Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

«Η ΑΓΑΠΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΠΙΠΤΕΙ» ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΧΑΡΙΣΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΝΤΕΣ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥΝΤΕΣ .. ΑΝΕΥ ΑΓΑΠΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! 


”Ο Θεός αγάπη εστί” και μόνον αγάπη….Σύμφωνα με τον ανυπέρβλητο Ύμνο της αγάπης του Απ. Παύλου ως και χαρισματούχοι και μάρτυρες και προφητεύοντες και θαυματουργούντες άνευ αγάπης είναι ένα τίποτα.

Καί ἐάν ἔχω προφητείαν ……ἀγάπην δέ μή ἔχω, οὐδέν εἰμί.

καί ἐάν ἔχω πάσαν τήν πίστιν, ὥστε ὅρη μεθιστάνειν,-δηλ. κάνω θαύματα με την πίστη μου- ἀγάπην δέ μή ἔχω, οὐδέν εἰμί.

καί ἐάν παραδῶ τό σῶμα μου ἴνα καυθήσομαι, – ακόμη κι αν γίνω μάρτυρας και μαρτυρήσω- ἀγάπην δέ μή ἔχω, οὐδέν ὠφελοῦμαι.

Επομένως θα υπάρξουν και χαρισματούχοι-ικοί και μάρτυρες και προφητεύοντες και θαυματουργούντες άνευ αγάπης που αν και ενώπιον των ανθρώπων θα απολαμβάνουν τιμές έναντι του Θεού θα είναι ανύπαρκτοι.

Και ποιοί είναι αυτοί. Είναι αυτοί που δέχονται οράματα και προφητείες αλλά που τα ερμηνεύουν με έναν τρόπο απάνθρωπο. Ο ζηλωτισμός γίνεται απανθρωπισμός ως εγωισμός που είναι και φορτώνει δυσβάσταχτα βάρη στους ανθρώπους. 

Ο ύμνος της αγάπης βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Μην εντυπωσιαζόμαστε από τα χαρίσματα μην θαμπωνόμαστε από τις δωρεές αλλά από τον Δωρητή κι αυτός είναι Εκείνος που είναι η αγάπη. 

Μην μας συνεπαίρνουν οι δωρεές οι αποκαλύψεις και τα μυστικά γιατί μετέχουμε στα απόρρητα να μας συνεπαίρνει το Πρόσωπο ο Ιησούς η Θεότης, ο Μέγας Δωροθέτης.

Ο Θεός δεν έχει κολλητούς κι εξ απορρήτων δεν έχει μυστικούς και μπιστικούς το κράτος του δεν λειτουργεί με νόμους επίγειους κανείς δεν είναι δεδομένος έμπροσθέν του και ουδείς δύναται να σταθείς όρθιος ενώπιον του..”τους ουρανούς εν συνέσει”.. ως και οι ουρανοί για να μην υψηλοφρονήσουν εχτίσθησαν με σύνεση και το άλας να προσέξει να μην μωρανθεί να μη ξεμωραθεί από τη φιλαυτία της αναγκαιότητας του και μοναδικότητας του…

Η Αγάπη μόνο είναι ο Θεός γιατί η αγάπη ταπεινώνει και ταπεινώνεται.. Μόνο η ταπείνωση γνωρίζει να κάνει έργα αγάπης…

Ειδικά επανέρχεται στην ”προφητεία” ο Απόστολος των εθνών ο ”εθνάρχης” Παύλος. Την έχει άγχος κι αγωνία….

–Καί ἐάν ἔχω προφητείαν ……ἀγάπην δέ μή ἔχω, οὐδέν εἰμί.

Η αγάπη είναι το Κριτήριο ούτε η προφητεία ούτε το μαρτύριο ούτε το θαύμα ούτε το όραμα…Αγάπη ανυπόκριτη γιατί πολλοί κόπτονται για την ανθρωπότητα αλλά αποφεύγουν τους ανθρώπους..

– Ἐκ μέρους δέ γινώσκομεν καί ἐκ μέρους προφητεύομεν… η προφητεία όπως και η γνώση είναι σχετική δεν πρέπει ν΄απολυτοποιείται γιατί είμαστε σε μια φάση που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί το τέλειον και ότι μας παρέχεται ή εκπέμπουμε είναι συνυφασμένο με την πεπερασμένη φύση μας. Η απολυτοποίηση της προφητείας είναι η αυτοακύρωση της. ” Βλέπομεν γάρ ἄρτι δί’ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι”…

μείζων δέ τούτων ἡ ἀγάπη…..να επιδιώκουμε το μείζον και όλα τ’ άλλα προστίθενται

Και αυτήν ακριβώς την υπεροχή και αδιαπραγμάτευτη ανωτερότητα της αγάπης τονίζει και ο Αναστάσιος Αλβανίας σε μια τελευταία του ομιλία σε τελειόφοιτους: ”καλή είναι η δικαιοσύνη, η ισότητα αλλά αυτός ο τόπος έχει ανάγκη από αγάπη κι εργαστήριο αγάπης δεν είναι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι η Εκκλησία πρέπει να είναι οτιδήποπτε σχετίζεται με την εκπαίδευση φροντίστε να είστε για να είστε πρωταγωνιστές, αληθινοί άνθρωποι αγάπης .. γιατί πολλές φορές εύκολα αγαπάμε την ανθρωπότητα αποφεύγοντας τους ανθρώπους”.

”Εἴτε δέ προφητεῖαι, καταργηθήσονται· εἴτε γλῶσσαι παύσονται· εἴτε γνῶσις καταργηθήσεται…..ἡ ἀγάπη οὐδέποτε ἐκπίπτει.” αλλά για την αγάπη καλούμαστε να πέσουμε εμείς

αγάπη θυσιαστική αυταπάρνησης ω Πάσχα το Μέγα γιατί αυτό είναι Πάσχα Αγάπη..γιατί αυτό είναι Χριστός Αγάπη γιατί αυτό είναι Θεός αγάπη ”Ο Θεός αγάπη εστί” η αγάπη εστί κάθαρσις καρδίας αφού η αγάπη έξω βάλει όχι μόνο το φόβο αλλά και το φθόνο και την υπερηφάνεια και όλα τα παθογόνα παράσιτα .η αγάπη εστί καύσις καρδίας που στους υψηλότατους βαθμούς της γίνεται απολύμανση καρδίας κάθαρση του νου εν Αγίω Πνεύματι πυρί εκχέον.

ΥΓ με αφορμή ένα βίντεο που είδα μ’ έναν χαρισματούχο Ρώσο γέροντα..που όμως έβαζε σκληρά επιτίμια στους ανθρώπους και κανόνες αδιανόητους στην ανθρωπότητα με βάση τις ερμηνείες που απέδιδε στις οπτασίες και οράματα. Που προέτρεχε των γεγονότων.. το θέμα δεν είναι να καούμε στην προθέρμανση οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά. 

Και να θυμηθώ εδώ τον Άγ Γέροντα Πορφύριο τον άγιο της προσευχής της αγάπης της πιο τρυφερής στον Κύριο προσευχής που έλεγε ότι όταν ξεκίνησε πνευματικός στην Εύβοια έβαζε σκληρούς κανόνες αλλά η εμπειρία του έμαθε την συγκατάβαση την επιείκεια.. γι αυτό και ήταν άγιος της χαράς ξελαφρωμένος δεν έβαζε βάρη γι αυτό κι έχανε την βαρύτητα και μετεωριζόταν και αερομεταφορές αξιώθηκε ελαφρύς σαν πούπουλο σαν φτερό αγγέλου η ψυχή του. 

Πολύ αγάπησε το Χριστό γι αυτό αγάπησε και πολύ τον άνθρωπο είναι ο ίδιος που έλεγε ο Χριστός είναι το παν.

Ο άγιος Φιλούμενος ο νέος Ιερομάρτυρας έγραψε σε επιστολή του σε 2 αδελφές που του είχαν αποστείλει ένα βιβλίο προφητειών το 1973 : δι ημάς τους χριστιανούς δεν έχει σημασία το τι θα γίνει. σημασίαν έχει να είμεθα έτοιμοι δια την Παρουσίαν του Κυρίου.


3 σχόλια:

  1. Και η Αγάπη θέλει διάκριση όμως: Π.χ. αγαπάμε τους αιρετικούς, αλλά βδελυσσόμαστε την αίρεση. Δεν κάνουμε αγαπουλίστικες αγκαλίτσες επιδεικτικά με αιρεσιάρχες που θεωρούν ότι είναι ... αλάθητοι.

    Το ποίμνιο βέβαια βοσκάει αλλού και δεν το ενδιαφέρουν αυτά, ενώ δε γνωρίζει και βασικά πράγματα για την Πίστη του και πλανιέται από τους οικουμενιστές, όπως πλανιέται και από τους παγκοσμιοποιητές: Τις 2 όψεις του ίδιου νομίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάμε τον Πατροκοσμά μας: "Τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία του κακού"

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχνάμε και τον Άγιο Παΐσιό μας:

      Όσο για την κατάσταση στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αυτή είναι προϊόν του Βατικανού. Είναι οι «ευλογίες » του Πάπα, του «μεγάλου χριστιανού». Τα νοήματα όλων αυτών συλλαμβάνει ο διεθνής σιωνισμός, το διεθνές χρηματιστήριο που ονομάζεται Αμερική. Αμερική δεν υπάρχει. Οι σιωνιστές είναι η Αμερική. Αυτοί λοιπόν αφού λάβουν τα μηνύματα τα σατανικά, το προωθούν στο Βατικανό, αυτό τα μετατρέπει σε σχέδια και στην συνέχεια καλεί το Ισλάμ να τα εφαρμόσει. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα σατανικά σχέδια. Αυτοί κατόρθωσαν και αιχμαλώτισαν τους ηγέτες μας.

      Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη.

      Διαγραφή