Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ "ΕΝΩΘΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΠΑΣΧΑ 


Γράφει ο Βασίλειος Ξεσφίγγης

Λέγεται ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του διαβόλου στην Γη είναι ότι κατόρθωσε να πείσει τους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει...

Αυτό να το θυμάστε πάντα όταν ακούτε ορισμένους να υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα για κοινό Πάσχα με τους αιρετικούς.

Και το κακό δεν είναι αν οι αιρετικοί έρθουν και κάνουν Πάσχα στις σωστές ημερομηνίες που όρισε η οικουμενική σύνοδος της Νίκαιας.
Το κακό είναι αν εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, εγκαταλείψουμε τον ορισμό του Πάσχα όπως τον καθιέρωσε η σύνοδος το 325μ.Χ και επινοήσουμε νέο τρόπο που δεν θα είναι σύμφωνος με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Γιατί αυτή η Οικουμενική Σύνοδος όρισε ρητά πως το Χριστιανικό Πάσχα δεν μπορεί ούτε να προηγείται ούτε να συμπίπτει με το Εβραϊκό Πάσχα αλλά πρέπει να έπεται καθώς η Ανάσταση του Χριστού πραγματοποιήθηκε μετά το Εβραϊκό Πάσχα.

Αποκαλύπτουμε σήμερα με Τη Χάρη Του Θεού τα σχέδια των Νεοταξιτών σε όλο τους το μεγαλείο προς γνώση του Χριστεπώνυμου λαού που ποτέ δεν ρωτήθηκε αν συμφωνεί με τα πλάνα τους.

Παρουσιάζουμε σε μετάφραση από τα Ιταλικά ένα σύγγραμα ενός Λουθηρανού Θεολόγου σε ότι έχει να κάνει με τα βήματα που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα αυτό, και όσα λίγα μένουν ακόμα να γίνουν.
Για το λεγόμενο κοινό Πάσχα που ετοιμάζουν αρχής γενομένης από το 2025.

Γιατί πιστεύω πως μόνο αν ξέρουμε τα σχέδια τους θα μπορέσουμε να τους τα χαλάσουμε.

Το 2025 δεν είναι τυχαίο έτος, καθώς τότε συμπληρώνονται 1700 χρόνια από την Σύνοδο της Νίκαιας.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει ήδη ανακοινώσει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για κοινό Πάσχα από το 2025, και ότι ο Πάπας της Ρώμης θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη και μαζί με τον Πατριάρχη την Νίκαια το 2025.

Όπως θα δείτε έχουν συμφωνήσει όλοι, δηλαδή οι Κόπτες, οι Λατίνοι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο να εορτάζεται το Πάσχα κάθε δεύτερη ή τρίτη Κυριακή του Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές αν όχι τις περισσότερες το Χριστιανικό Πάσχα θα προηγείται ή και θα συνεορτάζεται με το Εβραϊκό και ότι δεν θα είμαστε σύμφωνοι με τον ορισμό της Νίκαιας.

Αξίζει να παρατηρήσετε στο τέλος του συγγράμματος ότι αυτός ο Λουθηρανός θεολόγος γράφει, ότι επειδή αντιδράει η Μόσχα η ποιο ρεαλιστική λύση ίσως θα ήταν να εορτάζουν όλοι το Πάσχα σύμφωνα με τον καθορισμό της Νίκαιας, όπως το κάνουμε οι Ορθόδοξοι δηλαδή.

Δυστυχώς όπως γράφει, αυτό το ενδεχόμενο δεν εξετάστηκε ποτέ στο τραπέζι των συζητήσεων.

Οι δικοί μας με λίγα λόγια, προφανώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έθεσε ποτέ το θέμα, να επανέλθουν οι αιρετικοί στην σωστή ημερομηνία, αλλά ψάχνουν τρόπους πως εμείς θα αλλάξουμε ημερομηνία και θα πάμε με αυτούς.

Το σύγγραμα έχει γραφτεί το 2017, ήρθε στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε καθώς έχει απομείνει μόνο ένας χρόνος για την πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων.


Dagmar Heller*

* Λουθηρανός θεολόγος, Καθηγητής Οικουμενικής Θεολογίας στο Οικουμενικό Ινστιτούτο του Bossey (Ελβετία)

Φέτος οι Χριστιανοί έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουν την ενότητά τους εορτάζοντας την ανάσταση του Ιησού Χριστού την ίδια ημερομηνία. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί ξανά μέχρι το 2025, εάν οι Εκκλησίες συνεχίσουν να ακολουθούν τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο υπολογισμού της ημερομηνίας του Πάσχα.

Φαίνεται σαν ένα παράδοξο: όλες οι Εκκλησίες συμφωνούν να γιορτάζουν το Πάσχα την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο μετά την ισημερία της 1ης Μαρτίου , ωστόσο υπάρχουν συνήθως δύο διαφορετικές ημερομηνίες για αυτόν τον εορτασμό. 

Ο λόγος της αντίφασης είναι ότι, μετά την εισαγωγή αυτού του κριτηρίου, οι Δυτικές Εκκλησίες υιοθέτησαν ως επί το πλείστον το Γρηγοριανό ημερολόγιο, ενώ οι Ορθόδοξες διατήρησαν το Ιουλιανό ημερολόγιο για να καθορίσουν την ημερομηνία της πανσελήνου .

Αυτό το πρόβλημα έγινε αντιληπτό ως τέτοιο ιδιαίτερα τον 20ό αιώνα. Ειδικότερα, το ζήτημα επηρέασε την Ορθόδοξη Εκκλησία, όταν το 1923 η Βουλή των Ελλήνων εισήγαγε το Γρηγοριανό ημερολόγιο, πυροδοτώντας σύγκρουση Εκκλησίας και κράτους .

Ένα πανορθόδοξο συνέδριο τον Μάιο του 1923 αποφάσισε λοιπόν να αναθεωρήσει το Ιουλιανό ημερολόγιο, προσαρμόζοντάς το σε μεγαλύτερη αστρονομική ακρίβεια. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν διασπάσεις στην Ελληνική Εκκλησία, στη Ρουμανική Εκκλησία και αλλού. 

Η γενική κατάσταση σήμερα στον ορθόδοξο κόσμο είναι ότι για την ημερομηνία του Πάσχα όλες οι Εκκλησίες χρησιμοποιούν το Ιουλιανό ημερολόγιο (με εξαίρεση την Εκκλησία της Φινλανδίας, που ακολουθεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο) ενώ για όλες τις άλλες εορτές, ορισμένες Εκκλησίες - ιδίως τα ελληνόφωνα και τα ρουμανικά – χρησιμοποιούν το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Με την αυξημένη κινητικότητα των ανθρώπων και την αυξημένη διασύνδεση μεταξύ εθνών και χωρών λόγω του εμπορίου και των επιχειρήσεων που κατέστη δυνατή με τα νέα μέσα μεταφοράς και επικοινωνίας, η ανάγκη για σαφέστερη ρύθμιση της ημερομηνίας του Πάσχα. Η παρατυπία του και η ετήσια κινητικότητά του δημιούργησαν μειονεκτήματα ιδιαίτερα όσον αφορά την οικονομική κατάσταση.

Επομένως το 1923 η Κοινωνία των Εθνών υπέβαλε την πρόταση να καθοριστεί, κατόπιν συμφωνίας με τις Εκκλησίες, το Πάσχα την Κυριακή που έπεται του δεύτερου Σαββάτου του Απριλίου. 

Έτσι το θέμα έγινε θέμα συζήτησης για το αρχικό οικουμενικό κίνημα, καθώς ενεπλάκη η Οικουμενική Χριστιανική Σύνοδος για τη Ζωή και το Έργο . 

Το αποτέλεσμα της σχετικής διαβούλευσης ήταν ότι η πλειοψηφία των Προτεσταντικών Εκκλησιών συμφώνησε σε μια καθορισμένη Κυριακή για την ημερομηνία του Πάσχα, ακόμη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδειξε ανοιχτό σε αυτή την πρόταση (εφόσον συμφωνούσαν όλες οι Εκκλησίες), αλλά η Ρώμη έδωσε αρνητική απάντηση . 

Η όλη πρωτοβουλία αυτού που εν τω μεταξύ είχε γίνει ο ΟΗΕ τελικά απέτυχε το 1955 με την άρνηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να υιοθετήσει ένα νέο ημερολόγιο.

Το 1964 η κατάσταση εντός των Εκκλησιών άλλαξε καθώς η Καθολική Εκκλησία, στο Συνοδικό Διάταγμα Orientalium ecclesiarum(§ 20)επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητά της για μια κοινή ημερομηνία, σταθερή και κινητή, εάν όλες οι Εκκλησίες συμφωνούσαν στη λύση. 

Σε μια άλλη διαβούλευση, που ξεκίνησε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών μετά από αυτή την αλλαγή στάσης, η πλειονότητα των Δυτικών Εκκλησιών εξέφρασε την προτίμησή της για μια καθορισμένη ημερομηνία, ενώ για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες η τήρηση του Κανόνα της Νίκαιας παρέμεινε σημαντική.

Το 1977 η Καθολική Εκκλησία ξεκίνησε μια πρωτοβουλία σε συμφωνία με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών που οδήγησε σε μια άλλη έρευνα με πανομοιότυπο αποτέλεσμα με την προηγούμενη. Οι Ορθόδοξοι δήλωναν επίσης ξεκάθαρα ότι απόφαση για ένα τέτοιο θέμα μπορεί να ληφθεί μόνο σε πανορθόδοξο επίπεδο. 

Έτσι συζήτησαν το θέμα κατά τις προπαρασκευαστικές εργασίες της Πανορθόδοξης Συνόδου. Η δεύτερη προσυνοδική πανορθόδοξη διάσκεψη λοιπόν πρότεινε το 1982 στο Chambésy έναν ακριβέστερο ορισμό της ημερομηνίας του Πάσχα σύμφωνα με τον κανόνα της Νίκαιας. Εξέφρασε όμως και φόβο ότι μια αλλαγή στο ημερολόγιο θα μπορούσε να προκαλέσει νέα σχίσματα. Ως εκ τούτου, ο χρόνος για μια τέτοια αλλαγή κρίθηκε ακατάλληλος.

Μεταξύ των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών υπήρχε μεγαλύτερο άνοιγμα στην αλλαγή και το 1971 η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία πρότεινε να οριστεί η ημερομηνία του Πάσχα την Κυριακή που έπεται του δεύτερου Σαββάτου του Απριλίου και το 1984 δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να γιορτάσει το Πάσχα οποιαδήποτε Κυριακή του Απριλίου υπό τον όρο ότι θα συμφωνούσαν όλες οι Εκκλησίες.

Το θέμα επέστρεψε αργότερα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

Η πιο σημαντική πρωτοβουλία ήταν μια διαβούλευση το 1997 στο Χαλέπι , που οργανώθηκε από τη γραμματεία της Επιτροπής Πίστεως και Συντάγματος μετά από πρόσκληση του Ορθόδοξου Συριακού Μητροπολίτη Γρηγορίου Γιοχάνα Ιμπραήμ.

Η διαβούλευση πρότεινε τη διατήρηση του κανόνα της Νίκαιας, αλλά χρησιμοποιώντας τα πιο ακριβή αστρονομικά δεδομένα (δηλαδή ούτε το Γρηγοριανό ούτε το Ιουλιανό ημερολόγιο και τους αντίστοιχους κύκλους του Πάσχα) με βάση τον γεωγραφικό μεσημβρινό της Ιερουσαλήμ. 

Η πρόταση στάλθηκε στις Εκκλησίες για εξέταση. Το αποτέλεσμα ήταν οι Δυτικές Εκκλησίες να συμφωνήσουν, ενώ οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δυσκολεύτηκαν να αποδεχτούν την πρόταση γιατί τα ακριβή αστρονομικά δεδομένα θα είχαν δημιουργήσει ένα ημερολόγιο πολύ κοντά στο Γρηγοριανό.

Η αλλαγή λοιπόν θα ήταν τόσο ουσιαστική που δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τους πιστούς.

Στην IX Γενική Συνέλευση του 2006 στο Πόρτο Αλέγκρε (Βραζιλία), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών επιβεβαίωσε εκ νέου ότι μια κοινή ημερομηνία για το Πάσχα θα ήταν μέρος της προόδου προς την ορατή χριστιανική ενότητα, αλλά δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία.

Το θέμα επανήλθε μόλις πρόσφατα, όταν το 2014 ο Θεόδωρος II, Πάπας της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να κάνει νέα προσπάθεια για μια ενιαία ημερομηνία για το Πάσχα και συζήτησε το θέμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τον Μάιο του 2015 ο Θεόδωρος έκανε ένα περαιτέρω βήμα, προτείνοντας να οριστεί το Πάσχα την τρίτη Κυριακή του Απριλίου.

Ένα μήνα αργότερα ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία να καθιερωθεί μια κοινή ημερομηνία για το Πάσχα και επανέλαβε τη διαθεσιμότητα της Καθολικής Εκκλησίας για μια καθορισμένη ημερομηνία.

Ο Πάπας το συζήτησε και με τον Σύρο Ορθόδοξο Πατριάρχη, ο 
οποίος φαινόταν έτοιμος για αυτή τη λύση.

Όμως, μια δήλωση εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μόσχας κατέστησε αμέσως σαφές ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα εγκαταλείψει τον κανόνα της Νίκαιας και επομένως δεν θα δεχόταν μια καθορισμένη ημερομηνία μάλλον κάλεσε Καθολικούς και 

Προτεστάντες να υιοθετήσουν το Ιουλιανό ημερολόγιο.
Τον Ιανουάριο του 2016 ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ δήλωσε ότι έβλεπε την πιθανότητα να συμφωνηθεί μια καθορισμένη ημερομηνία για το Πάσχα σε διάστημα «πέντε έως δέκα ετών».

Αν αναλύσουμε τη συζήτηση στο σύνολό της, η κατάσταση μπορεί να συνοψιστεί σε δύο προσανατολισμούς: η Δυτική και η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πρόθυμες να ορίσουν την ημερομηνία του Πάσχα μια συγκεκριμένη Κυριακή του Απριλίου, οι Ορθόδοξες Εκκλησίες σκοπεύουν να διατηρήσουν την ημερομηνία κινητής σύμφωνα με Ωραίοι κανόνες. Αυτό εγείρει το ερώτημα εάν μπορεί ποτέ να βρεθεί μια κοινή ημερομηνία.

Για να προχωρήσουμε σε αυτούς τους προβληματισμούς, το όλο ζήτημα πρέπει να εξεταστεί με περισσότερες λεπτομέρειες. Ένα σημαντικό σημείο για τους Ορθοδόξους είναι ένα επιπλέον κριτήριο που συνδέεται με τις αποφάσεις της Συνόδου της Νίκαιας το Πάσχα δεν μπορεί να γιορτάζεται σε συνδυασμό με το εβραϊκό. Αυτός ο κανόνας έχει ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους και εμποδίζει περαιτέρω το άνοιγμα σε αλλαγές .

Αλλά συγκεκριμένα το κύριο πρόβλημα για τους Ορθοδόξους φαίνεται να είναι ο φόβος των διαιρέσεων εντός των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Και αυτή η ανησυχία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Συμπερασματικά, φαίνεται ξεκάθαρο ότι η μετατόπιση της ημερομηνίας του Πάσχα σε μια καθορισμένη ημέρα (μια Κυριακή του Απριλίου) θα ήταν μια ριζική αλλαγή, διότι για τουλάχιστον 1500 χρόνια το Πάσχα γιορταζόταν πάντα μια κινητή Κυριακή με βάση την ισημερία και την πανσέληνο.

Μια τέτοια αλλαγή θα έσπαζε επίσης την παράδοση της ένδειξης της ιστορικής σύνδεσης με το Πάσχα, διατηρώντας παράλληλα μια σαφή διάκριση μεταξύ των δύο. 

Μια καθορισμένη ημερομηνία για μια συγκεκριμένη Κυριακή του Απριλίου θα ήταν μια ρεαλιστική λύση, σύμφωνα με την τρέχουσα τάση οργάνωσης της ζωής με βάση τις ανάγκες που καθορίζονται από την κοινωνία των πολιτών. 

Αλλά η συζήτηση έδειξε επίσης ότι αυτή η λύση δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή από όλες τις Εκκλησίες.

Κατά την άποψή μου, η μόνη λύση με ρεαλιστικές πιθανότητες επιτυχίας αλλά που ποτέ δεν εξετάστηκε παγκοσμίως θα ήταν να ενταχθούν όλες οι Εκκλησίες στην Ορθόδοξη μέθοδο καθορισμού της ημερομηνίας του Πάσχα χρησιμοποιώντας το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Αυτή η πρόταση δεν είναι καινούργια: εφαρμόζεται σε τοπικό επίπεδο στην Αίγυπτο και την Ιορδανία όπου μετά από υπόδειξη του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής το 1994 οι Δυτικές Εκκλησίες αποφάσισαν να ακολουθήσουν την Ορθόδοξη πλειοψηφία.

Αυτή η λύση μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε τον κανόνα της Νίκαιας που σήμερα ενώνει όλες τις Χριστιανικές Εκκλησίες και λαμβάνει υπόψη τόσο τη σχέση μεταξύ του Πάσχα και του κύκλου της φύσης όσο και το συμβολικό του νόημα που συνδέεται με τη συγκλονιστική ρήξη της ανάστασης στη συνήθη ροή των φυσικών γεγονότων. .

Το μειονέκτημα θα ήταν ότι η αστρονομική, και επομένως η πραγματική, ισημερία και η πανσέληνος δεν θα τηρούνταν, ακόμη και αν ληφθούν συμβολικά υπόψη. Εφόσον οι Δυτικές Εκκλησίες είναι ακόμη και πρόθυμες να εγκαταλείψουν τον κανόνα της Νίκαιας, θα μπορούσαν αντ' αυτού να εγκαταλείψουν – για χάρη της ενότητας – την ιδέα να ακολουθήσουν την αστρονομική ακρίβεια.




 

17 σχόλια:

  1. «Θάρθουν δυο χρονιές η μια πίσω από την άλλη που τα ξεροπάλουκα του Μάρτη θα μείνουν στη θέση τους και το γιόμα του φεγγαριού θα κάνει τους παπικούς να γιορτάσουν το Πάσχα αντάμα με το δικό μας. Γράψτε το για να το βάλουν σημάδι τα τρισεγγόνια σας και να ξεύρουν πότε σιμώνουν τούτα που σας λέγω»

    ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στόχος τους μετά την επανάσταση του 1821 ήταν να γκρεμίσουν το έργο αυτού του Αγίου Εθνομάρτυρα: Να ξεριζώσουν το Χριστό από τις καρδιές των Ελλήνων. Σε γενικές γραμμές τα κατάφεραν.

      Όμως έχει μείνει η μαγιά του Αγίου Παϊσίου για χάρη της οποίας ο Χριστός θα κάνει ό,τι κάνει.

      --------------------------------------------------------
      Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός, Αμήν

      Διαγραφή
    2. Άγιος Παΐσιος: «Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ό,τι θα κάμει»!

      Ρωτούσαν τον σύγχρονο άγιό μας γέροντα Παΐσιο τι θα γίνει με τους πολιτικούς στην Ελλάδα και αυτός απάντησε χαρακτηριστικά: «Μη φοβάστε. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί»! Μήπως σήμερα δεν ζούμε αυτή την κατάσταση, ο κόσμος να κυνηγάει τους πολιτικούς με αυγά και πέτρες, κι από την άλλη να συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό.

      https://www.pemptousia.gr/2015/09/105920/

      Διαγραφή
  2. AΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ 2025 ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΙΑΣ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟ 2026 ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ.
    ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΚΑΨΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος και ΧΑΟΣ που επακολουθήσει θα είναι το εφαλτήριο της Ανάδυσης του Άνομου Αντίχριστου.

    .

    Είναι πολύ πιθανό, η δεύτερη περίοδο της δράσης του Ανόμου, να ξεκινήσει μέσα στις χαοτικές συνθήκες ενός νέου Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, που θα εξαπολυθεί από τις σκοτεινές δυνάμεις, όταν οι λαοί και τα έθνη, που θα υποφέρουν και θα δυστυχούν εξαιτίας των φρικιαστικών συνθηκών ενός πολέμου, δεν θα βρίσκουν καμία διέξοδο από το καταστροφικό αδιέξοδο, επειδή όλοι οι μυστικοί μοχλοί για την επίλυση της προκατασκευασμένης κρίσης θα βρίσκονται στα χέρια του μυστικού σατανικού συνασπισμού —που ήδη θα ελέγχει την εξουσία του πλανήτη— ο οποίος και θα τον βοηθήσει. Πολύ πιθανόν, η χαοτική κρίση του πολέμου να είναι γενικευμένη, με προκατασκευασμένες και σκηνοθετημένες πανδημίες, φυσικές καταστροφές, οικονομική κατάρρευση, ηθική εξαχρείωση, ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, φτώχια και πείνα. [Που ήδη εν σπέρματι υπάρχουν και σήμερα. —2024]
    Ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί από το πουθενά και θα προτείνει ένα πολύ ευοίωνο “ειρηνοποιό” σχέδιο. Θα υποσχεθεί μια καταπληκτική λύση, με πολιτική και κοινωνική σοφία, που θα λύσει ριζικά την παγκόσμια κρίση ― με την δημιουργία ενός ενιαίου [ψηφιακού] πολιτικού και κοινωνικού συστήματος σε ολόκληρο τον κόσμο― με την εγκαθίδρυση μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης. Θα εγγυηθεί την ύπαρξη και την ασφάλεια του Ισραήλ. Θα καλοπιάσει με κολακευτικά λόγια τους Εβραίους, χωρίς όμως να κατηγορήσει και τις άλλες θρησκείες, μια και όλες θα πρέπει να ενωθούν σε μία Νέα Παγκόσμια Πανθρησκεία όλες, για να υπάρξει ομόνοια στην Ενωμένη ανθρωπότητα. Για να πάψει ο διχασμός και οι διαίρεση της ανθρωπότητας, οι καταστροφικοί πόλεμοι, διαμάχες και διχασμοί. Και θα προτείνει την ισότιμη ειρηνική συνύπαρξη Ισραήλ και Αράβων. Μία αξιομνημόνευτη ημέρα μέσα στον ΟΗΕ, που θα είναι φυσικός χώρος δράσης του, θα Διακηρύξει το Πολιτικό και Θρησκευτικό Μανιφέστο του, τις βασικές θέσεις του, προτείνοντας την εγκαθίδρυση μιας και μόνο Παγκόσμιας Κυβέρνησης του ΟΗΕ, με ένα Παγκόσμιο Κοινοβούλιο και ένα Παγκόσμιο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Γης, στο οποίο θα κατοχυρώνονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, και οι ανθρώπινες ελευθερίες. Οι ΗΠΑ και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, θα είναι δύο από τις 10 υποπεριφέρειες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Πολιτειών της γης. Η Αφρικανική Ήπειρος θα εξυψωθεί γιατί οι λαοί της είναι αγνοί και άδολοι, δεν δημιούργησαν σπουδαίους πολιτισμούς αλλά έζησαν σε αρμονία με την Μητέρα Φύση. Τα εθνικά σύνορα —αυτοί οι αυθαίρετοι φράχτες— οι σημαίες, οι εθνικοί ύμνοι, οι εθνικές γιορτές, τα τοπικά ήθη και έθιμα, θα πρέπει να παραμεριστούν, να ξεχαστούν, αν θέλει η ανθρωπότητα ζήσει από εδώ και στο εξής με ειρήνη, τάξη, ασφάλεια και προκοπή … Θα εμφανιστεί σαν “ειρηνοποιός” προτείνοντας την κατάργηση όλων των εθνικών στρατών και των συνόρων. Θα διακηρύξει ότι ήρθε η ώρα «μετατρέψουμε τα σπαθιά σε άροτρα και τα δόρατα σε δρεπάνια», όπως έγραψαν οι προφήτες του Ισραήλ. (Ησαΐας 2:3-4) Να καταργηθούν οι δαπανηροί στρατοί όλων των εθνών, τα επάρατα σύνορα που χωρίζουν την ενωμένη ανθρωπότητα, και τα χρήματα που δαπανιούνται στους ανόητους εξοπλισμούς εγκληματικά να δοθούν στους πεινασμένους, στα νοσοκομεία και την εκπαίδευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αποστασία των Ανθρώπων από τον Δημιουργό και Πατέρα τους είχε πλέον ολοκληρωθεί. Ο γενικός νόμος στην σύγχρονη νέα εποχή είναι ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει [2024]. Επομένως, ήδη η ανομία και το χάος επικρατεί. Και η προστάτιδα των ανθρώπων, η θεία χάρη, ο Παράκλητος, το Άγιο Πνεύμα, είχε αρχίσει να αποσύρεται από τους άπιστους ανθρώπους, σιγά-σιγά, όσο οι ανομίες, οι αμαρτίες, επί της γης αυξάνονται, επεκτείνονται και εμβαθύνοντας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον Άνομο. Αυτό ήταν το μεγάλο εμπόδιο: «ὁ κατέχων», «μόνον ὁ κατέχων» που εμπόδιζε να εκδηλωθεί ολοκληρωτικά το “Μυστήριο της Ανομίας”, Και αυτό είναι το εμπόδιο για να εμφανιστεί ο Άνομος, «ὁ ἄνθρωπος τῆς ἁμαρτίας, ὁ υἱὸς τῆς ἀπωλείας», «ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν», δηλαδή ο ψευτομεσσίας Αντίχριστος. (Β΄ Προς Θεσσαλονικείς Επιστολή 2:3-4, 6-7). Ποιος λοιπόν είναι «ο κατέχων» που εμποδίζει το “Μυστήριο της Ανομίας” και «τον άνθρωπο της αμαρτίας, τον υιό της απωλείας» να εμφανιστεί στον κόσμο ; Και που μόνον όταν φύγει από το μέσον «ο κατέχων», από εμπόδιο, τότε μόνον θα εμφανιστεί ο Άνομος ;
    Η πλήρη εξήγηση της ταυτότητας του «κατέχοντος» είναι ότι τον εμποδίζει η παρουσία του «Παράκλητου, το Πνεύμα της αλήθειας» δηλαδή του Αγίου Πνεύματος. Ο Παράκλητος αυτός είναι, το Πνεύμα του Θεού, το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος «έχει κληθεί να σταθεί δίπλα μας». Είναι προσωπική ύπαρξη και κατοικεί μέσα σε κάθε πιστό Χριστιανό. Είναι το Πνεύμα Του Θεού (Ψαλμός 51:11). Είναι το Άγιο Πνεύμα της ημέρας της Πεντηκοστής, που ήρθε για να κατοικήσει μέσα στους πιστούς για πάντα. Μπορεί να λυπούμε το Άγιο Πνεύμα αλλά δεν μας αφήνει ποτέ. Όπως είπε ο Ιησούς Χριστός στον Ματθαίο 28:20, «εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα». Πώς γίνεται να είναι μαζί μας, ενώ είναι στον Ουρανό, καθισμένος στα δεξιά του Πατέρα; Είναι μαζί μας δια του Αγίου Πνεύματος (Παράκλητος). Το Άγιο Πνεύμα εργάζεται μέσα μας για να μας δίνει την ειρήνη Του (Ιωάννης 14:27), την αγάπη Του (Ιωάννης 15:9–10), και τη χαρά Του (Ιωάννης 15:11). Αυτό εμποδίζει σίγουρα την εμφάνιση του Ανόμου, του Αντίχριστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια δεύτερη μερική εξήγηση, παράλληλη, θα ήταν να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάποια κρατική οντότητα, κάποια ισχυρή που «κατέχει» εξουσία κρατική ακόμη στον κόσμο που να είναι Χριστιανική, όπου η επιρροή της Εκκλησίας του Χριστού, να έχει δεσπόζουσα θέση, να κατέχει εξουσία ή να έχει ισχυρή επιρροή επί της κρατικής πολιτικής εξουσίας του, που δεν επιτρέπει την ανομία, το “μυστήριο της ανομίας”, στην δική της επικράτεια τουλάχιστον την ψήφιση και εφαρμογή αντιχριστιανικών νόμων ; Αν αυτή η δευτερεύουσα πιθανή εξήγηση ισχύει, τότε το μόνο κράτος που ακόμη είναι Χριστιανικό έστω μερικώς, είναι η Αγία Ρωσία και ο ηγέτης της. Και μόνον όταν αυτό καταλυθεί, κατακτηθεί ή καταστραφεί αυτό ή δολοφονηθεί ή πεθάνει από φυσικά αίτια, ο Χριστιανός ηγέτης της, τότε μόνο θα παραμεριστεί και το τελευταίο εμπόδιο να εμφανιστεί, να εκδηλωθεί πλήρως το “μυστήριο της ανομίας” και να παρουσιαστεί δημοσίως ο Άνομος. Επομένως, επειδή το “μυστήριο της ανομίας”, είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστεί παντοδύναμο και θα επικρατήσει παγκοσμίως σε όλη την γη, και ότι ακόμη και το τελευταίο εμπόδιο θα παραμεριστεί, αυτό σημαίνει ότι και η Ρωσία ή όποιο άλλο κράτος ή εξουσία αντιτίθεται, εμποδίζει, μπαίνει στον μπροστά στον δρόμο του θα καταλυθεί ή θα αφανιστεί. Το πότε όμως θα συμβεί αυτό, είναι αδιαφανές. Και ο νοών νοείτω.]
    «Για να μη σας εξαπατήσει κανείς κατά κανένα τρόπο· διότι η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου δεν θα έλθει, εάν προηγουμένως δεν έλθει η Αποστασία (η γενική αποστασία, η αποσκίρτηση πολλών από την πίστη στον Θεό), και δεν φανερωθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας, «ὁ ἀντικείμενος καὶ ὑπεραιρόμενος ἐπὶ πάντα λεγόμενον Θεὸν ἢ σέβασμα, ὥστε αὐτὸν εἰς τὸν ναὸν τοῦ Θεοῦ ὡς Θεὸν καθίσαι, ἀποδεικνύντα ἑαυτὸν ὅτι ἐστὶ Θεός.» … «Δεν ενθυμείσθε, ότι σας τα έλεγα αυτά, όταν άκομα ήμουν μεταξύ σας; Και «νῦν τὸ κατέχον οἴδατε», εἰς τὸ ἀποκαλυφθῆναι αὐτὸν ἐν τῷ ἑαυτοῦ καιρῷ· (και γνωρίζετε τώρα, ποιο είναι εκείνο, το οποίον συγκρατεί και εμποδίζει τον άνομο να αποκαλυφθεί νωρίτερα, δια να φανερωθεί αυτός στο καιρό, που του έχει καθοριστεί από τον Θεό). «Τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» (Διότι ήδη τώρα το μυστήριο της ανομίας ενεργείται και επεκτείνεται κατά τρόπο ακόμη μυστικό, ώστε να μη είναι εξ ολοκλήρου φανερό. Και τούτο διότι υπάρχει κάποιος, που εμποδίζει τον άνομο να εκδηλωθεί με όλην αυτού την θρασύτητα και αναισχυντία. Και έτσι η πλήρης εμφάνιση του ανόμου θα γίνει, όταν το εμπόδιο αυτό λείψει από το μέσο). Και τότε θα αποκαλυφθεί ο άνομος, τον οποίον ο Κυριος θα εξολοθρεύσει και θα αφανίσει εύκολα, με ένα φύσημα απλώς του στόματός του και θα τον εξουδετερώσει με την ένδοξη εμφάνιση της παρουσίας του. Αυτού δε του ανθρώπου της ανομίας, η παρουσία και η εμφάνιση του, θα γίνεται τότε με πάσα δύναμη, με σημεία και τέρατα ψευδή και διαβολικά, τα οποία θα ενεργεί ο διάβολος, που θα χρησιμοποιεί αυτόν σαν όργανό του. Θα γίνει ακόμη η εμφάνισή του με κάθε μέσον και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατήσει μεταξύ εκείνων που θα είναι προωρισμένοι στην απώλεια, επειδή δεν δέχθηκαν να αγαπήσουν και κάμουν κτήμα τους την αλήθεια, δια να σωθούν. Και για αυτό θα παραχωρήσει ο Θεός να έλθει και να εκδηλωθεί σε αυτούς «ἐνέργειαν πλάνης εἰς τὸ πιστεῦσαι αὐτοὺς τῷ ψεύδει» (ενέργεια πλάνης πονηρά, για να πιστεύσουν αυτοί στο ψεύδος), και έτσι να κατακριθούν όλοι όσοι δεν επίστευσαν στην αλήθεια, αλλά δέχθηκαν και ακολούθησαν με ευχαρίστηση και προθυμία την αδικία.» (Β΄ Προς Θεσσαλονικείς Επιστολή 2:5-12)
    Ο Απόστολος Παύλος τα λέει καθαρά και με λεπτομέρειες, το τι και πώς θα συμβούν. Ήδη από εκείνη την εποχή του Ευαγγελίων, ο Α. Παύλος γνώριζε την μυστική σατανική οργάνωση, που εργάζονταν στο παρασκήνιο, απόκρυφα, για την έλευση του Ανόμου. Από τότε δούλευαν εντατικά αλλά κρυφά, οι αποκρυφιστές, Γνωστικοί, Ερμητιστές (με στόμα ερμητικά κλειστό), Μασόνοι, Θεοσοφιστές, Ροδοσταυροι, Καμπαλιστές, κλπ., όλοι οι Νεοεποχίτες που τελικός στόχος τους είναι να επικρατήσουν επί της γης και να εγκαθιδρύσουν τον Άνομο, τον Αντίχριστο, τον Νέο Μεσσία.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η κουρασμένη και συγκλονισμένη από τις συμφορές του πολέμου, η πνευματικά τυφλωμένη ανθρωπότητα, η οποία θα πασχίζει να επιβιώσει και να εξέλθει από την αναταραχή, την σύγχυση και το χάος του πολέμου, όχι μόνο δεν θα αντιληφθεί την δόλια παγίδα που θα έχει στηθεί από τον “ειρηνοποιό” Αντίχριστο ― αλλά θα παρασυρθεί στην πιο φρικτή υποδούλωση. Θα τον αναγνωρίσει σαν σωτήρα της και ως μεγαλοφυή “ειρηνοποιό” ηγέτη, τον μόνο που θα μπορεί να την σώσει.
    Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με την παγκόσμια δημοσιότητα και την προπαγάνδα που θα τον παρέχουν αφειδώς τα φιλικά προσκείμενα σε αυτόν ΜΜΕ, ο Αντίχριστος, θα αναδειχθεί σαν ένας σοφός στοχαστής, ένας ανοιχτόμυαλος νέος ηγέτης και “Σωτήρας” όλων των εθνών του κόσμου. Η φήμη του θα εξαπλωθεί αστραπιαία και συντονισμένα σε όλη την Οικουμένη μέσα σε ελάχιστο χρόνο. «Τότε αυτός ο αδιάντροπος Τύραννος (ο Αντίχριστος) θα αρπάξει την εξουσία και θα αποστείλει δαίμονες σε όλα τα μέρη της γης, και θα διακηρύξει με δύναμη ότι εμφανίσθηκε ένδοξος και μεγάλος βασιλιάς και πρέπει να έλθετε να τον δείτε. Πονηρά πνεύματα … θα διεγείρουν στους ανθρώπους τις πιο ανώτερες σκέψεις για τον Αντίχριστο, γενική ευδιαθεσία και ακαταμάχητη έλξη προς αυτόν. Ποιος είναι αυτός που θα έχει τότε αδαμάντινη ψυχή ώστε να υπομείνει γενναία όλα αυτά τα σκληρά γεγονότα ! Ποιος θα είναι ο άνθρωπος αυτός, όπως προείπα, ώστε να τον μακαρίζουν όλοι οι Άγγελοι;» (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, Ομιλία 16η: “Περί της Συντελείας του Κόσμου και περί Αντίχριστου και της Δεύτερης Παρουσίας του Κυρίου μας”.)
    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της δράσης του, ο Αντίχριστος δεν θα ασκήσει καμία εξουσία, ούτε βία, αλλά θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ευνοϊκή διάθεση των ανθρώπων προς το πρόσωπό του, μέσω της εξαπάτησης και της υποκρισίας φορώντας επιδέξια την μάσκα της προσχηματικής αρετής. Έτσι, σύμφωνα με τα λόγια του Βλαδίμηρου Σολοβιόφ: «Αυτός θα φορέσει ένα λαμπερό χιτώνα καλοσύνης, αλήθειας και δικαιοσύνης καλύπτοντας το “Μυστήριο της Ανομίας” του».
    Σύμφωνα με τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο: «Αυτός θα έρθει με τέτοιο παρουσιαστικό, με τέτοιον αέρα, που θα ξεγελάσει, θα αποπλανήσει τους πάντες· θα έλθει ως ταπεινός, πράος, αγαθός, ως αποφασισμένος εχθρός της αδικίας, της διαφθοράς και του ψέματος —όπως θα ισχυριστεί ο ίδιος για τον εαυτό του— σαν κάποιος ο οποίος απεχθάνεται τα είδωλα, και τα χρήματα. Θα προσποιείται τον ευσεβή, θα είναι ευγενικός, φιλόπτωχος, ότι τάχα ενδιαφέρεται για τους αναξιοπαθούντες και τους φτωχούς, θα είναι όμορφος, πανέξυπνος και ετοιμόλογος, ισορροπημένος, τίμιος και αγαπητός σε όλους. Θα διακηρύξει με θράσος, ότι επιδιώκει την ομόνοια, την ενότητα όλων ανθρώπων και εθνών και ότι απεχθάνεται τον διχασμό και την διχόνοια. Θα δείξει ιδιαίτερο σεβασμό στον Εβραϊκό λαό —γιατί είναι οι Εβραίοι εκείνοι που αναμένουν τον ερχομό του Μεσσία … Θα πάρει όλα εκείνα τα πανούργα μέτρα που είναι κατάλληλα για να ευχαριστήσει τους πάντες, έτσι ώστε να τον αγαπήσει ο λαός. Έτσι, πολύ γρήγορα θα γίνει δημοφιλής, κερδίζοντας τις καρδιές του λαού που θα αρχίσει να τον λατρεύει. Δεν θα δωροδοκείται, θα μιλάει αυστηρά, θα εμφανίζεται στεναχωρημένος και σκεπτικός, ότι πολλές σκοτούρες, πολλά προβλήματα να επιλύσει χάριν της ανθρωπότητας αλλά θα παρουσιάζεται με αξιοπρεπή εμφάνιση, με ευπρέπεια — και όλα αυτά θα τα υποκρίνεται ώστε να εξαπατήσει τον κόσμο μέχρι την ενθρόνισή του ως βασιλιάς, επίγειος μοναδικός Μονάρχης της γης.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ισχυριστεί ότι αυτός είναι ο απόστολος της “Παγκόσμιας Καλής Θέλησης”, η οποία θα πρέπει να εγκαθιδρυθεί σε όλο τον πλανήτη, με δικαιοσύνη, ισότητα και ειρήνη. Ότι θέλει την ενότητα όλων των ανθρώπων, όλων των εθνών και όλων των θρησκειών, και για αυτό θα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι στρατοί και όλα τα σύνορα των εθνών, τα οποία είναι εκδήλωση του “ανθρώπινου εγωισμού και του επάρατου διχασμού” της ανθρωπότητας. Θα διακηρύξει μεγαλόστομα ότι για να έρθει η ευτυχία, δικαιοσύνη και η ειρήνη στην γη θα πρέπει να «μετατρέψουμε τα σπαθιά σε άροτρα και τα δόρατα σε δρεπάνια» όπως λένε οι προφήτες. (Ησαΐας 2:3-4). Θα κηρύξει τον γενικό αφοπλισμό όλων στρατών και το τέλος των πολυδάπανων εξοπλισμών. Και ότι τα χρήματα που εξοικονομηθούν θα δοθούν στο κοινωνικό κράτος, στους αναξιοπαθούντες, σε αυτούς που υποφέρουν, στην υγεία και παιδεία. Κάτι το οποίο ήταν παλλαϊκό αίτημα εδώ και πολλά χρόνια, σε όλα τα έθνη. Έτσι, η αποδοχή του από τους λαούς και τα έθνη θα πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Και άλλα πολλά λόγια παρόμοια, “ψεύτικα και μεγάλα”, απατηλά. Και οι άνθρωποι θα τον χειροκροτούν, μην γνωρίζοντας ότι ήδη έχει πέσει την μεγαλύτερη απάτη και τυραννία που υπήρξε ποτέ ή πρόκειται να υπάρξει. Θα δώσει την καρδιά του, θα τον αποδεχτεί, θα τον ζητωκραυγάσει, θα τον χειροκροτήσει, και θα τον δώσει οικειοθελώς την πολιτική και θρησκευτική εξουσία επί όλης της επικράτειας του γαλάζιου πλανήτη γη.
    .
    Από την πλούσια ασκητική εμπειρία των Χριστιανών μεγάλων ασκητών της ερήμου, που έχει καταγραφεί ανά τους αιώνες από την αρχαία εποχή του Μεγάλου Αντωνίου, γνωρίζουμε ότι όταν ο αντίδικος ο μαύρος διάβολος και τα τσιράκια του, όταν δεν μπορεί να κατανικήσουν τον ασκητή, συναντώντας την επίμονη πνευματική αντίσταση του από την πλευρά του, φεύγει και τότε έρχεται ένας ισχυρότερος, πιο υψηλόβαθμος δαίμονας με την μεταμορφωμένος σε “άγγελο του φωτός” (Β΄ Επιστολή Προς Κορινθίους 11:14), προσπαθώντας να προκαλέσει την συμπάθεια του, με φιλική διάθεση παριστάνοντας τον “φίλο”, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ασκητή, έτσι ώστε να καταφέρει να τον παρασύρει στην πνευματική καταστροφή.
    .
    Επομένως, αυτή η “φωτεινή και ακτινοβόλος” εικόνα του Αντίχριστου —έστω και αν είναι ψευδής και προκατασκευασμένη— μπορούμε να φανταστούμε πόσο εύκολα και γρήγορα θα προσελκύσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και θα κερδίσει την καθολική συμπάθεια των ανθρώπων, όλων των εθνών. «καὶ οὐ θαυμαστόν· αὐτὸς γὰρ ὁ σατανᾶς μετασχηματίζεται εἰς ἄγγελον φωτός.» (Β΄ Επιστολή Προς Κορινθίους 11:14). [Όπως ακριβώς στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν, οι πρόδρομοι οι άθεες κοσμοθεωρίες, ο Κομμουνισμός, ο Φασισμός και ο Ναζισμός και κάθε -ισμός, που επινόησαν οι άνθρωποι, και διέλαμψαν σαν διάττοντες αστέρες για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, πολλούς αφελείς, πολλούς χρήσιμους ηλίθιους προσέλκυσαν, ενθουσίασαν εξαπάτησαν και στο τέλος απογοήτευσαν, πριν καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι. Έτσι, ακριβώς θα συμβεί, παρόμοια, αλλά σε γιγαντιαία έκταση, και με τους Υδροχοϊστές Νεοεποχίτες που προετοίμασαν, προπαγάνδισαν και ανέδειξαν τον Άνομο σε Παγκόσμιο Μονάρχη, όπως και πλανεμένοι Εβραίοι που δεν δέχθηκαν τον Ιησού Χριστό ως τον Μεσσία.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαν αποτέλεσμα αυτής της εξαπάτησης της ανθρωπότητας, «στην ίδια τη διάθεση του ανθρώπινου πνεύματος, θα εμφανιστεί η ανάγκη, η απαίτηση της ανάδειξης ενός στιβαρού ηγέτη, που θα είναι ικανός να επιβάλει την “ειρήνη, την τάξη και την ασφάλεια”, που τόσο μεγάλη ανάγκη την έχει η ανθρωπότητα … και αυτή ακριβώς θα είναι η έκκληση, η πρόσκληση των ανθρώπων προς τον Αντίχριστο … Μια ελκυστική φωνή, σαν την φωνή των Σειρήνων, ελκυστική αλλά και τόσο καταστροφική, θα ακούγεται μέσα από τα σπλάχνα της ανθρώπινης κοινωνίας, που θα εκφράζει την επείγουσα ανάγκη για την ανάδειξη ενός ευφυούς ανοιχτόμυαλου ανθρώπου, που θα είναι ικανός να αυξήσει την υλική οικονομική ευημερία, στον υψηλότερο βαθμό και θα μπορεί να εγγυηθεί την διασαλευθείσα ειρήνη, την τάξη και την ασφάλεια.» (Επίσκοπος Ignatius Branchaninov, Τόμος IV, σ. 313). Και αυτό το κάλεσμα της ανθρωπότητας θα το αδράξει, με τα γαμψά του νύχια, ο Άνομος.
    Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, η υποκρισία του Αντίχριστου, θα είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη και τους Χριστιανούς θα τους καλοπιάνει με γλυκόλογα και εκρήξεις συμπάθειας και υποκριτικής “αγαπολογίας” μιλώντας για “Παγκόσμια Καλή Θέληση” που να επιδείξουν, θα πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι, και τα έθνη μεταξύ τους. Αντί, λοιπόν, να εκδηλώνει μίσος προς αυτούς, όχι μόνο δεν θα εμφανιστεί ως εχθρός των “αφυδατωμένων” εκκοσμικευμένων χλιαρών Χριστιανών, αλλά θα υποκριθεί και ότι θέλει να γίνει ο προστάτης τους. Και δυστυχώς, οι περισσότεροι εκκοσμικευμένοι Χριστιανοί εκείνων των χαλεπών ημερών, οι οποίοι δεν θα έχουν πνευματική κατάρτιση και στενή σχέση με τη Εκκλησία του Χριστού, αλλά κοσμικό και σαρκικό φρόνημα, δεν θα αντιληφθούν την εξαπάτηση και θα δεχθούν τον Αντίχριστο σαν Χριστό, ο οποίος για δεύτερη φορά κατήλθε στην γη. Άλλωστε, στην εξωτερική, εμφάνιση και συμπεριφορά που θα επιδεικνύει στην δημόσια πλευρά της ζωής του, θα προσπαθήσει να μιμηθεί σε όλα τον Ιησού Χριστό.
    Οι μοναχοί του Ρωσικού Μοναστηριού Σολοβέτσκι (Solovetsky), ρώτησαν κάποτε τον Μακαριστό Όσιο Ζωσιμά: «Πώς θα μπορέσει να αναγνωρίσει κανείς τον Αντίχριστο όταν έρθει ; Και η απάντηση του Όσιος ήταν ακριβής και απλή: «Όταν ακούσετε ότι ήρθε ή ότι εμφανίστηκε στην γη ο Χριστός, τότε να ξέρετε ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος». Η απάντηση αυτή είναι ακριβέστατη.
    Όπως γράφει ο Επίσκοπος Ιγνάτιος Branchaninov: «Ο κόσμος ή η ανθρωπότητα δεν θα αντιληφθούν ότι αυτός είναι ο Αντίχριστος. Θα τον δεχθούν και θα τον αναγνωρίσουν σαν Χριστό ... Όταν έρθει η ώρα της Δεύτερης Έλευσης του Ιησού Χριστού στην γη, δεν θα χρειαστεί, δεν θα είναι απαραίτητο στους ανθρώπους να μεταδώσουν ο ένας στο άλλο, την είδηση αυτή. Διότι όταν θα έλθει ο Ιησούς Χριστός, στην Δεύτερη Παρουσία Του, θα εμφανισθεί ξαφνικά, με όλη την παντοδυναμία Του, μπροστά σε όλη την ανθρωπότητα, μπροστά σε όλους τους ανθρώπους την ίδια ώρα ταυτόχρονα.» (Επίσκοπος Ιγνάτιος Branchaninov, Τόμος IV σ. 275).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Μεγάλη Εκκαθάριση ή Κάθαρση δισεκατομμυρίων Ανθρώπινων Υπάρξεων …
    .
    Όχι μόνο αυτοί που αντιταχθούν, όχι μόνον αυτοί που δεν θα συμφωνούν, αλλά και οι αδιάφοροι που δεν προσέρχονται στις συνάξεις των νεοεποχιτών θα εξοντωθούν. Λαοί ολόκληροι & έθνη θα εξαλειφθούν σε γιγαντιαίες γενεοκτονίες & εθνοκτονίες. Ομάδες αντιφρονούντων και μεμονωμένα άτομα, κάθε πίστης και κοσμοθεωρίας, αδίστακτα θα διώκονται και θα εξοντώνονται. Πρώτοι από όλους οι Χριστιανοί κάθε απόχρωσης, ιδιαίτερα οι Ορθόδοξοι, οι Μουσουλμάνοι παραδοσιακοί που πιστεύουν σε ένα και μόνο Δημιουργό-Θεό, όπως τον περιγράφει το Κοράνιο, οι Υπερορθόδοξοι παραδοσιακοί Εβραίοι που πιστεύουν στο Δημιουργό της Βίβλου … και άλλοι … από όλα τα έθνη, από όλες τις τάξεις, από τις γλώσσες, από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, αριστεροί που αγωνίζονται το συμφέρον του «λαού» και δεξιοί πατριώτες, που πιστεύουν στο τρίπτυχο: πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια, που γεννήθηκαν άνθρωποι και παρέμειναν άνθρωποι και δεν μεταλλάχτηκαν σε μετανθρώπους (2.0). Αυτοί θα είναι οι έσχατοι ιεροί μάρτυρες του Δημιουργού του Σύμπαντος και θα τιμηθούν ιδιαίτερα από αυτόν, ο καθένας κατά τον βαθμό της μαρτυρίας τους. Μακάριοι και τρισμακάριοι θα ονομαστούν οι έσχατοι ιεροί μάρτυρες του Υψίστου, του Ιησού Χριστού. Ο Θεός ο αληθινός θα τους τιμήσει, διότι δεν μεταλλάχτηκαν, δεν μπαστάρδευαν, δεν έγιναν γενετικά υβρίδια με τροποποιημένο DNA, δεν χάραξαν το μέτωπο τους με ψηφιακά τσιπάκια και δεν επέτρεψαν την εισαγωγή στο αίμα τους νανοσωματιδίων και νανορομπότ, δεν θέλησαν να γίνουν γενετικά υβρίδια όπως οι μετάνθρωποι (2.0) … οι «άνθρωποι που έλαβαν το χάραγμα του Θηρίου».
    .
    Όπως, ο Χίτλερ προανήγγειλε στο βιβλίο του «Ο Αγών μου» (Mein Kampf, 1925), τις μαζικές εξοντώσεις, την γενοκτονία δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπινων υπάρξεων, έτσι οι νεοεποχίτες ηγέτες προανήγγειλαν την Μεγάλη Εκκαθάριση ή Κάθαρση, όπως την ονομάζουν, γιγαντιαίων διαστάσεων, της τάξεως των πολλών δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Άλλωστε, όπως γράφουν στις γρανιτένιες Πλάκες Kαθοδήγησης της Τζώρτζια (The Georgia Guidestones ή αλλιώς American Stonehenge) μόνο 500.000.000 άνθρωποι αρκούν να ζουν επί της γης, για να διατηρηθεί η ισορροπία της φύσης... Τα υπόλοιπα ψάξτα μόνος σου !
    Όλοι οι νεοεποχίτες ηγέτες οι ανοιχτά εωσφοριστές, όπως ο θηριώδης Άλιστερ Κρόουλι (1875 – 1947), την ονομάζει “Καταιγίδα των Ισημεριών” (1936). Το δόγμα αυτό, αν και κρυφό φανερώνει τα φρικώδη σχέδια μιας μεταβατικής περιόδου σκληρών κατακλυσμιαίων κοινωνικών, οικονομικών, πολεμικών, πλανητικών καταστροφών και μεταβολών, που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν τον δρόμο για την έλευση του Ανόμου, του “Μεγάλου Θηρίου”, του Αντιχρίστου.
    Ο Μαύρος Πάπας, ο καταδικασμένος σαδιστής & παιδεραστής, ο Dr. Michael Aquino, ο ιδρυτής της μεγαλύτερης Σατανιστικής εκκλησία του κόσμου του «Ναού του Σετ» (Temple of Set), Σμήναρχος του Αμερικανικού στρατού, ειδικός στις ψυχολογικές επιχειρήσεις, που αφού βασάνισε φρικωδώς και αφάνισε αναρίθμητους αθώους Βιετναμέζους χωρικούς, κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ (1967-72), στις τρομοκρατικές μαύρες επιχειρήσεις του Σχεδίου «Φοίνιξ», που διηύθυνε ο ίδιος, στο τέλος μη αντέχοντας τον ψυχοπαθή εαυτό του αυτοκτόνησε. Ο Michael Aquino λοιπόν, μισάνθρωπος καθώς ήταν, προανήγγειλε γραπτώς στα βιβλία του, ότι 2,5 δις ανθρώπων πρέπει να εξοντωθούν. Άλλοι νεοεποχίτες ηγέτες έγραψαν και δήλωσαν ότι οι Χριστιανοί και οι υπόλοιποι παραδοσιακοί, θα πρέπει να αφαιρεθούν αλύπητα, σαν «καρκινικά κύτταρα» από το σώμα της ανθρωπότητας και οι Χριστιανοί είναι «μια πυορροούσα πληγή» που θέλει απολύμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειδικότερα, όμως η σταρ της “Νέας Εποχής”, η εβραϊκής καταγωγής άθεη κοσμικών φρονημάτων, Barbara Marx Hubbard (1929 –2019) έγινε διάσημη για την ειλικρίνειά της σχετικά με την ανισότητα του πεπρωμένου των ανθρώπων. Στο βιβλίο της «Συν-Δημιουργία» (1993), έγραψε:
    .
    «Το ένα τέταρτο της ανθρωπότητας είναι καταστροφικό. Αυτά είναι τα ζιζάνια που πρέπει να ξεριζωθούν. Παλαιότερα σε αυτούς καταστροφικούς ανθρώπους επιτρεπόταν να πεθάνουν μόνοι τους από φυσικό θάνατο, αλλά σήμερα, καθώς πλησιάζουμε στο κβαντικό “Μεγάλο Άλμα” της ανθρωπότητας, από τον άνθρωπο-πλάσμα στον άνθρωπο-συνδημιουργό του κόσμου, τον κληρονόμο της δύναμης του Θεού, το ένα τέταρτο αυτών των καταστροφικών ανθρώπων πρέπει να εξαλειφθεί. Εμείς (οι “μυημένοι αποκρυφιστές”) είμαστε υπεύθυνοι για να φέρουμε σε πέρας αυτό το έργο. Είμαστε υπεύθυνοι για την αποστολή της διαδικασίας της θεϊκής επιλογής υπέρ του πλανήτη Γη».
    Πόσοι άνθρωποι είναι το ένα τέταρτο των 8 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που φιλοξενεί ο πλανήτης γη σήμερα (2024) ;
    .
    Φυσικά, όλα αυτά αποδεικνύουν ότι οι νεοεποχίτες ηγέτες έχουν διαμορφώσει μια αλαζονική νοοτροπία ότι αυτοί είναι οι “διαλεκτές ψυχές”, οι ανθρωποθεοί αυτού του πλανήτη, που με την υπεροψία του “ανώτατου μυημένου και πολύξερου παντογνώστη” μπορούν να κάνουν πράγματι αδίστακτες μαζικές εκκαθαρίσεις —για να παραμεριστούν τα εμπόδια—για να διευκολυνθεί η έλευση της Νέας Εποχής/Τάξης και του παγκόσμιου ηγέτη τους, του θλιβερού Αντίχριστου.
    .
    Ποια όμως θα είναι τύχη των κυβερνοσκλάβων, των μεταλλαγμένων μετανθρώπων (2.0) που θα τοποθετήσουν ψηφιακά εμφυτεύματα στο μέτωπο τους και στο δεξί τους χέρι ; Θα καλοπεράσουν άραγε στο «Θαυμαστό Νέο Κόσμο» τους … που έρχεται ; Αφού τα σάιμποργκ συνεργαστούν με τα υπερφυή ρομπότ για την εξόντωση των απλών ανθρώπων (1.0) τότε θα στραφούν η μία ράτσα εναντίον της άλλης. Τα υπερέξυπνα ρομπότ εναντίον των έμβιων τρανσανθρώπων (2.0) που θα είναι υποδεέστεροι, όποιες και όσες αναβαθμίσεις και να κάνουν. Αμφίβολο λοιπόν αν θα καλοπεράσουν, γιατί η μη βιολογική ράτσα των ρομπότ, μη έχοντας τους βιολογικούς περιορισμούς των σάιμποργκ θα εξελιχθεί τεχνολογικά σωματικά & νοητικά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Επομένως, πολύ πιθανόν να στραφεί εναντίον των ανθρωπογενών τρανσανθρώπων, που θα είναι πολύ κατώτεροι σε όλους τους τομείς από υπερνοήμονα προηγμένα ρομπότ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Αντίχριστος θα χρησιμοποιήσει όλη την τέχνη του, όλη την τεχνολογία του, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια που απαιτείται για να τον αναγνωρίσουν οι Εβραίοι, σαν τον αναμενόμενο Μεσσία τους. Αυτός θα καταφέρει να τακτοποιήσει όλα τα προβλήματα ασφαλείας του εβραϊκού κράτους του Ισραήλ και θα αρχίσει να πραγματοποιεί τον χιλιόχρονο Εβραϊκό όνειρο ―να ανοικοδομήσει και να αποκαταστήσει τον (3ο) Ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ.
    .
    Και τότε «ο άνθρωπος θα ξυπνήσει, και ο βασιλιάς θα ανακηρυχθεί, και θα τον αγαπήσει το πλήθος της Εβραϊκής φυλής, και θα φτάσει στην Ιερουσαλήμ, και θα χτίσει το Ναό τους.» (Συναξάριον της Κυριακής των Απόκρεω, Τριώδιο της Σαρακοστής).
    .
    Όλες αυτές οι προσπάθειες του Αντίχριστου να προβάλει τον εαυτό του, ως τον αληθινό Μεσσία του Ισραήλ, θα συναντήσουν μια απροσδόκητη και θαυματουργή, εκ Θεού αντίδραση. Θα εμφανιστούν δύο ισχυροί θαρραλέοι άνδρες, που θα ξεσκεπάζουν τον ψευδομεσσία σε κάθε ευκαιρία που θα τους δίνεται. Αυτοί οι δύο αποφασισμένοι δυναμικοί άνδρες, θα είναι οι δύο Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που μέχρι σήμερα δεν γνώρισαν τον θάνατο, αλλά ανελήφθησαν ζωντανοί στον ουρανό, πριν την ώρα τους, όσο ζούσαν, σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού, και που πρέπει να ξαναεμφανιστούν στη γη, πριν από το τέλος του κόσμου, στις έσχατες χαλεπές ημέρες, για να εκπληρώσουν την σπουδαία αποστολή τους, που έχει αναθέσει ο Ύψιστος, και να γευτούν τον θάνατο, όπως είναι απαραίτητο για όλους ανθρώπους πριν την ημέρα της Κρίσεως.
    .
    Αυτοί οι δύο ισχυροί άνδρες θα είναι: ο Δίκαιος Ενώχ (προ του Νόμου) και ο Προφήτης Ηλίας (μετά τον Νόμο). Επομένως, ο Αντίχριστος προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον αληθινό Μεσσία, θα πρέπει να καταδιώξει τους δύο αυτούς Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, οι οποίοι ζουν μέχρι σήμερα θαυματουργικά μυστηριωδώς, κοντά στο Θεό στους ουρανούς του Υψίστου, και δεν γεύτηκαν θάνατο.
    .
    Αυτούς τους δύο Προφήτες θα αποστείλει ο Θεός στην Ιερουσαλήμ, στις έσχατες ημέρες της γης, για να ξεσκεπάσουν μπροστά στους ανθρώπους τις απάτες του Αντίχριστου, με θαυματουργικές προειδοποιήσεις και αδιάψευστα λόγια και πράξεις, και με δύναμη μεγάλη, για να δώσει στους ανθρώπους —ιδιαίτερα τους πλανημένους ξεροκέφαλους Εβραίους— μια τελευταία ευκαιρία να μετανοήσουν. Αυτοί οι δύο Προφήτες, επί τρεισήμισι (3,5) χρόνια, φανερά, με παρρησία και γενναία, θα καταγγέλλουν και θα ξεσκεπάζουν, όλα τα ψέματα, την απάτη και την εξαπάτηση του Αντίχριστου, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της δεύτερης περιόδου της δράσης του, όταν θα προετοιμάζεται να αρπάξει στα γαμψά νύχια του, όλη την παγκόσμια πολιτική και θρησκευτική εξουσία της γης.
    .
    Ο Αντίχριστος φορώντας ακόμη την μάσκα της “καλοσύνης”, του “ειρηνοποιού” και της “Παγκόσμιας Καλής Θέλησης” που θα επαγγέλλεται —ακόμα και προς τους εχθρούς του— όλο αυτό το διάστημα θα είναι ανίσχυρος να εμποδίσει τα κηρύγματα, τις καταγγελίες, τα ελεγκτικά λόγια των δύο γενναίων Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, ούτε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μάταια, μερικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν (αλληγορικά) διαφορετικά αυτή την θαυματουργική εμφάνιση του Δίκαιου Ενώχ και του Προφήτη Ηλία. Η Αγία Γραφή και η πανάρχαια Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ξεκάθαρα μιλούν περί της πραγματικής, κυριολεκτικής, άφιξης τους στην γη, επτά (7) χρόνια πριν το τέλος του κόσμου, για το δυναμικό, θαρραλέο, ελεγκτικό και καταγγελτικό τους κηρύγματος τους, την πανίσχυρη υπερφυσική δύναμη, με την οποία θα είναι εξοπλισμένοι, που θα τους την έχει δώσει ο ίδιος ο Παντοδύναμος Θεός, ο Δημιουργός του Σύμπαντος, περί του μαρτυρικού θανάτου τους —που θα το δουν όλοι οι λαοί και τα έθνη ταυτόχρονα ζωντανά, ονλάιν— περί της ανάστασής τους και της αρπαγής τους από τον Θεό, και τέλος της ανάληψης τους στους ουρανούς.
    .
    Στην Ιερά Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου διαβάζουμε: «…και την πόλη την Αγία θα πατήσουν σαράντα δύο μήνες. Και θα δώσω εντολή στους δύο (2) μάρτυρας μου, και θα προφητεύσουν επί χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρας [1.260 ημέρες = 42 μήνες = 3,5 χρόνια], ντυμένοι με σάκους. Αυτοί είναι οι δύο ελαίες και οι δύο λυχνίες, που βρίσκονται εμπρός στον Κύριο της γης. Και αν κανείς θελήσει να τους βλάψει, θα βγαίνει φωτιά από το στόμα τους και θα κατατρώγει τους εχθρούς τους· Έτσι πρέπει να σκοτωθεί όποιος θελήσει να τους βλάψει. Αυτοί έχουν εξουσία να κλείσουν τον ουρανό, για να μην πέσει βροχή κατά τις ημέρες της Προφητείας τους. Έχουν επίσης εξουσία να μεταβάλλουν τα νερά σε αίμα και να πατάξουν την γη με οιανδήποτε πληγή, όταν το θελήσουν. Αλλά όταν τελειώσουν την μαρτυρία τους, το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο θα κάνει πόλεμο εναντίον τους και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει.» (Αποκάλυψη 11:2-7).
    .
    Επίσης ο Προφήτης Ζαχαρίας στο Βιβλίο του γράφει δύο φορές για τα δύο ελαιόδεντρα —επομένως, από αυτό συμπεραίνεται ότι είναι πολύ σπουδαίας σημασίας αυτό το αγιογραφικό εδάφιο— και επισημαίνει ότι ο ίδιος ο άγγελος του Θεού του εξήγησε ότι τα δύο ελαιόδεντρα είναι «δύο χρισμένοι εκλεκτοί άνδρες, που παραβρίσκονται ενώπιον του Θεού.».
    .
    «Και μου είπε: “Τι βλέπεις εσύ ;” Απάντησα: Βλέπω και ιδού μία λυχνία ολόχρυση και επάνω στον κεντρικό της στύλο ο λύχνος. Επτά ήταν όλοι οι λύχνοι και επτά οι βραχίονες, στα άκρα των οποίων ήταν τοποθετημένοι οι λύχνοι. Επάνω από την λυχνία υπήρχαν δύο ελαιόδεντρα, το ένα εκ δεξιών και το άλλο εξ αριστερών του κεντρικού λύχνου της. Ερώτησα και είπα στον άγγελο που ομιλούσε μαζί μου: Τι σημαίνουν αυτά, Κύριε; Ο δε άγγελος, ο οποίος συνομιλούσε με εμέ, μου είπε: “Δεν γνωρίζεις τι σημαίνουν αυτά; Και είπα· “Όχι, Κύριε”. (Ζαχαρίας, 4:2-5)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. «Τότε αποκρίθηκα, και του είπα: “Τι είναι αυτά τα δύο ελαιόδεντρα στα δεξιά της λυχνίας, και στα αριστερά της;” Για δεύτερη φορά τον ερώτησα, και του είπα: “Τι είναι αυτά τα δύο ελαιόδεντρα, που διαμέσου των δύο χρυσαφένιων αγωγών αδειάζουν από τον εαυτό τους, το λάδι στη χρυσαφένια λυχνία;” Και ο άγγελος με ερώτησε·: “Δεν γνωρίζεις τι είναι αυτά;” Και είπα: “Όχι, Κύριέ μου.” Τότε, είπε: “Αυτοί είναι οι δύο χρισμένοι εκλεκτοί άνδρες, που παραβρίσκονται ενώπιον του Θεού, του κυριάρχου όλης της γης”.» (Ζαχαρίας 4:11-14).
    «Ο Προφήτης Ζαχαρίας μιλώντας για τις δύο ελαίες (ελαιόδεντρα) εννοεί «τους δύο Προφήτες Ηλία και Ενώχ» —λέει ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας— υπενθυμίζοντας ότι και στην Ιερά Αποκάλυψη του Ιωάννη, έτσι ονομάζονται οι «δύο ελαίαι» (“Ερμηνεία Αποκάλυψης”, Κεφάλαιο 30). 4.
    Στο Βιβλίο του Προφήτη Μαλαχία, ένας από τους Προφήτες ονομάζεται άμεσα: «Ιδού, εγώ θα σας στείλω τον προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, πριν από τον ερχομό της μεγάλης και τρομερής ημέρας του Κυρίου.» (Μαλαχίας 4:5). Οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, ο Εφραίμ ο Σύρος (“Ομιλία περί της Έλευσης του Κυρίου”) και ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (“H Ακριβής Έκθεση της Ορθόδοξης Πίστης”) διαβεβαιώνουν ξεκάθαρα ότι οι «δύο μάρτυρες» που θα εμφανιστούν πριν από το τέλος του κόσμου, είναι οι δύο Άγιοι Προφήτες Ηλίας και Ενώχ.
    Η Παράδοση της Εκκλησίας, που διασώζεται στα Εκκλησιαστικά Λειτουργικά Βιβλία, μιλάει επίσης για την κυριολεκτική σημασία αυτής της προφητείας του Λόγου του Θεού, για την επανεμφάνιση επί της γης του Προφήτη Ηλία και του Ενώχ, λίγο πριν το τέλος του κόσμου, ακυρώνοντας και αποκλείοντας, έτσι κάθε σκέψη αλληγορικής ερμηνείας.
    .
    Στο Συναξάριον της Κυριακής των Απόκρεω της Σαρακοστής, διαβάζουμε: «Προ δε επτά χρόνων, ως φησί Δανιήλ, ελεύσεται Ενώχ και Ηλίας, κηρύσσοντες τω λαώ μη δέχεσθαι αυτόν (τον Αντίχριστο) ο δε συσχών αυτούς τυραννήσει είτα και τας αυτών κεφάλας εκκόψει.» (Τριώδιο της Σαρακοστής).
    .
    Στο Τροπάριον κατά την Θεία Λειτουργία του Αγίου Προφήτη Ηλία, στα στιχηρά του Εσπερινού της Λιτής ψάλλουμε: «Ηλία Θεσβίτα (από την πόλη Θέσβη), του μη ιδείν θάνατον, έως αν κήρυξεις την των πάντων συντέλειαν». Και στο Απολυτίκιον του ονομάζεται «ο δεύτερος Πρόδρομος της Παρουσίας του Χρίστου·» καθώς και στα στιχηρά Προσόμοια με τον Πολυέλαιο: «Ο της Δευτέρας Χρίστου ελεύσεως Θείος Πρόδρομος, Ηλίας ο ένδοξος των Προφητών η κρηπίς … » (Μηναίον, 20 Ιουλίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο Μηναίον (20 Ιουλίου) διαβάζουμε: «Ο Άγιος Προφήτης Ηλίας του Θεού, ο οποίος ανελήφθη σωματικώς, με το πυρός φλεγόμενον άρμα βρίσκεται ζωντανός μέχρι σήμερα· εν σώματι τον είδαν οι τρεις απόστολοι στο όρος Θαβώρ κατά την Μεταμόρφωση του Κυρίου και πάλι σωματικώς θα τον δουν οι άνθρωποι πριν την Δευτέραν Παρουσία του Κυρίου.»
    .
    Πράγματι, οι τρεις Απόστολοι: Πέτρος, Ιωάννης και Ιάκωβος, στο όρος Θαβώρ, κατά την Μεταμόρφωση του Σωτήρα (6 Αυγούστου) είδαν τον Ιησού Χριστό να συνομιλεί με δύο άνδρες, τον Μωυσή και τον Προφήτη Ηλία. (Ματθαίος 17:1-8, —Μάρκος 9:2-8, —Λουκάς 9:28-36) Επομένως, ο Αναληφθείς Προφήτης Ηλίας, είναι ακόμη ζωντανός και θα επανέλθει στην γη, στις έσχατες ημέρες, για να διδάξουν μαζί το Δίκαιο Ενώχ, με μεγάλη θεϊκή δύναμη, να ξεσκεπάσουν με θάρρος τον Άνομο Τύραννο, τον ψευτομεσσία Αντίχριστο, που υποκρίνεται ότι είναι ο μεσσίας, ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.
    .
    Ο Προφήτης Ηλίας, ο οποίος αφού προηγουμένως —όταν ζούσε επί της γης— διέφυγε τον θάνατο από το σπαθί και την καταδίωξη της διεφθαρμένης βασίλισσας Ιεζάβελ δραπετεύοντας στις ερημιές, και εκεί τον διέτρεφε ένας κόρακας θαυματουργικά, θα εμφανιστεί πάλι επί της γης σωματικώς στην Ιερουσαλήμ, και θα υπομείνει τον θάνατο, στις έσχατες χαλεπές ημέρες, από το σπαθί του Αντίχριστου, λίγο πριν την Δεύτερη Παρουσία του Κυρίου. Έτσι, όχι μόνο ως Προφήτης, αλλά και σαν Μάρτυρας, θα αξιωθεί μεγαλύτερης δόξας από τον Δικαιοκρίτη Θεό.
    .
    Την ίδια ημέρα, της γιορτής του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου) στον Όρθρο διαβάζουμε: «Αυτός ο Ηλίας θα έλθει με τον Ενώχ πριν την Δευτέρα Παρουσία του Χρίστου, για να ξεσκεπάσει τον Αντίχριστο και να παρηγορήσει τους πιστούς.».
    .
    Ωστόσο, παρ’ όλες αυτές τις προειδοποιήσεις του Θεού, λόγω της “Μεγάλης Αποστασίας” και του “Μυστηρίου της Ανομίας” και του γήινου κοσμικού υλιστικού φρονήματος, το συντριπτικού ποσοστό των ανθρώπων εκείνων των έσχατων ημερών, που θα έχει σαρκικό φρόνημα, όχι μόνο δεν θα αναγνωρίσει την μασκαρεμένη εξωτερική προσποιητή συμπεριφορά του Αντίχριστου και τα ψέματα της προπαγάνδας του, αλλά αντίθετα οι άνθρωποι θα τον αγκαλιάσουν, με ασυνήθιστη χαρά και αγαλλίαση και θα τον δοξολογήσουν.
    .
    «Όταν οι ηγέτες και οι λαοί δουν τις “καλές” πράξεις, τις προσποιητές “αρετές” του και τη δύναμη του Αντίχριστου, όλοι μαζί θα αποφασίσουν … και να τον ανακηρύξουν Βασιλιά τους, λέγοντας ο ένας στον άλλο: Υπάρχει άραγε ακόμη κανείς άλλος άνθρωπος τόσο καλός, τόσο ευγενικός, τόσο ειλικρινής και δίκαιος, όσο αυτός ;» (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος).
    .
    Η προσποιητή υποκρισία, η σκηνοθετημένη θεατρική παρουσίαση του από τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ και η προπαγάνδα του Aντίχριστου, από τους πανίσχυρους συνεργάτες του, η οποία θα είναι τόσο τελειοποιημένη και τόσο ισχυρή, ώστε θα γίνει πιστευτός, από όλους τους λαούς και τα έθνη, σαν θεόσταλτος αγγελιοφόρος και αληθινός “Μεσσίας” και πρώτα απ’ όλα από τους πλανεμένους και ξεροκέφαλους Εβραίους, που θα τον ανακηρύξουν βασιλιά τους και μεσσία, παρ’ όλα τα αποκαλυπτικά δυναμικά κηρύγματα των δύο Προφητών Ηλία και Ενώχ, που θα τον ξεσκεπάζουν με αποδείξεις από την Αγία Γραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΚΑΤΕΒΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
    ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΊΑ
    ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ ΚΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΚΑΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ
    ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ.
    ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ,ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή