Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΘΕΟΙ...


ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΗΣ
ΣΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ
«ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ;»

BΙΝΤΕΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 
ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ




Ένα τρομακτικό βίντεο που δείχνει την προσομοίωση μεταμόσχευσης κεφαλής κάνει πάταγο στα social media

Δείχνει δύο αυτόνομα χειρουργικά ρομπότ που εκτελούν ταυτόχρονες επεμβάσεις σε δύο ρομποτικά σώματα. Βγάζουν το κεφάλι από το ένα και το μεταμοσχεύουν σε άλλο ρομποτικό σώμα.

Μπορεί να φαίνεται σαν σκηνή από ταινία του Χόλιγουντ, αλλά μια startup στις ΗΠΑ εργάζεται στην πραγματικότητα πάνω σε αυτήν την τεχνική. Η BrainBridge, μια startup νευροεπιστήμης και βιοϊατρικής μηχανικής, ανακοίνωσε τον φιλόδοξο στόχο της να αναπτύξει το πρώτο σύστημα μεταμόσχευσης κεφαλής στον κόσμο.

Η εταιρεία μέχρι στιγμής λειτουργεί σε stealth mode, αλλά τώρα θέλει ο κόσμος να καταλάβει περισσότερα για τη δουλειά που κάνει.

Η BrainBridge λέει ότι στοχεύει να προσφέρει νέα ελπίδα σε ασθενείς που υποφέρουν από μη θεραπεύσιμες παθήσεις, όπως καρκίνος σταδίου 4, παράλυση και νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τη μεταμόσχευση του κεφαλιού ενός ασθενούς σε ένα υγιές, εγκεφαλικά νεκρό σώμα δότη, με στόχο τη διατήρηση της συνείδησης, αναμνήσεις και γνωστικές ικανότητες.

Το βίντεο έχει σοκάρει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι είπαν ότι η εταιρεία προσπαθεί να ανακατευτεί στις υποθέσεις του Θεού.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτό χρησιμοποιείται αντιδεοντολογικά», σχολίασε ένας χρήστης. «Δεν μπορώ να ανταγωνιστώ τον Θεό τον δημιουργό», είπε ένας άλλος. «Αυτό πιθανότατα θα ήταν διαθέσιμο μόνο για τους πλούσιους», είπε ένας τρίτος χρήστης.

Αν και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση σχετικά με το έργο από την επιστημονική κοινότητα, η BrainBridge δεν είναι η πρώτη εταιρεία που εργάζεται σε αυτόν τον τομέα. Neurable, Emotiv, Kernel και NextMind είναι τα λίγα άλλα ονόματα στον χώρο διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή.

Το πιο διάσημο είναι το Neuralink του Έλον Μασκ που εμφύτευσε πρόσφατα ένα τσιπ υπολογιστή στον εγκέφαλο ενός τετραπληγικού άνδρα.

Ο Hashem Al-Ghaili, επικεφαλής του έργου στο BrainBridge, είπε ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ρομποτικά συστήματα υψηλής ταχύτητας για να αποτρέψουν την υποβάθμιση των εγκεφαλικών κυττάρων και να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη συμβατότητα μεταξύ της μεταμοσχευμένης κεφαλής και του σώματος του δότη.

Είπε επίσης ότι οι προηγμένοι αλγόριθμοι AI θα καθοδηγήσουν τα χειρουργικά ρομπότ στην επανασύνδεση του νωτιαίου μυελού με ακρίβεια, μαζί με τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.

Η αποκλειστική χημική κόλλα της εταιρείας και η πολυαιθυλενογλυκόλη θα βοηθήσουν στην επανασύνδεση των κομμένων νευρώνων.

«Κάθε βήμα της ιδέας BrainBridge έχει μελετηθεί προσεκτικά με βάση εκτεταμένη επιστημονική έρευνα. Στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα όρια της ιατρικής επιστήμης και να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις για όσους μάχονται με συνθήκες απειλητικές για τη ζωή τους”, δήλωσε ο Al-Ghaili σύμφωνα με το Samaa TV.

Ανέφερε επίσης ότι εάν τα αποτελέσματα των αποτελεσμάτων σκοπιμότητας είναι θετικά, μια τέτοια επέμβαση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός οκτώ ετών.

Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή τη τρέλα θα σταματήσει στη χρηματοδότηση του έργου και δεν θα πάει παραπέρα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση εντελώς!




3 σχόλια:

  1. "Γνώριζε καλώς, ότι ο μη υποτασσόμενος ενί, υποτάσσεται πολλοίς. Και εν τέλει ανυπότακτος μένει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος έχει φτιάξει πολλούς θεούς, και οι θεοί είναι πάρα πολλοί. Ακόμη και αυτοί οι άσωτοι, οι άθεοι πιστεύουνε στον Θεό, όχι στον αληθινό, αλλά εις την σάρκα, εις τα πάθη, στην ύλη…, όλοι κάτι λατρεύουνε… Σ’ αυτό που λατρεύει κανείς σ’ αυτό δουλεύει. Δηλαδή είσαι πόρνος, είσαι άνθρωπος της σαρκός, δουλεύεις για την σάρκα, για την ύλη.

      … η αλήθεια είναι στην Ορθοδοξία… Υπάρχουν πολλά φώτα, που βλέπει κανείς και εντυπωσιάζεται, μα ένα είναι το φως το αληθινόν… αξίζει να λατρέψει κανείς τον μόνον αληθινόν Θεόν, τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν… Οι αλήθειες του Θεού, όπως τις έχει πει, από την αρχή, αυτές είναι. Δεν υπάρχουνε άλλες αλήθειες, νέες, επειδή ο κόσμος προόδεψε και η επιστήμη και οι άνθρωποι πήγανε στα άστρα…

      Μόνο η Θρησκεία του Χριστού ενώνει και όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να έρθουνε σ’ αυτή. Έτσι θα γίνει ένωσις, όχι με το να πιστεύεις ότι όλοι είμαστε το ίδιο και ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο… προσεύχομαι ο Θεός να σας δώσει φώτιση να καταλάβετε ότι δεν έχει σχέση η Θρησκεία, η Ορθοδοξία μας, με άλλες θρησκείες.

      ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΗΣ, Ο ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

      Διαγραφή
  2. Όταν όμως οι ηγέτες της «Ορθόδοξης» πίστης ενώνονται, συπροσεύχονται και αγκαλιάζονται στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών με τις 700 αιρέσεις τάχα «εκκλησίες» και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο όλων Θρησκειών και το ανεχόμαστε δεν συμμετέχεις και εσύ και εγώ, στην Αντίχριστη Ανομία της Πανθρησκείας; ; ;
    .
    Επομένως, η ανυπακοή στους ανυπάκουους οπαδούς της Πανθρησκείας είναι ο μόνος Ορθόδοξος δρόμος για να ΜΗ ακολουθήσουμε και εμείς τους Κακόδοξους, οπαδούς της Οικουμενιστικής Πανθρησκείας του Αντίχριστου.
    .
    Υπακοή μόνο στην «Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία» των Αγίων Πατέρων και τις 7 Οικουμενικές Συνόδους, που δεν αγκαλιάζεται με τους Κακόδοξους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή