Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

«Ο ΜΕΙΖΩΝ ΕΝ ΥΜΙΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΩΣ Ο ΔΙΑΚΟΝΩΝ»
(ΛΟΥΚ. 22, 26-27)


Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου


Η “ΝΙΚΗ” στη βουλή. Τώρα στο κοινοβούλιο της χώρας μας θα υπάρχει χριστιανική φωνή! Αρχίζει περίοδος αγώνων και δοκιμασιών για τους εκλεγέντες βουλευτές και τα μέλη του πολιτικού φορέα του κινήματος “ΝΙΚΗ”.

Απέναντι στους έχοντες την υλιστική αστική ιδεολογία και στους έχοντες την αθεϊστική μαρξιστική ιδεολογία οφείλουν να αντιτάξουν την Χριστιανική αλήθεια.

Έργο τιτάνιο αφού αποσκοπεί στην αναγέννηση της κοινωνίας της πατρίδας μας. Μιας κοινωνίας που έχει χάσει την αγωνιστικότητά της. Που δεν πιστεύει στον εαυτό της, γιατί έχει πάψει να έχει όραμα που να πηγάζει από την ιστορική πορεία της. Που δεν πιστεύει ποια στο Θεό και στη Ζωή. Που έχει ανάγκη για να αναγεννηθεί από την Χριστιανική Ορθοπραξία.

Η Χριστιανική Ορθοπραξία είναι η Χριστιανική πολιτική.

Αυτήν αναμένουμε να υλοποιήσει το κίνημα της ΝΙΚΗΣ.

“Φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως οι περιστερές”.

Τα έργα τους να μας ξυπνήσουν και να μας φωτήσουν ώστε να γίνουμε οι ενεργοί πολίτες της χώρας και να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε ως ιδιώτες. 

 Περαιτέρω ως φορείς αξιωμάτων να ασκήσουν την ανατιθεμένη από τους νόμους εξουσία κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται προς την στόχευση ώστε τα μέλη της κοινωνίας να την αντιλαμβάνονται ως διακονία της κοινωνίας, σύμφωνα και με το λεχθέν από τον Απόστολο Παύλο (Επιστ. προς Ρωμαίους Κεφ. 13) οφείλουν να είναι διάκονοι του Θεού για το καλό των ανθρώπων.

Αυτό βεβαίως δεν συμβαίνει σήμερα, όπως και στο παρελθόν και αυτό μας το έχει αποκαλύψει ο Κύριος μας .

Στα Ευαγγέλια (Ματθ. Κεφ. Δ 8-1), (Λουκάς Κεφ. Δ 5-8 & ΚΒ 25-27) και (Μαρκ. Ι 42-45) έχουμε την διαπίστωση ότι τα κράτη όπως διαχρονικά δομήθηκαν έχουν, ως αυτοσκοπό και ως θεσμική διάρθρωση και ως νοοτροπία εξουσίας αντίθετη από την στόχευση της Εκκλησίας.

Ας θυμούνται σε κάθε μέρα ότι ο Χριστιανός όντας νομιμόφρων με την αγάπη την ισότητα και την δικαιοσύνη και τις άλλες εντολές του Ευαγγελίου, με μέσα την πειθώ, τον λόγο, την παρρησία και την παθητική αντίσταση, αντιμάχεται το μίσος, την αδικία την ανισότητα, την καταπίεση και την αυθαιρεσία και αγωνίζεται για την ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Αντιμάχεται θεσμούς που κοινωνικοποιούν τις ζημίες και ιδιωτικοποιούν τα κέρδη στη λειτουργία των οικονομικών σχέσεων των ανθρώπων. 

Αντιμάχεται θεσμούς νοοτροπίες και πρακτικές πάσης φύσεως αρχόντων που εμποδίζουν να υλοποιείται σύμφωνα με την παράδοσή μας η Θεία Λειτουργία, όπου έχουμε μια κατακόρυφη κοινωνία του κάθε πιστού με τον Χριστό και ταυτόχρονα μια οριζόντια ένωση όλων των μελών του σώματος της Εκκλησίας και περαιτέρω αγωνίζεται ώστε να συμβάλλει στην υλοποίηση “όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου” να υλοποιηθεί η επαγγελία του Κυρίου μας για όλη η ανθρωπότητα το “και γενήσεται μια ποίμνη εις ποιμήν” (Ιωαν. Ι΄ 16).

Στον αγώνα τους αυτόν, οι Χριστιανοί γνωρίζουν ότι αναπόφευκτα θα υποστούν διώξεις.

Ο Χριστός μας και ο Απόστολος Παύλος το προανήγγειλαν . «Εἰ ἐμέ ἐδίωξαν, καί ὑμᾶς διώξουσιν·» (Ἰω. Κεφ.15 20), και «Πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ ᾽Ιησοῦ διωχθήσονται» (Β΄ Τιμ. Κεφ. 3 12).

Επομένως να έχουν συνείδηση ότι είναι Επαναστάτες, που αγωνίζονται για όλα τα παραπάνω, που κατά τον κόσμο είναι “ουτοπία ”.

Δεν είναι ρεαλιστής ο Χριστιανός, που επιδιώκει το κατά τον κόσμο “εφικτό καλό”, έχει πίστη στην αλήθεια της διδασκαλίας του Κυρίου μας και θυμάται και εμπνέεται από τον βίο των πρώτων Χριστιανών , που όπως μας βεβαιώνει ο μάρτυρας και φιλόσοφος Ιουστίνος οι Χριστιανοί “...πείθονται τοις κειμένοις νόμοις και (=αλλά) τοις ιδίοις βίοις νικώσι τους νόμους ” (Προς Διόγνητον 5, 10).

Εύχομαι και προσεύχομαι να δικαιώσουν οι βουλευτές και τα μέλη του κινήματος “ΝΙΚΗ” με τα έργα τους την ρήση του Κυρίου μας " Υμείς εστέ το φως του κόσμού" ( Ματθ. Κεφ. Ε΄,14).


Νικήτας Αποστόλου 




13 σχόλια:

  1. Οι συνειδητοί Χριστιανοί πρέπει να προσέχουν αρκετά, σε ποιους Χριστιανικούς (ή "Χριστιανικούς") διαδικτυακούς ιστότοπους πηγαίνουν. Διότι κάποιοι από αυτούς τους ιστότοπους, διαδίδουν ΣΤΑΘΕΡΑ διάφορες πλάνες: για παράδειγμα, ακολουθούν για ΟΛΑ ανεξαιρέτως, την ανώριμη και λανθασμένη "λογική" του "ΑΣΠΡΟ ή ΜΑΥΡΟ". Δηλαδή: "ό,τι δεν είναι απόλυτα ΑΣΠΡΟ, είναι υποχρεωτικά και αναπόφευκτα, απόλυτα ΜΑΥΡΟ".
    Διαδίδονται και άλλες απαράδεκτες πλάνες, σε εκείνους τους ιστότοπους. Προσοχή!

    Εννοείται ότι ΔΕΝ αναφέρομαι στον παρόντα ιστότοπο oimos-athina.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, αποκάλεσε ΞΕΚΑΘΑΡΑ τον σατανά: ΑΡΧΟΝΤΑ του κόσμου τούτου.

    Διότι οι ίδιοι οι άνθρωποι, λόγω της απρόσεκτης ζωής που ζουν, ανέθεσαν από μόνοι τους στον σατανά να "κυβερνήσει" (όσο επιτρέπει ο αληθινός Θεός) την επίγεια ζωή των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρέ κ. Πρωθυπουργέ σου προτείνω.

    Ζήτα από το κ.Ερντογάν τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο. Ειλικρινά, τα θέλουμε γιατί ζούν Έλληνες εκεί.

    Επίσης, θέλουμε β.Ήπειρο. Ζουν έλληνες υπήκοοι εκεί. Ψάξτε τα δικαιώματά μας σε πόλεις που ελευθέρωσε ο ελλην. Στρατός στο Ελληνοιταλικό πόλεμο του '40.

    Επίσης, βοηθήστε τη Κύπρο, και πορευθείτε με φόβο Θεού.

    Να το κοινοποιήστε στον Κ.Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν το κοινοποιείτε εσείς;

      Διαγραφή
    2. ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.
      ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΟΠΕΛΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ,ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΣΥ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣ.

      Διαγραφή
    3. Έγω θα πίνω το καφεδάκι μου και όλοι οι εν θεώ αδελφοί μου όταν θα γίννται τα πιο κάτω γεγονότα που ανέφερα πιο πριν. Το χώμα από τώρα στο χώμα, και αυτό απλό.

      Διαγραφή
  4. Όσο για Ινσταμπουλ (κοινώς Κωνσταντινούπολη) ζητήστε νεοοθωμανοί συγνώμοι σε γείτονες (Έλληνες) να μην τους βρει οργή Θεού. Γιατί σκληρό να κτυπάτε κέντρα! Το Ευαγγελιάκι το λέει, ψάξτε και ζητήστε συγνώμη για παλιά εγκλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ.

      Διαγραφή
  5. Ο Άγιος Τριαδικός Θεός να τους ενισχύσει στο έργο τους και φυσικά εμείς με τις προσευχές μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο για κ.Πούτιν, εύγε σας, για το διαγγελμά σας στου (χριστιανούς και ορθοδοξους) Ρώσους.
    Μαντέψτε τι έρχετε??????????????? ΠΟΛΕΜΟΣ κανεις δε ξέρει περισσότερα απο την ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαγικό το νούμερο 9, Ρώσοι καταστρέψτε ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ (Πατήρ - Υιός - Αγ. Πνεύμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9 μέρες θα κρατήσει ο θυμός της Ρωσίας στους Οθωμανούς. Οι νεοΟθωμανοί θα καταστραφούν σε 9 μέρες. Απλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η φαση θα ειναι την ωρα της ορκωμοσιας της νεας βουλης οι της Νικης να αρχισουν να απαγγελουν χαμηλοφωνα το Πιστευω.
    Συφιλη θα βγαλει ο Κου Lee. Θα φαει τα λυσακα του, και φαντασου κοντα σε αυτους (της νικης) να αρχισουν και οι Ελληνικη λυση, Σπαρτιατες και μερικοι αλλοι που το νιωθουν. Ωρε φιλε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή