Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Η CIA ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΗΠΑ-ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΡΑΪΧ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ



Του Timothy Alexander Guzman


Η μαφία στην Ουάσιγκτον, το Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και το Τελ Αβίβ θα έκανε τα πάντα για να διατηρήσει το σχέδιό της «Μονοπολική Παγκόσμια Τάξη» σε ισχύ, στην πραγματικότητα, υπάρχουν απελπισμένοι να κρατήσουν όποιες εναπομείνασες δυνάμεις έχουν αφήσει, ακόμη και αν αυτό σημαίνει συνεργασία με τους χειρότερους εχθρούς της. 

Υπάρχει μια γνωστή αρχαία παροιμία «Ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» που ακούγεται αληθινή σήμερα, ειδικά από τη στιγμή που η Ουάσιγκτον, η CIA, το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό 

Σύμπλεγμα, μαζί με τη Μοσάντ και το ΝΑΤΟ έχουν υποστηρίξει γνωστούς τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), της Αλ Κάιντα και άλλων ομάδων για να ανατρέψουν κυβερνήσεις που δεν εγκρίνουν ειδικά στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, η υποστήριξή τους σε τρομοκράτες που ήταν εχθροί τους κάποια στιγμή δεν ξεκίνησε με τους πολέμους αλλαγής καθεστώτος εναντίον της Συρίας ή της Λιβύης, η ιδέα της υποστήριξης των εχθρών τηςξεκίνησε κατά τη διάρκεια και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ στρατολόγησε Ουκρανούς Ναζί για να αντιμετωπίσουν τον νέο εχθρό τους, τη Σοβιετική Ένωση. 

Τι παράξενη τροπή των γεγονότων γνωρίζοντας ότι οι Σοβιετικοί που πολέμησαν τους Ναζί με τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους συμμάχους τους κατά τη διάρκεια του πολέμου θεωρήθηκαν ως μια νέα απειλή. 

Η Ουάσιγκτον και οι υπόλοιπες ομάδες της μαφίας χρησιμοποίησαν τους Ναζί τότε, καθώς τώρα χρησιμοποιούν τζιχαντιστές τρομοκράτες σήμερα στον πόλεμό τους για παγκόσμια κυριαρχία, ανεξάρτητα από το κόστος μακροπρόθεσμα.

Ποιοι ήταν λοιπόν οι Ναζί και γιατί η Ουάσιγκτον ενδιαφέρθηκε να τους στρατολογήσει εξαρχής; Για αρχή, οι Ναζί είχαν μέλη που εμπλέκονταν σε διάφορους επιστημονικούς και τεχνολογικούς κλάδους που ενδιέφεραν την κυβέρνηση των ΗΠΑ και αργότερα θα τους χρησιμοποιούσαν για να παράγουν κάθε είδους πολεμικά όπλα και ψυχολογικές επιχειρήσεις για τις μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της, αλλά θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

Ωστόσο, οι Ναζί ακολούθησαν μια ακροδεξιά φασιστική ιδεολογία που ήταν αυταρχική και συνέπιπτε με υπερεθνικιστικές αρχές που απέρριπταν την αναρχία, τον κομμουνισμό, τη δημοκρατία, τον ρεπουμπλικανισμό, τον σοσιαλισμό και άλλες μορφές διακυβέρνησης που θεωρούνταν απειλή για την ανερχόμενη δύναμή τους. 

Και όσο παράλογο κι αν ακούγεται αυτό, οι Ναζί χρησιμοποίησαν επίσηςτον επιστημονικό ρατσισμό ή αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε ευγονική για να χειραγωγήσουν τις ανθρώπινες δεξαμενές γονιδίων διαχωρίζοντας ορισμένες ομάδες ανθρώπων μεταξύ εκείνων που θεωρούνται κατώτεροι από εκείνους που θεωρούνταν ανώτεροι. 

Έπειτα, υπάρχει το στοιχείο του αντισημιτισμού που επικρατούσε στο Τρίτο Ράιχ. Ο ναζισμός οδήγησε σε γενοκτονία, βασανιστήρια, αναγκαστικές στειρώσεις, φυλακίσεις της αντιπολίτευσης, εκτοπισμούς και άλλες φρικαλεότητες μεταξύ εκείνων που δεν ταίριαζαν στο προφίλ του υπερεθνικιστή, ειδικά αν δεν είχες τις φυλετικές ιδιότητες που απαιτούσαν για το κίνημά τους.

Αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία του φασισμού, οι ρίζες του βασίστηκαν στην Ευρώπη όταν ο Λουδοβίκος-Ναπολέων Βοναπάρτης «γνωστός και ως» Ναπολέων Γ ́ κυβέρνησε τη Γαλλία με σιδηρά πυγμή από το 1848 έως το 1852 είχε τα στοιχεία ενός φασιστικού/ναζιστικού κράτους.
Η εξόντωση των κόκκινων άγριων από την Αμερική ήταν έμπνευση του Αδόλφου Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο διορισμένος καγκελάριος της Γερμανίας πρωτοστάτησε στην επιβολή φασιστικών πολιτικών στη χώρα του όταν ήρθε στην εξουσία στις 30 Ιανουαρίου 1933. 

Οι σύμμαχοι του Χίτλερ, γνωστοί και ως Συμμαχία του Άξονα, Μπενίτο Μουσολίνι της Ιταλίας και Χιροχίτο της Αυτοκρατορικής Ιαπωνίας είχαν παρόμοιες πολιτικές.

Λοιπόν, τι ενέπνευσε αυτού του είδους την ιδεολογία; Από πού εμπνεύστηκαν οι Ναζί;

Είναι γνωστό ότι ο Αδόλφος Χίτλερ θαύμαζε τους τρόπους με τους οποίους η Αμερική αντιμετώπιζε ορισμένες ομάδες στη σύντομη ιστορία τους, από τους νόμους Jim Crow κατά των Αφροαμερικανών έως τους αυτόχθονες πληθυσμούς που στάλθηκαν σε στρατόπεδα φυλακών κατά τη διάρκεια των αμερικανικών ινδικών πολέμων.


«Η αντίληψη του Χίτλερ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης καθώς και η πρακτικότητα της γενοκτονίας οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό, όπως ισχυρίστηκε, στις μελέτες του για την αγγλική και την αμερικανική ιστορία» και ότι «Θαύμαζε τα στρατόπεδα για τους κρατούμενους των Μπόερς στη Νότια Αφρική και για τους Ινδιάνους στην άγρια δύση. 

Και συχνά επαινούσε στον στενό του κύκλο την αποτελεσματικότητα της εξόντωσης της Αμερικής –με την πείνα και την άνιση μάχη– των κόκκινων άγριων που δεν μπορούσαν να εξημερωθούν από την αιχμαλωσία».

Πότε, λοιπόν, τέθηκε σε ισχύ η ιδέα ενός «στρατοπέδου συγκέντρωσης»; 

Ήταν υπό τον Πρόεδρο και Δημοκρατικό των ΗΠΑ, Andrew Jackson που εισήγαγε «αποθήκες μετανάστευσης» ως μέρος του Ινδικού Νόμου Απομάκρυνσης του 1830, όπου δεκάδες χιλιάδες αυτόχθονες πληθυσμοί εξαναγκάστηκαν σε αυτό που ονομάστηκε «στρατόπεδα φυλακών» και περιελάμβαναν τους Seminoles, Cherokee, Choctaw, Muscogee και άλλα φυλετικά έθνη κυρίως στο νότιο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό περιελάμβανε την Αλαμπάμα και το Τενεσί.

Ένα άλλο στοιχείο του τρόπου με τον οποίο το μοντέλο διακυβέρνησης των ΗΠΑ που επηρέασε τη ναζιστική Γερμανία ήταν οι νόμοι Jim Crow. Ο James Q. Whitman, νομικός μελετητής και συγγραφέας του βιβλίου «Το αμερικανικό μοντέλο του Χίτλερ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δημιουργία του ναζιστικού φυλετικού νόμου» έγραψε μια εισαγωγή για το πώς οι Ναζί έβλεπαν τους αμερικανικούς φυλετικούς νόμους:

Στα πρώτα πρακτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκέρτνερ παρουσίασε ένα υπόμνημα για το αμερικανικό φυλετικό δίκαιο, το οποίο είχε προετοιμαστεί προσεκτικά από αξιωματούχους του υπουργείου για τους σκοπούς της συγκέντρωσης. και οι συμμετέχοντες επέστρεψαν επανειλημμένα στα αμερικανικά μοντέλα ρατσιστικής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους. 

Είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό να ανακαλύπτει κανείς ότι οι πιο ριζοσπαστικοί ναζί που ήταν παρόντες ήταν οι πιο ένθερμοι υπέρμαχοι των μαθημάτων που είχαν οι αμερικανικές προσεγγίσεις για τη Γερμανία. 

Δεν είναι, όπως θα δούμε, σε αυτή την απομαγνητοφώνηση η μόνη καταγραφή της εμπλοκής των Ναζί με το αμερικανικό φυλετικό δίκαιο. 

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920 και στις αρχές της δεκαετίας του 1930 πολλοί Ναζί, κυρίως ο ίδιος ο Χίτλερ, πήραν στα σοβαρά τη ρατσιστική νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Πράγματι, στο Mein Kampf ο Χίτλερ επαίνεσε την Αμερική ως «το μοναδικό κράτος» που είχε σημειώσει πρόοδο προς τη δημιουργία μιας υγιούς ρατσιστικής τάξης του είδους που οι Νόμοι της Νυρεμβέργης είχαν σκοπό να εγκαθιδρύσουν.


Σκοπός μου είναι να εξιστορήσω αυτή την παραμελημένη ιστορία των προσπαθειών των Ναζί να εξορύξουν το αμερικανικό φυλετικό δίκαιο για έμπνευση κατά τη διάρκεια της σύνταξης των Νόμων της Νυρεμβέργης και να ρωτήσω τι μας λέει για τη ναζιστική Γερμανία, για τη σύγχρονη ιστορία του ρατσισμού και ειδικά για την Αμερική

Οι εμπνευσμένοι από τις ΗΠΑ φυλετικοί νόμοι επιβλήθηκαν στη γερμανική κοινωνία με τη θέσπιση των νόμων της Νυρεμβέργης που ψηφίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίουου, 1935. Οι Ναζί είδαν τους φυλετικούς νόμους των ΗΠΑ ως κατάλληλη πολιτική που μπορούν να εφαρμόσουν σε διάφορες ομάδες όπως οι Εβραίοι που τελικά έγιναν μη πολίτες. 

Οι ιθαγενείς Αμερικανοί, οι Φιλιππινέζοι, οι Αφροαμερικανοί και άλλοι θεωρήθηκαν επίσης μη πολίτες, ακόμη και αν ζούσαν στις ΗΠΑ ή στα αποικιοκρατούμενα εδάφη τους. 

Αλλά υπήρχε μια πτυχή των φυλετικών νόμων των ΗΠΑ που ενδιέφερε τους Ναζί και αυτή ήταν οι νόμοι κατά της κακομεταχείρισης που απαγόρευαν τους διαφυλετικούς γάμους σε περίπου 30 πολιτείες των ΗΠΑ, όπου εκείνοι που παραβίασαν το νόμο στις ΗΠΑ έλαβαν αυστηρή ποινική τιμωρία.

Επιχείρηση Paperclip: Γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ στρατολόγησε Ναζί μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η φήμη για πυρηνικό πόλεμο είναι πιο διαδεδομένη σήμερα περισσότερο από ποτέ από τότε που έλαβε χώρα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Ο ηθοποιός της Ουκρανίας, ω, με συγχωρείτε, εννοούσα τον Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει «προληπτικά χτυπήματα» για να αποτρέψει τη Ρωσία από τη χρήση πυρηνικών όπλων αν και υπαναχώρησε από τους ισχυρισμούς λίγο αργότερα, αλλά ζήτησε από τη Δύση να χτυπήσει τη Ρωσία με πυρηνικά όπλα για προληπτικά μέτρα που ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη ρητορική που έβγαινε από το στόμα του.

Μιλώντας για πυρηνικά όπλα, γνωρίζετε ποιος πρότεινε αρχικά την ιδέα της τοποθέτησης πυρηνικών βομβών σε βαλλιστικούς πυραύλους; 

Ήταν μια ιδέα που προήλθε από ναζί επιστήμονες πυραύλων που προσλήφθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Το αρχικό πρόγραμμα ονομάστηκεUranprojektή «Πρόγραμμα Ουρανίου» με σκοπό την ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας για την κατασκευή όπλων και αντιδραστήρων.


Τα τελευταία χρόνια του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα μετέφεραν κρυφά περισσότερους από 1.600 ναζί επιστήμονες και τις οικογένειές τους από τη Γερμανία, οι οποίοι ήταν ειδικοί σε διάφορους τομείς που περιελάμβαναν την επιστήμη των πυραύλων, την αεροδυναμική, τα χημικά όπλα και την ιατρική σε αυτό που ονομάστηκε Επιχείρηση Paperclip. 

Υπήρχαν Ναζί που εργάζονταν για τον αμερικανικό στρατό, οι οποίοι ετοίμαζαν επίσης ενημερωτικά δελτία πληροφοριών δημιουργώντας φόβο και πανικό ότι οι Σοβιετικοί επρόκειτο να καταλάβουν τον κόσμο, κάτι που ήταν υπερβολικά υπερβολικό. 

Αλλά αυτό που φοβόταν περισσότερο η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν ότι η Σοβιετική Ένωση υπότην Επιχείρηση Osoaviakhimμε περισσότερους από 2.500 πρώην Ναζί επιστήμονες και μηχανικούς που στρατολογήθηκαν στησοβιετική ζώνη κατοχής της Γερμανίας (SBZ) καιστον σοβιετικό τομέα του Βερολίνουθα ήταν ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην ανάπτυξη όπλων και σε άλλους τομείς.

Ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός για τους Αμερικανούς ναζί επιστήμονες ήταν η στρατολόγηση του Wernher von Braun ή γνωστού με το πλήρες όνομά του ως Wernher Magnus Maximilian Freiherr von Braun, ο οποίος ήταν μέλος του Ναζιστικού Κόμματος και των Allgemeine SS ή του «Στρατηγού SS» που ήταν ένας σημαντικός κλάδος των παραστρατιωτικών δυνάμεων της Ναζιστικής Γερμανίας. 

Ο Wernher von Braun ήταν επίσης ο επικεφαλής της ανάπτυξης πυραυλικής τεχνολογίας που θεωρείται ο πρωτοπόρος της πυραυλικής και διαστημικής τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Ήταν επίσης ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του οχήματος εκτόξευσης saturn V super heavy-lift που φέρεται να βοήθησε στην εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Apollo στη Σελήνη.

Ναζί επιστήμονες βοήθησαν επίσης την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη CIA να αναπτύξουν προγράμματα χημικών και βιολογικών όπλων που περιελάμβαναν τη χρήση αερίου σαρίν και άλλων επικίνδυνων πολεμικών όπλων, συμπεριλαμβανομένου του VX (νευροτοξικός παράγοντας) και φυσικά του πιο χρησιμοποιούμενου βιολογικού όπλου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, του Agent Orange. 

Έτσι, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσέλαβε ναζί επιστήμονες για τις γνώσεις τους σχετικά με τη δημιουργία όπλων μαζικής καταστροφής που έχουν προκαλέσει ζημιά σε διάφορους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο από τότε. 

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε το Agent Orange στον βιετναμέζικο πληθυσμό προκαλώντας περισσότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους να αναπτύξουν γενετικές ανωμαλίες και άλλα προβλήματα υγείας μέχρι σήμερα.

 Οι ναζί επιστήμονες ήταν πράγματι κακές ιδιοφυΐες όσον αφορά την ανάπτυξη προηγμένων πολεμικών όπλων και αυτό ήταν κάτι που ο αμερικανικός στρατός και η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών ενδιαφέρονταν αποκλειστικά και αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι μια τρομακτική σκέψη.

Ο Φρανκενστάιν της Αμερικής: Οι Νεοναζί της Ουκρανίας

Όπως γνωρίζουμε από τα πολύτιμα διδάγματα της ιστορίας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η CIA είχαν υποστηρίξει και εκπαιδεύσει Ουκρανούς Ναζί από το 1946. 

Η CIA είχε οργανώσει επιχειρήσεις "Stay Behind" με την OUN-B (νεοναζιστική Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών) στην Ανατολική Ευρώπη και σε άλλες περιοχές για να βοηθήσει τους Ουκρανούς εθνικιστές που στάλθηκαν για να αποσταθεροποιήσουν τη Σοβιετική Ουκρανία με μυστικές επιχειρήσεις, όπως η χρήση κομάντος για τη δολοφονία Σοβιετικών αξιωματούχων, για να σαμποτάρουν υποδομές και να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Η ιστορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των στελεχών της CIA δείχνει ότι υποστήριξε τον Ουκρανό εγκληματία πολέμου Stephan Bandera για να προωθήσει το ουκρανικό υπόγειο κίνημα για να αποσταθεροποιήσει τη Σοβιετική Ουκρανία, οπότε η CIA καιτο Γραφείο Συντονισμού Πολιτικής (OPC) καιτο Γραφείο Ειδικών Επιχειρήσεων (OSO) σχεδίασαν μυστικές επιχειρήσεις με το OUN-B και παρείχαν υποστήριξη στοναντισοβιετικό στρατό ανταρτών της Ουκρανίας (UPA) για ψυχολογικό πόλεμο εντός της σοβιετικής σφαίρας επιρροής. 

Η CIA αποχαρακτήρισε την ιστορική περιγραφή της σχέσης της με τους Ουκρανούς Εθνικιστές που συνεργάστηκαν με τους Ναζί κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στο «Σύμμαχοι του Ψυχρού Πολέμου: Η προέλευση της σχέσης της CIA με τους Ουκρανούς Εθνικιστές» του Kevin C Ruffner περιέγραψε λεπτομερώς πώς η CIA επανίδρυσε και επέκτεινε τις επαφές της με τους Ουκρανούς και άλλους για συγκαλυμμένη δράση εναντίον των Κομμουνιστών και ως περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια του πολέμου που θα χρησιμοποιηθούν πίσω από τις γραμμές του Κόκκινου Στρατού ως αντάρτες, σαμποτέρ και ηγέτες της αντίστασης».

 Η ιστορική αφήγηση προχώρησε περισσότερο και ανέφερε ότι«Το μερικές φορές βάναυσο ιστορικό πολέμου πολλών ομάδων μεταναστών έγινε θολό καθώς έγιναν πιο επικριτικές για τη CIA».

Γρήγορα προς τον Νοέμβριο του 2013 υπήρξαν διαμαρτυρίες μεγάλης κλίμακας, γνωστές ωςEuromaidanκατά των πολιτικών του Προέδρου Victor Yanukovych, ο οποίος έλαβε την απόφαση να έχει στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία και την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση αντί να προχωρήσει στην ιδέα της ύπαρξης πολιτικής και οικονομικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτοντας τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών τους. 

Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2014, έλαβε χώρα αυτό που είναι γνωστό ωςΕπανάσταση του Μαϊντάνπου κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας στην ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, οι οποίες οδήγησαν σε πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς. 

Λίγο αργότερα, ξεκίνησε ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και ιδρύθηκε η γέννηση του νεοναζιστικής έμπνευσης Τάγματος Αζόφ καθώς έγιναν η αντίσταση ενάντια σε οτιδήποτε ρωσικό.

Στις 22 Ιανουαρίουνδτου τρέχοντος έτους, το Yahoo News, το οποίο αποτελεί μέρος των κύριων μέσων ενημέρωσης, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Οι εκπαιδευμένοι από τη CIA Ουκρανοί παραστρατιωτικοί μπορούν να αναλάβουν κεντρικό ρόλο εάν η Ρωσία εισβάλει» ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι η CIA εκπαίδευε κρυφά ουκρανικές δυνάμεις από το 2015:

Ενώ το κρυφό πρόγραμμα, που διευθύνεται από παραστρατιωτικούς που εργάζονται για το Τμήμα Εδάφους της CIA - τώρα επίσημα γνωστό ως Τμήμα Εδάφους - ιδρύθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα μετά την εισβολή και την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 και επεκτάθηκε υπό την κυβέρνηση Τραμπ, η κυβέρνηση Μπάιντεν το ενίσχυσε περαιτέρω, δήλωσε πρώην ανώτερος αξιωματούχος πληροφοριών σε επαφή με συναδέλφους στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με το Yahoo News, ένας μη κατονομαζόμενος πρώην ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών είπε ότι«Εάν οι Ρώσοι εισβάλουν, αυτοί [οι απόφοιτοι των προγραμμάτων της CIA] θα είναι η πολιτοφυλακή σας, οι ηγέτες των ανταρτών σας» και ότι «εκπαιδεύουμε αυτούς τους τύπους εδώ και οκτώ χρόνια. 

Είναι πολύ καλοί μαχητές. Εκεί είναι που το πρόγραμμα του οργανισμού θα μπορούσε να έχει σοβαρό αντίκτυπο». Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πόσοι ήταν πραγματικά ριζοσπαστικοποιημένοι νεοναζί.

Το 2018, το Reutersδημοσίευσε ένα σχόλιο του Josh Cohen «Το νεοναζιστικό πρόβλημα της Ουκρανίας» που εξηγεί το πρόβλημα της Ουκρανίας με τους Ναζί να γεμίζουν τις τάξεις της Εθνικής Πολιτοφυλακής της. Ο Κόεν είπε ότι σε μια διαδήλωση στις 28 Ιανουαρίου, στο Κίεβο, από 600 μέλη της λεγόμενης "Εθνικής Πολιτοφυλακής", μιας νεοσυσταθείσας υπερεθνικιστικής ομάδας που ορκίζεται "να χρησιμοποιήσει βία για να εδραιώσει την τάξη", απεικονίζει αυτή την απειλή». 

Ο Κοέν πρόσθεσε ότι η Εθνική Πολιτοφυλακή έχει στρατολογήσει μέλη από το τάγμα Αζόφ που συνδέεται με τους Ναζί:

Πολλά από τα μέλη της Εθνικής Πολιτοφυλακής προέρχονται από το κίνημα Αζόφ, ένα από τα 30 ιδιωτικά χρηματοδοτούμενα «εθελοντικά τάγματα» που, τις πρώτες ημέρες του πολέμου, βοήθησαν τον τακτικό στρατό να υπερασπιστεί το ουκρανικό έδαφος ενάντια στους αυτονομιστές πληρεξούσιους της Ρωσίας. 

Αν και η Αζόφ χρησιμοποιεί συμβολισμούς της ναζιστικής εποχής και στρατολογεί νεοναζί στις τάξεις της, ένα πρόσφατο άρθρο στο Foreign Affairs υποβάθμισε τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει η ομάδα, επισημαίνοντας ότι, όπως και άλλες εθελοντικές πολιτοφυλακές, η Αζόφ έχει «χαλιναγωγηθεί» μέσω της ενσωμάτωσής της στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας. 

Ενώ είναι αλήθεια ότι οι ιδιωτικές πολιτοφυλακές δεν κυβερνούν πλέον το μέτωπο της μάχης, είναι το εσωτερικό μέτωπο για το οποίο το Κίεβο πρέπει να ανησυχεί τώρα

Ο Κόεν προφανώς ακολουθεί το κυρίαρχο αφήγημα των μέσων ενημέρωσης όταν είπε ότι ο Πούτιν κατέλαβε την Κριμαία, η οποία στην πραγματικότητα, ήταν ο ρωσόφωνος λαός της Κριμαίας που ψήφισε σε δημοψήφισμα για να επανενωθεί με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

 Αλλά προς τιμήν του, ο Κοέν αναφέρει το γεγονός ότι το Τάγμα Αζόφ και ο Δεξιός Τομέας χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από τότε που πολέμησαν τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές. Ο Κοέν ανέφερε επίσης τα στρατόπεδα εκπαίδευσης παιδιών του τάγματος Αζόφ:

Όταν η κατάληψη της Κριμαίας από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από τέσσερα χρόνια αποκάλυψε για πρώτη φορά την άθλια κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, δεξιές πολιτοφυλακές όπως η Αζοφική και ο Δεξιός Τομέας παρενέβησαν στο ρήγμα, αποκρούοντας τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές, ενώ ο τακτικός στρατός της Ουκρανίας ανασυντάχθηκε. 

Αν και, ως αποτέλεσμα, πολλοί Ουκρανοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις πολιτοφυλακές με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, οι πιο ακραίες μεταξύ αυτών των ομάδων προωθούν μια μισαλλόδοξη και ανελεύθερη ιδεολογία που θα θέσει σε κίνδυνο την Ουκρανία μακροπρόθεσμα. 

Μετά την κρίση της Κριμαίας, οι πολιτοφυλακές έχουν ενσωματωθεί επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, αλλά ορισμένοι αντιστάθηκαν στην πλήρη ενσωμάτωση: η Αζόφ, για παράδειγμα, διαχειρίζεται το δικό της στρατόπεδο εκπαίδευσης παιδιών και το τμήμα σταδιοδρομίας καθοδηγεί τους νεοσύλλεκτους που επιθυμούν να μετατεθούν στην Αζοφική από μια τακτική στρατιωτική μονάδα

Αν και οι ισχυρισμοί του Κοέν εκθέτουν τους Νεοναζί της Ουκρανίας, ακολουθεί επίσης το δυτικό κατεστημένο και το αφήγημα των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης ότι «οι ισχυρισμοί του Κρεμλίνου ότι η Ουκρανία είναι μια φωλιά φασιστών είναι ψευδείς: τα ακροδεξιά κόμματα είχαν κακές επιδόσεις στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές της Ουκρανίας και οι Ουκρανοί αντέδρασαν με ανησυχία στη διαδήλωση της Εθνικής Πολιτοφυλακής στο Κίεβο» που είναι όλα ψέματα. 

Η δήλωση του Κοέν είναι ψευδής, στην πραγματικότητα, είναι μια αντίφαση όταν έγραψε στην αρχή του άρθρου του ότι τα «μέλη της Εθνικής Πολιτοφυλακής στρατολογήθηκαν από το κίνημα της Αζοφικής» αλλά μην ανησυχείτε επειδή «η Αζοφική έχει "χαλιναγωγηθεί" μέσω της ενσωμάτωσής της στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας» τουλάχιστον σύμφωνα με τον Κοέν που προμηθεύτηκε την παραπληροφόρηση του από το περιοδικό Foreign Affairs που είναι μια έκδοση που ανήκει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων , αγαπημένο του πολιτικού κατεστημένου των ΗΠΑ.

Έτσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Στρατιωτικό-Βιομηχανικό Σύμπλεγμα και η CIA υποστηρίζουν τους Ουκρανούς Νεοναζί στις συνεχιζόμενες πολεμικές τους προσπάθειες κατά της Ρωσίας σήμερα; Λοιπόν, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να είναι προφανής μέχρι τώρα.
*
Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι τηλεγράφων μας. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα παγκόσμιας έρευνας.

Ο Τίμοθι Αλεξάντερ Γκουζμάνγράφει στον δικό του ιστότοπο ιστολογίου, Silent Crow News, όπου δημοσιεύθηκε αρχικά αυτό το άρθρο. Είναι τακτικός συνεργάτης της Παγκόσμιας Έρευνας.

Όλες οι εικόνες σε αυτό το άρθρο είναι από SCN
Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Παγκόσμια Έρευνα
Πνευματικά δικαιώματα ©Τίμοθι Αλεξάντερ Γκουζμάν, Παγκόσμια Έρευνα, 2022



1 σχόλιο:

  1. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του ΤΙΠΟΤΑ - Δούλος του Ηλεκτρονικού Χρήματος - Εσύ τον ΑΕΡΑ κι αυτοί το ΧΡΥΣΟ...
    https://www.youtube.com/watch?v=6vNrt4oBXQE

    ΑπάντησηΔιαγραφή