Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΑΚΩΒΟ: «ΕΦΕΡΕ ΑΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΗΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΩΣ ΠΟΛΥ»

ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: «Ο ΘΕΟΣ ΚΑΡΔΙΑ ΒΛΕΠΕΙ…O ΑΓ. ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΕΙΔΕ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΟΛΟΦΩΤΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ Γ΄ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ»! 

ΒΙΝΤΕΟ



Μόρφου Νεόφυτος: ο Θεός καρδιά βλέπει..o Αγ. Ιάκωβος Τσαλίκης είδε 3 φορές ολοζώντανο και ολόφωτο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄ της Κύπρου! Έφερε την αρχιερατική του στολή. Προηγήθηκε αναγγελία ”Μακαρίου Αρχιερέως” τρις … (σσ γιατί πλέον είναι τρισμάκαρ-τρισμακάριος)!

Ακολουθεί διπλή αφήγηση για το ίδιο συμβάν όπως αυτή εκφράστηκε στις 20.8.23 από Μόρφου Νεόφυτο και όπως ο ίδιος γραπτώς τη καταθέτει σε βιβλίο ομιλιών του Τόμος Απου εκδόθηκε το 2020.

Αφήγηση 20/8/23 Μόρφου Νεόφυτος: ο Θεός καρδιά βλέπει...
….εσώθηκαν και είναι στο αιώνιο φως του Τριαδικού Θεού επειδή εσυγχωρούσαν επειδή εχάριζαν τους οφειλέτες ένας τέτοιος άνθρωπος όπως μου είπε ο μεγάλος άγιος της συγχρόνου Ορθοδοξίας ο Άγιος Ιάκωβος ο ”με συγχωρείτε” όπως ευστόχως απεκλήθη.

 Είναι κι ο Κύπρου Μακάριος ο εθνάρχης της Κύπρου ο Μακάριος ο Γ΄ τι και τι δεν υποχρεώθη αυτός ο άνθρωπος να κάνει κι αξίωμα πολιτικό να πάρει που το απαγορεύουν οι ιεροί κανόνες και με τους 3 μητροπολίτες να έρθει σε μεγάλη διαφωνία και να υποχρεωθεί να τους καθαιρέσει αφού προηγουμένως αυτοί τον εκαθαίρεσαν...

Ήταν το πρώτον πραξικόπημα τούτον ύστερα έγινε το πραξικόπημα της χούντας και ύστερα η εισβολή των Τούρκων.

Και ο Μακάριος επέστρεψε πίσω με κλάδον ελαίας, με συγχωρητικό φρόνημα αλλά δεν το έκανε αυτό μόνο ως ένα πολιτικόν πείραμαν ή ένα πολιτικό πυροτέχνημαν φαίνεται ότι μέσα στην καρδιά του κι αυτός μια καρδιά την είχε όπως όλοι μας εκαλλλιεργούσε το συγχωρητικό φρόνημα δεν εκρατούσε κακία δηλαδή...

Ο άνθρωπος δηλαδή που συγχωρά τον άνθρωπο που του χρωστά, αυτόν που τον αδίκησε...κι αυτό έκανε ο Μακάριος σε όλη του τη ζωή... και λάθη έκανε κι αυτός αλλά το θέμα δεν είναι να βρούμε τα λάθη του Μακαρίου, του Γρίβα ή οποιοδήποτε άλλου αλλά να συγχωρέσουμε προσευχόμενοι με το όνομα της αγάπης.

Και επήγα και εγώ φοιτητής νομικής στον άγιο Ιάκωβο που τον είχα πνευματικό και μου είπε διάκο μου, ήμουν διάκος σαν τον Ελπίδιο τελευταία φορά που σε εξομολογώ θα σε ξαναδώ αλλά μετά θα κοιμηθώ πράγματι και μετά από λίγους μήνες ήταν στο νοσοκομείο και μου έστειλε μήνυμα να έρθω να τον δω εδώ και μου είπε σε 2 μήνες φεύγω για τον ουρανό να προσέχεις και να κάνεις πάντα υπομονή και τώρα που ήρθαν τα χρόνια της υπομονής τα απολαμβάνω γιατί κάνω υπακοή στο γέροντά μου..


Και τότε που έκανα την εξομολόγηση στο μοναστήρι την τελευταία ήθελα να τον ρωτήσω αυτό που λένε ότι είδες τον Μακάριο δυο τρεις φορές την ώρα που τον εμνημόνευες είναι αλήθεια αλλά ντρεπόμουν να τον ρωτήσω έκανα όμως ότι με δίδαξε.

 Μίλησα στον Άγιο Δαβίδ είπα άγιε Δαυίδ τώρα που είναι να πάω να εξομολογηθώ αν θέλεις φώτισε το Γέροντα να μου πει για τον Μακάριο κι όπως εξομολογούμουν μου λέει:

Α χα α ναι ναι ξέρεις μου λέει είδα και τον Μακάριο μια φοράν τότε τρεις φορές μου είπε (σσ τον είδε τρις γιατί είναι ο Μακάριος τρισμακάριος πλέον) όχι μια 3 φορές όταν εμνημόνευα στην πρόθεση εσώθηκε μου λέει..είναι μέσα στο Φως ήρθε και πήρε και την μερίδα του ευχαριστημένος. 

Του λέω Πως εσώθηκε Γέροντα; είναι αμφιλεγόμενο πρόσωπο ο Μακάριος. Μου λέει ναι παιδί μου άσε τι λέει η ιστορία των ανθρώπων ο Θεός καρδιά βλέπει. 

Και αυτός συγχωρούσε μου λέει ελεούσε και έκανε κι ένα μεγάλο έλεος στην Αφρική που επήγε και βάπτισε μου λέει 15.000 μαύρους αξιοποιώντας το όνομα που του έδωσε ο κόσμος. Αλλά ελεούσε και συγχωρούσε δεν μπορούσε ο Θεός να μην τον συγχωρήσει και τώρα απολαμβάνει το Φως του Τριαδικού Θεού.

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου κατὰ τὴ Θεία Λειτουργία τὴν Κυριακὴ ΙΑ΄ Ματθαίου, ποὺ τελέσθηκε στὴν ἱερὰ μονὴ Ἁγίου Νικολάου παρὰ τὴν Ὀροῦντα, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (20.08.2023) (Μόρφου Νεόφυτος: Νὰ παρακολουθοῦμε τὴν καρδιά μας… τί ἔχει μέσα 20.08.2023)

Και η διήγηση η αυτή με περισσότερες λεπτομέρειες όπως την καταθέτει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στο βιβλίο του: ”MHTΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΟΜΙΛΙΕΣ ΛΟΓΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΩΝ ΤΟΜΟΣ Α” (εκδ. ΘΕΟΜΟΡΦΟΥ 2020).

”μου είπε ο άνθρωπος του Θεού( σσ εννοεί ο Άγ Ιάκωβος) : πριν να συμβεί το περιστατικό μερικά καλά παιδιά από την Κύπρο μου έφερναν τα ονόματα των κεκοιμημένων τους και τα μνημόνευα στις θείες λειτουργίες μεταξύ αυτών έβλεπα και το όνομα : ”Mακαρίου Αρχιερέως”… άρχισα κι εγώ να τον μνημονεύω. 

Κι επειδή όταν τον μνημόνευα αισθανόμουν χαρά είπα: αυτός θα έκανε καλά στον τόπο του. Παράλληλα όμως άκουα από διάφορους που ερχόντουσαν εδώ και κάποια αρνητικά γι αυτόν.

Έτσι έκανα μια ειδική προσευχή γι αυτόν τον άνθρωπο κι όταν μνημόνευσα ξανά: ”Μακαρίου Αρχιερέως” άκουσα μια φωνή να μου αναγγέλει την άφιξη του: ”Μακαρίου Αρχιερέως, Μακαρίου Αρχιερέως, Μακαρίου Αρχιερέως” ( σσ την άκουσε τρεις φορές την αναγγελία Μακαρίου γιατί είναι πλέον τρισμακάριος”. Κοιτάζω εκ δεξιών μου και τι να δώ; 

Ήταν όρθιος ένας Επίσκοπος.” ”Δηλ. πως τον είδες Γέροντα;” ρώτησα τον π. Ιάκωβο.” Ε πως σε βλέπω και με βλέπεις Νεόφυτε μου. Έτσι τον είδα.

Έφερε (ακούστε λεπτομέρειες πολύ σημαντικές) άπασαν την αρχιερατική του στολήν και ήταν μέσα σε φως πολύ και του είπα: ”σε ευχαριστώ Μακαριώτατε που μ΄επισκέφθηκες”. 

Κι αυτός μου είπε: εγώ σ΄ευχαριστώ π. Ιάκωβε που ενώ δεν σου έκανα κανένα καλό εσύ με μνημονεύεις και έχω μεγάλη χάρη και χαρά από αυτήν την προσευχή”.

ΥΓ  από μακάριος ο Μακάριος, τρσιμάκαρ-τρισμακάριος ο Μακάριος!


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου