Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ...

 ΠΟΥΤΙΝ: «Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΤΗΝ ΑΘΕΤΗΣΕ»!

5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Πούτιν: ”η απόσυρση ρώσικων στρατευμάτων από Κίεβο ήταν μέρος Συμφωνίας Κωνσταντινούπολης με Ουκρανία που το Κίεβο την αθέτησε.” Οπότε αφήνει ανοιχτό να επανέλθει στο Κίεβο.


Δίνει για πρώτη φορά τώρα τη δική του ερμηνεία για τη ανεξήγητή απόσυρση των δυνάμεων του από το Κίεβο. Επικαλέστηκε τη Συμφωνία με την Ουκρανία στη Συνθήκη για τη Μόνιμη Ουδετερότητα και τις Εγγυήσεις Ασφάλειας της Ουκρανίας που όμως η Ουκρανία στη συνέχεια αθέτησε.

 Είπε ότι απέσυρε τα στρατεύματα από Κιέβου λόγω αυτής της συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν έδειξε στους Αφρικανούς ηγέτες αυτό που ισχυρίζεται ότι ήταν ένα συμφωνημένο σχέδιο συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τον Μάρτιο του 2022.

Η συμφωνία θέτει κανονισμούς για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και αναφέρει ότι η Ουκρανία πρέπει να υιοθετήσει μόνιμη ουδετερότητα.

Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία απέσυρε τα στρατεύματα από το Κίεβο και το Τσερνιχίφ σύμφωνα με τη συνθήκη. Ωστόσο, μετά από αυτό που συνέβη η Ουκρανία “κατόπιν εντολής της Ουάσιγκτον, πέταξε αυτή τη συνθήκη στον κάδο των σκουπιδιών της ιστορίας”.


Η Βρετανία, η Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Τουρκία, η Γαλλία και η Λευκορωσία αναφέρονται ως εγγυητές της ασφάλειας της Ουκρανίας στη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης

Αυτό προκύπτει από το έγγραφο που έδειξε ο Πούτιν στα μέλη της αντιπροσωπείας των αφρικανικών χωρών.

Έτσι μοιάζει το προσχέδιο συμφωνίας, το οποίο συμφωνήθηκε με το Κίεβο στην Τουρκία. Θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά χάρη στις προσπάθειες του Κιέβου, έπεσε στο σκουπιδότοπο της ιστορίας. 

Ο Πούτιν έδειξε αυτά τα έγγραφα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία αφρικανικών χωρών.



“Αυτή η συμφωνία – δεν συμφωνήσαμε με την ουκρανική πλευρά ότι θα ήταν εμπιστευτική. Αλλά ποτέ δεν την παρουσιάσαμε, δεν σχολιάσαμε. Το σχέδιο συνθήκης μονογραφήθηκε από τον αρχηγό της διαπραγματευτικής ομάδας του Κιέβου. 

Έβαλε την υπογραφή του σε αυτό. Είναι εκεί. Είναι. Λέγεται ακριβώς έτσι – η Συνθήκη για τη Μόνιμη Ουδετερότητα και τις Εγγυήσεις Ασφάλειας της Ουκρανίας. Πρόκειται για τις εγγυήσεις που ανέφερες, αγαπητέ φίλε. Δεκαοκτώ άρθρα.

Επιπλέον, υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό. Δεν θα μιλήσω καν τώρα, αλλά αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις και άλλα πράγματα. Τα πάντα προσδιορίζονται μέχρι τις μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Εδώ είναι το έγγραφο. Μονογραφήθηκε από την αντιπροσωπεία του Κιέβου. Η υπογραφή αξίζει τον κόπο.



Αλλά αφού, όπως υποσχεθήκαμε, αποσύραμε τα στρατεύματα από το Κίεβο, οι αρχές του Κιέβου, όπως κάνουν συνήθως οι κηδεμόνες τους, πέταξαν τα πάντα στον κάδο των σκουπιδιών της ιστορίας.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου