Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΥΛΑΞΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ

Η ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΑΕΤΟΧΩΡΙ ΣΤΟΝ ΈΒΡΟ ΣΩΘΗΚΕ. Η ΦΩΤΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΟΝΗ ΑΛΛΑ Η ΜΟΝΗ ΣΩΘΗΚΕ!


Ανεξέλεγκτη η τεράστια πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη εκκένωση 8 οικισμών απειλεί κατοικημένες περιοχές και είναι κοντά και σε στρατόπεδα. Αρχικά αναφέθηκε ότι κάηκε και η μονή του Αγ Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι. 

Νεώτερη πληροφόρηση από τοπικά μέσα λέει ότι η πυρκαγιά έφτασε μέχρι την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο Αετοχώρι αλλά το μοναστήρι σώθηκε.” Έκαψε δέντρα στη γύρω περιοχή όμως ΟΧΙ το Μοναστήρι!” Αυτά μεταδίδει μεγάλος ραδιοφωνικός σταθμός Θράκης το radiomax.




Μονή Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια Παναγίας Υψενής στη Ρόδο και τώρα Αγ Ιωάννη Θεολόγου στον Έβρο η πυρκαγιά κατά έναν περίεργο τρόπο καίει τα πάντα εκτός από τις μονές...







 

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά και στους εμπρησμούς και στο Μάτι και στην Εύβοια και στη Μάνδρα οι Εκκλησίες και τα Μοναστήρια έμειναν ανέπαφα από τις φλόγες. Δε συζητάμε βέβαια για την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι της Εύβοιας που όχι μόνο δεν απειλήθηκε, αλλά με τη λιτανεία του σεπτού σκηνώματος του Αγίου μας έλαβε χώρα ένα παλαιοδιαθηκικών διαστάσεων θαύμα και έβρεξε όσο έπρεπε και όπου έπρεπε για να μην απειληθεί ούτε καν το χωριό, ούτε καν οι γειτονικές δασικές εκτάσεις.

    Δε βαριέσαι... Κανένας έκτοτε δε μιμήθηκε το παράδειγμα των ευλαβών κατοίκων του χωριού ΠΡΟΚΟΠΙ ΕΥΒΟΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή