Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

ΛΟΓΟΣ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"...(ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ)

ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ,
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΟΧΙ
ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΤΑ ΤΟΠΙΑ
 





ΜΕΓΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ, ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ
+++ 

 ΚΥΡΙΟΣ, με τα πιστά μου τεκνία, επικοινωνώ, 
ΜΕ ΡΗΜΑ ΑΓΙΟ σας διδάσκω σας νουθετώ.

ΣΤΗΤΕ ΚΑΛΩΣ, στας επάλξεις της Θεϊκής μου Αληθείας, 
βάλλεται ΝΑΙ τώρα, Η ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ. 
 Ο πονηρός στη γη σας ηγεμονεύει, 
τον ψυχικό και σωματικό σας ΘΑΝΑΤΟ γυρεύει. 

 Ένας ο βασικός του σκοπός. 
 Ζητά να ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ. 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! 

 Αφυπνιστείτε δικοί μου οπαδοί,
 μην παραδίδεστε αμαχητί 
γιατί ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΜΗ 
σας εξαπατούν, τον θάνατο σας ζητούν. 

 Βάζουν μέλι ψευτιάς στα λόγια τους τα απατηλά, 
μα η ουσία είναι δηλητήριο θανατηφόρο, αργό, 
μην παιδιά μου εσείς δέχεστε αυτό. 

 ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΑΝΟΜΑ,
 ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, 
θέλουν εσάς να δελεάσουν, 
 ΜΕ ΣΩΡΕΙΑ ΨΕΜΑΤΩΝ, 
να σας πάνε στου σατανά τώρα το κράτος. 

 (Εννοείται τί Ο ΚΥΡΙΟΣ εδώ εννοώ).

 ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΡΗΜΑ σας προειδοποιώ, 
εντείνετε την προσοχή σας, 
ΣΑΣ ΜΙΛΩ Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΣΑΣ.

Άνομοι, άπιστοι της Ελλάδος ηγέτες, 
μη ματαιοπονείτε, 
μη με ψευτιάς μάσκα μιλάτε 
στα πιστά μου παιδιά. 

 Αποβάλλετε της υποκρισίας σας την πλευρά.
 Το ‘χω ξαναπεί, πεθαίνουν συνεχώς νέα παιδιά 
και το κρύβετε αυτό εντατικά. 
 Ετοιμάζετε και έτερο εμβόλιο, 
ΤΟ ΥΠΕΡΕΜΒΟΛΙΟ ΣΑΣ. 
 
Εγκληματείτε εθελοντικά χωρίς ίχνος, 
συναισθήσεως τομή. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, 
της Ελλάδος ταγοί. 
 Λόγο ευθύνης θα σας ζητήσω, 
τα τόσα πολλά εγκλήματα σας 
Ο ΚΥΡΙΟΣ θα τιμωρήσω, 
γιατί είμαι ΘΕΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, 
δεν ανέχομαι την υποκρισία.

Το γραπτό μου αυτό ΟΥΡΑΝΙΟ, 
ΜΕ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ δοσμένο,
 την μετάνοια σας αναμένω. 
 Εδώ ο εις απ’ τον άλλον μπορεί εύκολα να κρυφτεί, 
μα ΑΠΟ ΕΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ ΟΥΔΕΙΣ. 

 Γνωρίζω τα κρύφια της καρδιάς σας, 
τας σκέψεις της διανοίας σας. 
 Ξέρω, βλέπω ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ, 
ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ,
 τί θέλουν να επιτύχουν 
οι της ΝΕΑΣ ΤΑΞΕΩΣ οι οπαδοί. 

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην πλανηθείτε οι δικοί μου πιστοί.

Δεν έγραψε το γραπτό νους ανθρωπινός, 
ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΟ ‘ΔΩΣΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ.

ΑΜΗΝ 
 +++

17 σχόλια:

  1. ΚΎΡΙΕ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΈ ΕΊΣΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΣΟΥ ΠΡΟΣΤΆΤΕΥΣΕ ΜΑΣ ΑΠΌ ΤΑ ΕΜΒΌΛΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΌΤΗΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΕΙΣ. ΑΜΉΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις θλίψεις ο Θεός δίνει την αληθινή παρηγοριά

      Ο Θεός βλέπει από κοντά τις ταλαιπωρίες των παιδιών Του και τα παρηγορεί σαν καλός Πατέρας. Γιατί, τι νομίζεις, θέλει να βλέπη το παιδάκι Του να ταλαιπωρήται; Όλα τα βάσανά του, τα κλάματά του, τα λαμβάνει υπ’ όψιν Του και ύστερα πληρώνει. Μόνον ο Θεός δίνει στις θλίψεις την αληθινή παρηγοριά. Γι’ αυτό, άνθρωπος που δεν πιστεύει στην αληθινή ζωή, που δεν πιστεύει στον Θεό, για να Του ζητήση το έλεός Του στις δοκιμασίες που περνάει, είναι όλο απελπισία και δεν έχει νόημα η ζωή του. Πάντα μένει αβοήθητος, απαρηγόρητος και βασανισμένος σ’ αυτήν την ζωή, αλλά καταδικάζει και αιώνια την ψυχή του.

      Οι πνευματικοί όμως άνθρωποι, επειδή όλες τις δοκιμασίες τις αντιμετωπίζουν κοντά στον Χριστό, δεν έχουν δικές τους θλίψεις. Μαζεύουν τις πολλές πίκρες των άλλων, αλλά παράλληλα μαζεύουν και την πολλή αγάπη του Θεού. Όταν ψάλλω το τροπάριο «Μη καταπιστεύσης με ανθρωπίνη προστασία, Παναγία Δέσποινα», καμμιά φορά σταματώ στο «αλλά δέξαι δέησιν του ικέτου σου...». Αφού δεν έχω θλίψη, πως να πω «θλίψις γαρ έχει με, φέρειν ου δύναμαι»[9]; Ψέμματα να πω; Στην πνευματική αντιμετώπιση δεν υπάρχει θλίψη, γιατί, όταν ο άνθρωπος τοποθετηθή σωστά, πνευματικά, όλα αλλάζουν. Αν ο άνθρωπος ακουμπήση την πίκρα του πόνου του στον γλυκύ Ιησού, οι πίκρες και τα φαρμάκια του μεταβάλλονται σε μέλι.

      Αν καταλάβει κανείς τα μυστικά της πνευματικής ζωής και τον μυστικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται ο Θεός, παύει να στεναχωριέται για ό,τι του συμβαίνει, γιατί δέχεται με χαρά τα πικρά φάρμακα που του δίνει ο Θεός για την υγεία της ψυχής του. Όλα τα θεωρεί αποτελέσματα της προσευχής του, αφού ζητάει συνέχεια από τον Θεό να του λευκάνει την ψυχή. Όταν όμως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες κοσμικά, βασανίζονται. Αφού ο Θεός όλους μας παρακολουθεί, πρέπει να παραδίνεται κανείς εν λευκώ σ’ Αυτόν. Αλλιώς είναι βάσανο· ζητάει να του έρθουν όλα, όπως εκείνος θέλει, αλλά δεν του έρχονται όλα όπως τα θέλει, και ανάπαυση δε βρίσκει.

      Είτε χορτάτος είναι κανείς είτε νηστικός, είτε τον επαινούν, είτε τον αδικούν, πρέπει να χαίρεται και να τα αντιμετωπίζει όλα ταπεινά και με υπομονή. Τότε ο Θεός συνέχεια θα του δίνη ευλογίες, ώσπου να φθάσει η ψυχή του σε σημείο να μη χωράει, να μην αντέχει την καλοσύνη Του Θεού. Και, όσο θα προχωράει πνευματικά, τόσο θα βλέπει την αγάπη Του Θεού σε μεγαλύτερο βαθμό και θα λειώνει από την αγάπη Του.

      Διαγραφή
  2. ΦΟΒΆΜΑΙ ΧΡΙΣΤΈ ΜΟΥ ΦΟΒΆΜΑΙ ΔΙΩΞΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΦΌΒΟ ΑΠΌ ΜΈΣΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δοκιμασίες που μας έρχονται είναι μερικές φορές η αντιβίωση που δίνει ο Θεός για τις αρρώστιες της ψυχής μας και πολύ μας βοηθούν πνευματικά. Τρώει ο άνθρωπος ένα μαλακό σκαμπίλι και μαλακώνει η καρδιά του. Ο Θεός ξέρει φυσικά σε τι κατάσταση βρίσκεται ο καθένας μας, αλλά, επειδή εμείς δεν ξέρουμε, επιτρέπει να δοκιμασθούμε, για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να βρούμε τα πάθη που υπάρχουν κρυμμένα μέσα μας και να μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις την ημέρα της Κρίσεως. Γιατί, και να παρέβλεπε τα πάθη μας και να μας έπαιρνε όπως είμαστε στον Παράδεισο, και εκεί πάλι θα δημιουργούσαμε προβλήματα. Γι’ αυτό ο Θεός επιτρέπει στον διάβολο να δημιουργή εδώ πειρασμούς, για να μας ξεσκονίζουν, ώστε να ταπεινωθή και να εξαγνισθή η ψυχή μας με τις θλίψεις, οπότε μετά μας χαριτώνει.

      Η πραγματική χαρά γεννιέται από την πίκρα που γεύεται κανείς με χαρά για τον Χριστό που πικράθηκε, για να μας σώσει. Ο Χριστιανός πρέπει να χαίρεται ιδιαίτερα, όταν τον βρίσκει κάποια δοκιμασία, χωρίς να έχει δώσει ο ίδιος αφορμή.
      Λέμε καμιά φορά στον Θεό: «Θεέ μου, δεν ξέρω τι θα κάνης, εν λευκώ σου παραδίδω τον εαυτό μου, για να τον κάνης άνθρωπο». Οπότε και ο Θεός πάει να με κάνη όχι μόνον άνθρωπο αλλά υπεράνθρωπο και αφήνει τον διάβολο να ‘ρθή να με πειράξη και να με ταλαιπωρήση. Τώρα με τον καρκίνο βλέπω τα τερτίπια του και γελάω. Βρε τον διάβολο! Εσείς ξέρετε με τι σαπούνι πλένει ο διάβολος τον άνθρωπο, όταν ο Θεός επιτρέπη να τον πειράξη, για να δοκιμασθή; Με τους αφρούς της κακίας του. Έχει καλό ... σαπούνι! Όπως η γκαμήλα βγάζει αφρούς, όταν θυμώνη, έτσι κάνει και ο διάβολος σε τέτοιες περιπτώσεις. Και μετά τρίβει τον άνθρωπο, όχι για να φύγουν οι λεκέδες του και να εξαγνισθή, αλλά από κακία. Και ο Θεός όμως αφήνει τον διάβολο να τρίβη τον άνθρωπο, ίσα-ίσα μέχρι να φύγουν οι λεκέδες και να καθαρίση. Αν άφηνε να τον τρίψη όπως τρίβουν τα ρούχα, θα τον ξέσχιζε.

      Διαγραφή
  3. Ήρθε η ώρα της δοκιμασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα.Θα ήθελα να γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη γερόντισσα ανήκει στο παλαιό η νέο ημερολόγιο?
    Προβληματισμός μου είναι.
    Αν ανήκει στο νέο έχει ευλογία από το Δεσπότη της?
    Δε τη κρίνω προσωπικα σαν άτομο ούτε κρίνω μια κεραία από αυτά που γραφει.
    Απλώς αν γνωρίζει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όραμα του Ιωσήφ του Ησυχαστή για τους Παλαιοημερολογίτες


      Όταν άλλαξε το ημερολόγιον και η Εκκλησία ακολούθησε το νέον ημερολόγιον, το Άγιον Όρος, ένεκα της παραδόσεως διετήρησε την χρήσιν του παλαιού ημερολογίου, χωρίς όμως να διακόψη καί την επικοινωνίαν και εξάρτησίν του από το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Κωνσταντινουπόλεως. Μερικοί αγιορείτες μοναχοί, αυτοτιτλοφορούμενοι ”ζηλωτές”, εξ αιτίας της αλλαγής του ημερολογίου διέκοψαν την πνευματικήν επικοινωνίαν τους με το Πατριαρχείον και το υπόλοιπο Άγιο Όρος. Δεν συμμετείχον εις τα Λειτουργίας, τας πανηγύρεις, ούτε και επικοινωνούσαν με τους υπόλοιπους πατέρας. Ο Γέροντας Ιωσήφ ελυπείτο πολύ δι’ αυτήν την κατάστασιν.

      Με πολύ πόνον έκρουε την θύραν του θείου ελέους και ο Πανάγαθος Θεός δεν παρέβλεψε την ταπεινήν δέησίν του.
      Εις την έντονην αυτήν προσευχήν, διηγείται ο μακάριος Γέροντας Ιωσήφ, με επήρε ο ύπνος.

      “Τότε βρέθηκα ξαφνικά μόνος μου, επάνω εις ένα μικρό κομμάτι βράχου του Αγίου Όρους, μέσα εις την θάλασσαν, που ταλαντευόταν από στιγμή σε στιγμή να βυθισθεί καί νά μέ πνίξει… Τρόμαξα και σκέφτηκα, ότι αφού αυτό αποκόπηκε από το σύνολον και ταλαντεύεται, σε λίγο θα βυθισθή και εγώ θα χαθώ. Τότε με ένα δυνατόν πήδημα βρέθηκα εις το σταθερόν μέρος του βουνού. Πράγματι, το μικρόν κομμάτι του βράχου που ευρισκόμουν, το κατέπιε η θάλασσα και εγώ εδόξασα τον Άγιον Θεόν, που με έσωσεν από τον όλεθρον! Αμέσως συνέδεσα το όνειρον με το θέμα που με απασχολούσε και παρακαλούσα Τον Κύριον, ώστε να μη με αφήσει να πλανηθώ εις την κρίσιν μου”. Τότε, άκουσα μία Θεία φωνή να μού λέγει:

      ”Η Εκκλησία ευρίσκεται εις το Οικουμενικόν Πατριαρχείον Κωνσταντινουπόλεως”.

      Αυτό συνετέλεσε στήν επιστροφή τού Γέροντος Ιωσήφ μαζί μέ τους άλλους Αγιορείτες Πατέρες, αφήνοντας τούς ακραίους ζηλωτές…

      Αλλά καί ό γνωστός Αγιορείτης πνευματικός παπα Εφραίμ ο Κατουνακιώτης διηγείτο, ότι έβλεπε πάντοτε την θείαν Χάριν εις την Θείαν Λειτουργίαν να καθαγιάζει τα Τίμια Δώρα, σε Σώμα και Αίμα του Χριστού. Όμως, όσον διάστημα ήταν με τους ζηλωτές έβλεπε κάτι σάν κάλυμμα μπροστά του, το οποίον τον εμπόδιζε να βλέπει ευκρινώς την θείαν Χάριν. Το κάλυμμα αυτό έφυγε, όταν ό ίδιος επανήλθεν εις την ζώσαν Εκκλησίαν τού Αγιορείτικου Παλαιού Ημερολογίου, απομακρυνόμενος οριστικά από τούς ζηλωτές…. (Πνευματικαί εμπειρίαι Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ)Έκδοσις ”ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ” 2005. (σελ. 200).

      Διαγραφή
    2. Αν δεν έχει ευλογία του δεσπότη δε σου κάθετε καλά ε;Ο Χριστός είχε την ευλογία του καιάφα για το τι θα δίδασκε;

      Διαγραφή
    3. Μόνο το αν έχει ευλογία από τον δεσπότη της δεν σημαίνει τίποτα. Μην ξεχνάς ότι πολλοί δεσπότες είναι υπέρ του οικουμενισμού, εμβολίου νέων ταυτοτήτων κ.α. Η γερόντισσα σε όλα αυτά είναι αντίθετη όπως και σε ότι μη ορθόδοξο. Άραγε ένας τέτοιος δεσπότης θα έδινε την ευλογία του στην γερόντισσα να γράφει; Είδες τι έγινε στην Πάτρα με τον πατέρα Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, που του επεβλήθη τρίμηνη αργία διότι δημοσίευσε πρακτικά του Κολυμπαρίου; Ένας τέτοιος δεσπότης πιστεύεις θα έδινε ευλογία στην συγκεκριμένη γερόντισσα; Ναι όση και η Ηρωδιάδα στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και η Ευδοξία στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

      Διαγραφή
  5. +είθε να μας φυλαξοι ο Θεός, την οικογένεια μας, εμάς τους ίδιους, τα παιδιά μας, τους καλοπροαιρετους ανθρώπους κ.α
    Πάντως η Παναγία θα μας φυλαξοι κι ο Θεός στα δύσκολα :
    Σωματική ακεραιότητα, να μην πεινασουμε, ούτε να κρυώνουμε, ούτε να αμαρτανουμε, αλλά να έχουμε ποιότητα ζωής.
    Ούτε φυσικά να φοβόμαστε ++
    ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήθελα να αναφέρω πολύ απλά, ότι το έργο της Αληθινής εν Θεώ Ζωής, δεν έχει
    καμία σχέση με τα φτιαχτά και ψεύτικα κείμενα που γράφουν εδώ πάνω.
    Και από την εμμονή τους αυτή φαίνεται η αξία της γνήσιας ΑεΘΖ.
    Παρακαλώ, προς όφελος δικό σας ψάξτε τα στο google, εγώ έχω και το
    βιβλίο και αν αμφιβάλλετε για τη θεϊκή προέλευση των μηνυμάτων
    δείτε το δένδρο (κ.Ρύντεν) από το καρπό του, αν είναι αληθινά γλυκά
    και ευφρόσυνα γεμάτα πίστη τα μηνύματα της ΑεΘΖ.
    Ευχαριστώ και κρίνετε μόνοι σας, κάθε καλοπροαίρετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που ζητά ένωση τον εκκλησιών με αρχηγό τον Πέτρο (Παπάς Ρώμης) αρκεί.

      Διαγραφή
    2. Καταρχάς αυτά που τα κείμενα που αναρτώνται εδώ είναι από την αεθζ. Ψεύτικα είναι με την έννοια ότι είναι πλάνη... Ακόμη και οι εικόνες που αναρτούσε πριν 2 με τρία χρόνια ήταν παπικές.. Μετά έβαλαν και ορθόδοξες ώστε να ψαρέψουν κανένα σαν και εσένα...

      Διαγραφή
    3. Σύγκρινε το υφος του ποιήματος, των Λόγων Του στο ευαγγελιο με το υφος στα κατεβατά της βασουλας...
      Κρα κάνει....δεν χρειάζεται να το πάμε ποιο κάτω..

      Διαγραφή
  7. ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΑΣΟΥΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΡΤΑ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!! ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΑΙΜΟΝΙΩΔΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΑΙΡΕΣΗ"! ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣΑΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ BLOGGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...λέγω δὲ ὑμῖν ὅτι Σοδόμοις ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ ἀνεκτότερον ἔσται ἢ τῇ πόλει ἐκείνῃ.

    Λουκ. 10,12 Σας λέγω δε τούτο, ότι κατά την μεγάλην ημέραν της κρίσεως, περισσότερον υποφερτή θα είναι η τιμωρία των Σοδόμων από την τιμωρίαν της πόλεως εκείνης.

    Λουκ. 10,13 οὐαί σοι, Χοραζίν, οὐαί σοι, Βηθσαϊδά· ὅτι εἰ ἐν Τύρῳ καὶ Σιδῶνι ἐγένοντο αἱ δυνάμεις αἱ γενόμεναι ἐν ὑμῖν, πάλαι ἂν ἐν σάκκῳ καὶ σποδῷ καθήμενοι μετενόησαν.

    Λουκ. 10,13 Αλλοίμονό σου, Χοραζίν, αλλοίμονό σου, Βηθσαϊδά! Διότι, εάν εις τας ειδωλολατρικάς και αμαρτωλάς πόλεις Τύρον και Σιδώνα, είχαν γίνει τα θαύματα, που έγιναν ανάμεσά σας, θα είχαν προ πολλού οι κάτοικοί τους μετανοήσει και εις εκδήλωσιν της μετανείας των θα είχαν καθίσει καταγής και θα φορούσαν αντί ενδύματος σάκκον και θα είχαν αντί μύρου στο κεφάλι των στάκτην.

    Λουκ. 10,14 πλὴν Τύρῳ καὶ Σιδῶνι ἀνεκτότερον ἔσται ἐν τῇ κρίσει ἢ ὑμῖν.

    Λουκ. 10,14 Αλλά θα είναι περισσότερον υποφερτή η θέσις της Τυρου και Σιδώνος και ελαφροτέρα η τιμωρία που θα τους επιβληθή κατά την ημέραν της κρίσεως παρά εις σας.

    Λουκ. 10,15 καὶ σύ, Καπερναούμ, ἡ ἕως τοῦ οὐρανοῦ ὑψωθεῖσα, ἕως ᾅδου καταβιβασθήσῃ.

    Λουκ. 10,15 Και συ, Καπερναούμ, που εδοξάσθης και υψώθηκες έως τον ουρανόν, εκ του γεγονότος ότι υπήρξες κατοικία του Μεσσίου και αξιώθηκες να απολαύσης τόσα και τόσα θαύματα, θα καταπέσης βαθειά στον Αδην.

    Λουκ. 10,16 Ὁ ἀκούων ὑμῶν ἐμοῦ ἀκούει, καὶ ὁ ἀθετῶν ὑμᾶς ἐμὲ ἀθετεῖ· ὁ δὲ ἐμὲ ἀθετῶν ἀθετεῖ τὸν ἀποστείλαντά με.

    Λουκ. 10,16 Εκείνος που υπακούει εις σας, υπακούει εις εμέ και εκείνος που παρακούει σας, παρακούει εμέ· εκείνος δε που παρακούει εμέ, παρακούει τον Θεόν, που με έστειλε σωτήρα στον κόσμον”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή