Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ...


ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ RAPID TEST ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!


Κύπρος: δεν είναι ένας αλλά περισσότεροι οι Κύπριοι Εκπαιδευτικοί που αρνήθηκαν τα rapid test και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη αφού ο ένας απολύθηκε κι οι άλλοι τελούν σε άδεια άνευ αποδοχών!!!

Προσέφυγε στο δικαστήριο ο εκπαιδευτικός στην Κύπρο που απολύθηκε γιατί αρνήθηκε στην υποβολή συνεχόμενων τεστ για covid19.

Μια καταναγκαστική ιατρική πράξη ακόμη και διαγνωστική λογίζεται ως βασανιστήριο σύμφωνα με Παγκόσμιες Συνθήκες για Ιατρική!! 

Δεν τους καλύπτει το Σωματείο τους η αντίστοιχη ΟΛΜΕ αφού ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Θέμης Πολυβίου δήλωσε ”και φυσικά, εμείς σεβόμαστε και την άρνηση τους και την απόφαση τους και θα κρίνει όπως λένε και οι ίδιοι το δικαστήριο αφού έχουν προσφύγει στο δικαστήριο».

Πρόσθεσε «από ό,τι έχω πληροφορηθεί στο συγκεκριμένο συνάδελφο έδωσαν κάποιες μέρες προθεσμία για να κάνει το τεστ και αρνήθηκε και επειδή ήταν συμβασιούχος εκεί υπάρχει ο εύκολος τρόπος διακοπής του συμβολαίου του. 

Πιστεύω όμως ότι είναι ένα μέτρο πολύ ακραίο. Θα μπορούσε κάλλιστα και με τους συναδέλφους, όσοι υπάρχουν, που είναι ευτυχώς πολύ λίγοι, να δοθεί άδεια άνευ απολαβών σε αυτούς τους συναδέλφους, να καθίσουν στο σπίτι τους και όταν τα πράγματα βελτιωθούν να επιστρέψουν στο σχολείο. 

Δεν ξέρω τώρα η νομοθεσία με τους συμβασιούχους αν δεν επιτρέπει αυτό το πράγμα, δηλαδή άδεια άνευ απολαβών», πρόσθεσε.

Στο συγκεκριμένο συνάδελφο, συνέχισε ο κ. Πολυβίου, «αντιλαμβάνομαι διακόπηκε το συμβόλαιο του, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να ξανά επιστρέψει στο σχολείο με νέα σύμβαση όταν τα πράγματα ξεκαθαρίσουν».

Απαντώντας σε όσα καταλογίζονται στο Υπουργείο ο Υπ. Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου διασαφήνισε πως η απόφαση της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, δεν στηρίχθηκε στο γεγονός ότι ο εν λόγω συμβασιούχος αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid τεστ αλλά γιατί αρνήθηκε να αποχωρήσει από το σχολείο όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. 

Σύμφωνα με τον Υπουργό, υπάρχουν και άλλοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν θέλουν να υποβάλλονται σε τεστ αλλά απέχουν από την εργασία τους. 

«Ο συγκεκριμένος συμβασιούχος εκπαιδευτικός παραβίασε τους όρους της σύμβασης τους», ξεκαθάρισε ο Πρόδρομος Προδρόμου.Δηλ. του πρότειναν να πάρει άδεια άνευ αποδοχών….

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ”η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα καταγγέλλει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), «το οποίο παράνομα απέλυσε συμβασιούχο εκπαιδευτικό, με μόνη αιτιολογία ότι αυτός αρνήθηκε να προβαίνει, σε εβδομαδιαία βάση, σε εξέταση με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον νέο κορωνοϊό (sars-cov-2), η οποία διεξάγεται με τη βαθιά εισχώρηση στυλεού στον ρινοφάρυγγα».

Η Ισότητα εκφράζει τη θέση ότι «η ενέργεια αυτή του ΥΠΠΑΝ είναι αυθαίρετη και συνιστά κατάχρηση εξουσίας, καθώς ως φορέας δημόσιας εξουσίας οφείλει να ενεργεί πάντοτε εντός πλαισίου νόμου (αρχή της νομιμότητας), τόσον όσον αφορά τις εξουσίες και αρμοδιότητές του όσο και σε σχέση με τα δικαιώματα των διοικουμένων/εργαζομένων υπό την εξουσία/επίβλεψή του. 

Και είναι αυθαίρετη η πράξη του αυτή για τον λόγο ότι η υποβολή οποιουδήποτε ανθρώπου, σε ιατρική πράξη, όπως η συγκεκριμένη, απαιτεί/προϋποθέτει πάντοτε συνειδητή συγκατάθεσή του, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η αυτονοµία και η ελεύθερη βούλησή του».

Τέλος, η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα καλεί το ΥΠΠΑΝ να ανακαλέσει αμέσως την απόλυση του συμβασιούχου εκπαιδευτικού.kathimerini.com.cy/ famagusta.news/24sports.com.cy/politis.com.cy


Η υποβολή σε διαγνωστικό τεστ είναι μια ιατρική εξέταση δηλ. αποτελεί μια ιατρική πράξη. 

Πως έρχεται το εκάστοτε κράτος κι εκβιάζει εργαζόμενους πολίτες μαθητές εκπαιδευτικούς να υποβληθούν και μάλιστα σε συνεχή βάση σε αυτήν δίκην βασανιστηρίου αφού ουσιαστικά σε πολλές περιπτώσεις θα γίνει χωρίς την ελεύθερη συναίνεση συγκατάθεση των υποβαλλόμενων αντίθετα με:

Το δικαίωμα της « της απόλυτης συναίνεσης» για οποιαδήποτε ιατρική πράξη (Ως ιατρική πράξη εννοούμε κάθε επέμβαση στο σώμα του ασθενούς για λόγους διαγνωστικούς, θεραπευτικούς ή προληπτικούς), 2-Το απόλυτο και αναφαίρετο δικαίωμα της ακεραιότητας και αυτονομίας του ανθρώπινου σώματος και τον ορισμό ως βασανιστηρίου και εγκλήματος ενάντια της ανθρωπότητας της υποχρεωτικής εξαναγκαστικής χορήγησης οιουδήποτε προϊόντος χωρίς συναίνεση.

-Τον ‘’Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης’’ άρθρο 3 § 2 περ. α΄: «Στο πεδίο της ιατρικής και της βιολογίας πρέπει να παρατηρούνται ιδίως τα εξής: 

α. Η ελεύθερη (σσ. ελεύθερη και όχι εκβιαστική) και εν επιγνώσει συναίνεση του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τις λεπτομερέστερες διατάξεις του ορίζονται από το Νόμο» –Την Σύμβαση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας του ατόμου σε σχέση με τις εφαρμογές της βιολογίας και της ιατρικής η οποία υπογράφηκε στις 4 Απριλίου του 1997 στο Oviedo της Ισπανίας (και κυρώθηκε από τη χώρα μας με τον ν. 2619/ΦΕΚ Α΄ 132/19.6.1998, και αποτελεί έκτοτε εσωτερικό δίκαιο με υπέρ-νομοθετική ισχύ, υπερισχύοντας έναντι κάθε ΑΝΤΙΘΕΤΗΣ διάταξης νόμου (28 §1 Συντ).

 Ειδικότερα, τα άρθρα 5 έως 10 της ως άνω Σύμβασης. «Επέμβαση σε θέματα υγείας μπορεί να υπάρξει μόνον, αφού το ενδιαφερόμενο πρόσωπο δώσει την ελεύθερη (σσ. και όχι συναίνεσή του, κατόπιν προηγούμενης σχετικής ενημέρωσής του» (5 § 1), «Το πρόσωπο αυτό θα ενημερώνεται εκ των προτέρων καταλλήλως ως προς το σκοπό και τη φύση της επέμβασης, καθώς και ως προς τα επακόλουθα και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται.

 Το ενδιαφερόμενο πρόσωπο μπορεί ελεύθερα ( σσ. κι όχι εκβιαστικά) και οποτεδήποτε να ανακαλέσει τη συναίνεση του. (5 § 2) –Τον νόμο 3418/2005 ο οποίος συμπεριέλαβε την ‘Σύμβασης του Οβιέδο’ (και αποτελεί πλέον τον ισχύοντα Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας στη χώρα μας) και επανέλαβε ουσιαστικά τις προαναφερόμενες ρυθμίσεις της Σύμβασης του Οβιέδο, ρυθμίζοντας διεξοδικά τα ζητήματα της ενημέρωσης και της συναίνεσης στα υπ’ αριθ. 11. Άρθρο… 

Όπου, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 12: «Ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ασθενή».

Τη ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ∆ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ, σύμφωνα με την σχετική πρόβλεψη της οποίας «ο ασθενής έχει το δικαίωμα, αφού ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του, να συμφωνήσει με τη θεραπεία που του προτείνεται ή να διαφωνήσει με αυτήν και να μη δεχθεί θεραπεία». 

Και σύμφωνα με υπέρτατη αρχή της ιατρικής επιστήμης, «voluntas aegroti suprema lex» . Ο υπέρτατος νόμος «Είναι η βούληση του ασθενούς». 

–Τις διατυπώσεις του ‘’Κώδικας της Νυρεμβέργης’’ που εν ολίγοις προστατεύει τους πολίτες από την αυθαιρεσία, τον δογματισμό και τους απάνθρωπους πειραματισμούς της επιστημονικής κοινότητας σε διαγνωστικό (σσ. το τεστ είναι διαγνωστικό), προληπτικό, ερευνητικό ή θεραπευτικό επίπεδο.


«The voluntary informed consent of the Human Subject is absoltely essential».. (κάθε πίεση, εκβιασμός έμμεσος ή άμεσος για εμβολιασμό ή τεστ, αποκλεισμός, έκπτωση δικαιωμάτων αλλά και η μονόπλευρη πληροφόρηση-προπαγάνδα αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις των ως άνω)

H υποχρέωση καταναγκασμός σε διαγνωστικά τεστ κινείται έξω από το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικαίου, της Ιατρικής Δεοντολογίας, όλων των Διεθνών Συμβάσεων Συνθηκών που διέπουν την Υγεία, γιατί καταπατά ως και τον Κώδικα της Νυρεμβέργης;;;;

Ο κοινωνικός εκβιασμός των τεστ ουσιαστικά καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό με εκβιασμό!!!!Δεν είναι ούτε πολιτικά ούτε νομικά ούτε εκπαιδευτικά ….αθώα τα τεστάκια...AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ !!!

Αυτή η πρακτική στην εκπαίδευση άρχισε από το Ισραήλ πέρασε στην Κύπρο και όπως φαίνεται έρχεται και Ελλάδα γι αυτό έχουν τα σχολεία κλειστά για να τ΄ανοίξουν με άλλους όρους και πρωτόκολλα.


Τα Σωματεία σε διεθνές επίπεδο αποδεικνύονται το μακρύ χέρι της εξουσίας αφού και στη Γαλλία οι Ιατρικοί Σύλλογοι διαγράφουν, μηνύουν Γιατρούς αντιφρονούντες της ιατρικής τυραννίας όπως τον διακεκριμένο Λοιμωξιολόγο καθηγητή Ντιντιέ Ραούλ και πολλούς άλλους!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου