Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ: ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ "ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ"

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ; ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ!



Γράφει η Lena Tessa

Είμαι σαρκαστική γιατί θρηνώ την αισχρότητα του ψέματος.

Η επιστήμη, που πληρώθηκε από τον κ. William Gates, λέει ότι πρέπει να σώσουμε τους εαυτούς μας και τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή κόβοντας δέντρα.

(Εάν αυτή η πρόταση δεν έχει νόημα για εσάς, το έργο επανεκπαίδευσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Δώστε του μερικά ακόμη χρόνια σωστής «παρακολούθησης της επιστήμης» και θα δείτε πώς είναι απολύτως λογικό.)



Η Kodama Systems δοκιμάζει και τελειοποιεί την ημιαυτόνομη μηχανή συγκομιδής ξυλείας μήκους 25 ποδιών και 17 τόνων.

Οι υλοτόμοι χρησιμοποιούν τέτοια μηχανήματα, γνωστά ως skidders, για να αρπάξουν τόνους κομμένων δέντρων και συντριμμιών και να τα σύρουν έξω από το δάσος. 

Η έκδοση της Kodama έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη δουλειά ακόμα και τη νύχτα, με λιγότερους εργαζόμενους, χρησιμοποιώντας δορυφορική συνδεσιμότητα και προηγμένες κάμερες lidar (ανίχνευση φωτός και διακύμανση), τον ίδιο τύπο που χρησιμοποιούνται στα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, για την παρακολούθηση της εργασίας εξ αποστάσεως. 

Δεν είναι εύκολο. «Υπάρχει μεγάλη υφή στα δέντρα. Κάθε 10 πόδια διαδρομής ολίσθησης είναι ελαφρώς διαφορετικό», λέει ο Jenkins, 35 ετών.

Αλλά η καταγραφή στο σκοτάδι δεν είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος των σχεδίων της Kodama, η οποία έχει συγκεντρώσει 6,6 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση εκκίνησης από την Breakthrough Energy του Bill Gates και άλλους. 

Μετά την κοπή των δέντρων, ο Jenkins σχεδιάζει να τα θάψει - για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής και να αποκομίσει αντισταθμίσεις άνθρακα (και ίσως, κάποια μέρα, και φορολογικές πιστώσεις).

Ναι, η συμβατική ιδέα είναι να φυτευτούν δέντρα για να απορροφήσουν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και στη συνέχεια να πουλήσουν πιστώσεις σε εταιρείες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών τζετ και άλλους που χρειάζονται ή θέλουν να αντισταθμίσουν τις εκπομπές τους. 

Αλλά οι επιστήμονες λένε ότι η ταφή των δέντρων μπορεί επίσης να μειώσει την υπερθέρμανση του πλανήτη - ειδικά αν αυτά τα δέντρα διαφορετικά θα κατέληγαν να καίγονται ή να αποσυντίθενται, εκτοξεύοντας τον αποθηκευμένο άνθρακα στον αέρα.

Παρεμπιπτόντως, κάποιοι «γνώστες των επιχειρήσεων» στη Νέα Υόρκη έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με τον κ. Γκέιτς («κοπή δέντρων = καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και αν όχι, τουλάχιστον υπάρχουν χρήματα σε αυτό») και μαγείρεψαν ένα ολόκληρο γιγαντιαίο έργο ανθεκτικότητας στο κλίμα που συνεπάγεται την καταστροφή όμορφων πάρκων δίπλα στο νερό, την κοπή παλιών, όμορφων δέντρων - και την αντικατάστασή τους με, 

Δεν ξέρω, πιθανώς αγάλματα αντιρατσιστικών συριγγών και στύλων παρακολούθησης. Ναι, υπήρξαν αντιρρήσεις και διαμαρτυρίες. Οι "προγραμματιστές" προχωρούν με αυτό ούτως ή άλλως.

Τι περιφρόνηση για τον λαό. Τι πλήρης αδιαφορία για οτιδήποτε εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Τι ακολουθεί, να εμβολιαστούν τα νοσοκομεία με ασθενείς σε αυτά για να «διορθώσουν» τη δημόσια υγεία; Γεια σου, γιατί όχι. Οι ευκαιρίες στην αγορά θα είναι μεγάλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου