενώνει.. η Ουκρανία παίζει επικοινωνιακά.

‘‘Νόμιζα ότι οι Ρώσοι θα προέβαλλαν περισσότερη αντίσταση κοντά στη Χερσώνα, προφανώς έκανα λάθος ” ο Βούτσιτς σε πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο του παραλόγου που το γέννησε η Δύση αλλά το ανεβάζει η Ρωσία για να την τρελάνει.

Προς το παρόν η Γαλλία χτυπήθηκε σήμερα από χημικά.. Μια τεράστια έκρηξη σημειώθηκε στο χημικό εργοστάσιο Arkema στο Jarrie στο Isère . Η τοποθεσία είναι ταξινομημένη Seveso. Οι κάτοικοι τέθηκαν σε καραντίνα.




 

5 σχόλια:

  1. Είναι που κάτι αψιμαχιες μόνο θα γινότανε και οι Ουκρανοί θα υποδεχόταν τους Ρώσους με λουλούδια κατά τους προφήτες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα η κατά κράτος ήττα είναι στρατηγική κατά κοτουζωφ υποχώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΟΝ GEWKWN ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ, σήμερα δημοσιεύω το μήνυμα που έστειλα στον Ρωμανό, τα συμπεράσματα δικά σας
    Ρωμανέ αυτό το κείμενο σε παρακαλώ δημοσίευσε το, πρέπει να μάθουν οι ΟΠΑΔΟΙ σου ότι με έχεις ‘’αποκλείσει’’ από το ΟΙΜΟΣ ότι δεν δημοσιεύεις πλέον οτιδήποτε άρθρα μου που έγραφα για Παλαια Διαθήκη για τον Γιαχβε, για τους εβραίους, τελευταία μου έγραψες ότι δεν θα δημοσιεύεις τα άρθρα μου που αφορούν ΕΛΛΑΔΑ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…….. διότι ενοχλούνται οι ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ, πρέπει να μάθουν επίσης ότι στα μηνύματα σου με αποκάλεσες κακόδοξο, αιρετιζωντα κλπ. Πρέπει να μάθουν ότι ποτέ δεν τους έχεις προδώσει, και το μόνο που ήθελες και με κρατούσες στο ΟΙΜΟΣ ήταν για να σου στέλλω τα Μηνύματα του Γέροντα μου με τον οποίο μίλησες όχι λίγες φορες…….με κατηγόρησες ότι πολλοί καλοί άνθρωποι έφυγαν από το ΟΙΜΟΣ και η αιτία ήμουν εγώ. ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ
    Σήμερα φίλε Ρωμανέ αποκαλύπτω την αλήθεια, και καλώ όλους τους φίλους που έφυγαν από το ΟΙΜΟΣ, να επιστρέψουν και να το ενισχύσουν διότι ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΦΥΓΕ και αν κάποιος αναρωτηθεί γιατί έφευγα και επανερχόμουν, αυτό μόνο ο Ρωμανός μπορεί να σας το αποκαλύψει και Ο Γέροντας μου…………..ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑ ΟΤΙ ΦΕΥΓΩ δεν επιθυμούσα να επιστρέψω σε έναν χώρο που με έβριζαν με κατηγορούσαν για αιρετικό, βλάσφημο, αμόρφωτο, αγράμματο, άπιστο και άλλα κοσμητικά χριστιανικά γεμάτα αγάπη επίθετα. Δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πόσο πολύ με πλήγωναν όλα αυτά, πόσο έκλαψα με αυτά
    Δεν είμαι αντίπαλος η εχθρός με κανένα από εσάς, συγγνώμη αν σας έχω αναστατώσει με αυτά που έγραφα δεν ήταν η πρόθεση μου, ήθελα απλά να πω τις απόψεις μου τις απορίες μου και να ακούσω τα δικά σας, όμως η κατάσταση ξέφυγε από όλους μας και έγινε ένας χώρος που απουσίαζε η αγάπη και η λογική. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ έστω και αν με διατάξει ξανά ο Γέροντας μου, όπως έγραψα και στον Ρωμανό όλα αυτά που έζησα στο ΟΙΜΟΣ από μια περίοδο και μετά ήταν ψυχοφθόρα, αλλά υπήρχαν και στιγμές αξιόλογες, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ να έχετε πάντα υγεία και να σας δίνει δύναμη ο Χριστός να αντέξετε αυτά που έρχονται……
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ ΟΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα, αν και αργά ή μετάνοια αποδεκτή για κάθε αδερφό. Η ζημιά που έπαθε ο ρωμανος από εσένα είναι σε πνευματικό επίπεδο, βέβαια αν και πιστεύω ότι όλο αυτό "χρεώνεται" και ήταν μια ξεκάθαρη αποκήρυξη Του ευαγγελίου από μέρους του, θα βρει συγχώρεση από τον Κύριο γιατί όπως φαίνεται αναγνώρισε το λάθος του και αποκήρυξε τις δικές σου κακοδοξίες. Εύχομαι και εσύ ο θρασύτατος γεώκων που ασχολήσε σαν γυριστρούλα ελληνικής κωμικής ταινίας με τα πάντα όλα, μάλιστα ως κατα-φωτισμένος παντογνώστης και τιμητής αυτών, εσύ που προφασίζεσαι δήθεν απορίες που πάντα "απορούν" σε θέματα που τελικώς αμφισβητούν τα του Θεού, εύχομαι λοιπόν μετάνοια. Βέβαια έχεις "γέροντα" τι να κάνουμε; έτσι είναι αυτά τα κακώς κείμενα που κήρυξαν άνευ διάκρισης οι αγαπούληδες , υπάκους εύκολα σε αυτόν και όχι στον μεγάλο και πραγματικό Γέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ....... ΔΕΝ ΑΝΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΑΝΑΓΙΑ..........

      Διαγραφή