Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Η ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ "ΗΓΕΤΗ"-ΜΠΡΕΛΟΚ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ)

ΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΒΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ; Ο ΑΛΛΑΣΟΜΟΡΦΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ





 Γράφει ο Δημήτρης Τζώρας
                Πολιτικός Αναλυτής

Σαν το Διόνυσο που άλλαζε μορφές για να μην τον καταβροχθίσουν οι Τιτάνες, έτσι είναι και ο σύγχρονος Εθνικοσοσιαλισμός. Αλλασόμορφος στην πολιτική του ταυτότητα, αλλασόμορφος στην μεταφυσική του έκφανση, αλλασόμορφος στην σεξουαλική του ταυτότητα.

Επειδή ο σύγχρονος εθνικοσοσιαλισμός αλλάζει μορφές, είναι δύσκολο για την πολιτική επιστήμη να τον ταξινομήσει με τα κλασικά ερμηνευτικά της εργαλεία.

Ο αλλασόμορφος εθνικοσοσιαλισμός, δε χρησιμοποιεί την αποκρουστική σβάστικα για να προσεγγίσει τις μάζες, αλλά την σημαία του ουράνιου τόξου των ΛΟΑΤΚΙ. Το κάνει, όμως, στην περιφέρειά του σε χώρες, όπως η Ουκρανία και η Κροατία, ώστε να διατηρείται σε συμβολικό επίπεδο στην συλλογική μνήμη η εικόνα του Γ΄ Ράιχ, του Αδόλφου και της Θούλης. Μην έχετε καμία ψευδαίσθηση για τον μιλιταριστικό και ιδεολογικό χαρακτήρα της πολύχρωμης σημαίας. Μην έχετε καμία αμφιβολία για τον ολοκληρωτισμό, την αποπολιτευτική δυναμική του πράγματος, τον κοινωνικό έλεγχο, την κοινωνική μηχανική και την κατάργηση κάθε έννοιας ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης.

Πριν από μερικούς μήνες συζητώντας με Αμερικανούς συναδέλφους, αναρωτιόμασταν πότε το σύστημα θα αναγκάσει τον αμερικανικό στρατό να χαιρετά και να αποδίδει τιμές στην σημαία των ΛΟΑΚΤΙ και όντως, μετά απο λίγες εβδομάδες, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο προπαγανδιστικές εικόνες με Αμερικανούς στρατιώτες να αποδίδουν στρατιωτικές τιμές στην πολύχρωμη σημαία.

Ούτε μία από τις πολιτικές του Κυριάκου δεν είναι κεντρώα. Κάποιος που δολοφονεί δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στις ΜΕΘ για να πουλήσει εμβόλια, κάποιος που κλείνει όλο τον πληθυσμό στα σπίτια του για μία ίωση, κάποιος που γελοιοποιεί, συνειδητά, την Αναστάσιμο ακολουθία με κοβιντομέτρα, κάποιος που χειραγωγεί τη δικαιοσύνη σε τέτοιο φρικτό βαθμό, κάποιος που εξανδραποδίζει την μεσαία τάξη μέσω του πληθωρισμού, μόνο κεντρώος δεν είναι.

Ο Μητσοτάκης, όπως ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν, είναι η επιτομή του αλλασόμορφου Εθνικοσοσιαλισμού!

Σήμερα, δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία συμπαγή ιδεολογία, όπως την εξέφρασε ο Αδόλφος, αλλά μία ρευστή ιδεολογία, μία αλλασομορφική ιδεολογία, που κινείται μεταξύ των άκρων. Δεξιών και Αριστερών.

Η μεγάλη της ευελιξία, την καθιστά αόρατη στα μάτια της κοινής γνώμης, ως προς το ταυτοτικό της υπόβαθρο, άρα δεν κινητοποιεί, πολιτικά, τις μάζες εναντίον της, στο βαθμό που θα τις καθιστούσε οντολογικό κίνδυνο.

Ακόμα και στην οικονομία, ο ακραίος συντεχνιακός καπιταλισμός του Μητσοτάκη, εδράζεται στον καπιταλισμό του Αδόλφου και του κρατικού Κινέζικου Καπιταλισμού. Η δημόσια διοίκηση και τα ΜΜΕ είναι γεμάτα από αλλασόμορφους τύπους, που το πρωί είναι με κοστούμι και το βράδυ με ταγιέρ και περούκα.

Ο αλλασόμορφος εθνικοσοσιαλισμός στην οικουμενική του (αυτοκρατορική) ανάπτυξη, έχει τις ρίζες του πολύ πριν την εμφάνιση του Αδόλφου. 

Να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που έγραψε πρόσφατα ο Andrew Bacevich του Quinsy Institute. Το Quinsy, είναι μία δεξαμενή σκέψης, την οποία χρηματοδοτεί ο Σόρος, o Κoch, το ίδρυμα Rockefeller και λοιπά ιδρύματα της ίδιας ιδεολογίας. 

Ο Βacevich ονομάζει τον νέο κόσμο που πάνε να χτίσουν οι WASP μαζί με τους Φράγκους, «αυτοκρατορία δίχως όνομα» και ο ίδιος επιθυμεί αυτή η αυτοκρατορία, να συνθέσει με την Κίνα αντί να συγκρουστεί με αυτή.

Μάλιστα, στο άρθρο του τονίζει, ότι ο Πούτιν έπαιξε το παιχνίδι του ΝΑΤΟ και το ανέστησε, συνειδητά, με την επίθεσή του στην Ουκρανία.

Ο Bacevich μάλιστα, λέει ότι «τα μεγάλα ευρωπαϊκά έθνη, θα αθετήσουν τότε αθόρυβα τις υποσχέσεις τους να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, με την πραγματική ευθύνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια να πέφτει και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Εν κατακλείδι, να μη μας πρήζουν τα φρύδια τα παπαγαλάκια και οι σφουγγοκωλάριοι του Κυριάκου, για το πόσο κεντρώος είναι. Είναι Εθνικοσιαλιστής του κερατά και μάλιστα, αλλασόμορφος…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου