Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ...


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ «ΣΤΑΘΜΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ! ΕΡΧΕΤΑΙ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥΤο θερμό κλίμα σε Ανατ. Ουκρανία, Μαύρη Θάλασσα και Ανατ. Μεσόγειο μεταξύ των διεθνιστών των ΗΠΑ και της Ρωσίας του Πούτιν μεταφέρεται και στην οικονομία με δήλωση «σταθμό» από την Μόσχα..

«Οι κίνδυνοι κυρώσεων από τις ΗΠΑ θα πρέπει να μειωθούν με την μετάβαση σε διακανονισμούς σε εθνικά ή εναλλακτικά νομίσματα σε σχέση με το δολάριο, αποφεύγοντας την χρήση του στα συστήματα πληρωμών που ελέγχονται από τη Δύση», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τη Δευτέρα (22/03).

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε σε κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης:

«Πρέπει να μειώσουμε τους κινδύνους κυρώσεων ενισχύοντας την τεχνολογική μας ανεξαρτησία, μεταβαίνοντας σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα και σε παγκόσμια νομίσματα, εναλλακτικά του δολαρίου. Πρέπει να απομακρυνθούμε από τη χρήση διεθνών συστημάτων πληρωμών που ελέγχονται από την Δύση».

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να ενισχύσουν την ανεξαρτησία τους.

Σημειώνεται πως Κίνα είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση. Αφενός λειτουργεί ως διεθνιστικός πόλος προώθησης συγκεκριμένων πολιτικών, όπως η τεχνολογία αστυνόμευσης και ελέγχου με αφορμή τον κορωνοϊό, κάνοντας πρόταση στις ΗΠΑ για συνεργασία σε αυτή την κατεύθυνση, αφετέρου κινεζικές τράπεζες έχουν πολύ καλή σχέση με την Ρωσία, η οποία έχει συνάψει σπουδαίες συμφωνίες με τον «Δράκο».

Χαρακτηριστικά, ο Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε:

«Βλέπετε πώς οι ΗΠΑ κηρύσσουν το καθήκον τους να περιορίσουν τις δυνατότητες τεχνολογικής ανάπτυξης τόσο της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας εξήγησε ότι η ζωή αναγκάζει και τα δύο κράτη, την Ρωσία και την Κίνα, να οικοδομήσουν μια γραμμή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εξαρτώνται από τις «ιδιοτροπίες των δυτικών εταίρων».

«Προωθούν την ιδεολογική τους ατζέντα με στόχο τη διατήρηση της κυριαρχίας τους με την αναστολή της ανάπτυξης άλλων χωρών. Αυτή η πολιτική έρχεται σε αντίθεση με την αντικειμενική τάση και, όπως είθισται να λέγεται, “βρίσκεται στη λανθασμένη πλευρά της ιστορίας”».

Καταληκτικά, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ιστορική διαδικασία «θα πάρει τον δρόμο της ούτως ή άλλως».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου