Τρίτη 28 Μαΐου 2024

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ;

 ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΡΙΟΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΡΑΦΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ!
ΒΙΝΤΕΟ


Ένας Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες τη Δευτέρα κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας αναφέρει η haaretz.

Διακινείται στο διαδίκτυο η φωτογραφία του Αιγύπτιου στρατιώτη με το όνομα Khalid Sharif Asfoura που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά σήμερα στο σημείο ελέγχου της Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμη καθορίσει ποια πλευρά ξεκίνησε την ανταλλαγή πυρών, αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες Ισραηλινών μαχητών, η εκτίμηση είναι ότι ένας Αιγύπτιος στρατιώτης άνοιξε πυρ πρώτος κατά των δυνάμεων του IDF αναφέρει η ίδια εφημερίδα.
·
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι «το περιστατικό διερευνάται και ο διάλογος με τους Αιγύπτιους βρίσκεται σε εξέλιξη». Ο αιγυπτιακός στρατός επιβεβαίωσε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και είπε ότι ξεκίνησε έρευνα

Αιγυπτιακές πηγές όμως τονίζουν:

Ο Αιγύπτιος στρατιώτης σκοτώθηκε από Ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή πριν αρχίσει να πυροβολεί.



Από την αιγυπτιακή πλευρά, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ερευνούν τον πυροβολισμό στα σύνορα της Ράφα, που οδήγησαν στο θάνατο ενός στρατιώτη.

Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να γίνει ακόμη πιο περίπλοκη. Παρόλο που η Αίγυπτος έχει συνάψει συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ, αρνείται, για παράδειγμα, να ανοίξει την πλευρά της στα σύνορά της σε φορτηγά βοήθειας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της διέλευσης της Ράφα από το Ισραήλ.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου