Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ: «ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ;» ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ «Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ» ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ...

ΘΑΝΑΤΟΣ ΡΑΪΣΙ: ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑ; ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΖΛ, ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!



Για τα όσα συμβαίνουν στο Ιράν η πληροφόρηση έρχεται από τα ελάχιστα ΜΜΕ της χώρας, και την πληθώρα των δυτικών

Αν, λοιπόν, είστε απολύτως πεπεισμένοι ότι μόνο τα πρώτα “ελέγχονται” από το κράτος του Ιράν, ενώ όλα τα δεύτερα είναι ανεξάρτητη, αντικειμενική δημοσιογραφία άνευ προπαγάνδας, τότε σταματήστε να διαβάζετε και βρείτε να κάνετε κάτι πιο εποικοδομητικό.

Τι ξέρουμε για τις εκτελέσεις “πολιτικών αντιφρονούντων” στο Ιράν, το 1988, που “χάρισαν” στον Ραΐσι το προσωνύμιο «χασάπης της Τεχεράνης», το οποίο μάλιστα σύσσωμα τα ελληνικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν για να αναγγείλουν τον θάνατο του; Αντικειμενικά, αυτή τη στιγμή; Απολύτως τίποτα, παρά μόνο όσα έχουν κατά καιρούς αναφέρει τα δυτικά ΜΜΕ και η δυτικο-ελεγχόμενη Διεθνής Αμνηστία.

Ούτε τον ακριβή αριθμό εκτελεσθέντων, ούτε καν τις κατηγορίες, πολλοί εκ των οποίων ανήκαν στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση Μουτζαχεντίν-ε-Χαλκ, που είχε στόχους πολλούς Ιρανούς αλλά και δυτικούς. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο Ραΐσι φέρεται ότι ήταν μέλος του μυστικού δικαστηρίου, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ποτέ σχολιάσει δημόσια το γεγονός.

Αλλά αν η πληροφόρηση των δυτικών είναι τόσο έγκυρη για τα “εγκλήματα” στο Ιράν όσο ήταν και για τον θάνατο της 22ης επειδή “δεν φορούσε σωστά την μαντήλα της”, πριν πάτε παρακάτω, σας καλούμε να διαβάσετε τα κάτωθι δημοσιεύματα μας:Το βίντεο της κατάρρευσης της 22χρονης Ιρανής που ΔΕΝ έδειξαν τα ΜΜΕ


Εμείς, ωστόσο, έχουμε το χούι να διαβάζουμε όλες τις πηγές και να προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια. Κι αν ψάχνεις αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια τότε ψάχνεις για κίνητρα. Και τα κίνητρα εδώ είναι ισχυρά, με την συνήθη και πιθανώς μοναδικό ύποπτο, το Ισραήλ.

Κομμάτι ένα

Το Ιράν έχει μέχρι στιγμής δείξει μεγάλη αντοχή στις προκλήσεις του Ισραήλ, αλλά και των ΗΠΑ και Ευρωπαίων. Μοναδική εξαίρεση, η πρόσφατη επίθεση με drones στο Ισραήλ, η οποία, κακά τα ψέματα, ήταν τόση όση για να δείξει τα νύχια και τα δόντια του, λέγοντας “αρκετά” και προειδοποιώντας. 

Εξάλλου τι άλλη επιλογή θα είχε όταν δέχτηκε επίθεση από το Ισραήλ για μια ακόμα φορά, όταν Ισραηλινοί πύραυλοι χτύπησαν εγκατάσταση στο Ιράν;


Αλήθεια, πόσες επιθέσεις ξέρουμε ότι έχει δεχτεί το Ιράν; Εκτός από την φανερή από τις ΗΠΑ, τη δολοφονία του Σουλεϊμανί; Δοξάστε την υπομονή τους μέχρι να φτάσουν στην δική τους επίθεση με drones:Ισχυρές εκρήξεις στο μνημείο του Σουλεϊμανί – Δεκάδες οι νεκροί




Κι αυτά είναι μόνο τα πρόσφατα, και δεν έχουμε καν κάνει αναφορές στους περίεργους σεισμούς που “πλήττουν” ξαφνικά το Ιράν σε περιοχές που έχουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, ούτε καν στις παλαιότερες καταγγελίες ότι το Ισραήλ κάνει τροποποίηση καιρού και «τους κλέβει τα νέφη».

«Από κοινού, ομάδες από το Ισραήλ και μια από τις γειτονικές χώρες καθιστούν άγονα τα σύννεφα που εισέρχονται στο Ιράν. Επιπλέον, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περιπτώσεις κλοπής σύννεφων και κλοπής χιονιού», είχε δηλώσει Ιρανός αξιωματούχος το 2018, και πείτε ότι είναι “θεωρία συνωμοσίας” σαν αυτή της τροποποίησης καιρού στα Αραβικά Εμιράτα που πλημμύρισαν. Ελεύθερα!

Κομμάτι δυο

Το Ισραήλ πολλά θα ήθελε (όπως θα έλεγαν οι Κύπριοι) να επιτεθεί στο Ιράν, αλλά χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ που τους την αρνείται, δεν τολμούν. Δεν μπορούν, εξάλλου.

Τι αναφέρει κάθε τόσο; «Δεν θα επιτεθούμε, θα δράσουμε εκ των έσω».

Αυτό το «εκ των έσω» έχει πολλές μεταφράσεις. Και μια από αυτές είναι οι υποκινήσεις αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κάθε τόσο, που αναγκάζει την κυβέρνηση να καλέσει σε διαδηλώσεις ΥΠΕΡ της, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πολυπληθείς, ως απάντηση.

Το άλλο «εκ των έσω», είναι μια εξήγηση ότι κάποιοι δικοί τους έχουν παρεισφρήσει σε θέσεις κλειδιά. Αυτό είναι μια υποψία που την έχουμε εμείς ως ANTIMEDIA από την εποχή της πανδημίας, όταν η “κατάρα” του κόβιντ χτύπησε σειρά Ιρανών αξιωματούχων. 

Σαν τα κουνούπια έπεφταν υγιείς άνθρωποι ΑΠΟ κόβιντ και όχι ΜΕ, γεγονός που προκαλεί υποψία ότι κάποιο άλλο στέλεχος πολύ πιο θανατηφόρο, είχε βάλει στο μάτι την κυβέρνηση, αλλά και τον λαό. Οι θάνατοι έφτασαν στο Ιράν τις 146,837 σε πληθυσμό 85 εκατ. ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα αμφιλεγόμενων πηγών λένε ότι ο αριθμός είναι διπλάσιος!

Τώρα για τον θάνατο του Ραΐσι λένε «δεν ήμασταν εμείς». Ανεπίσημα, ειπώθηκε από ανώνυμο αξιωματούχο, κι όχι από την κυβέρνηση που σπανίως αναγνωρίζει τις επιθέσεις της. 

Όχι, μπορεί να μην είναι «αυτοί», αλλά πληρωμένα άτομα Ιρανοί ή από το Αζερμπαϊτζάν με το οποίο έχουν καλές σχέσεις να σαμποτάρισαν το ελικόπτερο κατά την επίσκεψη του Ραΐσι εκεί. Πιο εύκολο, δεν γίνεται.

Κομμάτι τρία

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι είχε δηλώσει ότι η παραμικρή επιθετικότητα από το Ισραήλ στο έδαφος του Ιράν, θα προκαλέσει ένα «ισχυρό και σφοδρό πλήγμα».

«Μια ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό έδαφος θα επέφερε μια πλήρη αλλαγή των ”συνθηκών”», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιρανός πρόεδρος, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA, μόλις πριν ένα μήνα, κατά την επίσκεψή του στο Πακιστάν. 

Φέρεται να είπε ότι μια τέτοια επίθεση από το Ισραήλ, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην εξαφάνιση του «σιωνιστικού καθεστώτος».

Κομμάτι τέσσερα

Πολλοί ήταν οι Ραβίνοι που έσπευσαν να κάνουν λόγο για «θεία δίκη» όσον αφορά τον θάνατο του Ραΐσι, ενώ κάποιοι θέλησαν να υπενθυμίσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη τις δηλώσεις που είχαν κάνει αξιωματούχοι της κυβέρνησης Νετανιάχου, στις οποίες ανέφεραν πως το Ισραήλ θα απαντήσει με «έξυπνο τρόπο» στην επίθεση που είχε εξαπολύσει το Ιράν εναντίον του.

Συγκεκριμένα, πριν περίπου έναν μήνα, όταν το Ιράν είχε εξαπολύσει την πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ είχε αποφύγει τα άμεσα αντίποινα, καθώς δεν επιθυμούσε την κλιμάκωση, όμως είχε ορκιστεί πως θα υπάρξει σκληρή απάντηση, με άλλον τρόπο.

Μάλιστα στο Εβραϊκό «Χ», έχουν αρχίσει τα αστεία ότι ο πιλότος του ιρανικού ελικοπτέρου ήταν… πράκτορας της Μοσάντ, με το όνομα «Eli Copter».


Κομμάτι πέντε


Το Ιράν μόλις είχε επιβεβαιώσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή. Επιβεβαίωσε το Ιράν τις πληροφορίες για τη συνέχιση των συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ομάν, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο χώρες που δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις, όπως ανέφερε σήμερα ένα επίσημο ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios έκανε λόγο προχθές, Παρασκευή, για συνομιλίες που έλαβαν χώρα «αυτή την εβδομάδα» ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον σχετικά με το «πώς θα αποφευχθεί μια κλιμάκωση των επιθέσεων» στη Μέση Ανατολή.

Η αντιπροσωπεία του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσε «τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ομάν», σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, το οποίο διευκρίνισε πως οι συζητήσεις αυτές διεξήχθησαν στο πλαίσιο «μιας διαδικασίας σε εξέλιξη».

Με λίγα λόγια, οι ΗΠΑ όχι μόνο αρνήθηκαν να βάλουν πλάτη σε επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, αλλά ήταν και σε διαδικασία με το Ιράν για αποκλιμάκωση των επιθέσεων. Ποιός θα νευρίαζε με κάτι τέτοιο; Ο Θεός για να “Θεία Δίκη” ή το Ισραήλ που έχει Θεό του την εκδίκηση; Μιας χώρας που δεν κολώνει να πει ότι μισεί και είναι “αιώνιος εχθρός” και η οποία στηρίζει την Παλαιστίνη.

Bάλτε σε όλο αυτό πόσο καλές σχέσεις έχει το Ιράν με Ρωσία, Κίνα, Συρία, Υεμένη κ.λπ.


Αυτά είναι τα βασικότερα κομμάτια παζλ που συλλέξαμε μέχρι τώρα, και μπορεί να υπάρξουν κι άλλα. Εσείς καλείστε να τα ενώσετε. Περιμένουμε και ποια θα είναι η επίσημη ανακοίνωση του Ιράν μετά τις έρευνές του.

Αλλά… επειδή υπάρχει και το συλλογικό συνειδητό, εκτός από τους φαρμακερούς και πολεμοχαρείς σιωνιστόφιλους, η πλειοψηφία του κόσμου έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματα της, και όχι, δεν είναι καθόλου φιλικά προς το Ισραήλ του οποίου τα πρόσφατα δείγματα απλά τα επιβεβαιώνουν!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου