Κυριακή 26 Μαΐου 2024

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΚΛΠ. ΤΟΥΣ ΕΚΡΑΞΕ Ο "ΛΙΘΟΣ" ΜΑΣΚ!

ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ.
Η ΕΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ...
|ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΈΛΟΝ ΜΑΣΚ ΕΓΡΑΨΕ «ΝΤΡΟΠΗ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ!»



Περιστέρι… έγινε η Βαρσοβία. ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ. Η ΕΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ. Θρησκευτικός πόλεμος στην Πολωνία. 

Το Δημαρχείο Βαρσοβίας διέταξε αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων σταυρών, Εσταυρωμένων κλπ. Μέχρι και ο Έλον Μασκ παρενέβη στη διαμάχη κι έγραψε ”ΝΤΡΟΠΗ. Αυτά είναι αμερικανιές!’‘…

Θρησκευτικός πόλεμος στην Πολωνία. Το Δημαρχείο Βαρσοβίας διέταξε αφαίρεση θρησκευτικών συμβόλων σταυρών κλπ. Μέχρι και ο Έλον Μασκ παρενέβη στη διαμάχη κι έγραψε ”ντροπή”. Η αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς. Χτυπούν τα προπύργια. 

Στην Πολωνία, οι σταυροί κάνουν την εμφάνισή τους στην προεκλογική εκστρατεία για ευρωεκλογές.

Μια διαμάχη έχει ξεσπάσει στην Πολωνία γύρω από τα χριστιανικά σύμβολα που ο φιλελεύθερος δήμαρχος της Βαρσοβίας απαγόρευσε στο δημαρχείο του. 

Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν πώς η συζήτηση αναθερμάνθηκε σε σημείο να γίνει επιχείρημα εκστρατείας για τους εθνικούς συντηρητικούς.

Καλούνται να είναι πιο διακριτικοί. Το δημαρχείο της Βαρσοβίας απαγόρευσε με διάταγμα την προβολή θρησκευτικών συμβόλων, συμπεριλαμβανομένων των σταυρών, στους τοίχους του δημαρχείου, σε χώρους που υποδέχονται το κοινό, ανέφερε η φιλελεύθερη εφημερίδα Gazeta Wyborcza στις 16 Μαΐου. 

«Η Βαρσοβία είναι η πρώτη πόλη στην Πολωνία» που το κάνει αυτό, διαβεβαιώνει η εφημερίδα, η οποία διευκρινίζει ότι το μέτρο εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της καταπολέμησης των διακρίσεων. 

Έτσι, «οι εργαζόμενοι πρέπει να επιτρέπουν στους ομοφυλόφιλους να μπορούν να συλλέγουν έγγραφα για λογαριασμό του συντρόφου τους ή να επικοινωνούν με το σχολείο όπου εκπαιδεύεται το παιδί ενός από αυτούς», συνεχίζουν τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσθέτουν ότι υιοθετήθηκε και η συμπεριληπτική γλώσσα. 

Το μέτρο, ωστόσο, δεν απαγορεύει προσωπικά θρησκευτικά σύμβολα που μπορούν να συνεχίσουν να φορούν οι εργαζόμενοι (μενταγιόν, τατουάζ κ.λπ.).
«Αυτό είναι ένα νέο βήμα στην οικοδόμηση μιας πόλης που φροντίζει όλους τους κατοίκους της», υποστήριξε η Monika Beuth, εκπρόσωπος του Δημαρχείου της Βαρσοβίας, σύμφωνα με τον διαδικτυακό ιστότοπο ειδήσεων Wirtualna Poland. 

«Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει στη Βαρσοβία ενάντια σε οποιαδήποτε θρησκεία, αλλά η Πολωνία είναι ένα κοσμικό κράτος και η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσά της», είπε ο Ραφάλ Τρζασκόφσκι, ο φιλελεύθερος δήμαρχος αυτού του δήμου με 1,8 εκατομμύρια κατοίκους.

«Θρησκευτικός πόλεμος»

Ο δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος επανεξελέγη τον περασμένο Απρίλιο για δεύτερη θητεία, μάλλον δεν πίστευε ότι θα προκαλούσε τέτοιο σάλο στην πολωνική πολιτική σκηνή. Τ

ο επιχείρημα ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να τροφοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του PiS (Νόμος και Δικαιοσύνη), ενός εθνικο-συντηρητικού κόμματος, που ελπίζει να κερδίσει τις ευρωπαϊκές εκλογές στις 9 Ιουνίου.

«Οι σταυροί για τους οποίους πολέμησαν γενιές Πολωνών θα αφαιρεθούν», δήλωσε η βουλευτής του PiS Malgorzata Gosiewska στην επιχειρηματική εφημερίδα Gazeta Prawna.

 Ο τίτλος αναφέρει ότι η βουλευτής έχει καταθέσει έφεση και στον βοεβόδα (πρόεδρο της περιφέρειας).

Το συντηρητικό κόμμα διατηρούσε στενούς δεσμούς με την Καθολική Εκκλησία όταν ήταν στην κυβέρνηση, από το 2015 έως το 2023, και συνεχίζει να παρουσιάζεται ως προπύργιο παραδοσιακών αξιών, που απειλείται από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θεωρείται υπερβολικά φιλελεύθερη. 

Ο ηγέτης του PiS, Jaroslaw Kaczynski, κατά τη διάρκεια συνάντησης, φώναξε για τον «θρησκευτικό πόλεμο που ξεκίνησε ο δήμαρχος της Βαρσοβίας», όπως τόνισε ο διαδικτυακός ιστότοπος ειδήσεων Onet. «Αυτή η ευρωπαϊκή επιλογή [θέλει] να καταστρέψει τη θρησκεία, να καταστρέψει όλα όσα πιστεύουν οι άνθρωποι […] και να μας κάνει ζώα», επέκρινε ο πολιτικός. 

Το ινστιτούτο Ordo Iuris, κοντά στους φονταμενταλιστές Καθολικούς, έχει από την πλευρά του ανακοινώσει ότι θα καταθέσει καταγγελία στον εισαγγελέα για «κατάχρηση εξουσίας» και «παραβίαση του Συντάγματος», σημειώνει ο Onet.

Η Βαρσοβία δεν είναι Πολωνία

Στις 21 Μαΐου, ήταν ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ μπήκε στη μάχη σχολιάζοντας στο κοινωνικό δίκτυο ”Είναι ντροπιαστικό», επέκρινε. Γράφει στο X: ”Αντιγράφουν ξεδιάντροπα βλακείες από την Αμερική. Πόσο ντροπιαστικό.” Η ανάρτησή του κοινοποιήθηκε με ανυπομονησία από τους πολιτικούς του PiS, σημειώνει η συντηρητική εφημερίδα Rzeczpospolita.

Η εκκοσμίκευση της Πολωνίας είναι, ωστόσο, είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως υπενθυμίζει η τελευταία μελέτη του ιδρύματος CBOS, που αναφέρεται σε πρόσφατο άρθρο στη Gazeta Wyborcza. Πράγματι, το 34% των Πολωνών εξακολουθεί να πηγαίνει στην εκκλησία κάθε Κυριακή, «το χαμηλότερο αποτέλεσμα που μετρήθηκε ποτέ από το CBOS».

 Μόνο που η καθολική θρησκεία παραμένει ναρκοπέδιο στην Πολωνία, ειδικά κατά τις εκλογικές περιόδους. «Ο Τρζασκόφσκι, ένας αριστερός φιλελεύθερος, κοσμοπολίτης και αντικληρικός», φαίνεται να το έχει ξεχάσει, πιστεύει ένας αρθρογράφος από τον διαδικτυακό ιστότοπο ειδήσεων Interia. (courrierinternational 24/5/24)







4 σχόλια:

  1. Όταν ο Αντίχριστος αρπάξει στα χέρια του την παγκόσμια πολιτική εξουσία και εδραιωθεί σε αυτή σταθερά, αμέσως θα αλλάξει απότομα και ριζικά την συμπεριφορά του. Σε αντίθεση με το μέχρι τότε υποκριτικό ενδιαφέρον που έδειχνε στους ανθρώπους και τα προβλήματα τους, ακόμη και των εχθρών του, στους οποίους υποκρίνονταν σαν θεατρίνος, μιλώντας για “καλή θέληση” παραπλανητικά, τώρα πετώντας την μάσκα, ανοιχτά θα φανερωθεί σαν ανελέητος διώκτης όλων των Χριστιανών, ειδικά εκείνων οι οποίοι δεν δέχθηκαν να υποκλιθούν, να τον προσκυνήσουν και να τον λατρέψουν σαν Θεό.

    Θα καταδιώξει ανελέητα τους Χριστιανούς και την Αγία Εκκλησία και η ανοιχτή δημόσια Χριστιανική λατρεία θα απαγορευτεί και σταματήσει όπως γράφει η Αγία Γραφή: «… θα μιλήσει λόγια ενάντια στον Ύψιστο, και θα κατατρέχει τους άγιους του Υψίστου, και θα διανοηθεί να μεταβάλλει καιρούς (εορτές) και νόμους·» (Δανιήλ 7:25) … και
    «… άνοιξε το στόμα του εις βλασφημίας εναντίον του Θεού, δια να βλασφημήσει το άγιο όνομα του Θεού και την ουράνια κατοικία του και όλους τους αγγέλους και τους αγίους, που κατοικούν μαζί του στον ουρανό (με την μοχθηρά διάθεση να εξαλείψει το όνομα του Θεού από την γη και να θεοποιήσει τον φαύλο εαυτό του). Και δόθηκε στο θηρίο αυτό (τον Αντίχριστο), κατά παραχώρηση Θεού, η άδεια να κάνει πόλεμο εναντίον των Αγίων (Χριστιανών) και να τους νικήσει· και του δόθηκε ακόμη η εξουσία να κυριαρχήσει σε κάθε φυλή και λαό και γλώσσα και έθνος.» (Αποκάλυψη 13:6-7) … και
    «… όταν ο δράκος είδε ότι ρίχθηκε στην γη, κατεδίωξε με μανία την γυναίκα, που γέννησε το αρσενικό τέκνο. (Κατεδίωξε με τα όργανά του την Εκκλησία του Χριστού). Και δόθηκαν στην γυναίκα οι δύο φτερούγες του αετού του μεγάλου, για να πετά στην έρημο, στον τόπο της, που είχε οριστεί από τον Θεό και να τρέφεται εκεί ασφαλής και απρόσβλητος από την μανία του όφεως ένα έτος και δύο ακόμη έτη και μισό έτος. (Δεν θα ηττηθεί ούτε θα καταβληθεί από τους διωγμούς, αλλά φρουρούμενη και ενισχυόμενη από τον Θεό θα τους υπερνικήσει). Και τότε ο όφις έβγαλε από το στόμα του και έριξε πίσω από την γυναίκα ύδατα πολλά, σαν ποτάμι, για να την παρασύρει μέσα σε αυτό και την πνίξει. (Ποτάμι έρρευσαν τα αίματα των μαρτύρων, μέσα στα οποία θέλησε ο σατανάς να πνίξει και εξολοθρεύσει την Εκκλησία). Και βοήθησε η γη την γυναίκα, και άνοιξε η γη (κατά διαταγή Θεού) το στόμα της και κατάπιε τον ποταμό, τον οποίον ο δράκων έριψε από το στόμα του. (Οι διωγμοί και οι διώκτες δεν θα επιτύχουν τίποτε εναντίον της Εκκλησίας, αλλά θα συντριβούν και θα εξαφανισθούν στην γη). Και οργίστηκε με μανία ο δράκος εναντίον της γυναίκας και πήγε να κάνει πόλεμο εναντίον των υπολοίπων απογόνων της (των ανθρώπων, που θα πιστέψουν στον Χριστό και θα ήταν αδελφοί αυτού), οι οποίοι τηρούν τις εντολές του Θεού και θα έχουν σταθερά και ακλόνητο την ομολογία της πίστης τους στον Ιησού Χριστό. (Αποκάλυψη 12:13-17).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επομένως, οι φανερές Χριστιανικές Εκκλησιαστικές Λειτουργίες θα σταματήσουν. Όπως γράφει ο καθηγητής Belyaev: «Ο Αντίχριστος και οι οπαδοί του, θα αρχίσουν να καταστρέφουν τις Άγιες Γραφές και το Ιερό Ευαγγέλιο, θα διώξουν και θα βασανίσουν και θα θανατώσουν τους ιεροκήρυκες του Λόγου του Θεού και τους ιερείς που θα τελούν την Θεία Λειτουργία, και θα προσπαθήσουν να μη γίνεται πουθενά η Θεία Ευχαριστία και οι εκκλησιαστικές τελετές.» (ό. π., καθηγητής Belyaev σ. 346). Ωστόσο, αυτή θα τελείται μόνο σε μυστικά μέρη, στις σύγχρονες κατακόμβες, όπως γινόταν στους πρώτους αιώνες του διωγμού των Χριστιανών.»

    Ο Αντίχριστος θα έχει έναν ισχυρό Βοηθό στο διωγμό των Χριστιανών ο οποίος και θα αναγκάζει να τον προσκυνούν και να τον λατρεύουν σαν Θεό. Λόγω της σκληρότητας και της θηριωδίας του, αυτός ο βοηθός του Αντίχριστου ονομάζεται στην Αγία Γραφή “το δεύτερο θηρίο”.


    Όπως γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Ιερά Αποκάλυψη του: «Ύστερα είδα άλλο θηρίο να ανεβαίνει από την γη· είχε δύο κέρατα σαν του αρνίου, αλλά μιλούσε σαν δράκος. Και εκτελούσε όλη την εξουσία του πρώτου θηρίου ενώπιον του, και κάνει την γη και τους κατοίκους της να προσκυνήσουν το θηρίο το πρώτο, του οποίου η θανάσιμη πληγή είχε θεραπευθεί. Και κάνει σημεία μεγάλα, ώστε και φωτιά ακόμη να κατεβάζει από τον ουρανό στη γη εμπρός στους ανθρώπους. Και παραπλανά τους κατοίκους της γης με τα σημεία που του επετράπη να κάνει εμπρός στο θηρίο, και έλεγε στους κατοίκους της γης να κάνουν εικόνα στο θηρίο, το οποίο είχε την πληγή από μαχαίρι και όμως έζησε. Και του επετράπη να δώσει πνοή στην εικόνα του θηρίου, ώστε να μιλήσει η εικόνα του θηρίου και να ενεργήσει, ώστε όσοι δεν θα προσκυνήσουν την εικόνα του θηρίου να σκοτωθούν.» (Αποκάλυψη 13:11-15)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Οι Άγιοι του Θεού (οι αληθινοί Χριστιανοί) θα βρεθούν μπροστά σε τρομακτικές δοκιμασίες: Η πανουργία, η υποκρισία, τα “σημεία και τα τέρατα” (τα ψευτοθαύματα) του Αντίχριστου θα αυξηθούν για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους αδύναμους στην πίστη. Ο διωγμός θα είναι πολλές φορές με εκλεπτυσμένες, επινοημένες, ύπουλες μεθόδους εντοπισμού, δίωξης και καταστολής, με κρυφούς και πανούργους τρόπους, [οι νέες προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες θα είναι το βασικό όπλο του] με απειλές και εκβιασμούς έχοντας σαν στόχο να καταστείλουν την δράση των διωκομένων, που θα είναι λίγοι, ελάχιστοι μπροστά σε όλη την ανθρωπότητα η οποία θα είναι συντεταγμένη φανατικά με τον Άνομο Τύραννο… Η γενική περιφρόνηση, το μίσος, οι συκοφαντίες, οι πιέσεις και ο μαρτυρικός θάνατος, θα είναι το έργο τους … οι εχθροί του Αντίχριστου, οι αντιφρονούντες θα θεωρούνται επαναστάτες, τρομοκράτες, ταραξίες, εχθροί της κοινωνίας και της τάξης, για αυτό θα υποστούν τον φανερό και τον ύπουλο, κρυφό διωγμό των υπηρετών, των μπράβων του, με βασανιστήρια, σκληρές τιμωρίες, και στο τέλος θα υποβάλλονται σε μαρτυρικό θάνατο.» (Επίσκοπος Ignatius Branchaninov Τόμος 4ος σελ. 302-303).


    Τα πρώτα θύματα του Αντίχριστου θα είναι οι δύο Άγιοι Προφήτες, ο Δίκαιος Ενώχ και ο Ηλίας ο Θεσβίτης, που θα τον ελέγχουν και θα τον ξεσκεπάζουν: «Αλλά όταν τελειώσουν την μαρτυρία τους, το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο (ο Αντίχριστος) θα κάνει πόλεμο εναντίον τους και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει. Τα πτώματα τους θα αφεθούν στην πλατεία της πόλης της μεγάλης, η οποία αλληγορικώς καλείται Σόδομα και Αίγυπτος, [η οποία θα έχει βεβηλωθεί από τον σοδομισμό και την μαγεία], όπου και ο Κύριος τους σταυρώθηκε (Ιερουσαλήμ). Και άνθρωποι από τους λαούς, τις φυλές, τις γλώσσες και τα έθνη θα βλέπουν τα πτώματα τους επί τρεις και μισή ημέρες και δεν θα επιτρέψουν να ταφούν σε μνήμα. Οι κάτοικοι της γης θα χαρούν για τον θάνατο τους και θα ευφρανθούν και θα στείλουν ο ένας στον άλλο δώρα, διότι οι δύο αυτοί προφήτες βασάνισαν τους κατοίκους της γης. Και μετά τις τρεις και μισή ημέρας πνοή ζωής από τον Θεό μπήκε μέσα τους και στάθηκαν στα πόδια τους, και φόβος μεγάλος κατέλαβε εκείνους που τους έβλεπαν. Τότε άκουσα φωνή δυνατή από τον ουρανό που τους έλεγε, “Ανεβείτε εδώ”. Και ανέβηκαν στον ουρανό μέσα σε σύννεφο, και οι εχθροί τους τους είδαν. Κατ’ εκείνη την ώρα έγινε μεγάλος σεισμός και το δέκατο της πόλης έπεσε και σκοτώθηκαν από τον σεισμό επτά χιλιάδες οι υπόλοιποι φοβήθηκαν και δόξασαν τον Θεό του ουρανού. Το δεύτερον ουαί πέρασε το τρίτον ουαί έρχεται γρήγορα. (Αποκάλυψη 11:7-13).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχετε πίστη Έλληνες, σηκώστε τις σημαίες και το σταυρό, θα φύγει τότε ο εχθρός.
    Στα σύνορα άγγελοι υμνούν δοξάζουν το Θεό, η Μάνα η Σεμνή στέκει προσεύχεται
    σας αγαπά, θυμίαμα να βάζετε παιδιά.

    Αχ! Κωνσταντινούπολη βασιλεύουσα θα ξαναγίνεις και η γαλήνη στις καρδιές των πιστών
    θα είναι φάρμακο αγιασμένο στο θρόνο του Θεού.
    Έχετε αγάπη μεταξύ σας, θέλουν να σας σκορπίσουν να σας διαβάλουν
    να σας κομματιάσουν, μα δε θα προφτάσουν κακό για να σας κάνουν.

    Όλα θα διορθωθούν, αγάπη στο Θεό στη Μητέρα στους Αγίους που μαρτύρησαν για Μένα
    σας ευλογώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά, προσευχηθείτε· όπλο το σταυρό,
    με ασπίδα την πίστη, όποιος έχει ελπίδα στην Τριάδα την Αγία θα πάρει μεγάλο βαθμό.

    Μη φοβάστε, μόνο να Με πιστεύσετε, να Μ΄ αγαπάτε, ο Πατήρ, ο Υιός το Πνεύμα,
    η Τρισυπόστατη Αγάπη
    Αμήν, Αμήν, Αμήν.>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή