Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΕΙΠΕ..

ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ: «ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ»28 Ιουλίου 2016 « Εκοιμήθη εν Κυρίω η πολυσέβαστη και πολυαγαπημένη γερόντισσα Νυμφοδώρα Λαγουδάκη, μοναχή της Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, σε ηλικία 90 ετών.»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Περί της σεβάσμιας αυτής γερόντισσας μάθαμε πολλά από αγαπητή της πνευματική κόρη , η οποία κάθε φορά που μιλούσε για την γερόντισσα αυτή αισθανόταν δίπλα την παρουσία της.

Αλλά και εμείς με αυτά που ακούγαμε αισθανόμασταν δέος, κατανοώντας πως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αναπαύεται στο ασκητικό πατερικό πνεύμα των ασήμαντων για τον κόσμο αυτό παιδιών ΤΟΥ.

Μια μέρα συμπονώντας για τα βάσανα των ανθρώπων προσευχόταν και έλεγε « ΚΥΡΙΕ δεν βλέπεις πόσος κόσμος υποφέρει;- κάνε κάτι για τον πόνο των ανθρώπων» και ευθύς αμέσως της εμφανίζεται ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ λουσμένος μέσα στο ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ και της απαντά μονολεκτικά « ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΑ»

Τις ημέρες των μνημονίων που πηγαινοερχόταν οι Έλληνες πρωθυπουργοί στις Βρυξέλες για διαπραγματεύσεις την παρέλαβε ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ και επισκέφτηκε μαζί του τους συνεδριακούς χώρους.

Η γερόντισσα Νυμφοδώρα ρωτούσε τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ γιατί δεν υπάρχουν φώτα στα γραφεία αυτά και είναι όλα τόσο σκοτεινά.
Ο προστάτης της ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ και προστάτης της ιεράς μονής που εγκαταβίωνε της έλυνε κάθε απορία και δυσκολία που αντιμετώπιζε, συνομιλώντας μαζί του.

Πάντα η γερόντισσα ήταν δίπλα σε κάθε κατατρεγμένο , μάλιστα τους παρακολουθούσε από μακριά και όταν την επισκεπτόταν τους συμβούλευε με ΑΓΑΠΗ. 

«Αυτό που μετράει στην ζωή μας όλη είναι να είμαστε στα πόδια   του ΧΡΙΣΤΟΥ» έλεγε

Κάποια ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ της παρουσιάστηκε ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ και της είπε " μείνε και ξενύχτησε μαζί μου"
η Γερόντισσα ξενύχτισε δίπλα ΤΟΥ παρόλο που την προηγούμενη νύχτα της είχε σπάσει τα πλευρά ο πειρασμός και υπέφερε. 

ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΗΤΑΝ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑ.

Μια μέρα την επισκέφτηκα μας είπε η πνευματική της θυγατέρα και δίχως να την ρωτήσω τίποτε , η γερόντισσα είχε κλείσει τα μάτια της και μου έλεγε «πω- πω παιδάκι μου γίνονται αερομαχίες πάνω από την Κρήτη μας, πω – πω τι γίνεται; Να τώρα οι δικοί μας ρίχνουν τούρκικα αεροπλάνα και πιάνουν αιχμαλώτους»
Μια άλλη φορά την επισκέφτηκα και πάλι έχοντας κλειστά τα μάτια της μου έλεγε, δίχως να την ρωτήσω κάτι σχετικό.
« πα – πα παιδάκι μου που να δεις την Δόξα της Ελλάδος και την Λάμψη της σε όλο τον κόσμο»
Η γερόντισσα Νυμφοδώρα ελάμβανε τα μηνύματα από τον Ουρανό με τον τρόπο που γνωρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ , ήταν καθησυχαστική στο ότι θα περάσουμε από μπόρες, αλλά θα έρθει στο τέλος ΛΙΑΚΑΔΑ.
Να έχουμε την ΕΥΧΗ της


Ευχαριστούμε την πνευματική θυγατέρα της γερόντισσας για το φωτογραφικό υλικό που μας έδωσε.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

4 σχόλια:

 1. Ναι μεν η Γερόντισσα είπε, αλλά και ο Άγιος Πορφύριος διευκρίνισε, ότι οι προφητείες γράφτηκαν και ειπώθηκαν για να μην πραγματοποιηθούν. Οι προφητείες δε συνιστούν νομοτέλεια. Είναι η ζωστήρα που βγάζει ο Γονιός για να συνέλθουν τα λατρεμένα Του παιδάκια, χωρίς να χρειαστεί να πονέσουν. Κάνε εσύ 10 λεπτά προσευχής την ημέρα, υπόμεινε με καρτερία και ευχαριστία τις προσωπικές δοκιμασίες που επιτρέπει ο Γονιός σου και ίσως για χάρη σου, και για χάρη κι άλλων σαν κι εσένα ο Μπαμπάκας όλων μας να "σχίσει το χειρόγραφο" των αναμενόμενων δεινών ... Να βάλει πάλι στη θέση της τη ζωστήρα. Εύχομαι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι περισσότεροι ασχολούνται με στατιστικά στοιχεία: Ποια σημεία του σώματος συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να δεχτούν ράπισμα με τη ζωστήρα, ποιο είναι το βάθος του μώλωπα που πιθανότατα θα σχηματιστεί, πόσο θα τσούξει, τι ιατρικά βοηθήματα θα περιλαμβάνει το τσαντάκι πρώτων βοηθειών που θα χρειαστεί, ποιος ο χρόνος αποθεραπείας και άλλα τέτοια ωραία.

   Το ολέθριο όμως είναι ότι δε μας προβληματίζει ο πνευματικός λόγος για τον οποίο παραχωρεί ο Πατερούλης όλη αυτή την ταλαιπωρία. Οπότε άστα, βράστα!!!

   Διαγραφή
  2. Βάλε μίαν καλήν αρχήν, δια να γίνη και το τέλος καλόν. Εργάσου τώρα την κάθε ημέραν δια να θερίσης ειρήνην στο γήρας.

   Διαγραφή
  3. Παραίνεση των αγίων πατέρων για προκοπή στην τελειότητα

   Στις αρχές της μοναχικής του ζωής ο ίδιος ο αββάς Ευπρέπιος επισκέφθηκε κάποιον Γέροντα και του είπε: «Αββά, πες μου κάποιον λόγο, πώς θα μπορέσω να σωθώ;» Κι εκείνος του είπε: «Εάν θέλεις να σωθείς, όπου κι αν πας, μη βιαστείς να πάρεις τον λόγο, πριν σε ρωτήσει κάποιος». Αυτός ένιωσε συντριβή για τον λόγο που του είπε και έβαλε μετάνοια λέγοντας: «Αλήθεια, πολλά βιβλία διάβασα και τέτοια ωφέλεια ποτέ δε γνώρισα». Κι έφυγε πολύ ωφελημένος.

   Γεροντικόν

   Διαγραφή