Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Ο ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Η ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 



Του Βασίλη Γαλούπη

Καταπέλτης η επιστολή της γενναίας χαροκαμένης μάνας προς την ΠτΔ και τον πρωθυπουργό, τον οποίο καλεί να παραιτηθεί αν δεν απαντήσει – «Δώσε απάντηση ποιων τις εγκληματικές πράξεις επιχείρησες να συγκαλύψεις και ποιους υπαίτιους υπέθαλψες από τη Δικαιοσύνη με τις ενέργειές σου» – Μηνύσεις και στους ιατροδικαστές

Η πίστη της ακλόνητη. Κάθε λέξη της χτυπά το ξυπνητήρι για τα «υπνωτισμένα» εδώ και καιρό, αλλά ευτυχώς ακόμα ζωντανά, υγιή κύτταρα της κοινωνίας μας. Η δύναμή της προκαλεί δέος και η απήχησή της αγγίζει τον καθένα. 

Η Μαρία Καρυστιανού στέκεται ολομόναχη, μαυροντυμένη και πάντα όρθια με το κεφάλι ψηλά, απέναντι στο «σύστημα» που οργανώθηκε για να καλύψει τα αποτυπώματα του εγκλήματος. 

Είναι η μάνα που συσπειρώνει όσο κανένας άλλος σήμερα την κοινωνία και προκαλεί τρόμο με κάθε της παρέμβαση, όπως και χθες. Γι’ αυτό δέχεται πλέον ακόμα και χυδαίες επιθέσεις.

Η επιστολή που έστειλε προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με κοινοποίηση και στην άλαλη Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ισοπεδώνει κάθε ψευδοεπιχείρημα της κυβέρνησης που εμφανίζεται πως δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα.

Κι επειδή η Καρυστιανού δεν είναι πολιτικός για να κάνει παιχνίδια, ζητάει ευθέως και κρυστάλλινα απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις παρεμβάσεις που έκανε ο ίδιος προσωπικά στη Δικαιοσύνη και στον τόπο της τραγωδίας με σκοπό τη συγκάλυψη. «Αν δεν απαντήσεις, παραιτήσου» του λέει. 

Οποιοσδήποτε συμβουλέψει τον πρωθυπουργό να αγνοήσει αυτό το μήνυμα της γενναίας μητέρας που έχει δίπλα της όλο τον κόσμο θα είναι, πέρα από ανόητος, και επικίνδυνος.

Η Καρυστιανού ζητά να της απαντήσει ο πρωθυπουργός σε δύο κεντρικά ερωτήματά της:

1. «Κύριε Μητσοτάκη, ποιοι οι λόγοι της παρέμβασής σας στο έργο της Δικαιοσύνης πριν καν ξεκινήσει η διερεύνηση του τραγικού αυτού δυστυχήματος από τις αρμόδιες Αρχές, τη στιγμή που ο χώρος έπρεπε να παραμείνει αναλλοίωτος ως τόπος εγκλήματος; Διά του υφυπουργού σας κ. Τριαντόπουλου αλλοιώσατε πλήρως το πεδίο του εγκλήματος, επικαλούμενος το δήθεν δικαίωμά σας να το “αποκαταστήσετε”, ενώ σε αυτό δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 57 άνθρωποι. Ότι το πράξατε είναι ομολογημένο από την ίδια την κυβέρνησή σας».

2. «Ποιων ακριβώς εγκληματικών πράξεων επιχειρήσατε τη συγκάλυψη με την παραπάνω συντονισμένη επιχείρηση καθολικής αλλοίωσης των στοιχείων στο πεδίο, με το πρόσχημα της δήθεν “αποκατάστασης”, και ποιων υπαίτιων προσώπων τη διαφυγή από τη δικαστική έρευνα υποθάλψατε, με τις εντολές που δώσατε στον υφυπουργό σας και σε όσους άλλους εν γνώσει τους συμμετείχαν σε αυτήν την “οργάνωση”, παρέβησαν τα καθήκοντά τους και υπέθαλψαν τους υπαιτίους;»

Για το μπάζωμα η Μαρία Καρυστιανού κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «επεμβήκατε και επιχειρήσατε προτού οι εισαγγελικές και ανακριτικές Αρχές απομονώσουν και διατηρήσουν τον τόπο αναλλοίωτο, ώστε να εξιχνιάσουν τις συνθήκες του δυστυχήματος. Το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων υποβάλλω προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αίτημα την επίσπευση των απαραίτητων ενεργειών κατά καθήκον από την κ. εισαγγελέα».

Λέει ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι υπήρχαν κίνητρα από τον πρωθυπουργό για τις ενέργειες του ίδιου και των συνεργατών του: «Αυτό που εσείς και οι λοιποί συνεργοί σας αναφέρουν ως δήθεν “αποκατάσταση του πεδίου” για κάθε νοήμονα πολίτη αποτελεί άνευ προηγουμένου κατάχρηση της εξουσίας που σας ανατέθηκε, κατάχρηση που βέβαια δεν είναι τυχαία, αλλά έχει κίνητρα και σκοπούς που πρέπει από μέρους σας να γνωστοποιηθούν και άμεσα να ερευνηθούν. Εν γνώσει σας επιδιώξατε και επιτύχατε την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος και την εξαφάνιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων».

Κατά την Καρυστιανού η πρόσφατη εντολή του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας για να βρεθούν ποια συγκεκριμένα πρόσωπα συμμετείχαν στο μπάζωμα «απευθύνεται σε εσάς, κύριε Μητσοτάκη, που είστε ο αρχηγός της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους και δώσατε απευθείας εντολή στον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλο».

«Εάν δεν απαντήσετε, θα επιβεβαιώσετε για άλλη μία φορά πόσο υποτιμάτε τον ελληνικό λαό και μία μάνα» διαμηνύει και προσθέτει με μια δυναμική στον λόγο της που τσακίζει κόκαλα: «Εάν δεν απαντήσετε, οφείλετε να υποβάλετε την παραίτησή σας και να θέσετε τον εαυτό σας ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Να πάρει θέση ζητά και από την Κ. Σακελλαροπούλου, «διότι μέχρι στιγμής η παρέμβασή της περιορίζεται και εξαντλείται σε τηλεοπτικές δηλώσεις, όπως «από την ημέρα εκείνη, όταν βλέπω γραμμές ή τρένο, πέρα από τον πόνο και την οργή, νιώθω και ντροπή ακόμη».

Με δηλώσεις της η ιατρός και μητέρα της 19χρονης Μάρθης επέκρινε το άκομψο κλείσιμο μακράς διάρκειας της Βουλής με το πρόσχημα των ευρωεκλογών («Από τη σημαία πήραν την άδεια οι βουλευτές; Δεν θα τηρηθεί τίποτα νόμιμο σ’ αυτή τη χώρα;»), όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αντίδραση για τη μήνυση κατά Τριαντόπουλου που ήδη έχει φτάσει στο Κοινοβούλιο. Προανήγγειλε ακόμα ότι πέρα από τις μηνύσεις κατά των ιατροδικαστών, επειδή «προφανώς δέχθηκαν οδηγία να συγκαλύψουν», θα γίνουν και σε πολιτικά πρόσωπα-έκπληξη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μία απ’ αυτές τις… εκπλήξεις αφορά τον πρωθυπουργό.

Τον Ιανουάριο η Μαρία Καρυστιανού είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την ομιλία της στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη. Τότε είχε ανακοινώσει ότι «σ’ αυτό το έγκλημα που αφορά όχι 57 ανθρώπους αλλά όλη την κοινωνία η απόδοση δικαιοσύνης είναι μονόδρομος. Θα αποδοθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο»! Όλοι έχουν καταλάβει πια πως είναι η μοναδική που μπορεί να το επιτύχει.

1 σχόλιο:

  1. Ο θεός και μονον αυτος ..! σου δινει δυναμη και φωτιζει τον αγωνα σου ,
    ,προσευχομαι για εσενα να εχεις φυλακα αγγελο να σε στηρίζει .....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή