Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΛΕΕΙ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ;) Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ»Σχόλιο ID-ont:

α) Ευτυχώς ακόμη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπερισχύουν οι συνετές απόψεις και όχι οι ακραίες όπως του πρωθυπουργού μας ο οποίος ζήτησε (τουλάχιστον αρχικά) πιστοποιητικό μόνο για τους εμβολιασθέντες! 

Τελικά το πιστοποιητικό θα μπορούν να το εκδώσουν : είτε οι εμβολιασθέντες, είτε οι έχοντες αρνητικό test covid, είτε οι αναρρώσαντες από covid. 

Η πικρή πείρα των βορειοευρωπαίων συμμάχων μας από τα ιατρικά πειράματα των Ναζιστών εγκληματιών και οι συνεπακόλουθες Διεθνείς Συμβάσεις που αφορούν ιατρικές πρακτικές (βλ. Kώδικα Νυρεμβέργης, Σύμβαση Οβιέδο, Διακήρυξη UNESCO για τα γενετικά δεδομένα κλπ https://id-ont.org/articles/e-government/sms-13033-stin-arxi-prostasias-prosopikon-dedomenon-oi-metakiniseis-mas), συγκρατούν ακόμη κάποιες συνειδήσεις και δεν επέβαλαν τον εμβολιασμό -μέσω του πιστοποιητικού - ως έμμεσα υποχρεωτικό.

β) Το πιστοποιητικό εκδίδεται μόνο για τις μετακινήσεις εντός Ε.Ε και δεν προβλέπεται οποιαδήποτε άλλη χρήση του.

γ) Είναι προσωρινό μέτρο, με την λήξη της πανδημίας από τον ΠΟΥ, θα πάψει να χρησιμοποιείται.

ΥΓ. Παρόλες τις καλές προθέσεις όπως καταγράφονται αυτή τη στιγμή, μένει να αποδειχθεί στην πράξη ότι οι μη εβολιασθέντες (για οποιονδήποτε λόγο) δεν θα απολύονται, θα προσλαμβάνονται κανονικά, θα μπορούν να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή και δεν θα αποτελέσουν τους σύγχρονους "εκτοπισμένους"...

(βλ. Μητέρα 4 παιδιών απολύθηκε γιατί δεν ήθελε να κάνει το εμβόλιο: https://www.cretalive.gr/kriti/39hroni-irakleiotissa-ithela-na-emboliasto-argotera-kai-apolythika)


2. Απαγόρευση των διακρίσεων:
Όλοι οι πολίτες —εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι— θα πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. 

Για την πρόληψη των διακρίσεων σε βάρος ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, η Επιτροπή δεν προτείνει μόνο τη δημιουργία του διαλειτουργικού πιστοποιητικού εμβολιασμού αλλά και τη δημιουργία πιστοποιητικού εξέτασης για την COVID-19, καθώς και πιστοποιητικού για τα άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

Ίδιο δικαίωμα για τους ταξιδιώτες με ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό — αν τα κράτη μέλη αποδέχονται αποδεικτικό εμβολιασμού ως λόγο εξαίρεσης από ορισμένους περιορισμούς για λόγους δημόσιας υγείας, όπως από την υποβολή σε εξέταση ή σε καραντίνα, θα απαιτηθεί να αποδέχονται, με τους ίδιους όρους, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται στο πλαίσιο του συστήματος του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού.

 Η υποχρέωση αυτή θα περιορίζεται στα εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στην ΕΕ, αλλά τα κράτη μέλη θα μπορούν να αποφασίσουν να αποδέχονται και άλλα εμβόλια επιπλέον αυτών.
\
Κοινοποίηση άλλων μέτρων – αν κάποιο κράτος μέλος εξακολουθεί να απαιτεί από τους κατόχους ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού να υποβάλλονται σε καραντίνα ή σε εξέταση, θα πρέπει να ενημερώνει την Επιτροπή και όλα τα άλλα κράτη μέλη και να εξηγεί τους λόγους για την επιβολή των μέτρων αυτών.

3. Μόνο ουσιώδεις πληροφορίες και ασφαλή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα:
Τα πιστοποιητικά αυτά θα περιέχουν ένα περιορισμένο σύνολο πληροφοριών, όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο / την εξέταση / την ανάρρωση και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό του πιστοποιητικού.

 Ο έλεγχος των δεδομένων αυτών θα είναι δυνατός μόνο για την επιβεβαίωση και την επαλήθευση της γνησιότητας και της εγκυρότητας των πιστοποιητικών. 

2 σχόλια:

 1. Για να επιβιώσει κανείς από τα επερχόμενα πρέπει να μην έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά πιστοποιητικό μετανοίας (αυτό που έλεγε ο Βατοπαιδινός "Χριστιανική ταυτότητα, όχι αυτή που δίνει το υπουργείο, αλλά αυτή που πήραμε με το Άγιο Βάπτισμα")

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Βατοπαιδινός έλεγε και το άλλο: Ότι κάποιος πρέπει να μας κατεβάσει ένα ράπισμα για να ξυπνήσουμε, γιατί μόλις το 5% των αγοριών (σύμφωνα με γκάλοπ της εποχής του), αλλά ούτε καν 1% των κοριτσιών δε βρέθηκαν θετικά σε "rapid test" αξιολόγησής μας ως συνεχιστών της ηρωικής μας παράδοσης και της χριστιανικής μας ταυτότητας

   Μήπως τα φίμωτρα αυτά που μας φόρεσε ο διάολος είναι το "έμπλαστρο" γι'αυτό το νοητό ράπισμα που δεχτήκαμε;

   Διαγραφή