Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΜΥΑΛΩΝ (ΜΜΕ) ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ...


Ο ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ


Γράφει ο Iain Davis
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι γνωρίζουμε ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν χάλια. Είχαμε λίγες εβδομάδες λαμπρής ηλιοφάνειας τον Ιούνιο και από τότε ήταν πολύ μίζερο. Είχε κρύο, υγρασία και ο σκύλος έπαθε κρυοπάγημα. Πράγμα που δεν είναι καλό, γιατί βρωμάει και στις καλύτερες στιγμές - μακάρι να είναι καλά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και καραγκιόζη António Guterres, έχουμε εισέλθει στην "εποχή του παγκόσμιου βρασμού". Αν και όχι στο Ηνωμένο Βασίλειο -ή οπουδήποτε αλλού τέλος πάντων

Ακριβώς όπως και κατά τη διάρκεια της ψευδοπανδημίας, καλούμαστε για άλλη μια φορά να απορρίψουμε τα στοιχεία των αισθήσεών μας και να "εμπιστευτούμε" ό,τι μας λένε οι "ειδικοί", αν και ο Guterres δεν είναι μετεωρολόγος. 

Έχετε υπόψη σας ότι ο Bill Gates δεν είναι επιδημιολόγος και όλοι "εμπιστεύτηκαν" τη γνώμη των "ειδικών" του κατά τη διάρκεια της ψευδοπανδημίας, οπότε ποιος νοιάζεται;

Εγώ ξέρω! Το ξέρω! Ο καιρός δεν είναι κλιματική αλλαγή. Ενώ το κλίμα αλλάζει συνεχώς, η διαδικασία μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο μέσω της συσσώρευσης στοιχείων που αποκαλύπτουν ένα εξαιρετικά πολύπλοκο σύστημα που υπόκειται σε ακτινοβολία (radiative forcing). 

Είναι ασφαλές να πούμε ότι κανείς που αμφισβητεί σοβαρά τον συναγερμό για την "κλιματική αλλαγή", δεν αρνείται ότι το κλίμα αλλάζει. Αυτό που αμφισβητούν είναι οι ισχυρισμοί που διατυπώνονται από οργανισμούς όπως το the UK Met Office:


Τα στοιχεία είναι σαφή: η κύρια αιτία της κλιματικής αλλαγής είναι η καύση ορυκτών καυσίμων όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας. Όταν καίγονται, τα ορυκτά καύσιμα απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα, προκαλώντας τη θέρμανση του πλανήτη.

Δεν υπάρχει ούτε μία, δημοσιευμένη επιστημονική εργασία, οπουδήποτε στη Γη, που να αποδεικνύει εμπειρικά ότι η αύξηση του ατμοσφαιρικού CO2 προηγείται και προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τα στοιχεία απέχουν πολύ από το να είναι "σαφή".

Οι κινδυνολόγοι της κλιματικής αλλαγής προσφέρουν κάθε είδους περίπλοκα επιχειρήματα, συνήθως εφαρμόζοντας εξαιρετικά αμφισβητήσιμα στατιστικά μοντέλα, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν την αιτιώδη συνάφεια. 

Ωστόσο, αυτή η πολύ βασική, εμπειρική επιστημονική απόδειξη είναι αξιοσημείωτη μόνο για την απουσία της.

Αλλά ας μην αφήσουμε τα επιστημονικά δεδομένα να μπουν εμπόδιο σε μια καλή ιστορία. Ο πλανήτης βράζει σας λέω!


Οι γάτες - αναρωτιούνται γιατί τα ανθρώπινα όντα δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν κάνει ζέστη.

Αν το CO2 είναι το πρόβλημα, τότε η λύση φαίνεται αρκετά απλή, για να μην αναφέρουμε ότι είναι αρκετά ευχάριστη: να φυτέψομε όσα περισσότερα δέντρα μπορούμε, όπου μπορούμε, και μην τα κόβουμε για να τα καίμε σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας από βιομάζα που εκπέμπουν περισσότερο CO2 από τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας με καύση καφέ άνθρακα. Αλλά αυτή δεν είναι μια "λύση" που ενδιαφέρει κανέναν στην εξουσία.

Όχι, η προτεινόμενη λύση για την υποτιθέμενη πλανητική εξάτμιση είναι η Χρεοδουλοπαροικία της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πράγμα που εγείρει μερικά ερωτήματα σχετικά, για παράδειγμα, με τις ασυναρτησίες του βρετανικού Γραφείου Μετεωρολογίας. Είναι σχεδόν σαν να υπάρχει κάποιου είδους ατζέντα στο παιχνίδι. Η οποίο, φυσικά, υπάρχει.

Αλλά δεν πρόκειται να αναμοχλεύσουμε επιχειρήματα σχετικά με το woo-woo Science™ για την κλιματική αλλαγή. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει νόημα. Ο συναγερμός για την κλιματική αλλαγή είναι μια λατρεία θανάτου, όχι μια άσκηση διανοητικής ειλικρίνειας.

Αντ' αυτού, ας δούμε μερικά μόνο παραδείγματα προφανών ανοησιών του κλιματικού συναγερμού. Καθώς το κάνουμε, θα αναρωτηθούμε επίσης γιατί, αν η θεωρία της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη (AGW) είναι τόσο στέρεη, οι λεγόμενοι "επιστήμονες του κλίματος" και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης---τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης--- αισθάνονται την ανάγκη να λένε διαρκώς ψέμματα για τα υποτιθέμενα αποτελέσματά της.

Το 2009, το Κέντρο Ερευνών για την Κλιματική Αλλαγή Tyndall (CRU) στο Πανεπιστήμιο της East Anglia, το οποίο παρέχει μεγάλο μέρος των δεδομένων HadCRUT που στηρίζουν τα μοντέλα κλιματικής αλλαγής της IPCC, πιάστηκε να παραποιεί τα κλιματικά δεδομένα προκειμένου να "αποδείξει" τη θεωρία της ΑΓW.

Η επιστημονική απάτη ήταν προφανής και οι βασικοί "επιστήμονες του κλίματος" που εμπλέκονται δεν μπόρεσαν στη συνέχεια να παράσχουν δεδομένα για να υποστηρίξουν τα παραπλανητικά τους συμπεράσματα.

Κάτι που αποδείχθηκε αργότερα στο δικαστήριο. Παρόλα αυτά, τα παραδοσιακά-συστημικά μέσα ενημέρωσης (ΠΣΜΜΕ), που σε αυτή την περίπτωση εκπροσωπούνται από τους τρομερούς προπαγανδιστές του Guardian, καταφέρνουν να αρνηθούν την κραυγαλέα απάτη.




Όλα αυτά είναι άσχετα γιατί, ανεξάρτητα από την ψεύτικη επιστήμη, όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν ότι ο πλανήτης ψήνεται σαν βραστό αυγό. Εκτός από τους νομπελίστες φυσικούς που δεν συμφωνούν. Α, και όλοι οι άλλοι επιστήμονες που επίσης δεν συμφωνούν.




Δεν είναι "πραγματικοί" επιστήμονες και επομένως πρέπει να ακυρωθούν και να τους απαγορευτεί οριστικά να εξηγούν στο ΔΝΤ ότι οι μοντελοποιημένες προβλέψεις της IPCC είναι ανοησίες. 

Τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν βαλθεί να επωφεληθούν από την "da climate Science™" (ΜΠΙΣΤΗΜΗ - Σήμα Κατατεθέν) και δεν τους συμφέρει να υπονομεύονται τα σχέδιά τους από ενοχλητικούς, νομπελίστες επιστήμονες.

Το παραμύθι του Gutteres για “τον πλανήτη που βράζει” βασίζεται στον πρόσφατο συναγερμό των ΠΣΜΜΕ για τα κύματα καύσωνα του Κέρβερου και του Χάροντα που υποτίθεται ότι ταλαιπώρησαν την κεντρική και νότια Ευρώπη. 

Τα ΠΣΜΜΕ χρησιμοποίησαν τρομακτικά χρώματα στους χάρτες της για να βεβαιωθεί ότι όλοι θα κατουρηθούν πάνω τους. Σαν να μην έφτανε η ονομασία του καλοκαιριού με τα ονόματα μυθικών διαβολόσκυλων και βαρκάρηδων για τους νεκρούς.

Το Reuters ανέφερε ότι τα ασθενοφόρα είχαν τεθεί σε ετοιμότητα για τη διάσωση ανθρώπων από την ηλιοφάνεια, το Sky προειδοποίησε ότι τα αποτυπώματα της κλιματικής αλλαγής αναγκάζουν τους ανθρώπους να "βρουν καταφύγιο από τη ζέστη", το CNN ανέφερε ότι η ζέστη ήταν σε "ανυπόφορα επίπεδα" και ο διαρκώς πετρωμένος απο τον φόβο Guardian, ισχυριζόμενος ότι "η ανθρωπογενής κλιματική κρίση υπερτροφοδοτεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο", πρόσθεσε:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) δήλωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα μπορούσε να φέρει τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Ενώ ο Guardian ανέφερε την ESA, παρέλειψε να αναφέρει την επακόλουθη διευκρίνιση των δεδομένων της. Η ESA ξεκαθάρισε ότι παρείχε δορυφορικές μετρήσεις των "θερμοκρασιών στην επιφάνεια της γης" και όχι των "θερμοκρασιών του αέρα" που συνήθως δίνονται στα δελτία καιρού.

Σε μια ζεστή ημέρα, οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια της γης τείνουν να είναι σημαντικά υψηλότερες από τις θερμοκρασίες του αέρα. Ο βαθμός της διαφοράς ποικίλλει, ανάλογα με πολυάριθμους παράγοντες, όπως οι ιδιότητες απορρόφησης και ακτινοβολίας θερμότητας του υλικού της επιφάνειας κ.ο.κ. Όπως επισημαίνεται από τον ιστότοπο SkepticalScience που υποστηρίζει τον κλιματικό συναγερμό:

[. . .] σε μια ηλιόλουστη ημέρα με καύσωνα, πολλές επιφάνειες εδάφους θερμαίνονται περισσότερο από τον αέρα - έτσι μπορεί να λιώσει η άσφαλτος σε ένα ηλιόλουστο σημείο.

Αντιφάσκοντας με τον εαυτό τους, και αγνοώντας εντελώς τη διευκρίνιση της ESA, η SkepticalScience δήλωσε στη συνέχεια ότι η αναφερόμενη υψηλή θερμοκρασία αέρα των 48,8°C στις 17 Ιουλίου "όντως συνέβη". Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο πραγματικά σκεπτικιστής Watts-Up-With-That (WUWT), ο ισχυρισμός αυτός μας παρουσιάζει ένα μεγάλο αίνιγμα.

Τα ΠΣΜΜΕ ανέφεραν σταθερά "θερμοκρασίες αέρα" που ήταν ίδιες με την αναφερόμενη από την ESA "θερμοκρασία επιφάνειας εδάφους". Η θερμοκρασία του αέρα θα έπρεπε να ήταν αισθητά χαμηλότερη, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι ήταν έτσι.

Πολύ απλά, αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Όλα αυτά είναι πολύ περίεργα, επειδή οι πραγματικές καταγεγραμμένες θερμοκρασίες αέρα ήταν χαμηλότερες από αυτές που ανέφεραν τα ΠΣΜΜΕ , όπως ο Guardian και το BBC.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έκανε πολύ ζέστη στη νότια και σε ορισμένα τμήματα της κεντρικής Ευρώπης και των ΗΠΑ. Αλλά οι γελοίοι, υπερβολικοί ισχυρισμοί των ΠΣΜΜΕ ότι ο Ιούλιος ήταν ο θερμότερος μήνας των τελευταίων 125.000 ετών ήταν ακατάσχετη ανοησία. Όπως σωστά παρατήρησε η Kit Knightly, γράφοντας για την OffGuardian, δεν υπάρχει απλά κανένας τρόπος να το ξέρουμε αυτό.




Το αρχείο παγκόσμιας θερμοκρασίας του Πανεπιστημίου της Alabama και του Hunstsville (UAH) είναι επίσης ένα βασικό σύνολο δεδομένων για την IPCC. 

Το UAH μετρά τις ανωμαλίες της θερμοκρασίας και, χρησιμοποιώντας αυτό το μέτρο -που δεν είναι το ίδιο με έναν σταθερό μέσο όρο- επιβεβαίωσε ότι ο Ιούλιος του 2023 ήταν ο θερμότερος Ιούλιος και ο θερμότερος μεμονωμένος μήνας από το 1979, όταν ξεκίνησαν οι δορυφορικές καταγραφές.

 Λαμβάνοντας υπόψη, για παράδειγμα, ότι μια ανωμαλία "θερμοκρασίας αέρα" 50°C καταγράφηκε στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1930 -πριν αρχίσουν οι δορυφορικές καταγραφές- οι ισχυρισμοί περί "θερμότερου μήνα όλων των εποχών" δεν στέκουν ούτε κατά διάνοια, ακόμη και από την άποψη των ανωμαλιών, και σίγουρα δεν αποτελούν καμία απόδειξη της "καταστροφής" της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από το CO2.

Οι αναφορές από Ευρωπαίους παραθεριστές ότι έπρεπε να αποφύγουν τον μεσημεριανό ήλιο, καθώς αναμειγνύονταν με τα πλήθη που απολάμβαναν τον υπέροχο καιρό, δεν είναι καθόλου σημάδι των έσχατων καιρών. 

Ο Noel Coward έγραψε το τραγούδι "Mad Dogs and Englishmen", συμβουλεύοντας τους ανθρώπους να αποφεύγουν τις αποπνικτικές μεσημεριανές θερμοκρασίες, το 1931. 

Είχε μεγάλη απήχηση επειδή ήταν αστείο και κάτι με το οποίο ο κόσμος μπορούσε να ταυτιστεί. Πιθανώς επειδή η δεκαετία του 1930 ήταν η πιο ζεστή δεκαετία του 20ού αιώνα.


Η κόλαση στη Γη …προφανώς. - πηγή: https://archive.is/PDj8Y

Το SkepticalScience συγκαταλέγεται μεταξύ των υποστηρικτών του κλιματικού συναγερμού που ισχυρίζονται ότι ο καύσωνας προκλήθηκε προφανώς από την κλιματική αλλαγή. Όπως σημειώνουν οι James Corbett και James Even Pilato, η άποψη αυτή είναι τουλάχιστον εικασία.

Τόσο η NASA όσο και η ESA ανέφεραν ότι η έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Tonga-Hunga Ha'apai τον Ιανουάριο του 2022 αύξησε την ποσότητα των υδρατμών της στρατόσφαιρας κατά τουλάχιστον 10%, πιθανώς έως και 30%. Η εκτόξευση αυτή του H2O ήταν τόσο μεγάλη που είναι πιθανό να αυξήσει τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία για αρκετά χρόνια ακόμη.

Αν ψάχνετε για αναφορές των ΠΣΜΜΕ σχετικά με τις συγκλονιστικές παγκόσμιες κλιματικές επιπτώσεις αυτού του γεγονότος, μην μπείτε στον κόπο. Δεν υπάρχουν.

Αντ' αυτού, το BBC, για παράδειγμα, δημοσίευσε ένα άρθρο στις 14 Ιουλίου 2023, το οποίο μιλούσε για την εκπληκτική εκτόξευση λάβας και τέφρας και τη θεαματική σχετική ηφαιστειακή λάμψη. 

Παρέπεμπαν μάλιστα στην έκθεση της NASA, η οποία ανέφερε ότι ο πρόσθετος όγκος ατμοσφαιρικών υδρατμών ήταν αρκετός για να "γεμίσει το ισοδύναμο 58.000 πισινών ολυμπιακών διαστάσεων". Αλλά οι προπαγανδιστές του BBC δεν μπόρεσαν να αναφέρουν το υπόλοιπο της αναφερόμενης δήλωσης της NASA, η οποία έλεγε:

Η καθαρή ποσότητα των υδρατμών θα μπορούσε να είναι αρκετή για να επηρεάσει προσωρινά τη μέση παγκόσμια θερμοκρασία της Γης.


Από την άποψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη αυτό είναι κάπως σημαντικό.

Μόλις έντεκα ημέρες αργότερα - στις 25 Ιουλίου - οι αμνησιόπληκτοι του BBC είπαν στον κόσμο ότι οι καύσωνες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ θα ήταν "σχεδόν αδύνατοι" χωρίς την κλιματική αλλαγή. 

Παρά το γεγονός ότι προηγουμένως αναφέρθηκαν στα ευρήματα της NASA και της ESA που δείχνουν σαφώς ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι εντελώς αβάσιμος.

Το BBC προσέφερε μια γελοία έκθεση από το World Weather Attribution (WWA)— την οποία αποκάλεσε παραπλανητικά "μελέτη"- για να "επιβεβαιώσει" δήθεν ότι η "κλιματική αλλαγή" είχε αυξήσει τους καύσωνες κατά 2,5°C. 

Βασισμένη μόνο σε αναφορές των ΠΣΜΜΕ και σε κερδοσκοπικά μοντέλα υπολογιστών, η έκθεση της WWA ήταν επιστημονικά αγράμματη σαβούρα που δεν παρουσίαζε απολύτως κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει οποιοδήποτε από τα τρελλά της συμπεράσματα.

Η έκρηξη της Tonga-Hunga Ha'apai και η "σύγχυση" που δημιούργησε η ESA στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τη διαφορά μεταξύ των επιφανειακών και των αέριων θερμοκρασιών, αγνοήθηκε εντελώς από το BBC καθώς διοχετεύει την προπαγάνδα του για την κλιματική αλλαγή. Ολοκληρώνοντας την παραπληροφόρησή του, το BBC έγραψε:

[. . .] οι αυξημένες θερμοκρασίες από την καύση ορυκτών καυσίμων ήταν ο κύριος παράγοντας για τους πιο έντονους καύσωνες.

Ένα συμπέρασμα, αξίζει να το επαναλάβουμε, για το οποίο δεν υπάρχει καμία απόδειξη. Ο ρόλος του BBC είναι να σας κάνει να φανταστείτε ότι υπάρχουν αποδείξεις.

Το SkepticalScience, το οποίο δεν είναι αρκετά σκεπτικιστικό ώστε να διερευνήσει την ατμοσφαιρική επιστήμη ή να ελέγξει τι πραγματικά λένε οι επιστημονικές του πηγές, δεν έκρινε απαραίτητο να αναφέρει τίποτα από αυτά, ούτε και αυτό. Αλλά εμβόλισε στο σπίτι ότι όποιος αμφισβητεί τον κλιματικό συναγερμό είναι "αρνητής του κλίματος":

Οι άνθρωποι που δημιουργούν ή/και διακινούν τέτοιους μύθους αρνούνται την απλή πραγματικότητα. Αυτή η πραγματικότητα είναι ότι τον Ιούλιο του 2023 επικρατούσε υπερβολική ζέστη στη νότια Ευρώπη για παρατεταμένη περίοδο. Μια τέτοια παρατεταμένη ζέστη αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία, χωρίς να υπολογίζουμε τις τρομακτικές πυρκαγιές.

Ααα, οι πυρκαγιές! Πιθανώς αναφλέγονται από τη ζέστη των 40+°C. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε τα ΠΣΜΜΕ.

Αναφέροντας το "τέλος του κόσμου", το BBC ήταν σίγουρο ότι το "κύμα καύσωνα που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη τροφοδοτεί τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία". Κάποιος πρέπει να πει στους Πορτογάλους ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει, γιατί τα σχόλια των ανθρώπων στην Πορτογαλία κατά τη διάρκεια του "καταστροφικού καύσωνα" δεν προκαλούν καμία ανησυχία.

Όλα αυτά θυμίζουν τον κλιματικό συναγερμό που εκτοξεύτηκε από τα ΠΣΜΜΕ κατά τη διάρκεια των καναδικών πυρκαγιών τον Ιούνιο, οι οποίες έστειλαν ένα πέπλο καπνού στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. 

Οι New York Times είπαν ότι αυτό μας παρέχει ένα "ζοφερό μάθημα για το κλίμα"- το CBS είπε ότι οι πυρκαγιές ξεκίνησαν από κεραυνούς που προκλήθηκαν από ξηρό ζεστό καιρό, καθώς "η κλιματική αλλαγή συνεχίζει να θερμαίνει τον πλανήτη" και το πάντα αναξιόπιστο BBC έγραψε "η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο του ζεστού, ξηρού καιρού που είναι πιθανό να τροφοδοτήσει τις πυρκαγιές".

Αλλά το βραβείο για τις πιο εξαιρετικές μπαρούφες πρέπει να πάει στον Guardian για το ανιστόρητο άρθρο του, "Οι πυρκαγιές στον Καναδά είναι μέρος μιας νέας κλιματικής πραγματικότητας". Ισχυριζόμενος ότι οι πυρκαγιές ήταν ο "προάγγελος του κλιματικού μας μέλλοντος" και ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να "διπλασιάσει τις εκτάσεις που καίγονται από πυρκαγιές κάθε χρόνο", ο Guardian εκτέθηκε όταν αποκάλυψε ότι ο τίτλος του "νέα κλιματική πραγματικότητα" "προήλθε" από ένα tweet του Αμερικανού πολιτικού Μπέρνι Σάντερς. 

Πιθανότατα αφού διάβασε ένα άρθρο των New York Times ή άλλων ΠΣΜΜΕ που του έλεγε τι να σκεφτεί.

Καμμία από αυτές τις άγρια ανακριβείς επιβεβαιώσεις των ΠΣΜΜΕ δεν ήταν ούτε κατά διάνοια αληθοφανής. Σε ένα πλήρως βασισμένο σε αναφορές άρθρο, ο μετεωρολόγος Chris Martz, περιέγραψε τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν υπάρχει καμία βάση για τους ισχυρισμούς ότι οι πυρκαγιές στα καναδικά δάση του Βορέα ήταν, υπό οποιαδήποτε έννοια, αποδιδόμενες στην "κλιματική αλλαγή" που προκλήθηκε από το CO2:"

Οι τίτλοι και οι εμπειρογνώμονες της πολυθρόνας διατύπωσαν με αλαζονική αυτοπεποίθηση ότι η κύρια αιτία των καναδικών πυρκαγιών [. . .] ήταν η κλιματική αλλαγή.

 Παρά το γεγονός ότι οι ισχυρισμοί αυτοί δεν υποστηρίζονται ούτε από το μεγαλύτερο σώμα των εργασιών που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους ούτε από το αρχείο παρατηρήσεων.

Οι πραγματικές αιτίες για τις πυρκαγιές στον Καναδά ήταν η επέλαση των ανθρώπινων οικισμών σε δασικές περιοχές--αυξάνοντας τον κίνδυνο ανάφλεξης από τον άνθρωπο, δεκαετίες κακής διαχείρισης των δασών και κακές καιρικές συνθήκες που προκάλεσαν τα χτυπήματα κεραυνών που φάνηκε να αναφλέγουν ταυτόχρονα ορισμένες από τις πυρκαγιές.

Πριν από τις καταιγίδες που προκλήθηκαν από τη ζέστη, στον Καναδά επικρατούσαν μέσες ή χαμηλότερες του μέσου όρου θερμοκρασίες για την εποχή του έτους. Όπως παρατήρησε με ακρίβεια ο Martz:

Αυτό δικαιολογεί την υπόθεση ότι οι καιρικές συνθήκες της πυρκαγιάς ήταν μια παροδική αντίδραση στις τρέχουσες καιρικές συνθήκες που προκαλούσαν το περιβάλλον, και όχι ένα μακροπρόθεσμο πρότυπο που θα μπορούσε να αλλάξει από την κατάσταση της κλιματικής βάσης.

Ο Martz ανέφερε τα αρχεία της καναδικής κυβέρνησης για τις δασικές καμένες εκτάσεις από το 1959 έως σήμερα. 

Σε αντίθεση με όλους τους ισχυρισμούς που εκτοξεύονται από τους πράκτορες παραπληροφόρησης των ΠΣΜΜΕ, τα αρχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι συνολικές καμένες εκτάσεις και οι πυρκαγιές κορυφώθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Έκτοτε μειώνονται σταθερά. 

Δεν υπάρχει, για άλλη μια φορά, καμία συσχέτιση με τα αυξημένα επίπεδα του CO2 ούτε κανένα στοιχείο που να συνδέει τις πυρκαγιές των βορείων περιοχών με την "κλιματική αλλαγή".

Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που αμφισβητούν τον κλιματικό συναγερμό, ο Martz ανησυχεί για το περιβάλλον και αναγνωρίζει ότι η εμμονή με τη μείωση του CO2 δεν κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση των πραγματικών περιβαλλοντικών προβλημάτων. Ο ίδιος έγραψε:

Το να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να κατηγορούμε την κλιματική αλλαγή για κάθε ανώμαλο περιβαλλοντικό γεγονός είναι χάσιμο χρόνου, όταν οι προσπάθειές μας θα ήταν προτιμότερο να αναλωθούν στην αντιμετώπιση του τρόπου διαχείρισης των κινδύνων και του μετριασμού των τρωτών σημείων.

Μιλώντας στο πρόγραμμα του BBC Radio 4 χθες το πρωί, κάποια ηλίθια -συγγνώμη, δεν έπιασα το όνομά της- ισχυρίστηκε ότι οι θάλασσες βράζουν. Επειδή η κλιματική αλλαγή ... Duh! Είμαι βέβαιος ότι είναι μια μορφωμένη μουρλή, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει ιδέα.

Αυτό ακολούθησε τις συνήθεις κλιματικές ανοησίες του BBC που τόνιζαν ότι η επιφανειακή θερμοκρασία του θαλασσινού νερού της Florida είχε φτάσει τους 37,8°C. Αυτό, μας ενημέρωσαν έγκυρα, προκλήθηκε από την κλιματική αλλαγή. 

Ο Guardian συνέχισε να αυξάνει τον τρόμο. Τούτου λεχθέντος, οι αρθρογράφοι του Guardian πιστεύουν επίσης ότι πρέπει να σταματήσουμε τη γεωργία για να σώσουμε τον πλανήτη, οπότε ίσως το να πιστέψουμε τον λόγο του Guardian για οτιδήποτε δεν είναι η πιο σοφή πορεία.

Τόσο το BBC όσο και ο Guardian είχαν απλώς παπαγαλίσει μια ιστορία που τους έδωσαν τα ειδησεογραφικά δίκτυα. Δεν υπήρχε περισσότερη "δημοσιογραφία" από αυτό. Δεν ερεύνησαν τίποτα, δεν επαλήθευσαν τίποτα και απλώς δημοσίευσαν ό,τι τους είπαν να δημοσιεύσουν.

Η μέτρηση της υψηλής θερμοκρασίας του νερού ελήφθη από μία μόνο σημαδούρα λογοκρισίας στον κόλπο Manatee, κοντά στο Key Largo. 

Γράφοντας για το WUWT, ο Jim Steele επεσήμανε ότι η ένδειξη της θερμοκρασίας του ίδιου σημαντήρα είχε πέσει στους 29°C μέσα σε μια μέρα. Άλλες σημαδούρες μέτρησης στα γύρω ύδατα ανέφεραν σταθερά πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού. 

Αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι η σημαδούρα του κόλπου Manatee επιπλέει σε μια προστατευμένη, παράκτια "ηλιακή λίμνη", που προστατεύεται σε μεγάλο βαθμό από τις ροές ψυχρού νερού.

Εάν η κλιματική αλλαγή που προωθείται από το CO2 προκάλεσε την άνοδο της ένδειξης της σημαδούρας στους 37,8°C, τότε θα πρέπει να προκάλεσε την ψύξη της και πάλι την επόμενη ημέρα. 

Ομοίως, η "κλιματική αλλαγή" πρέπει επίσης να ευθύνεται για τα πολύ πιο δροσερά νερά που περιβάλλουν τον κόλπο Manatee. Αυτός είναι, φυσικά, ένας παράλογος ισχυρισμός. Όπως τόνισε ο Steele:

Είναι σαφές ότι αυτές οι θερμοκρασίες του νερού καθοδηγούνταν από δυναμικές άλλες εκτός από την αύξηση του CO2.

Προφανώς! Γιατί, λοιπόν, τα ΠΣΜΜΕ δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό; Είναι όλοι τους ανεπανόρθωτα ηλίθιοι ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Όπως σημειώσαμε νωρίτερα, ο καιρός δεν είναι κλιματική αλλαγή. Εκτός αν κάνει πολύ ζέστη.

Ενώ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είχε καύσωνα, τα ΠΣΜΜΕ μας διασκέδασαν με ένα σωρό παραμύθια για την κλιματική αλλαγή. 

Ωστόσο, μόλις ο καιρός στις ίδιες περιοχές της Ευρώπης και των ΗΠΑ επέστρεψε σε θερμοκρασίες στα επίπεδα ή κάτω του μέσου όρου, σιώπησαν εκκωφαντικά. 

Σύμφωνα με τους προπαγανδιστές των ΠΣΜΜΕ , όπως ο Guardian, η "κλιματική αλλαγή" επιστρέφει πάντα στον καιρό όταν κάνει τσουχτερό κρύο.

Όπου κι αν κοιτάξουμε, εκείνοι που προωθούν την ιδέα ότι η κλιματική αλλαγή απειλεί κάποιο είδος κατακλυσμού δεν μπορούν να σταματήσουν να παραπλανούν, να χειραγωγούν, να εξαπατούν και να προπαγανδίζουν. 

Το ερώτημα είναι γιατί. Αν δεχτούμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ανησυχητική, γιατί αισθάνονται την ανάγκη να λένε συνεχώς ψέματα για τις υποτιθέμενες επιπτώσεις της;

Δεν έχει τέλος. Ειλικρινά, έχει γίνει εξοργιστικό. Ίσως αυτό να είναι το θέμα.

Κάθε παράλογη ιστορία κλιματικού συναγερμού που συζητήσαμε χρησιμοποιεί την εφαρμοσμένη ψυχολογία της συμπεριφοράς για να σας πείσει να πιστέψετε την προφανή παραφροσύνη. Υποτίθεται ότι πρέπει να δεχτείτε αδιαμαρτύρητα ότι ο πλανήτης "κυριολεκτικά" καίγεται. 

Ή, όπως επιμένει χωρίς προφανή λόγο ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ότι η εποχή του "παγκόσμιου βρασμού" είναι προ των πυλών.
Είμαστε πολύ κοντά σε κλιματικά λουκέτα για να "σώσουμε τον πλανήτη". Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή.

Το μόνο πράγμα που είναι "κυριολεκτικά" αληθινό είναι ότι η λύση της καθαρής μηδενικής, βιώσιμης ανάπτυξης είναι "κυριολεκτικά" ο έλεγχος του πληθυσμού. Η προπαγάνδα που τρελαίνει το μυαλό μπορεί να πετύχει μόνο αν αγνοήσετε τη θέα από το δικό σας παράθυρο, η οποία αποκαλύπτει πάντοτε ότι στην πραγματικότητα βρέχει καρεκλοπόδαρα.

Όταν φτάσουν τα φαρσοκωμωδικά κλιματικά λουκέτα, σας προτείνω να ντυθείτε ανάλογα με τον καιρό, να πάρετε ένα μπουκάλι νερό και να βγείτε έξω να διασκεδάσετε. Τι θα κάνουν; Θα μας κλειδώσουν πάλι στα σπίτια μας;

Θα σας δω εκεί έξω.


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου