Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑ



Γράφουν οι John & Nisha Whitehead


«Η ιδιωτικότητα και η αξιοπρέπεια των πολιτών μας υπονομεύονται από μερικές φορές ανεπαίσθητα βήματα. Αν ληφθεί μεμονωμένα, κάθε βήμα μπορεί να έχει μικρή σημασία.

 Αλλά όταν ιδωθεί ως σύνολο, αρχίζει να αναδύεται μια κοινωνία εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε έχουμε δει – μια κοινωνία στην οποία η κυβέρνηση μπορεί να εισβάλει στις μυστικές περιοχές της ζωής του ανθρώπου κατά βούληση.


Το πνεύμα του Συντάγματος, που συντάχθηκε από ανθρώπους που αγωνίστηκαν ενάντια στην αδέξια τυραννία ενός αυτοκρατορικού ηγεμόνα, θα υποδείκνυε ότι το σπίτι κάποιου είναι ένα φρούριο, ασφαλές από σχεδόν κάθε είδους εισβολή.

Δυστυχώς, μια συλλογική επίθεση από την κυβερνητική κλίκα των νομοθετών, των διαδίκων, των δικαστών και της στρατιωτικοποιημένης αστυνομίας έχει σχεδόν καταφέρει να μειώσει αυτό το φρούριο – και την Τέταρτη Τροπολογία μαζί με αυτό – σε έναν καταρρέοντα σωρό ερειπίων.

Δεν είμαστε πλέον ασφαλείς στα σπίτια μας, όχι από την απειλή μιας κυβέρνησης και του στρατού των Peeping Toms που διεξάγουν πόλεμο στο τελευταίο οχυρό της ιδιωτικής ζωής που μας έχει απομείνει ως ελεύθερος λαός.

Τα όπλα αυτού του συγκεκριμένου πολέμου κατά της ιδιωτικής ζωής και της ιερότητας των σπιτιών μας χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση και τον στρατό των γραφειοκρατικοποιημένων, συντεχνιακών, στρατιωτικοποιημένων μισθοφόρων.

Οι κυβερνητικοί πράκτορες - με ή χωρίς ένταλμα, με ή χωρίς πιθανή αιτία ότι υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα και με ή χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη σπιτιού - δικαιολογούνται τώρα να οργανώνουν εικονικές εισβολές στο σπίτι χρησιμοποιώντας τεχνολογία επιτήρησης - με ή χωρίς την ευλογία των δικαστηρίων - για να εισβάλουν στο σπίτι κάποιου με υποκλοπές, θερμική απεικόνιση, κάμερες παρακολούθησης, εναέρια drones, και άλλες συσκευές παρακολούθησης.

Μόλις πρόσφατα, στην πραγματικότητα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Μίσιγκαν έδωσε στην κυβέρνηση το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει εναέρια επιτήρηση drone χωρίς ένταλμα για να κατασκοπεύσει τους πολίτες στο σπίτι και να κατασκοπεύσει την ιδιωτική τους περιουσία.

Ενώ τα δικαστήρια έχουν δώσει στην αστυνομία σημαντικά περιθώρια κατά καιρούς όταν πρόκειται για φυσικές εισβολές στην ιδιωτικότητα του σπιτιού κάποιου (η είσοδος στα δάχτυλα των ποδιών, ο πολιορκητικός κριός, η επιδρομή SWAT, η συζήτηση κ.λπ.), η απειλή τέτοιων εικονικών εισβολών στα δικαιώματά μας της Τέταρτης Τροπολογίας μόλις άρχισε να αμφισβητείται, να νομοθετείται και να συζητείται.

Κατά συνέπεια, βρισκόμαστε τώρα στην αξιοζήλευτη θέση να παρακολουθούμε, να διαχειριζόμαστε, να περιχαρακώνουμε και να ελέγχουμε από τεχνολογίες που λογοδοτούν στους κυβερνητικούς και εταιρικούς ηγέτες.

Πράγματι, σχεδόν τα πάντα πηγαίνουν όταν πρόκειται για όλους τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί τώρα να εισβάλει στο σπίτι σας και να πολιορκήσει την περιουσία σας.


Ένα υποπροϊόν αυτής της εποχής επιτήρησης στην οποία ζούμε, είτε περπατάτε μέσα σε ένα κατάστημα, οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, ελέγχετε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή μιλάτε με φίλους και συγγενείς στο τηλέφωνο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάποια κυβερνητική υπηρεσία ακούει και παρακολουθεί τη συμπεριφορά σας.

Αυτό δεν αρχίζει καν να αγγίζει τους εταιρικούς ιχνηλάτες που παρακολουθούν τις αγορές σας, την περιήγηση στο διαδίκτυο, τις αναρτήσεις στο Facebook και άλλες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον κυβερνοχώρο.

Συσκευές Stingray τοποθετημένες σε αστυνομικά αυτοκίνητα για να παρακολουθούν χωρίς εγγύηση κινητά τηλέφωνα, συσκευές ραντάρ Doppler που μπορούν να ανιχνεύσουν την ανθρώπινη αναπνοή και κίνηση μέσα σε ένα σπίτι, αναγνώστες πινακίδων κυκλοφορίας που μπορούν να καταγράψουν έως και 1800 πινακίδες κυκλοφορίας ανά λεπτό, κάμερες πεζοδρομίου και «δημόσιου χώρου» σε συνδυασμό με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και ανίχνευσης συμπεριφοράς που θέτουν τις βάσεις για αστυνομικά προγράμματα «προ-εγκλήματος», 

Οι κάμερες σώματος της αστυνομίας που μετατρέπουν τους αστυνομικούς σε περιπλανώμενες κάμερες παρακολούθησης, το Διαδίκτυο των πραγμάτων: όλες αυτές οι τεχνολογίες (και πολλά άλλα) αθροίζονται σε μια κοινωνία στην οποία υπάρχει λίγος χώρος για αδιακρισίες, ατέλειες ή πράξεις ανεξαρτησίας - ειδικά όταν η κυβέρνηση μπορεί να ακούσει τις τηλεφωνικές σας κλήσεις, να διαβάσει τα email σας, να παρακολουθήσει τις οδηγικές σας συνήθειες, Παρακολουθήστε τις κινήσεις σας, ελέγξτε τις αγορές σας και κοιτάξτε μέσα από τους τοίχους του σπιτιού σας.

Χωρίς να το καταλάβουμε, το αμερικανικό αστυνομικό κράτος παρέδωσε τη σκυτάλη σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο κράτος επιτήρησης που δίνει την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, ενώ λειτουργεί όλο αυτό το διάστημα σαν ηλεκτρονική φυλακή: ελεγχόμενη, άγρυπνη, άκαμπτη, τιμωρητική, θανατηφόρα και αναπόφευκτη.

Πουθενά να τρέξεις και πουθενά να κρυφτείς: αυτό είναι το μάντρα των αρχιτεκτόνων του Κράτους Επιτήρησης και των συνεργατών τους.

Τα μάτια της κυβέρνησης βλέπουν κάθε σας κίνηση: τι διαβάζετε, πόσα ξοδεύετε, πού πηγαίνετε, με ποιον αλληλεπιδράτε, όταν ξυπνάτε το πρωί, τι παρακολουθείτε στην τηλεόραση και διαβάζετε στο διαδίκτυο.

Κάθε κίνηση που κάνετε παρακολουθείται, εξορύσσεται για δεδομένα, αναλύεται και ταξινομείται προκειμένου να δημιουργηθεί ένα προφίλ του ποιοι είστε, τι σας κάνει να τσεκάρετε και πώς να σας ελέγξουμε καλύτερα όταν και αν είναι απαραίτητο να σας ευθυγραμμίσουμε.

Θυμηθείτε την αυγή της Εποχής του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT), στην οποία τα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο «πράγματα» παρακολουθούν το σπίτι σας, την υγεία σας και τις συνήθειές σας, προκειμένου να διατηρήσετε το ντουλάπι σας εφοδιασμένο, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ρυθμισμένες και τη ζωή σας υπό έλεγχο και σχετικά χωρίς ανησυχίες.

Η λέξη κλειδί εδώ, ωστόσο, είναι ο έλεγχος.


Μέχρι το τέλος του 2018, «υπήρχαν περίπου 22 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές στο διαδίκτυο των πραγμάτων σε χρήση σε 
όλο τον κόσμο... 
Οι προβλέψεις δείχνουν ότι μέχρι το 2030 περίπου 50 δισεκατομμύρια από αυτές τις συσκευές IoT θα χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ένα τεράστιο δίκτυο διασυνδεδεμένων συσκευών που καλύπτουν τα πάντα, από smartphones έως συσκευές κουζίνας.

Καθώς οι τεχνολογίες που τροφοδοτούν αυτές τις συσκευές έχουν γίνει όλο και πιο εξελιγμένες, έχουν επίσης γίνει όλο και πιο διαδεδομένες, περιλαμβάνοντας τα πάντα, από οδοντόβουρτσες και λαμπτήρες έως αυτοκίνητα, έξυπνους μετρητές και ιατρικό εξοπλισμό.


Αυτά τα τεχνολογικά gadgets συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν έξυπνους λαμπτήρες που αποθαρρύνουν τους διαρρήκτες κάνοντας το σπίτι σας να φαίνεται κατειλημμένο, έξυπνους θερμοστάτες που ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σπιτιού σας με βάση τις δραστηριότητές σας και έξυπνα κουδούνια που σας επιτρέπουν να δείτε ποιος είναι στην μπροστινή πόρτα σας χωρίς να αφήσετε την άνεση του καναπέ σας.

Η Nest, η σουίτα έξυπνων οικιακών προϊόντων της Google, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «συνδεδεμένης» βιομηχανίας, με τεχνολογικές ανέσεις όπως μια έξυπνη κλειδαριά που λέει στον θερμοστάτη σας ποιος είναι σπίτι, ποιες θερμοκρασίες του αρέσουν και πότε το σπίτι σας είναι άδειο. ένα σύστημα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης στο σπίτι που αλληλεπιδρά με τις συνδεδεμένες συσκευές σας για να «μάθει πότε έρχεστε και φεύγετε» και να σας ειδοποιεί εάν τα παιδιά σας δεν έρχονται στο σπίτι. και ένα σύστημα ύπνου που θα παρακολουθεί πότε κοιμάστε, πότε ξυπνάτε και θα διατηρεί τους θορύβους και τη θερμοκρασία του σπιτιού σε κατάσταση που ευνοεί τον ύπνο.

Ο στόχος αυτών των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, όπως διακηρύσσει ο Nest, είναι να κάνουν «το σπίτι σας ένα πιο στοχαστικό και συνειδητό σπίτι». 

Για παράδειγμα, το αυτοκίνητό σας μπορεί να σηματοδοτήσει εκ των προτέρων ότι είστε στο δρόμο για το σπίτι σας, ενώ τα φώτα Hue μπορούν να αναβοσβήνουν και να σβήνουν για να τραβήξουν την προσοχή σας εάν το Nest Protect αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά. 

Η καφετιέρα σας, βασιζόμενη σε δεδομένα από αισθητήρες φυσικής κατάστασης και ύπνου, θα παρασκευάσει ένα ισχυρότερο δοχείο καφέ για εσάς εάν είχατε μια ανήσυχη νύχτα.

Ωστόσο, δεδομένης της ταχύτητας και της τροχιάς με την οποία αναπτύσσονται αυτές οι τεχνολογίες, δεν θα αργήσει η στιγμή που αυτές οι συσκευές θα γίνουν πληροφοριοδότες της κυβέρνησης, αναφέροντας ανεξάρτητα οτιδήποτε μπορεί να κάνετε που έρχεται σε αντίθεση με το κράτος νταντά.

Επιπλέον, δεν είναι μόνο τα σπίτια και οι προσωπικές συσκευές μας που αναδιατάσσονται και επαναπροσδιορίζονται σε αυτήν τη συνδεδεμένη εποχή: είναι οι χώροι εργασίας μας, τα συστήματα υγείας μας, η κυβέρνησή μας, τα σώματά μας και οι ενδόμυχες σκέψεις μας που συνδέονται σε μια μήτρα πάνω στην οποία δεν έχουμε πραγματικό έλεγχο.

Αναμένεται ότι μέχρι το 2030, όλοι θα βιώσουμε το Διαδίκτυο των Αισθήσεων (IoS), που ενεργοποιείται από την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), την Εικονική Πραγματικότητα (VR), την Επαυξημένη Πραγματικότητα (AR), το 5G και τον αυτοματισμό. 

Το Internet of Senses βασίζεται στη συνδεδεμένη τεχνολογία που αλληλεπιδρά με τις αισθήσεις της όρασης, του ήχου, της γεύσης, της όσφρησης και της αφής μέσω του εγκεφάλου ως διεπαφή χρήστη. Όπως εξηγεί η δημοσιογράφος Susan Fourtane:


Πολλοί προβλέπουν ότι μέχρι το 2030, τα όρια μεταξύ σκέψης και πράξης θα θολώσουν. Πενήντα εννέα τοις εκατό των καταναλωτών πιστεύουν ότι θα είμαστε σε θέση να δούμε διαδρομές χάρτη σε γυαλιά VR απλά σκεπτόμενοι έναν προορισμό... Μέχρι το 2030, η τεχνολογία πρόκειται να ανταποκριθεί στις σκέψεις μας, ακόμη και να τις μοιραστεί με άλλους. 

Η χρήση του εγκεφάλου ως διεπαφής θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος των πληκτρολογίων, των ποντικιών, των ελεγκτών παιχνιδιών και τελικά των διεπαφών χρήστη για οποιαδήποτε ψηφιακή συσκευή. Ο χρήστης πρέπει να σκεφτεί μόνο τις εντολές και θα συμβούν. Τα smartphones θα μπορούσαν ακόμη και να λειτουργήσουν χωρίς οθόνες αφής.

Μόλις η τεχνολογία είναι σε θέση να έχει πρόσβαση και να ενεργεί σύμφωνα με τις σκέψεις σας, ούτε καν οι ενδόμυχες σκέψεις σας δεν θα είναι ασφαλείς από την Αστυνομία Σκέψης.

Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση του κοινού στις ανησυχίες σχετικά με την κυβερνητική παρακολούθηση ισοδυναμεί με ένα συλλογικό σήκωμα των ώμων. Ωστόσο, όταν η κυβέρνηση τα βλέπει όλα και γνωρίζει τα πάντα και έχει μια πληθώρα νόμων για να καταστήσει ακόμη και τον πιο φαινομενικά έντιμο, εγκληματία και παραβάτη του νόμου, τότε το παλιό ρητό ότι δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε δεν ισχύει πλέον.

Εις βάρος μας, πλησιάζουμε γρήγορα σε έναν κόσμο χωρίς την Τέταρτη Τροπολογία, όπου οι γραμμές μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας ιδιοκτησίας είναι τόσο θολές που η ιδιωτική ιδιοκτησία μειώνεται σε κάτι περισσότερο από κάτι που η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σας ελέγξει, να χειραγωγήσει και να σας παρενοχλήσει για να εξυπηρετήσει τους δικούς της σκοπούς, και εσείς, ο ιδιοκτήτης σπιτιού και ο πολίτης, έχετε μειωθεί σε κάτι περισσότερο από έναν ενοικιαστή ή δουλοπάροικο σε δεσμά ενός άκαμπτου ιδιοκτήτη.

Όταν οι άνθρωποι μιλούν για ιδιωτικότητα, υποθέτουν λανθασμένα ότι προστατεύει μόνο αυτό που είναι κρυμμένο πίσω από έναν τοίχο ή κάτω από τα ρούχα κάποιου. Τα δικαστήρια έχουν καλλιεργήσει αυτή την παρεξήγηση με τη συνεχώς μεταβαλλόμενη οριοθέτηση του τι συνιστά «προσδοκία ιδιωτικότητας». Και η τεχνολογία έχει θολώσει περαιτέρω τα νερά.

Ωστόσο, η ιδιωτικότητα είναι πολύ περισσότερο από αυτό που κάνετε ή λέτε πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Είναι ένας τρόπος να ζεις τη ζωή σου σταθερός με την πεποίθηση ότι είσαι ο κύριος της ζωής σου και αποκλείοντας κάθε άμεσο κίνδυνο για ένα άλλο άτομο (το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από τις προσεκτικά σχεδιασμένες απειλές για την εθνική ασφάλεια που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της), δεν είναι δουλειά κανενός τι διαβάζεις, τι λες, πού πηγαίνετε, με ποιον περνάτε το χρόνο σας και πώς ξοδεύετε τα χρήματά σας.

Όπως σημειώνει ο Glenn Greenwald:


«Ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι λειτουργούν τα πράγματα είναι ότι υποτίθεται ότι γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα για το τι κάνουν [οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι]: γι 'αυτό ονομάζονται δημόσιοι υπάλληλοι. Υποτίθεται ότι δεν γνωρίζουν σχεδόν τίποτα για το τι κάνουμε: γι 'αυτό μας αποκαλούν ιδιώτες. 

Αυτή η δυναμική – το σήμα κατατεθέν μιας υγιούς και ελεύθερης κοινωνίας – έχει αντιστραφεί ριζικά. Τώρα, γνωρίζουν τα πάντα για το τι κάνουμε και χτίζουν συνεχώς συστήματα για να μάθουν περισσότερα

Εν τω μεταξύ, γνωρίζουμε όλο και λιγότερα για το τι κάνουν, καθώς χτίζουν τείχη μυστικότητας πίσω από τα οποία λειτουργούν. Αυτή είναι η ανισορροπία που πρέπει να τερματιστεί. 

Καμία δημοκρατία δεν μπορεί να είναι υγιής και λειτουργική εάν οι πιο σημαντικές πράξεις εκείνων που ασκούν πολιτική εξουσία είναι εντελώς άγνωστες σε εκείνους στους οποίους υποτίθεται ότι λογοδοτούν.

Όπως ξεκαθαρίζω στο βιβλίο μου Battlefield America: The War on the American People και στο φανταστικό ομόλογό του The Erik Blair Diaries, τίποτα από αυτά δεν θα αλλάξει, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ελέγχει το Κογκρέσο ή τον Λευκό Οίκο, γιατί παρ' όλη τη δουλειά που γίνεται για να μας βοηθήσει να πιστέψουμε στη φαντασίωση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν αν εκλέξουμε τον σωστό υποψήφιο, Θα είμαστε ακόμα κρατούμενοι του ηλεκτρονικού στρατοπέδου συγκέντρωσης.


Ο συνταγματικός δικηγόρος και συγγραφέας John W. Whitehead είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Rutherford. Το βιβλίο του Battlefield America: The War on the American People (SelectBooks, 2015) είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο στη διεύθυνση www.amazon.com. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Whitehead στο john@rutherford.org. Η Nisha Whitehead είναι η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Rutherford. Πληροφορίες για το Ινστιτούτο Rutherford είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.rutherford.org.




3 σχόλια:

  1. Μη αφήνης τον νου σου αργόν, δια να μη διδαχθής τα κακά. Μη αφήνεσαι να κυττάζης τας ελλείψεις των άλ¬λων, διότι, χωρίς να το εννοής, θα ευρίσκεσαι συνεργός του πονηρού και απρόκοπος εις το αγαθόν. Μη συμμαχής εν αγνοία με τον εχθρόν της ψυχής σου... Όσον εσύ εν αγάπη σκεπάζεις τον αδελφόν, τοσούτον η χάρις θάλπει και φυλάττει σε από συκοφαντίας ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυτη δαιμονική σκλαβιά. Μακάρι να έχουμε την πίστη και την δύναμη να αντιστεκόμαστε μέχρι τελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι έχουν "εσωστηθίσει" και όχι αποστηθίσει, ότι ΕΝΟΣ ΕΣΤΙ ΧΡΕΙΑ γνωρίζουν ΚΑΙ από την εμπειρία τους, ότι όσο απαραίτητοι για τη Σωτηρία μας είναι οι πειρασμοί που επιτρέπει ο Ύψιστος (ακόμα και των Εσχάτων χρόνων) , τόσο αυτοί ΔΕΝ υπερβαίνουν τα μέτρα του κάθε πραγματικά Πιστού!!!

      Διαγραφή