Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

ΟΙ ΛΑΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ...

ΠΛΗΘΗ ΛΑΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΚΡΩΣΙΜΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΡΑΪΣΙ. Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΡΧΙΣΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!

2 ΒΙΝΤΕΟ



Στίφη ολόκληρα παρίστανται στις τελετές για την κηδεία του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί και του ΥΠΕΞ που δολοφονήθηκαν την Κυριακή σε συντριβή ελικοπτέρου και ξεκίνησαν σήμερα από την πόλη Ταμπρίζ, στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna. 

Την ίδια ώρα η Ρωσία για παν ενδεχόμενο πραγματοποιεί τις πρώτες ασκήσεις της με τακτικά πυρηνικά όπλα στα σύνορα με Ουκρανία. Σύμφωνα με κάποιες πηγές αναμένεται σημαντική ανακοίνωση αύριο από Τεχεράνη. Ο κόσμος στα κάγκελα..

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρόεδρο και όσους τον συνόδευαν στο τελευταίο όντως ταξίδι του έγινε χθες το πρωί στις 9.30 (τοπική ώρα, 08.00 ώρα Ελλάδας) στην Ταμπρίζ και στη συνέχεια οι σοροί μεταφέρθηκαν στην Τεχεράνη, όπου συνεχίστηκαν οι τελετές.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ κήρυξε πενθήμερο εθνικό πένθος στη χώρα για τον θάνατο του προέδρου και επτά άλλων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν την Κυριακή, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Το Ιράν πραγματοποίησε επικήδειες ακολουθίες σε πολλές ιρανικές πόλεις σήμερα Τρίτη για τον πρόεδρο Ebrahim Raisi και άλλους ανώτερους αξιωματούχους που σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου πριν από την ταφή του στη βορειοανατολική πόλη Mashhad την Πέμπτη.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν μέσα στην ημέρα στην πόλη Κομ του κεντρικού Ιράν, η οποία φιλοξενεί ένα από τα σεβαστά ιερά και θρησκευτικά σεμινάρια όπου σπούδασε ο Ραΐσι.

Μετά τη δεύτερη νεκρώσιμη ακολουθία στο Κομ, οι σωροί θα μεταφερθούν στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπου ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ αναμένεται να τελέσει την εκκλησιαστική νεκρική προσευχή.

Την Πέμπτη ο Ραϊσί, θα μεταφερθεί στη γενέτειρά του, Mashhad, για ταφή στο ιερό του Imam Reza.

Τον Ραϊσί θα αντικαταστήσει ο πρώτος αντιπρόεδρος Μ. Μοχμπέρ μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών



Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την πρώτη φάση ασκήσεων υψηλού κινδύνου πυρηνικών μη στρατηγικών όπλων στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή.

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν: Απόκτηση και εξοπλισμός πυραύλων Iskander με ειδικά πυρομαχικά και κρυφή μετακίνηση σε θέσεις εκτόξευσης.

Εξοπλισμός πυραύλων Kinzhal με πυρηνικές κεφαλές για συστήματα αεράμυνας.

Διεξαγωγή πτήσεων σε καθορισμένες περιοχές περιπολίας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου