Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

ΥΠΟΠΤΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΑΠΟ "ΚΕΡΑΥΝΟ"...ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΑ-ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ!

"ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ" ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. 8 ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ. ΈΚΑΨΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ.  ΗΧΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ! Σ΄ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ. ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ; ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ! 

12 ΦΩΤΟ 6 ΒΙΝΤΕΟ



Συμπτωματική τεράστια πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη. 8 οικισμοί εκκενώθηκαν. Έκαψε σπίτια κι αυτοκίνητα και έφτασε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Αετοχώρι αλλά δεν το έκαψε. Το βράδυ θα είναι εφιαλτικό. 

Κάποιοι θέλουν νέα Νέα Αγχίαλο! Διακόπηκε η κυκλοφορία σ΄Εγνατία…. Εθελοντές κόβουν λουκέτα και μπαίνουν σε σπίτια για να σώσουν κόσμο! έκρυθμη η κατάσταση. Μάχη με φλόγες. Ήχησαν οι σειρήνες..

Είναι ασφαλή τα στρατόπεδα; Σ΄επιφυλακή ο στρατός. Τα στρατόπεδα είναι ασφαλή; Είναι προφανώς κοντά σε κάποια στρατόπεδα στην πιο ευαίσθητη περιοχή της χώρας 1 μέρα μετά την πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Κύπρο και 1 μήνα μετά την πυρκαγιά στη Ν Αγχίαλο. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για σαμποτάζ;

Φέρες -Αλεξανδρούπολη καίγονται τα πάντα.. Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου 05:15 στην περιοχή της Πυλαίας στις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης..

ΤΩΡΑ Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη μέσα σε δασική έκταση και μέτωπο χιλιομέτρων.
”Μιλάμε ίσως για το μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο που έχει γνωρίσει ποτέ ο νότιος Έβρος ενώ η καταστροφή είναι βιβλική. Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική καθώς οι άνεμοι δεν πρόκειται να κοπάσουν σύμφωνα το δελτίο καιρού.”e-evros.

ΤΩΡΑ Η φωτιά μαίνεται ενώ σταμάτησαν τη κατάσβεση τα εναέρια μέσα!

Οι άνεμοι είναι ισχυρότατοι!

Φωτογραφία από Παλαγία!



Σκάφη του Λ.Σ. συγκεντρώνονται στο λιμάνι αν χρειαστεί εκκένωση περιοχών απο θαλάσσης.Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ σε ετοιμότητα.Ταχύτητα ανέμου 8 Β – Ύψος φλογών 15 μέτρα

Ανεξέλεγκτη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8) στην Αλεξανδρούπολη στην περιοχή Μελία

.

Αυτή την ώρα κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

Ακόμα έφτασε στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου αλλά δεν το έκαψε.

Επίσης αυτή την ώρα η φωτιά είναι μια ανάσα από τα σπίτια στο χωριό Αγνάντια.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις, με τις φλόγες να καίνε «λυσσασμένες», ενώ εντείνονται οι φόβοι για τη νύχτα καθώς εκτιμάται πως οι άνεμοι δεν θα κοπάσουν.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι πολύ κοντά στα χωριά Αγνάντια και Άμφεια και κινείται βόρεια του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι άνεμοι πού πνέουν στην περιοχή έφτασαν και τα 8 μποφόρ κάποια στιγμή, ενώ οι προβλέψεις είναι ότι θα συνεχίσουν με ένταση τουλάχιστον 5 μποφόρ και κατά την διάρκεια της νύχτας.


Με διαδοχικά μηνύματα από το 112 έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής 8 οικισμοί, ενώ εστάλησαν ενισχύσεις και από την Αθήνα και ταυτόχρονα αυξάνονται τα εναέρια μέσα, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πορεία της πυρκαγιάς, που καίει δάσος με πορεία προς αγροτικές εκτάσεις.

Ο τελευταίος οικισμός που ενημερώθηκε με μήνυμα του 112 να εκκενωθεί είναι η Άνθεια.

Όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν εκκενωθεί οργανωμένα θα μεταφερθούν στο Πολυκοινωνικό Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου θα τους υποδεχθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και ο Ερυθρός Σταυρός.

Η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή ανάμεσα από τους οικισμούς Άνθεια και Αρίστεινο είναι εξαιρετικά δύσκολη.



Στο σημείο επιχειρούν 135 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με 9 πεζοπόρα τμήματα και 31 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (αναμένεται να σταλούν άλλα δύο αεροσκάφη), επίσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

Λίγο πριν τις 17.00 εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση τεσσάρων περιοχών και συγκεκριμένα για το Λουτρό, Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό απομακρυνθείτε προς Αλεξανδρούπολη» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.

Να τονιστεί ότι όλοι οι κάτοικοι των οικισμών Αετοχωρίου, Πεύκων και Νίψας έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και έχουν μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη.
Παροχή βοήθειας στου Πυροσβέστες

Όσοι επιθυμούν βοηθήσουν τους πυροσβέστες που βρίσκονται στα μέτωπα των φωτιών μπορούν να φέρουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, (στο 1ο χιλιόμετρο Αλεξανδρούπολης -Παλαγίας), νερά, ισοτονικά αναψυκτικά ή ενεργειακά ποτά, καφέδες σπαστούς, κρουασάν.

Λίγο μετά τις 15:00, εστάλη νέο μήνυμα 112 στoυς κατοίκους των χωριών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα να εκκενώσουν προς Αλεξανδρούπολη.


Ο δήμος Αλεξανδρούπολης διέθεσε λεωφορεία που θα βρίσκονταν στις πλατείες των οικισμών, για να παραλάβουν κόσμο που δεν είχε δυνατότητα μετακίνησης.
Νωρίτερα, μήνυμα του 112 εστάλη σε κατοίκους στην περιοχή Μελία της Αλεξανδρούπολης, και στους οικισμούς Νίψας, Πεύκων και Λουτρού ώστε να είναι σε ετοιμότητα, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή.
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση πλησίον Πυλαίας – Φερών Έβρου, ισχύει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, της Εγνατίας Οδού Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης.

Η φωτιά, βόρεια από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος”, σε λήψη από το parking.




AλεξανδρούποληΞΗ κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.fotiatora

https://fb.watch/mwPgV81tdR/

Σε δορυφορικές φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Twitter o μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς φαίνεται ο καπνός που έχει καλύψει μεγάλη περιοχή του βορείου Αιγαίου και έχει φτάσει ως τη Μαγνησία


.








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου