Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ...ΕΔΩ!!!

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΒΙΝΤΕΟ





Ο απώτερος στόχος της Ατζέντας 2030 είναι να δημιουργηθεί ένα «singleton», δήλωσε ο Δρ Jacob Nordangård. Ένα singleton είναι μια παγκόσμια τάξη στην οποία υπάρχει ένας ενιαίος οργανισμός λήψης αποφάσεων στο υψηλότερο επίπεδο.

«Μόλις σχηματιστεί, ένα μελλοντικό singleton μπορεί να είναι μόνιμα σταθερό. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν η επιτήρηση, ο έλεγχος του νου και άλλες τεχνολογίες ασφαλείας αναπτυχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέψουν σε ένα singleton να αποτρέψει αποτελεσματικά την εμφάνιση εσωτερικών προκλήσεων ». - Nick Bostrom, Τι είναι το Singleton; (2005)

«Δεν νομίζω ότι θα πετύχουν επειδή δεν εργάζονται από την αλήθεια, δουλεύουν από τα ψέματα. Και η αλήθεια πάντα κερδίζει στο τέλος», δήλωσε ο Δρ Nordangård.

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία, ο Δρ Nordangård μίλησε για την ιδέα να δημιουργηθεί μια τάξη για τη διαχείριση των παγκόσμιων προκλήσεων - ένας «ψηφιακός παγκόσμιος εγκέφαλος». 

Ο Δρ Nordangård εξήγησε πώς αυτό έχει γίνει μέρος των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών για την αναβάθμιση του πολυμερούς συστήματος σε αυτό που αναφέρονται ως «Κοινή μας Ατζέντα». Αυτό το μεγάλο σχέδιο κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια τεχνοκρατική δικτατορία.

Ο Σουηδός Jacob Nordangård έχει διδακτορικό στην Τεχνολογία και την Κοινωνική Αλλαγή από το Πανεπιστήμιο του Linköping. Έχει ερευνήσει, μελετήσει και γράψει για την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας πολιτικής, της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της δημιουργίας προβλημάτων και λύσεων. 

Γράφει και δημοσιεύει άρθρα στην ιστοσελίδα του ΕΔΩ. Έχει επίσης γράψει πέντε βιβλία σχετικά με την παγκόσμια ατζέντα και το παιχνίδι εξουσίας. Το τελευταίο του βιβλίο έχει τίτλο «The Digital World Brain».



Ας μην χάσουμε επαφή... Η κυβέρνησή σας και η Big Tech προσπαθούν ενεργά να λογοκρίνουν τις πληροφορίες που αναφέρονται από το The Exposé για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους ανάγκες. Εγγραφείτε τώρα για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα χωρίς λογοκρισία στα εισερχόμενά σας...


Στο συνέδριο Spotlight – που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου στο Stavanger της Νορβηγίας και διοργανώθηκε από την Children's Health Defense Europe and Binders Initiative – ο Δρ Nordangård έκανε μια παρουσίαση με τίτλο «Shapers of the Future Agenda: The Digital World Brain». 

Η ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Oracle Films ήταν έτοιμη να κινηματογραφήσει την παρουσίασή του. Για τις τελευταίες παραγωγές της Oracle Films, μπορείτε να τις ακολουθήσετε στο Twitter ΕΔΩ και στο Rumble ΕΔΩ.

Στην ομιλία του, ο Δρ Nordangård επικεντρώθηκε στις φουτουριστικές ιδέες για τη δημιουργία ενός τέλεια διαχειριζόμενου παγκόσμιου συστήματος - με τη χρήση της ψηφιοποίησης και της προληπτικής διακυβέρνησης - και πώς εκδηλώνεται στην κοινή μας ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών
«Αυτό μπορεί, όπως προέβλεψε ο Zbigniew Brzezinski το 1970, να οδηγήσει σε μια παγκόσμια τεχνοκρατική δικτατορία», δήλωσε ο Δρ Nordangård.

Ποιος διαμόρφωσε αυτή την ατζέντα; Μελλοντολόγοι.

Οι μελλοντολόγοι δεν αρκούνται απλώς στην περιγραφή ή την πρόβλεψη του μέλλοντος, εξήγησε ο Δρ Nordangård. «Επιθυμούν έναν ενεργό ρόλο στον μετασχηματισμό του κόσμου». Thomas Malthus – ο οποίος είπε κάποτε: «Πρέπει να κάνουμε κάτι για τον πληθυσμό. 

Πρέπει να ελέγξουμε τον πληθυσμό, διότι αν ο πληθυσμός αυξηθεί πάρα πολύ, δεν θα έχουμε αρκετό φαγητό για να φάμε» - είναι ένας «μεγάλος προφήτης» μεταξύ των μελλοντολόγων, δήλωσε ο Δρ Nordangård. 

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό των μελλοντολόγων είναι η «θρησκεία της τεχνολογίας». Πιστεύουν ότι η τεχνολογία μπορεί να λύσει τα πάντα. Ο Ντέιβιντ Φ. Νόμπελ, ο οποίος πίστευε ότι η τεχνολογία ήταν ο «σωτήρας», έγραψε ένα βιβλίο για τη «θρησκεία της τεχνολογίας».

Ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας H.G. Wells έχει ονομαστεί ο πρώτος μελλοντολόγος και είχε ένα μεγάλο όραμα για τον κόσμο. 

Ο Wells δημοσίευσε μια συλλογή δοκιμίων του σε ένα βιβλίο με τίτλο «World Brain», το οποίο αφορούσε μια τέλεια ιδανική κοινωνία, μια ουτοπία, που λειτουργεί με τεχνικές διαχείρισης και πώς αυτός ο νέος κόσμος πρέπει να δημιουργηθεί μέσω μιας ανοιχτής συνωμοσίας.

Ο φίλος του Γουέλς, Τζούλιαν Χάξλεϋ, ιδρυτής της UNESCO, είχε επίσης οράματα για μια μελλοντική κοινωνία που θα διοικείται από επιστήμονες. Ο Χάξλεϋ ήταν διεθνιστής και ευγονιστής που επινόησε τον όρο «μετανθρωπιστής». Ο μετανθρωπισμός είναι η συγχώνευση του ανθρώπου με τη μηχανή, την οποία ο Χάξλεϋ ανέφερε ως «εξελικτικό ανθρωπισμό».

 Οι ιδέες των Wells και Huxley υιοθετήθηκαν από τον καθηγητή Oliver Reiser, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «The World Sensorium» για μια παγκόσμια ομοσπονδία που διοικείται από επιστήμονες. «Αυτό είναι που ονόμασε παγκόσμιο εγκέφαλο, παγκόσμιο αισθητήριο», δήλωσε ο Δρ Nordangård. 

Στη συνέχεια, ο Reiser περιέγραψε ένα σχέδιο για αυτόν τον κόσμο στο βιβλίο «Cosmic Humanism and World Unity». Σε αυτό το βιβλίο, δήλωσαν τι ήθελαν να επιτύχουν στην «ουτοπία» τους.


Πηγή: Jacob Dr. Nordangård, Διαμορφωτές της Μελλοντικής Ατζέντας | Ο ψηφιακός παγκόσμιος εγκέφαλος,
Spotlight Conference Norway

Ονόμασαν αυτό το έργο «Ναός του Σολομώντα». Δεν αναφέρονταν σε έναν φυσικό ναό, όπως στην Ιερουσαλήμ, μάλλον σε έναν «ναό στον ουρανό», ένα δορυφορικό σύστημα με την επιστήμη να διευθύνει τα πάντα και τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια κυβέρνηση.



Πηγή: Jacob Dr. Nordangård, Διαμορφωτές της Μελλοντικής Ατζέντας | Ο ψηφιακός παγκόσμιος εγκέφαλος,
Spotlight Conference Norway

Η World Future Society ιδρύθηκε το 1966 και ενσωμάτωσε τις ιδέες των Huxley, Reiser et al. Ιδρύθηκε με σκοπό να διαδραματίσει ρόλο στην ανάπτυξη και τη συνδημιουργία αυτού του νέου συστήματος για έναν μελλοντικό κόσμο. 

Στην παρουσίασή του, ο Δρ Nordangård κατονόμασε μερικούς από τους γνωστούς ανθρώπους που ήταν / είναι μέρος της World Future Society. Για παράδειγμα, ο Άγγλος συγγραφέας Arthur C. Clarke και ο Αμερικανός επιστήμονας υπολογιστών Ray Kurzweil, ο οποίος προσλήφθηκε προσωπικά από τον Larry Page για να εργαστεί στα νέα έργα της Google.

Οι μελλοντολόγοι εργάζονται σε ιδρύματα όπως το Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ ("SRI") και η Rand Corporation, δεξαμενές σκέψης που έχουν στρατιωτικές διασυνδέσεις. «Ο στρατός ήταν πάντα μελλοντολόγος», δήλωσε ο Δρ Nordangård.

Η πιο σημαντική δεξαμενή σκέψης για τη μαλθουσιανή ιδεολογία της Ημέρας της Κρίσεως είναι η Λέσχη της Ρώμης που ιδρύθηκε το 1968. 

«Αυτοί οι προφήτες της Ημέρας της Κρίσεως είχαν τεράστια επιρροή στην ατζέντα για το τι θα συμβεί αν δεν προσαρμόσεις το σύστημα και δεν δημιουργήσεις μια παγκόσμια ομοσπονδία ή μια παγκόσμια διαχείριση, για να κρατήσεις τους ανθρώπους και τον πλανήτη υπό έλεγχο», δήλωσε ο Δρ Nordangård.


Η ατζέντα εισήχθη στη διεθνή σκηνή στη Διάσκεψη της Στοκχόλμης το 1972 από τον Maurice Strong, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της World Future Society και της Λέσχης της Ρώμης. Ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα της διάσκεψης της Στοκχόλμης ήταν η δημιουργία του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον («UNEP»).


Το 1975, η World Future Society είχε μια συνάντηση στην Ουάσιγκτον για να συζητήσει πώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γνώμη για να δημιουργήσουν την κοινωνία που οραματίζονταν. Σε ένα βιβλίο που δημοσιεύθηκε από την World Future Society την ίδια χρονιά με τίτλο «Τα επόμενα 25 χρόνια: κρίση και ευκαιρία», ο W. Warren Wager δήλωσε: «Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για την εφαρμογή ριζικών αλλαγών από ό, τι μετά από μια παγκόσμια καταστροφή».

Το 1977, η Λέσχη της Ρώμης δημοσίευσε μια έκθεση «Στόχοι της Ανθρωπότητας» γραμμένη από τον Ervin Laszio, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της World Future Society. Στην έκθεσή του, ο Laszio δήλωσε ότι μέσω μοντέλων υπολογιστών διαπίστωσαν ότι «ο ιδανικός βιώσιμος πληθυσμός που προκύπτει είναι πάνω από 500 εκατομμύρια αλλά λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο». Αυτή η δήλωση έχει επαναληφθεί πολλές φορές.

Το 1987, η Έκθεση Brundtland, γνωστή και ως Το Κοινό μας Μέλλον, δημοσιεύθηκε από την Παγκόσμια Επιτροπή για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη ("WCED"), υπό την προεδρία του Gro Harlem Brundtland, πρώην πρωθυπουργού της Νορβηγίας. 

Η έκθεση Brundtland είναι η φουτουριστική ατζέντα, δήλωσε ο Δρ Nordangård. «Αυτή είναι η επιστημονική ατζέντα, αυτός είναι ο τρόπος δημιουργίας αυτής της μελλοντικής τεχνοκρατίας». 

Η έκθεση Brundtland οδήγησε στην Ατζέντα 1992 της Διάσκεψης Κορυφής του UNEP στο Ρίο για τη Γη το 21.

Οι μελλοντολόγοι ανέπτυξαν σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί ο κόσμος στο μέλλον. Το 1995, το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος της Στοκχόλμης και το Ινστιτούτο Tellus συγκάλεσαν την Ομάδα Παγκόσμιου Σεναρίου για να εξετάσουν τις προοπτικές για τον κόσμο στον 21ο αιώνα. Μια έκθεση του 2002 με τίτλο «Πρωτοβουλία Μεγάλης Μετάβασης» περιγράφει λεπτομερώς έξι παγκόσμια σενάρια και συμβουλεύει για το πώς να μεταβεί ο κόσμος στο σενάριο που έχει επιλέξει.

Ο στόχος της Πρωτοβουλίας της Μεγάλης Μετάβασης ήταν μια ανασυσταθείσα παγκόσμια τάξη και η δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Το Ίδρυμα Ροκφέλερ και τα Ηνωμένα Έθνη ήταν πίσω από αυτή την έκθεση, δήλωσε ο Δρ Nordangård.

 Στη συνέχεια εξήγησε εν συντομία τα έξι σενάρια που περιέχονται στην έκθεση και τις τεχνικές που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν για να αλλάξουν τον κόσμο. 

Οι τεχνικές για τον μετασχηματισμό του κόσμου περιελάμβαναν, για παράδειγμα, παγκόσμιες μετακινήσεις πολιτών και πυροδοτήσεις όπως μια «άνευ προηγουμένου πανδημία». Επιλέχθηκε το σενάριο του «νέου προτύπου βιωσιμότητας» και το 2003 δρομολογήθηκε η πρωτοβουλία για τη μεγάλη μετάβαση.

Περαιτέρω ανάγνωση: The Great Transition Initiative, Chris Reidy (Παρακαλώ σημειώστε: ο συγγραφέας αυτού του άρθρου ήταν/είναι ο καθηγητής των μετασχηματισμών βιωσιμότητας στο Institute for Sustainable Futures), 26 Απριλίου 2013

Το 2010, το Ίδρυμα Ροκφέλερ συνέταξε την πλέον διαβόητη έκθεση «Σενάρια για το μέλλον της τεχνολογίας και της διεθνούς ανάπτυξης».


Πηγή: Jacob Dr. Nordangård, Διαμορφωτές της Μελλοντικής Ατζέντας | Ο ψηφιακός παγκόσμιος εγκέφαλος,
Spotlight Conference Norway

Ο Δρ Nordangård στη συνέχεια εξήγησε «την κοινή ατζέντα», την οποία δεν έχουμε αναλύσει λεπτομερώς στο κείμενό μας εδώ. Αλλά ως teaser, ξεκινά αυτό το τμήμα της παρουσίασής του: «Λόγω των κακών συναισθημάτων που είχαμε από αυτά τα σενάρια καταστροφής... Έπρεπε να το ζωγραφίσουμε με καλύτερο τρόπο», είπε. Και έτσι φτάσαμε στους 2030 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 17. «Φαίνεται πολύ καλό αν κοιτάξετε στην επιφάνεια, αλλά όχι πολύ καλό αν κοιτάξετε μέσα».

Επειδή – το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ («WEF»), η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, η εταιρική σχέση WEF / ΟΗΕ, ένα πλανητικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, η μεγάλη επαναφορά, η κοινή μας ατζέντα, ένα σύμφωνο για το μέλλον, η διακήρυξη για τις μελλοντικές γενιές, η τεχνητή νοημοσύνη για καλή παγκόσμια σύνοδο κορυφής, το παγκόσμιο ψηφιακό σύμφωνο για την παγκόσμια ψηφιακή αλληλεξάρτηση, ID2020 για την ψηφιακή ταυτότητα, η παγκόσμια δορυφορική παρακολούθηση Space4SDGs, το εργαστήριο δεδομένων για το μέλλον της δράσης για το κλίμα, DestinE για ένα ψηφιακό αντίγραφο του πλανήτη μας, ένα Παγκόσμιο Συμβούλιο Απειλών για την Υγεία, Global Commons Alliance και πολλά άλλα - είναι αυτό που είναι μέσα.

«Όλα έχουν να κάνουν με την τεχνολογία... και την επιστημονική διαχείριση του πλανήτη μας», δήλωσε ο Δρ Nordangård. Τελικά, θέλουν να δημιουργήσουν ένα singleton. «Δεν νομίζω ότι θα πετύχουν επειδή δεν λειτουργούν από την αλήθεια. Δουλεύουν από ψέματα. Και η αλήθεια πάντα κερδίζει στο τέλος».




Oracle Films: Jacob Δρ Nordangård | Διαμορφωτές της Ατζέντας του Μέλλοντος | The Digital World Brain, ανέβηκε στις 5 Μαΐου 2023 (40 λεπτά)

Εάν δεν μπορείτε να δείτε το παραπάνω βίντεο στο Rumble, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο Bitchute ΕΔΩ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου