Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΝΤΥΜΕΝΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ 

 

Γράφει και επιμελείται ο Κυανούς Ουρανός

Εύχομαι αρχικά λόγω των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου και του Νέου Έτους, ό,τι το καλύτερον και κυρίως την εκπλήρωσιν των "μύχιων" πόθων τους. Οι πραγματικοί Ελληνορθόδοξοι γνωρίζουν καλώς τι εννοώ. Στους λοιπούς εύχομαι κάτι ανώτερο : Να τους φωτίσει ο Θεός!!! Θα το χρειαστούν σύντομα και μόνον αυτό!!!

Ευχαριστώ το πάντα φιλόξενον oimos-athina.blogspot.com, όχι τόσον για την δημοσίευσιν των video της παρούσης σειράς (δεν θα μου ήταν δύσκολο να τα δημοσιεύσω αλλού) αλλά για τον ελληνορθόδοξον αγώνα, που διεξάγει και για την γενικότερην τιμή να μου φιλοξενεί τα κατά καιρούς άρθρα μου. 

 Ασφαλώς και δεν αμείβονται κοσμικά για την λειτουργία του blog. Ομοίως σέβομαι κι άλλες αντίστοιχες ηλεκτρονικές σελίδες, αλλά εδώ πρωτοφιλοξενήθηκα και τιμώ αυτή τη φιλόξενη αγκαλιά. Τους εύχομαι τα καλύτερα (γνωρίζουν καλώς τι εννοώ!!!).

Δυο λόγια για την σειρά των παρουσιαζομένων videos. Δεν είμαι φιλόλογος ούτε θεολόγος, γενικά δεν έχω σπουδές κλασσικής κατευθύνσεως. Οι σπουδές μου ήταν πολυτεχνειακής κατευθύνσεως με αποδεδειγμένην έφεσιν σε Μαθηματικά και Φυσικήν. 

 Η "τύχη" μου όμως ήταν να έχω πατέρα (παρότι είχεν ακριβώς τις ίδιες σπουδές και κλίσεις) που επέμενε "εκνευριστικά" ότι το σπουδαιότερο μάθημα είναι η έκθεσις. Επιπλέον είχε μια αφάνταστην Ελληνολατρείαν, ώστε να απαγγέλει ολόκληρες σελίδες Ομήρου μέχρι τα τελευταία του. 

 Το κύριον όμως που είχε ήταν ότι πολέμησε για την δόξαν της Ελλάδος δίχως να έχει υποχρέωσιν στρατεύσεως (όντας Έλλην του εξωτερικού) και παρασημοφορούμενος πολλαπλά γι ανδραγαθήματα εις το πεδίον της μάχης, που ήταν και η μοναδική απολαβή του από το κράτος. 

 Με πονά αφάνταστα η διαχρονική κατάστασις στην Ελλάδα, όπου το διαχρονικά προδοτικό πολιτικό κατεστημένον (ασχέτως κομμάτων...) βασίζει την ύπαρξίν του πάνω στην αγαθή προαίρεσιν των Ελληνοψύχων, πολλούς από τους οποίους έστειλε μέχρι και στην άλλην άκρην του κόσμου (βλ. Κορέα) να αφήσουν τα τιμημένα οστά τους για να μας υποτάξει στη δουλεία του ΝΑΤΟ!!!

Έχοντας λοιπόν "μπολιαστεί" με αυτόν τον Ελληνισμόν (ναι αυτό το εμβόλιον ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ) άρχισα να προβληματίζομαι γύρω στο 2009 με τα μνημόνια γιατί μας κυνηγούν οι ξένοι διαχρονικά. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ "πειραγμένος" για να μην το καταλαβαίνει πλέον σήμερα. 

 Το ερώτημά μου ήταν "αφού μας πολεμούν έχουμε κάτι, που δεν έχουν αυτοί, αλλά τι;;;" Άρχισα να ψάχνω τι ακριβώς είναι ο Ελληνισμός και βρήκα πάμπολλα αλλά δυστυχώς αόριστα. 

 Οι σπουδές μου, που ήταν συνυφασμένες με την ακρίβειαν των αριθμών, δεν ικανοποιούντο με αοριστίες όπως "Η Ελλάδα είναι το φως". Δηλαδή, τι; Αυτή λοιπόν η έρευνά μου ως σήμερα, με οδήγησε σε εντυπωσιακά αποτελέσματα, που αφορούν όχι μόνον τον διαχρονικόν Έλληνα αλλά και τον κοσμογυρισμένον και κοσμοκράτην Έλληνα άρα και όλον τον κόσμον. Γι αυτό κι ονόμασα αυτήν την σειρά "Ιστορία του κόσμου". Σε κάποιο σημείο της σειράς έχω παραθέσει και τον κατ'εμέ ορισμόν του Ελληνισμού.


Επαναλαμβάνω από την εισαγωγήν της σειράς : 

"Ασφαλώς η ιστορία του κόσμου δεν μπορεί να εξεταστεί μέσα σε 3,5 ώρες. Είναι μια προσπάθεια να δοθεί μέσα από συγκεκριμένην "αντίληψιν", όχι προσωπικήν αλλά ευρύτατα διαδεδομένη και τεκμηριωμένην.

 Ίσως είναι η πρώτη φορά, που δίνεται όλο το ευρύ πλαίσιο της ιστορίας του κόσμου μέσα από αυτήν την "αντίληψιν". Ενώ έχει γενικά τηρηθεί η ιστορική πόρευσις, θεωρήθηκε αναγκαίο να παρεμβληθεί ανάπτυξις κάποιων θεμάτων, που είναι άμεσα σχετιζόμενα με τα ιστορικά γεγονότα,

όπως λχ ο Πολιτισμός, η Ελευθερία κα. Για να στηριχθεί η άλλη άποψις, που παρατίθεται δεν χωρούν όλα τα αναρίθμητα τεκμήρια. Έγινε επιλογή κάποιων τρανταχτών επιχειρημάτων, ώστε να υπάρξει το ερέθισμα παραλληλισμού πολλών αντιστοίχων. 

Άλλωστε η γνώσις "χτίζεται" από τον καθένα με τα παρεχόμενα ερεθίσματα της ατομικής μελέτης και δεν εμφυτεύεται από κάποιον πάροχον γνώσεως. Ευχή λοιπόν, ώστε το παρόν να αποτελέσει ένα ερέθισμα νοητικής έρευνας, που θα συμβάλλει στην ανακάλυψιν ή και αποκάλυψιν της Αλήθειας, της μιας οικουμενικής Αλήθειας.

Καλή σας αναγνω-ακρόασιν!!!

Κυανούς Ουρανός






ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Αντευχόμενοι κάθε αγαθωσύνη του Κυρίου να σκεπάζει τις ημέρες όλων αλλά και του πολύ καλού μας αναγνώστη-συνεργάτη με το κωδικό όνομα Κυανούς Ουρανός ο οποίος είχε την ιδέα να παρουσιάσει την εργασία του από το ιστολόγιό μας και η οποία αποτελείται από 13 συνολικά βίντεο.

Η τιμή είναι δική μας και τον ευχαριστούμε. Η ανιδιοτέλεια είναι αμοιβαία, εφ όσον όλοι είμαστε αφοσιωμένοι στον κοινό αγώνα   «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» καθώς διερχόμεθα «ναζιστική τουρκοκρατία» όπως έχει αποκαλέσει την δεινή αυτή περίοδο ο επίσης «δικός μας» Γ. Βολουδάκης.

Ευχόμαστε λοιπόν στους αναγνώστες οικοδομήν και ωφέλεια από το πόνημα του καλού μας συνεργάτου και στον ίδιο καλή δύναμη ώστε να δημιουργήσει και άλλα τέτοια καλά έργα.   

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Οι σύνδεσμοι από όλες τις αναρτήσεις της σειράς αυτής βρίσκονται εδώ συγκεντρωμένοι για πρακτικούς λόγους, δηλαδή την διευκόλυνση όσων θέλουν να απολαύσουν όλη τη σειρά:

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Πρόλογος

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_57.html

 

Μέρος 1ον - Το σκηνικόν, οι πρωταγωνιστές, οι πρώτες παγκοσμιοποιήσεις

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_79.html

 

Μέρος 2ον - Το οικουμενικόν έθνος και η αντεπίθεσις του κακού

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_7.html

 

Μέρος 3ον - Το χρήμα, η άλωσις των κρατών, ο εκμαυλισμός των συνειδήσεων

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_48.html

 

Μέρος 4ον - Ο νοητικός πόλεμος, η άλωσις εννοιών και νου, η διαστροφή της Φιλοσοφίας

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_24.html

 

Μέρος 5ον - Δυτικός πολιτισμός, οι τρεις επαναστάσεις κι ο δρόμος της νέας παγκοσμιοποιήσεως

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_11.html

 

Μέρος 6ον - 20ος αι, Α'ΠΠ & Β'ΠΠ, κομμουνισμός & ψυχρός πόλεμος και η ετοιμασία του σημερινού σκηνικού

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_96.html

 

Μέρος 7ον - Παιδεία, Πρόοδος, Πολιτισμός

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_14.html

 

Μέρος 8ον - 21ος αιώνας

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_76.html

 

Μέρος 9ον - Απαντήσεις & Διαπιστώσεις, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_22.html

 

Επίλογος

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_40.html

 

Παράρτημα α' - Ελληνισμός ... στους αιώνες

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_26.html

 

Παράρτημα β' - Θρησκείες και ... ο Ων

https://oimos-athina.blogspot.com/2021/01/blog-post_70.html

 




6 σχόλια:

  1. Εύχομαι στον Κυανό Ουρανό να διαδώσει την επαινετή προσπάθεια του παντού και να γίνει αντιληπτή και εκτός Οίμου.
    Με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς απαισιοδοξία, απευθύνεται σε .
    Δείξτε μου πόσοι μεγάλοι ενδιαφέρονται και πόσοι νέοι αντιλαμβάνονται την διαφορά του 21 με το 40.
    Εδώ ρωτάς την νεολαία ,που πέφτει το Κιλκίς και σου λένε κοντά στην Πάτρα και πρέπει να ανοίξει το τάμπλετ
    για απλές αριθμητικές πράξεις.
    Όσα reset και να πατήσουμε η ιστορία μας προσπερνάει. Πολύ φοβάμε όλοι εδώ φαινόμαστε από έξω σαν κλάμπ πριβέ.
    Πάντως καλή η προσπάθεια, είμαστε σε αναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είμαστε κλαμπ πριβέ τότε μπράβο στον Οίμο, που το έχει δωρεάν.
      Για το υλικό κομμάτι μιλώ γιατί πνευματικά όλοι καταθέτουμε το κάτι τις μας.
      Ευχαριστώ για τις ευχές κι αντεύχομαι θερμά.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Θα δημοσιευτούν από το ιστολόγιο μας.
      Καθημερινά

      Διαγραφή
    2. Όπως σας είπε ο κος Romanos ένα κάθε ημέρα, Το 1ον μέρος μετά τα μεσάνυχτα.

      Διαγραφή
  3. Καθώς: η ζώσα κοινή μας Ελληνική ομιλία αενάως και ο Έλληνας λόγος-νούς αποτελούν πολύτροπο και πολυμήχανο λειτουργικό όργανον αναζήτησης της ευρηματικότητας και της Αλήθειας, είθε κάθε ευλογία και φώτηση στους οίστορες της ιστόρησης αυτής και σε εμάς τους ακροατές της

    ΑπάντησηΔιαγραφή