Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑΡΑΚΟΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΚΝΗΡΗΣ ΛΗΘΗΣ ΜΕ ΖΩΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ


ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ»

 ΒΙΝΤΕΟ  


Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Ξεκινώντας ένα μακρινό πνευματικό ταξίδι πάνω από 15 χρόνια ποτέ δεν περίμενα που θα με οδηγήσει. Τα πορίσματα των ερευνών ήταν συγκλονιστικά. Ομολογώ ότι σχεδόν πάντοτε ήταν απογοητευτικά ως τραγικά ενώ τα “καλά” συμπεράσματα ελάχιστα. 

 Το καλό όμως ήταν ότι αυτά τα ελάχιστα ήταν και τα πιο σημαντικά, αυτά που σε οπλίζουν και νοιώθεις ότι σου έλειπαν ενώ τα περισσότερα από τα “κακά” σχετίζονταν με αυτά που με είχαν κάνει να θεωρώ απαραίτητα και που πλέον όχι μόνον δεν θα μου λείψουν αλλά θα ξεφορτωθώ την έρμα του αερόστατου της ζωής.

Είχα την τύχη να λειτουργήσουν σε μένα άριστα (κατά την κρίσιν μου) και οι τρεις πυλώνες της κοσμικής γνώσεως, το οικογενειακό περιβάλλον, οι τρεις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως και κυρίως η ατομική προσπάθεια. Είχα μια καλήν γνώσιν γενικής παιδείας, γεγονότων, καταστάσεων και ιδεών.

Σιγά σιγά όμως αντιλαμβανόμουν ότι η συνδεσμολογία των γνώσεων, αυτή που το γενικό περιβάλλον μου μετήγγισε (όπως σε όλους) ήταν λάθος κι άρχισα αυτά τα ίδια δομικά στοιχεία γνώσεως και ιδεών να τα συνδέω κι αιτιολογώ με εντελώς διαφορετικόν τρόπον.

Το αποτέλεσμα πάντα με δικαίωνε (τουλάχιστον διέλυε τις απορίες μου) όμως ... μου επεφύλασσε και μιαν τεράστια απογοήτευσιν, όταν συζητώντας τα με το όποιο περιβάλλον μου διαπίστωνα το “κούμπωμα”, που είχαν οι περισσότεροι όταν τους έβγαζες από τα νοητικά μονοπάτια, που τους είχαν “φυτέψει” (δηλαδή επιβάλει). Ήταν η πρώτη φορά που διαπίστωνα το σπήλαιο του Πλάτωνα.

Θα πει κανείς, γιατί έβλεπα εγώ το ορθό κι όχι οι άλλοι. Μα είναι απλό : η αντίδρασις των άλλων δεν βασιζόταν σε στοιχεία κι επιχειρήματα αλλά στο τι τους είπαν «ο μπάρμπας και η νόνα» τους κι αντιδρούσαν σπασμωδικά, νευρικά, εκνευριστικά, άλογα. Το χειρότερο δε είναι ότι κάποιοι δεν θέλουν καν να σκεφθούν, αποποιούμενοι της ειδοποιού διαφοράς ανθρώπου ζώου.

Στα μαθηματικά είχα εμπεδώσει την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής κι αργότερα έμαθα ότι κατά Αριστοτέλη (τον πατέρα της Λογικής) είναι η μόνη απόλυτη μέθοδος αποδείξεως. Εκεί λες ότι κάνεις λάθος υπόθεσιν και τελικά οδηγείσαι μέσω της απορρίψεως στο ορθό συμπέρασμα. 

 Όμως απαιτεί πνευματικό θάρρος το να απορρίψεις κάτι από το πιστεύω σου (έστω προσωρινά), είναι ένα χτύπημα στον εγωισμό σου, που προσωπικά το έκανα πολλές φορές αγωνιώντας μήπως λανθάνω.

Γιατί ο συλλογισμός σου αρχίζει από το "έστω ότι κάνω λάθος" ερευνώντας την αυτογνωσία.

Εκεί λοιπόν είδα ελάχιστους γνωστούς, που είχαν το πνευματικό θάρρος να απορρίψουν τα από άλλους τροχιοδρομημένα μονοπάτια σκέψεως και να χαράξουν την δική τους προσωπική νοητικήν οδόν. Αυτή η αντίδρασις μάλιστα σε γενικές γραμμές ήταν εντονότερη όσον υψηλότερη η ακαδημαϊκή μόρφωσις των συνομιλητών μου.

Το έσχατο δε κατάντημά τους, ήταν η φράσις «μα αυτό δεν είναι λογικό!», όταν σχεδόν η απόλυτη πλειοψηφία αυτών αγνοούσε την Λογική του Αριστοτέλη (γι αυτόν που ο Immanuel Kant είπε "η λογική από την εποχή του Αριστοτέλη δεν έχει κάνει βήμα"!!!) και σαν λογική θεωρούσε ό,τι της προκαλούσε πάσης φύσεως ... "οργασμόν".


Μέσα από άλλα συμπεράσματα κι εργασίες είχα καταλήξει ότι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι κυρίως πνευματική κι όχι σωματική. Το 1821 επαναστάτησαν όσοι Έλληνες ήθελαν να πιστεύουν στον Θεόν (τους).

Όσοι δεν ήθελαν να είναι σωματικοί δούλοι έγιναν χανουμάκια κι αλλαξοπίστησαν, κατάντησαν δηλαδή πνευματικοί δούλοι πουλώντας το πνευματικό χάριν του υλικού. Τι κατάντια αν είσαι Έλληνας να αποποιείσαι την αρχαιοελληνικήν πνευματικήν κληρονομίαν.

(Για το συγκεκριμένο θέμα έχω αρθρογραφήσει πολλάκις πχ. ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ

Δυστυχώς-δυστυχέστατα πόσοι έβαλαν το κεφαλάκι τους να αποκωδικοποιήσουν βασικότατες έννοιες όπως ΓΝΩΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΡΟΟΔΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΟΒΟΣ και να μην καταφεύγουν στις διαστροφές των ανώμαλων παιδόφιλων φασιστικών "γκούβερνων".


Πιθανόν εκεί αναφερόταν ο προδότης Πίστεως και Πατρίδος πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε σε 5 ξυπόλητους που χάλασαν την ειρηνική (;;;) διαβίωση δυο λαών. Ενός λαού που στέναζε από σκλαβιά 4 και βάλε αιώνων, που του άρπαζαν τα άρρενα τέκνα για γενίτσαρους, και τα θηλυκά για χανουμάκια, που του έβαζαν επιπλέον φόρους για να αλλαξοπιστήσει και τόσα άλλα.

Να μην ξεχνάμε ότι το τότε περιβάλλον του νυν Πατριάρχη (δεν αναφέρομαι στον τότε Πατριάρχη) οι Φαναριώτες, ήταν τελικά οι μεγαλύτεροι προδότες του Ελληνισμού, αυτοί οι καλαμαράδες που ο μέγας Πατροκοσμάς προφήτευσε, αυτοί που απο το 1821 καταδυναστεύουν το Ελληνικό Γένος σαν ψευτορωμέηκο καπηλευόμενοι το αίμα των ηρώων, αυτοί που για να μην είναι σωματικοί δούλοι εκπορνεύτηκαν πνευματικά στον Σουλτάνο, παρέχοντας υπηρεσίες για να απολαμβάνουν αυτοί και ο λαός να είναι υπόδουλος. Πνευματική παραχώρησις εναντι κοσμικών ανταλλαγμάτων.

Το ξαναγράφω : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΙΣ.


Εκεί λοιπόν προσδιόρισα την αντίδρασιν όσων δεν θέλησαν να ξεφύγουν (έστω δοκιμαστικά) από την κοσμικά επιβληθείσα πεπατημένη, δείχνοντας όχι απλά φόβον αλλά τρόμον μη χαλάσει η "ζαχαρένια" και η κοσμική βολή τους.

 Στα επιστημονικά δρώμενα άλλωστε βλέπουμε ελάχιστους, που έδειξαν το απαραίτητο θάρρος να ξεφύγουν από τα ειωθότα και να χαράξουν νέους επιστημονικούς και γνωστικούς οδούς προς την αλήθεια.

Ένοιωσα λοιπόν αυτήν την μεσαιωνικά σκοταδιστικήν αντίδρασιν, που πάντα εκδηλωνόταν προς όσους δεν ήθελαν να είναι δουλάκια του συστήματος : “δεν ξέρω, μα έτσι με έμαθαν, μα όλοι οι άλλοι έχουν λάθος;”, πάντα αρνητική αντίδρασις και ποτέ παρέχοντας θετικούς συλλογισμούς λόγω της ελλείψεως προσωπικής τεκμηριώσεως. 

 Με μια κουβέντα “έτσι κάνουν όλοι”. Απογοητευτικό συμπέρασμα, ειδικά όταν αναφέρεσαι σε Έλληνες δεδομένου ότι :

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΕ.


Είναι φαιδρό να βλέπεις τέτοιες αντιδράσεις "επιστημόνων", που αγνοούν ότι η Επιστήμη διαχρονικώς με την αντίδρασιν στο κατεστημένον προόδευε, που αγνοούν τον τρόπον δημιουργίας γνώσεως, όπως μας τον δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες, που αγνοούν την Ιστορίαν και την αντίδρασιν του κατεστημένου στην επιστημονικήν πρόοδον αλλά θαυμάζουν έναν Σωκράτη ή έναν Nikola Tesla (Νικόλαος Θεσσαλός, να μην ξεχνιόμαστε) όμως δεν θέλουν να σκέπτονται γιατί τους "ξεπάστρεψαν".

Φθάσαμε δε σήμερα να πιστεύουμε ότι ο Σωκράτης (ενώ λέμε ότι τον θαυμάζουμε...) ξαπλωμένος στο ανάκλιντρο μεταξύ τυρού κι αχλαδιού έλεγε και μια διαχρονικήν "ατάκα" και χαϊδευόταν με κάποιον νεαρό επειδή ο γαλλικός ΔΙΑΣΤΡΕΦΙΣΜΟΣ μας πέρασε αυτό. Τότε γιατί τον θαυμάζουμε; Ντροπή!!! ειδικά όταν ο Αριστοτέλης τον αναγορεύει ιδρυτήν της Επιστήμης.

Αρχικά έκανα πολύ κέφι να αποδεικνύω σε "επιστήμονες", ότι δεν γνωρίζουν που στέκονται πνευματικά κι ότι είναι πιόνια του συστήματος. Σιγά-σιγά το διόρθωνα, δεν έπαιζα πλέον με την πνευματική κακομοιριά τους, ειδικά κάποιων καθηγητών, πολλοί από τους οποίους έχουν αποδεχθεί (για να κατέχουν την καθηγητικήν έδρα) τις κουρελοθεωρίες του Δαρβίνου ή του big-bang.

Πως να διακωμωδήσεις πλέον κάποιον που θέλει να πιστεύει ότι είναι εξελιγμένος πίθηκας με big-bang στο κρανίο του; Θλίψις, απέραντη θλίψις, γι όσους σπούδασαν να ανακαλύψουν την αλήθεια (αυτό υπηρετεί η Επιστήμη) και κατέληξαν πνευματικά δουλάκια του κάθε Bill Gates ή George Soros.

Του Bill Gates, που επιστήμονας ΔΕΝ είναι, που εμβόλιο για τα προγράμματά του δεν έφτιαξε ΠΟΤΕ αλλά έχει το γενικό πρόσταγμα περί ανθρωπίνων εμβολίων ενώ επαγγέλεται την δραστική μείωσιν του παγκόσμιου πληθυσμού αν και "φιλάνθρωπος". Η αγράμματη γιαγιούλα ας το πιστεύει γιατί χωρίς νοητικά εφόδια ακούει τους Εισαγγελάτους και Χατζηπαπάρες στην TV (=χαζοκούτι) αλλά να το "ευαγγελίζεται" ο "σπουδασμέμος" είναι κάτι που νοητικά αδυνατώ να το συλλάβω.








Άποψις ατόμου της οικογενείας μου ήταν “όλα αυτά πόσο σχετίζονται με την καθημερινότητά μου”. Απάντησα : “Θα σου πω κάτι πολύ πρακτικό και κυριολεκτικά θα το βιώσεις σύντομα. 

Σήμερα όλοι βασίζουν τη ζωή τους στο χρήμα. Ακόμα κι αν έγινε λιγότερο στη τσέπη, ο καθένας ταίριαξε τις ανάγκες του. Αντί να πάρει 2 ζευγάρια παπούτσια, θα πάρει ένα κλπ. 

 Ο καθένας κάθεται πάνω στην ασφάλεια που του παρέχει η αμοιβή ή η σύνταξις του. Όμως τι θα γίνει αν αύριο αυτή η ‘ασφάλεια’ μηδενιστεί; Ποιος τολμά να το σκεφθεί αυτό; Όλοι το αποφεύγουν, ζώντας στο σπήλαιο.”

Να με θυμηθείτε αύριο όταν θα πάτε στο ΑΤΜ κι αυτό δεν θα λειτουργεί αλλά κι αν λειτουργεί Θεός ξέρει αν θα υπάρχουν Τρόφιμα προς αγοράν. Και μια που είπα Θεός (το μόνο σίγουρα υπαρκτό γιατί όπως είπε ο Αριστοτέλης τα πάντα έχουν μια αρχήν), Τον αγνοούμε, Τον ερμηνεύουμε ο καθένας όπως "γουστάρει" (η εθελοθρησκεία, που αναφέρει ο Απ,Παύλος), Τον απαιτούμε όταν θέλουμε και σύμφωνα με τις εγωιστικές μας ανάγκες ΑΛΛΑ το χρήμα ποιος τόλμησε να το κριτικάρει;

Ποιος τόλμησε να πληροφορηθεί γιατί στερεύει; Ποιος τόλμησε να ρωτήσει γιατί του το αποσπούν με ιδιοκτησιακήν απαίτησιν. Όλοι φοβούνται! Αυτή είναι η πνευματική δουλεία που βιώνει ο κόσμος σήμερα αλλά δεν θέλει να το παραδεχτεί. Όμως "ανάγκα και οι θεοί πείθονται" κι "αύριο" τα λέμε...

Όπως λοιπόν περιέγραψα την συμπεριφορά στο χρήμα έτσι αντιμετωπίζει ο κόσμος και τα πιο υψηλά και ιδανικά. Κολλημένος, γραπωμένος από το υλικό, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δει υψηλότερα, αυτό που του προσφέρει Κάποιος, το τέλειο. Αντιδρά σαν το έμβρυο, που αρνείται να εξέλθει από τη υγρασία του αμνιακού σάκου στη ζωογόνον δύναμιν του ηλίου. Όμως το έμβρυο δεν σκέφτεται. Εμείς;

Τελικά ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μας; Την ώρα δε που θα κλείνουμε τα μάτια αναχωρώντας από εδώ, τι θα μας κάνει υπερήφανους από όσα ζήσαμε;

Υπήρξαν κι άλλες (προσωρινές) απογοητεύσεις, όπως ‘ορθοδοξότατου’ πατέρα, που δήλωνε ότι έχει τον Χριστό μέσα του (άγιος δεν τόλμησε να το πει - πιο αιρετική δήλωσις δεν υπάρχει) κι ο οποίος μάλιστα μεγαλώνει ένα ανήλικο παιδί με αυτές τις αντιλήψεις. Είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω :

"Καθένας πλάθει έναν Χριστόν με τον εγωισμόν του αλλά μόνον όταν τον θέλει κι άμα τον χρειάζεται"

Τον θερμοπαρακαλά άρρωστος αλλά άμα είναι καλά τον ξεχνά, αγνοώντας τον σκοπόν της ζωής. Που είναι η αγάπη τότε που διακηρύσσει; Πως την δείχνει στον Χριστόν; Του είναι Θεός όταν τον έχει ανάγκη αλλά τις προτροπές του Χριστού προς αυτόν τις αγνοεί Τον ζητά για ένα γάμον αλλά τον αγνοεί για το διαζύγιο του γάμου και μετά τον ξανακαλεί να ευλογήσει έναν δεύτερον γάμον!!!

Αυτό λέγεται Χριστός ala carte.

Υπ-ακούει «στο μπάρμπα και τη νόνα» του αλλά αγνοεί'αυτά που είπε ο Χριστός ή οι διάκονοι του. Υπ-ακούει στις προσταγές της σημερινής ψευδο-επιστήμης αλλά παρακούει τις “κατασκευαστικές προδιαγραφές” του Δημιουργού. Πρόσφατα μητροπολίτης είπε τηλεοπτικώς ότι πρέπει να προσαρμόζεται η Αγία Γραφή στα θέλω των ανθρώπων. Έγινε παπικότερος του Πάπα, που δήλωσε ότι το θέλημα του Θεού πρέπει να προσαρμόζεται στο θέλω των ανθρώπων.


Αυτά κι άλλα πολλά παρόμοια κι έτσι πορεύεται ο κόσμος εν έτει 2021 προς το προρρηθέν «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ», το «ΡΑΒΔΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ», που κάνει ο Θεός ανά εποχές για να έρθουν τα μυαλά στην θέσιν τους, αν έρθουν. Όταν μπροστά στο στερεμμένο (ίσως και καμμένο) ΑΤΜ χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας ας θυμηθούμε, γιατί ούτε αυτό μας έχει εξηγήσει η επιστήμη :

Εμείς στεκόμαστε στη γη, Η ΓΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΤΑΙ;;; Τότε θα αναζητήσουμε τον Θεόν, όχι τον ala carte (που έχουμε πλάσει) αλλά τον ΟΝΤΑ, όπως περιέγραψεν ο όσιος γ.Σοφρώνιος του Essex “ΟΨΟΜΕΘΑ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΚΑΘΩΣ ΕΣΤΙ”. Τότε θα ανακαλύψουμε ότι είναι το μόνο στήριγμά μας και θα κλάψουμε πικρά που δεν τον υπολογίζαμε χαραμίζοντας τη ζωή μας με τα ψεύτικα κι αισχρά.


Πάγια απάντησίς μου σε όσους με αμφισβητούν (βασικά δεν αμφισβητούν εμένα αλλά την πραγματικήν γνώσιν, που μας παρέδωσαν οι σοφότατοι αρχαίοι μας πρόγονοι και την ελευθερίαν, που μας χάρισαν οι δαφνοστεφανωμένοι ήρωες του 1821) η ρήσις του Σόλωνα :

ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.

Όταν τα διαπιστώσουν, κι αν καταφέρουμε να επιζήσουμε από το ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ,

ας έρθουν σε ένα άλλο μέρος, σε μίαν άλλη Πόλιν να τα πούμε ... και να τα πιούμε!

Καλόν αγώνα... για επιβίωσιν. Μόνο σίγουρον ότι η Ελλάδα θα επιζήσει γιατί είναι :

«ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος».

Πρόβλημα δικό μας να είμαστε στον Ελληνικόν ασκόν. Είμαστε;;;


Τις ευχές μου σε όλους για ΚΑΛΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΝ

(αν προλάβουμε)

Κυανούς Ουρανός

ΥΓ – Αφιερωμένο στους αντιδρώντας το παρακάτω video, που πραγματικά ντρέπομαι που το συνέταξε ένας γερμανός κι όχι Έλληνας. Απόλυτος σεβασμός πάντως στον συντάκτη του.


Το κείμενο :

Πως γίνεται και φθάσαμε ως εδώ;

Μα εμείς κάποτε είμασταν φίλοι ... μια οικογένεια ... ζευγάρι για την ζωή ...

Πραγματικά ... ήμασταν πάντοτε σύμφωνοι ... ή μήπως όχι;;;

ή τουλάχιστον μέχρι την ημέρα εκείνη, που σου έδειξα ένα γιγάντιο κτίριο που υπήρχε ...

το οποίον έπεσε σαν χάρτινος πύργος ... έτσι απλά!

Μα ... δεν σε ενδιέφερε κι εγώ έπρεπε να ζήσω με αυτό ...

Βλέπεις, ο κίνδυνος ήταν ακόμα μακρυά ,,, πολύ μακρυά... και ...

η αντίδρασή σου ... κατά κάποιον τρόπον ... ανθρώπινη

Αργότερα σου έδειξα εκείνες τις ασυνήθιστες γραμμές στον ουρανό,

οι οποίες αιωρούνταν διαρκώς πάνω από τα κεφάλια μας,

πριν καλά-καλά κι απαλά καλύψουν τους αγρούς μας και τους δηλητηριάσουν.

Μου είπες : ούτως ή άλλως κάποτε θα πεθάνουμε και πως η φαντασία μου με είχε συνεπάρει.

Θα έδινες και στο παιδί σου ακριβώς την ίδια απάντηση;;; στο παιδί σου;;;

Εγώ σου εξήγησα απεριόριστα για όλους εκείνους τους πλούσιους και ισχυρούς,

για τους αγαπημένους σου σταρ και τι ακριβώς καταλαβαίνουν αυτοί οι ζωοφόροι από πίτσα. ..

Τι σκοπό μπορεί να έχει ένας κατασκευαστής software με σένα ... το παιδί σου κι όλους εμάς ...

Σου εξήγησα πως σ' αυτό το σενάριο δεν προβλέπεται κάποιο happy-end.

Μα εσύ δεν ήθελες να δεις ούτε καν τις αποδείξεις γι όλα αυτά ... Αποδείξεις !!!

Κι αντ'αυτού ... αντ'αυτού μου γύρισες την πλάτη.

Φόρεσες την καθημερινή σου μάσκα με υφασμάτινο σχέδιο από αρκουδάκια panda κι εξαφανίστηκες στο πουθενά. Έτσι όπως κι όλοι οι άλλοι ... οι οποίοι μου ήταν τόσο σημαντικοί ... όπως και σύ.

Μου είπες πως με αυτήν την αντίληψη που έχω, κάποτε θα πεθάνω μόνος ...

Ναι, ίσως ... αλλά ξέρεις κάτι ... πιστεύεις πως είμαι πράγματι μόνος;;; το πιστεύεις;;;

Είμαστε τόσο πολλοί...!!! και γινόμαστε κάθε μέρα περισσότεροι...!!! και περισσότεροι...!!!

Μπορεί ποτέ η αλήθεια να σε κάν

ει να νοιώσεις μόνος;;; ΟΧΙ...!!!

Είναι η δική σου αλήθεια που σε κάνει να νοιώθεις μόνο...!!!


Ένας ορθόδοξος συντάκτης θα εξηγούσε ότι η Αλήθεια είναι ο Χριστός,

οπότε με Χριστόν ποτέ δεν είσαι μόνος!!!






4 σχόλια:

  1. Αρθρο που ...σου τραβαει το χαλιναρι κ σε βαζει στην πιο ισια πορεία της ζωης εαν το θελησεις .
    Και εαν δεχτεις κ το .... η Αλήθεια είναι ο Χριστός απλα γινεσαι τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Παρ' ένα σβώλο Μήτρο και διωξ' εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φυτρο" δεν υπάρχει κάτι που να είναι έξω από εμάς.Για όλα είμαστε υπαίτιοι ως αποτέλεσμα της πνευματικής κατάστασης.Ο καθένας μας έχει κατασκευασει μια δική του ορθοδοξία(βολεμενη) για να επαληθευθεί ο ψαλμωδος "προφάσεις προφασιζομενων εν αμαρτίαις..." και είμαστε δούλοι των προσωπικών παθών γεμάτοι εμπάθεια και ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ."Ο δούλος,είν' αλήθεια,λιπο ποταζει μοναχα, ψυχή κι' αίμα δεν έχει. Κοντά στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΝ ( η οδός,η ζωή,η αλήθεια) δεν υπάρχει αδιέξοδο.Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ δεν είναι θρησκεία (ανθρώπινο κατασκεύασμα) αλλά εξ αποκαλύψεως αλήθεια,η οδός που ενώνει τον άνθρωπο με τον Θεό,που κάνει τον άνθρωπο Θεό και αρχίζει να λέει ΕΜΕΙΣ και όχι ΕΓΩ και ενώνεται η γη και ο Ουρανός.Καλη Αναστάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως κάνω λάθος?Στην περιοχή του σεισμού δεν γίνεται το καρναβάλι με την παρέλαση των τεραστίων ΦΑΛΛΩΝ? Ο Θεός να μας ελέγχει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή