Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΦΕΡΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗ ΛΙΒΥΗ (ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΝΑΤΟ)!

ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ! ΠΕΡΙΠΟΥ 500 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ…ΣΤ΄ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΤΟΥ ΆΔΗ...ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ





Στείλτε τα φέρετρα στο Σαρκοζί και στο ΝΑΤΟ! Από τη Λιβύη ξεκίνησε το αλιευτικό του θανάτου! 400 αγνοούμενοι…στ΄ανοιχτά της Πύλου του Άδη...Περίπου 500 οι νεκροί…ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Στείλτε τα φέρετρα στο Σαρκοζί και στο ΝΑΤΟ που διέλυσαν την πιο αναπτυγμένη και πλούσια προσοδοφόρα χώρα της Β Αφρικής τη Λιβύη με πόλεμο, όπως έκαναν με Ιράκ, Συρία, Υεμένη...
 
Από την Ανατολική Λιβύη το λιμάνι Τομπρούκ ξεκίνησε η καραβιά του θανάτου που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 500 ανθρώπους. Kι αυτό γιατί μετά τον πόλεμο των Δυτικών και τον εμφύλιο που υποκίνησαν ξανάρχισε το δουλεμπόριο στην Αφρική από τη Λιβύη..Γύρισαν την Αφρική στην αποικιοκρατία.

Φωτογραφίες από το πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό, λίγη ώρα πριν ανατραπεί και παρασύρει στον βυθό δεκάδες δυστυχισμένους ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να στοιβάζονται κυριολεκτικά πάνω στο πλοίο, ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων ήταν κλεισμένοι στο αμπάρι και στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Άρα οι αρχές ήξεραν και η ολιγωρία που επέδειξαν ήταν καθοριστικής σημασίας για την έκβαση.

Τουλάχιστον 78 μετανάστες πνίγηκαν την Τετάρτη στη βύθιση του σκάφους τους στη Μεσόγειο Θάλασσα, στη νοτιοδυτική Ελλάδα, ενώ 104 διασώθηκαν από την ελληνική ακτοφυλακή. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 600 άτομα. Η έρευνα συνεχίστηκε την Τετάρτη για να βρει άλλους επιζώντες. Αυτό είναι το πιο θανατηφόρο ναυάγιο της χρονιάς στην Ελλάδα.


Τουλάχιστον 78 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο τη νύχτα από την Τρίτη 13 έως την Τετάρτη 14 Ιουνίου στα ανοιχτά των ελληνικών ακτών. Περίπου 104 ναυαγοί διασώθηκαν από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και μεταφέρθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας, ένα λιμάνι που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες επιζώντων, με γκρι κουβέρτες στους ώμους και υγιειονομικές μάσκες στα πρόσωπά τους, να κατεβαίνουν από ένα γιοτ. Άλλοι απομακρύνθηκαν με φορεία. Τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα υποθερμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι ελληνικές αρχές, οι ναυαγοί είναι κυρίως από την Αίγυπτο, τη Συρία,την Παλαιστίνη και το Πακιστάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε φύγει από το Τομπρούκ, στα ανατολικά της Λιβύης, με κατεύθυνση την Ιταλία, την Παρασκευή 9 Ιουνίου. Περιοχή που ελέγχει ο Χαφτάρ..

600 μετανάστες στο σκάφος ή και 700.
Ο αριθμός των επιβατών στο σκάφος δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ελληνικές αρχές. Όμως, τα τοπικά μέσα μιλούν για τουλάχιστον 600 άτομα, γεγονός που προκαλεί φόβους για την εξαφάνιση εκατοντάδων ναυαγών ίσως και πάνω από 400.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της ελληνικής πόλης της Πύλου. Περιλαμβάνει έξι σκάφη της ακτοφυλακής, ένα στρατιωτικό αεροπλάνο και ελικόπτερο καθώς και ένα drone της Frontex, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επιτήρησης των συνόρων.

Το σκάφος εντοπίστηκε για πρώτη φορά την Τρίτη από την ιταλική ακτοφυλακή, η οποία ειδοποίησε τους Έλληνες και Ευρωπαίους ομολόγους της. Οι μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο «αρνήθηκαν οποιαδήποτε βοήθεια», σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές. 

Η πλατφόρμα για τη βοήθεια μεταναστών στη θάλασσα, Alarm Phone, ανέφερε στο Twitter ότι είχε ειδοποιηθεί την ίδια μέρα από ναυαγούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, όχι μακριά από το σημείο της βύθισης.

Δηλ. το είχαν εντοπίσει ήταν χωρίς διακριτικά όπως λένε τα κανάλια σίγουρα θεωρήθηκε ύποπτο κι όμως άφησαν το καρουδότσουφλο με 600 ανθρώπους στην τύχη του και τώρα παίζουν τους ανθρωπιστές. 

Είναι φιλάνθρωποι είναι αυτοί οι ίδιοι που τους βγάλαν στη θάλασσα της απόγνωσης αφού με πολέμους κι εμφυλίους κατέστρεψαν τις χώρες τους και τις ζωές τους...

Τι θα πει ”αρνήθηκαν βοήθεια”, μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα πλωτά φέρετρα στη Μεσόγειο; To σκλαβοπάζαρο και το δουλεμπόριο από την Αφρική πάλι νομιμοποιήθηκε;

Σύμφωνα με δημοσιογράφο με έδρα την Ελλάδα, κάθε επιβάτης είχε πληρώσει 4.500 δολάρια (περίπου 4.000 ευρώ) για τη διέλευση.

Μια ιδιαίτερα θανατηφόρα χρονιά
Τον τελευταίο χρόνο, βλέπουμε όλο και περισσότερες αναχωρήσεις πλοίων μεταναστών από την ανατολική Λιβύη. “Δεν είναι ασυνήθιστο για τα σκάφη να κάνουν αυτή τη διαδρομή. 

Οι αναχωρήσεις από την ανατολική Λιβύη ήταν πιο συχνές” από το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει ο Φρεντερίκο Σόντα, επικεφαλής της αποστολής της Λιβύης στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). 

Οι άνθρωποι βγαίνουν τώρα στη θάλασσα από αυτή την περιοχή, για να αποφύγουν τις αναχαιτίσεις από τη λιβυκή ακτοφυλακή, η οποία είναι συγκεντρωμένη στα δυτικά της χώρας.

Αλλά η διέλευση δεν είναι χωρίς κίνδυνο. Η Ανατολική Λιβύη είναι πολύ πιο μακριά από την Ιταλία από το δυτικό τμήμα, από όπου επιβιβάζεται η πλειοψηφία των μεταναστών. 

Για παράδειγμα, 1.200 χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο παραθαλάσσιες πόλεις Τομπρούκ (στα ανατολικά) και την Τρίπολη (στα δυτικά), που βρίσκονται κάτω από τη Σικελία. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την ανατολική Λιβύη είναι επομένως «πολύ μεγαλύτερο», πρόσθεσε ο Federico Soda…

Η διαδρομή της Μεσογείου παραμένει η πιο θανατηφόρα στον κόσμο. Το 2022, 2.406 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε αυτή τη θαλάσσια περιοχή, σημειώνοντας αύξηση 16% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΔΟΜ. 

Και το έτος 2023 κινδυνεύει να σημειώσει νέο ρεκόρ: από τον Ιανουάριο, 1.166 άνθρωποι έχουν ήδη πεθάνει ή εξαφανιστεί σε αυτά τα νερά, συμπεριλαμβανομένων 1.030 στην κεντρική Μεσόγειο. Τέτοιος αριθμός δεν είχε αναφερθεί από το 2017.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων επιβαινόντων συνεχίζεται. 

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών στο ναυάγιο που έγινε σήμερα στην Πύλο, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130, ένα Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και με ένα Ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού. 

Επιχειρούν επίσης δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, επτά παραπλέοντα πλοία και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων, κάτι που κάνει δύσκολη την εκτίμηση για τους αγνοούμενους.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης κάνει λόγο για τουλάχιστον 400 επιβαίνοντες, στο αλιευτικό.

Στις ελληνικές αρχές σήμανε συναγερμός όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε από το RCC ROME για αλιευτικό σκάφος στην ανωτέρω περιοχή, στο οποίο επέβαινε μεγάλος αριθμός αλλοδαπών. Άμεσα δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία προς εντοπισμό του Α/Κ σκάφους.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου