Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΧΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


ΣΕ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΒΑΘΥ ΣΧΙΣΜΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


2 ΒΙΝΤΕΟ

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ!




Ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος υπέγραψε χθες Σάββατο, τον Τόμο για την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

Στην υπογραφή του Τόμου για την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στη λεγόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας προχώρησε το Σάββατο ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίος, δίνοντας την αφορμή για ένα βαθύ και μεγάλο σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.






Η τελετή της υπογραφής έγινε υπό το ανυπόμονο βλέμμα του σχισματικού «προκαθήμενου της νέας εκκλησίας» Επιφανίου (φωτο κεφαλίδας) αλλά και με την παρουσία του νεοναζιστή πραξικοπηματία προέδρου της Ουκρανίας Ποροσένκο, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του και άλλα πολιτικά πρόσωπα της νεοναζιστικής κυβέρνησης της  Ουκρανίας.

paradosi autokefalou 1

Τον Δεκέμβριο είχε πραγματοποιηθεί στο Κίεβο μια «ενωτική σύνοδος» με πρωτοβουλία του Ποροσένκο και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Σε αυτό, ο Επιφάνιος ανακηρύχθηκε επικεφαλής της νέας «αυτοκέφαλης εκκλησίας» της Ουκρανίας.

Στη σύνοδο παρευρέθησαν εκπρόσωποι κυρίως μη κανονικών δομών που δεν αναγνωρίζονται από τις εκκλησίες του ορθόδοξου κόσμου. Μόνο δύο επίσκοποι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας έλαβαν μέρος στη συνάντηση.



Παρότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο Ποροσένκο, είχαν επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν παρεμβαίνουν στις εκκλησιαστικές υποθέσεις, πολλοί εξ αυτών συχνά επικοινωνούσαν με ιεράρχες, όπως και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αυτοκεφαλία.

Το σχίσμα που προκαλείται με την υπογραφή της αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία εν γένει  είναι μέγα διότι ήδη:  

Πρώτον, το Πατριαρχείο της Μόσχας έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση της αυτοκεφαλίας ως «νομιμοποίηση του σχίσματος», δηλώνοντας ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες και θα επηρεάσει εκατομμύρια Χριστιανούς της Ουκρανίας και άλλων χωρών, ενώ έχει προχωρήσει στη διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης.

Δεύτερον, Ο αρχιεπίσκοπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησιάς του Πατριαρχείου Μόσχας, Κλήμης, δήλωσε: «Καθώς ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης προσευχήθηκε σήμερα με τους διαφωνούντες, συμμετέχει πλέον στο εκκλησιαστικό σχίσμα, σύμφωνα με τους αποστολικούς κανόνες.
Αναγνωρίζουμε αυτό το γεγονός με βαθιά θλίψη και λύπη. Τέτοιες ενέργειες του πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης δεν αποτελούν μόνο ένα βαθύ πνευματικό τραύμα, αλλά και ένα πειρασμό για πολλούς πιστούς».

Τρίτοντο Πατριαρχείο της Βουλγαρίας έχει ήδη από μηνός σχεδόν δηλώσει δια του μέλους της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  Μητροπολίτου Δανιήλ (Νικολόφ) του Βίντιν, ότι:  «Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης ενεργεί εκτός δικαιοδοσίας του υποσχόμενος να χορηγήσει αυτοκέφαλια στη νεοσυσταθείσα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας».


Τέταρτονο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας σε επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκφράζει την άρνησή του να αναγνωρίσει την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας τονίζοντας: 
«Παναγιώτατε, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες οι σχισματικές ομάδες μπορούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα μόνο μέσω της μετάνοιας, ενώ το επιτίμιο μπορεί να το άρει μόνο εκείνος που το επέβαλε».

 Πέμπτον, ο Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας, μητροπολίτης Παύλος, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Λευκορωσίας, δήλωσε ότι πιστεύει πως η αυτοκεφαλία στην πραγματικότητα επιβλήθηκε στους πιστούς Ουκρανούς Ορθοδόξους: «Αυτό είναι πολιτικό παίγνιο… Αυτή είναι η μοναδική περίπτωση στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι Χριστιανοί να μην θέλουν αυτοκεφαλία, αλλά να τους  επιβάλλεται». 


Έκτον 
διότι όλοι οι προκαθήμενοι Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών θα κληθούν να πάρουν θέση για το γεγονός και τέλος 

Έβδομον και σοβαρότατον διότι στο θέμα πήρε θέση ο Πώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος μιλώντας με σκληρή γλώσα για την υπογραφή και τους χειρισμούς του Βαρθολομαίου τόνισε ότι: «Δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τη θρησκευτική ελευθερία. Οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί. Τα χρήματα και η αμερικανική ενθάρρυνση αποτέλεσαν κλειδί για την απόφαση του Βαρθολομαίου να στηρίξει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία».


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ!



2 σχόλια:

  1. Σωστά, αλλα μην μας φέρνεις ως παράδειγμα τους Ρώσους όπου ο εθνόφυλετισμός είναι μέγιστη αίρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Εκκλησία είναι η επέκταση της ζωής του Χριστού στον χρόνο και στον χώρο. Σκέπτονται, αντιλαμβάνονται, οι Επίσκοποι Κωνσταντινουπόλεως, Μόσχας, Κιέβου και όλοι οι άλλοι οι Επίσκοποι όπου γης ότι με τις πράξεις τους κομματιάζουν το σώμα του Χριστού μας; Βαρύτατο το αμάρτημά τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή