Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ 50 ΜΟΝΑΧΕΣ ΕΚΚΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!
ΒΙΝΤΕΟ


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
Ο ΚΟΝΑΝ-ΟΣ...ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ!

Θεαματική εκκένωση 50 μοναχών της μονής Κλειστών στους πρόποδες της Πάρνηθας που ήταν εγκλωβισμένες από τις φλόγες με συμβολή ελικοπτέρου, ΕΜΑΚ, αστυνομίας.



 Ο κόσμος καίγεται και ο Κόναν-ος...χτενίζεται!


Ο κόσμος καίγεται και ο Κόναν-ος .. χτενίζεται! Σε μια χώρα όπου ”το Άγιο Χασισάκι” λογικό που φτάσαμε και στην ιερή ομοφυλοφιλία! 

Το ”De profundis” του καθένα έχει αξία να δημοσιοποιείται αν είναι στο επίπεδο ενός Όσκαρ Ουάιλντ και οι ”Εξομολογήσεις” του αν είναι φάσης Αυγουστίνου. Διαφορετικά εκλαϊκευμένος εκχυδαισμός. Από πότε το χαμούρεμα είναι πολιτισμός...

Η ιδιωτικότητα έχει καταλάβει τη δημόσια σφαίρα. Τι χαμηλό επίπεδο παλιμπαιδισμός παλινδρόμηση…άκου ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ …η ερωτική ανεμελιά στα +50...βρήκα τον εαυτό μου είμαι γκέι.

Αν όλον αυτόν τον καιρό αντί να ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου αναζητούσες το Θεό δεν θα ήσουν ποτέ διχασμένος και σήμερα θα έλεγες ως άλλος Αρχιμήδης όχι το Εύρηκα εύρηκα είμαι ομοφυλόφιλος αλλά το Εύρηκα Εύρηκα το Θεό που τόσο ανάγκη έχει ο σύγχρονος άνθρωπος και εκ του ρόλου σου αυτή ήταν και η αποστολή σου.

Το να αποκαλείς ταυτότητα την αποδοχή ήττας και τον συμβιβασμό σου επανάσταση το ερωτικό σου βίτσιο αγάπη είναι μια ανώδυνη αντιστροφή όρων προς εφησυχασμό συνείδησης, επανάπαυση..

” Είναι ανθρώπινο κι ας το βαφτίζουν τερατώδες.”«Πολλὰ τὰ δεινὰ κοὐδὲν ἀνθρώπου δεινότερον πέλει». Τι είναι άνθρωπος, τι δεν είναι άνθρωπος και τι το ανάμεσό τους; Πόσα δεινά δεν απορρέουν από τον άνθρωπο με πρώτο και καλύτερο τον πόλεμο...

Ανθρώπινος και ο πόλεμος και τόσα άλλα τερατώδη και τόσα άλλα σημεία και τέρατα ανθρώπινα κι αυτά. Τι θα πει ανθρώπινο .. ο άνθρωπος είναι μια τραγική ύπαρξη

”Είναι η αλήθεια πολλών ανθρώπων στον πλανήτη μας κι ας το ονομάζουν κάποιοι άλλοι “ανωμαλία”», έγραψε ο Ανδρέας Κονάνος στην ανάρτηση με την οποία συνόδευσε το βίντεο που δημοσίευσε. «Είναι αυτό που είναι! Δηλαδή, μια πραγματικότητα που ισχύει.

 Κι ας λέει ο καθένας την ψαγμένη ή φανατική γνώμη του.” Αυτή η εμμονή του στιλ αυτό είναι αυτό και τίποτα άλλο είναι φανατισμός.

Ταυτίζει 2 έννοιες αλήθεια και πραγματικότητα ασύμπτωτες.

Άλλο αλήθεια και άλλο πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι μια ρευστή σχετική έννοια ταχύτατα εναλλασσόμενη. Η πραγματικότητα είναι τόσο εφήμερη όσο και η επικαιρότητα είναι πεπερασμένη έννοια. 

Τόσο εφήμερη όσο και η φάση που ήσουν εφημέριος..τώρα είσαι ο εαυτός σου, χθές δεν ήσουν εσύ και αύριο ποιός μπορεί να είσαι; H αλήθεια τι σχέση έχει με την πραγματικότητα και μάλιστα ως έννοια και όρος για έναν τ. ιερέα. 

Για τον χριστιανισμό η αλήθεια πάντως δεν είναι μια αφηρημένη ή φιλοσοφική έννοια αλλά ο Χριστός που ο ίδιος αυτοκαθορίζεται ως η αλήθεια και αυτή η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα που προβάλεις. 

Η προσωπική αλήθεια του καθένα είναι κάτι εντελώς άλλο. Μην επιχειρούμε σύγχυση των όρων. Άλλο η λυτρωτική αλήθεια του ευαγγελίου ”η αλήθεια ελευθερώσει υμάς” όπου ο Χριστός ως Αυτοαλήθεια και άλλο η αυτο-απελευθέρωση από μια καταπιεστική προκατάληψη...

 Ο εκκοσμικευμένος σου τρόπος σκέψης σε πέταξε απέξω. Δεν πέταξες τα ράσα τα ράσα σε έβγαλαν έξω, δεν σε χωρούσαν. Με τα ράσα πετάς δεν τα πετάς..

”Η ζωή δεν μπαίνει σε καλούπια και κουτάκια, όσο κι αν αυτό επιτρέπει ένα “αξιοπρεπές” βόλεμα, γλιτώνοντάς μας από το άγχος τής ύπαρξης και τα τολμηρά ρίσκα που καλούν σε αλλαγή και πραγματική “μετάνοια”= αλλαγή μυαλού», συνέχισε.

Τα κουτάκια καλούπια που είναι τα κοινωνικά στερεότυπα τα διαμορφώνει ένα κατεστημένο και σήμερα οι ροζ Barbie έχουν Barbe γένια αυτό είναι το σημερινό σύγχρονο κουτάκι ο απόλυτος ερωτικός κομφορμισμός είναι να είσαι ”διαφορετικός”. 

Οπότε είσαι απόλυτα βολεμένος στην καθεστηκυία αντίληψη των ημερών που μάλιστα προσδίδει δόξα και προβολή.

Νομίζω ότι το μόνο λάθος που έκανες ήταν που έγινες ιερέας...

η πτώση σου δεν είναι η πτώση ενός κοινού θνητού αλλά ενός ιερέα. Την εμφανίζεις ως την πτώση του οποιοδήποτε για να την περάσεις λάθρα στο ντούκου..

Αλλά όμως έπεσες σαν ιερέας αυτό είναι το άσχημο και όσο από πιο ψηλά πέφτει κανείς τόσο πιο δύσκολη και η σωτηρία..αν την βγάλεις μόνο με πολλαπλά κατάγματα θα είσαι τυχερός. 

Ένας τ. ιερέας βετεράνος ιερέας που έχει αποκλείσει το δίπολο αμαρτία-μετάνοια. Είναι φυσικό να θεωρείς αχρείαστη τη μετάνοια όταν δεν αναγνωρίζεις αμαρτία...




1 σχόλιο:

  1. Καὶ ἡ στιγμὴ ποὺ μίλησε(ἐνῶ ἡ πατρίδα καίγεται) καὶ τὸ «φτοῦ ξελευτεριά»δὲν μοῦ μοιάζουν ἀθῶα.Ἡ παράδοση στὰ πάθη, σκλαβιὰ εἶναι ,δὲν εἶναι ἐλευθεριά.Ὁ Θεὸς νὰ μᾶς φυλάει ὅλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή