Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΜΙΜΗΣΗ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!!!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΈΤΕΙΟ ΤΟΥ '21...

ΒΙΝΤΕΟ


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ!


Η ενότητα θα φέρει τη νίκη!

Σήμερα, 200 χρόνια από την μεγάλη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821, καθώς η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά στον εφιάλτη μιας νέας δουλείας, το μήνυμα του ‘21 μάς δίνει ξανά την διάσταση του ξεσηκωμού και της δίψας για ελευθερία.

Το ηρωικό ανάστημα που σήκωσε ο λαός μας εκείνη την εποχή εναντίον του ξένου δυνάστη και τα κοσμοϊστορικά κατορθώματα τα οποία πέτυχε, έδωσαν το έναυσμα για τον ξεσηκωμό και άλλων λαών στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο.

Ο αγώνας του 1821 ενάντια στην τυραννία μας έμαθε ότι την θέληση του λαού για ελευθερία και εθνική κυριαρχία δεν μπορεί να την ανακόψει ούτε η υπεροπλία του εχθρού, ούτε οι διεθνείς συσχετισμοί δυνάμεων αλλά ούτε και οι κραυγές των προσκυνημένων που συνιστούν δήθεν σύνεση και "ρεαλισμό" ενώ στην πραγματικότητα επιζητούν σκύψιμο του κεφαλιού και υποταγή στα κελεύσματα των κατακτητών.

Η φετινή επέτειος για την 25η Μαρτίου αποκτά μοναδική σημασία σήμερα, μετά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, την εγκατάλειψη της Βορείου Ηπείρου και τις καταστροφικές εξελίξεις σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη, που έχουν δρομολογηθεί. 

Τότε ήταν η διπλή υποδούλωση (εθνική και κοινωνική) στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στους ντόπιους συνεργάτες της (κοτζαμπάσηδες κ.ά.), η πυγμή της Ιεράς Συμμαχίας που κατέπνιγε κάθε κοινωνικό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. 

Σήμερα είναι το Eurogroup, οι νεοαποικιοκρατικές συμβάσεις, το διαρκές μνημόνιο, η υπαγωγή της χώρας στο αγγλικό δίκαιο, η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, ο εθνομηδενισμός, η ηθική ταπείνωση του λαού μας, οι μαφιοζο-οικογένειες και οι νεοδωσίλογοι που μας σκλαβώνουν στους παγκόσμιους τοκογλύφους, αρπάζουν τον δημόσιο πλούτο μας, το εισόδημα και την αξιοπρέπεια κάθε οικογένειας, μας κλέβουν τις περιουσίες και τις ζωές μας, υπονομεύουν τις μελλοντικές γενιές.


Το πνεύμα του 1821 είναι επίκαιρο και σήμερα γιατί αντιστρατεύεται τη σημερινή κυρίαρχη ιδεολογία της ξενοδουλίας, της υποταγής και του ραγιαδισμού, της διάλυσης της κοινωνίας και της ιδιώτευσης, της άδειας ζωής χωρίς ιστορικές ρίζες, θρησκευτικές παραδόσεις και ανθρωπιστικές αξίες... είναι επίκαιρο γιατί οδηγεί από την υπέρβαση του «Εγώ» στο «Εμείς», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Είναι αυτή η υπέρβαση που έκανε πολλές φορές ο ελληνικός λαός στη μακραίωνη και πολύπαθη ιστορία του και που κρύβεται πίσω από τους τιμημένους και νικηφόρους αγώνες του. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για τους ιμπεριαλιστικούς πολιτικούς στόχους και τις ολιγαρχικές δυνάμεις σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.

Όσοι προσπαθούν να μας γυρίσουν σε συνθήκες προ του 1821, όπου το «χάλκαιον χέρι βαρύ του φόβου» και «ο ζυγός δουλείας» σκίαζε τον λαό μας, ας ξέρουν ότι απέναντι στη νέα κατοχή θα γεννηθεί ένας νέος κοινωνικός και εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας.

Δεν μας τρομάζουν τα μέτρα τους, ούτε η προπαγάνδα τους, ούτε τα βόλια τους, γιατί ετούτος ο λαός «αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι», πάντοτε θα μένει αδούλωτος αγωνιστής.

Με δύναμή μας την ενότητα θα κάνουμε την αφοβία σημαία και θα παλέψουμε για την υπεράσπιση της συνέχειας της ιστορίας μας και της παράδοσής μας, την απεξάρτηση από το χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα της τοκογλυφικής νεο-αποικιοκρατίας, την χάραξη μιας νέας ανεξάρτητης εθνικής στρατηγικής στο επικίνδυνο, πολυπολικό και νεο-ψυχροπολεμικό περιβάλλον που διαμορφώνεται.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΤό Συντονιστικό Φορέων '21 ἀποτελεῖ μία πανελλαδική συνάντηση φορέων, μέ σκοπό νά τιμήσουν τά 200 χρόνια τῆς ἑλληνικῆς ἐπανάστασης καί νά διεκδικήσουν τά ἀνολοκλήρωτα προτάγματα τοῦ 1821: Ἐθνική Ἀνεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία.

Διοργανώνει τήν 25η Μαρτίου 2021, ἐκδηλώσεις τιμῆς καί διεκδίκησης γιά τό ἀνολοκλήρωτο '21, 

Α) Στήν Ἀθήνα, κάτω ἀπό την Ἀκρόπολη καί μπροστά στό ἄγαλμα τοῦ Στρατηγοῦ Μακρυγιάννη, στίς 12:30 μ.μ. 

Β) Στήν Θεσσαλονίκη, στό ἄγαλμα τοῦ Ἐμμανουήλ Παπᾶ (ἔναντι Δημαρχείου), στίς 12:30 μ.μ.

Γ) Στό Ἡράκλειο Κρήτης, στήν Πλατεῖα Ἐλευθερίας, στίς 12:30 μ.μ.

Δ) Στή Ζάκυνθο, στήν Πλατεῖα Σολωμοῦ, στίς 12:00 μ.μ.

Ε)Στα Ιωάννινα, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου, στις 12:00

ΣΤ)Στη Κομοτηνή, στο κεντρικό Ηρώον (Σπαθί), στις 12:00

Ζ)Στον Εβρο με μια τεράστια κινητοποίηση από πέντε πόλεις του νομού, που θα καταλήξει στο ΚΥΤ Φυλακίου

Ἀντιτιθέμενοι στήν προσπάθεια ὑποβάθμισης τῆς ἐπετείου τῶν 200 χρόνων ἀπό τήν ἔναρξη τῆς ἑλληνικῆς ἐπανάστασης, ἀποτίουμε φόρο τιμῆς στούς ἀγῶνες τῶν παππούδων μας, καί διεκδικοῦμε τά προτάγματα γιά τά ὁποῖα ἔχυσαν τό αἷμα τους. 

Τίς ἑπόμενες ἡμέρες θά ἀνακοινωθοῦν καί ἄλλες πόλεις στίς ὁποῖες θά ὑπάρξουν ἀντίστοιχες κινητοποιήσεις. Θά ἔρθουμε σέ ἐπαφή μέ φορεῖς καί συλλογικότητες. Καλοῦμε δέ φορεῖς ἀπό ὅλη την Ἑλλάδα,  νά διοργανώσουν ἐκδηλώσεις στίς πόλεις τους, μέσα στό ἴδιο πλαίσιο. Ὅποιος θέλει νά συμμετέχει ἤ νά στηρίξει τήν πανεθνική αὐτή προσπάθεια, μπορεῖ νά ἐπικοινωνήσει μαζί μας στό syntonistiko21@gmail.com ἤ στήν ἐπίσημη σελίδα τοῦ Πανελλαδικοῦ Συντονιστικοῦ στό facebook: Συντονιστικό Φορέων '21. 

Ἀφήνοντας σέ δεύτερη μοῖρα κάθε ἰδεολογικό καί πολιτικό μας πρόσημο, καί βάζοντας μπροστά ἀπό ὅλα τήν Πατρίδα, ἐκείνη την ἡμέρα θά βρεθοῦμε οἱ Ἕλληνες ἑνωμένοι κάτω ἀπό τήν σημαία μας, γιά νά τιμήσουμε τήν μεγάλη ἐθνική μας ἐπανάσταση καί νά διεκδικήσουμε εἰρηνικά τήν ὁλοκλήρωσή της. 

Υ.Γ. Κατά τήν διάρκεια τῶν ἐκδηλώσεων θά τηρηθοῦν ὅλα τά μέτρα προστασίας καί οἱ ἀποστάσεις ἀσφαλείας.

Συντονιστικό Φορέων ‘21

Οἱ συμμετέχοντες φορεῖς (ἀλφαβητικά): 

- Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος

- Βάνης εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Αδέσμευτος Συνδυασμός (εκλεγμένη παράταξη)

- Δημοκρατική Αναγέννηση

- Δίκτυο Πολιτών Νίκαιας Κορυδαλλου 

- Δράσις ΚΕΣ (αυτόνομη παράταξη Κυπρίων Φοιτητών)

- Δρόμος Ανοιχτός (Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου)

- Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ)

- Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία

-«ΕΜΕΙΣ»

-Επιστημονικός Πολιτιστικός σύλλογος ''Μακεδονική Ένωση για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη''

- Επιστημονικός Σύλλογος Νέων των Αθηνών

- Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικων Θεμάτων (του πρώην ΠτΔ Μιχαήλ Στασινόπουλου)

- Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών

-Λαϊκή Συνέλευση Νοτίων Προαστίων 

-Λέσχη Φίλων Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστι»

- Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη (εκλεγμένη παράταξη στόν Δήμο Θεσσαλονίκης)

- Νέα Πολιτική

- Oμάδα Πολιτών Ηρακλείου Κρήτης

- Πατριωτικός Σύνδεσμος

-Πολιτιστικός - Αθλητικός Σύλλογος ''Μακεδονικός Ρόδακας'

 -Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λακώνων "Λυκούργος"

 -Πολιτιστικός Σύλλογος Προναία Αθηνα

-Πολιτιστικό Σωματείο Δεσμοί  Ελλήνων

- Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία (εκλεγμένη παράταξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

- Πρωτοβουλία Αφύπνισης Κέρκυρας

- Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης Ζακύνθου

- Σπάρτακος (εκλεγμένη παράταξη του Δήμου Κομοτηνής)

- Χριστιανική Δημοκρατία
2 σχόλια:

  1. Κύριε Ιησού Χριστέ, δίνε καθημερινὰ μετάνοια σὲ ὅλους μας καὶ "μὴ παραδῷς τὴν Ὀρθοδοξία καὶ τὸ Ἔθνος μας τοῖς καθ' αὐτῶν μαινομένοις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η είδηση:

    Μ. Χρυσοχοΐδης για τις κάμερες στους αστυνομικούς: «Σε λίγο παντού - Μια εικόνα, ένας ήχος, όλη η αλήθεια»

    Το σχόλιό μου ως μεταφραστή είναι ότι αυτή είναι μηχανική και βιαστική μετάφραση. Δεν πρόλαβαν να επεξεργαστούν την είδηση, την έδωσαν "αμάσητη". Είναι φανερό ότι βρίσκονται σε αμηχανία και σε πανικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή