Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ!


UTOPIA: ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.Μια προφητική Αυστραλιανή ταινία μικρού μήκους γυρισμένη από τον ομογενή Costa Nikas με τη συμμετοχή αρκετών ομογενών ηθοποιών από το 2019, δηλαδή προτού γνωρίσουμε τους περιορισμούς του lockdown και τις καταδόσεις των συμπολιτών μας “για το καλό μας”. Ωστόσο αποδεικνύεται προφητική για το σήμερα και ίσως και για το μέλλον.

Η ταινία έχει διάρκεια μόλις 15 λεπτά αλλά πιστέψτε με είναι αρκετά γλαφυρή και μας δείχνει ένα μέλλον όχι και τόσο μακρινό που θα έχουν οι λαοί αν δεν αντιδράσουν στην νέα τάξη πραγμάτων.

Η Ταινία αυτή κέρδισε 2 διεθνή βραβεία (Σάντα Φε και Τορόντο) και προτάθηκε για ένα ακόμη (Λος Άντζελες). Στην Ελλάδα φυσικά αγνοήθηκε. Την αναρτάμε μεταγλωττισμένη.

Ένας άντρας ζει σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες αστυνομεύουν ο ένας τον άλλον με τα κινητά τους τηλέφωνα. Η χώρα της UTOPIA περηφανεύεται πως είναι η πιο ασφαλής χώρα, αλλά οι κάτοικοι της για κάποιον λόγο φαίνονται δυστυχισμένοι. Υγεία ή Ελευθερία;


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου