Σάββατο 22 Μαΐου 2021

ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ 2050;


ΑΥΡΙΑΝΗ EIKONA ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ή ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;


Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

Η αφορμή για τις παρακάτω σκέψεις μου δόθηκε από το παρακάτω βιντεάκι όπου ο Rawiri Waititi, ένας από τους δύο ηγέτες του κόμματος των Μαορί, εκδιώχθηκε από τη Βουλή της Νέας Ζηλανδίας καθώς εν μέσω μιας έντονης συζήτησης για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων, χόρεψε χάκα, τον παραδοσιακό χορό της φυλής του.




Κουράστηκα από την αρθρογραφία σχετικά με τα εμβόλια, τα ιοικά φορτιά, τα κρούσματα ,τις ΚΥΑ, τις επιστημονικές αναλύσεις και τις αντιπαραθέσεις για αυτά και τις αναφορές σχετικά με τα δρώμενα της Δ.Ι.Σ, των Δεσποτάδων και των παπάδων που δεν αφήνουν τον μέσο άνθρωπο να αγιάσει.

Επίσης με τα άρθρα και τα σχόλια για τις προφητείες και τα διλήμματα περί αιρετικής ή ορθόδοξης ανάγνωσης της Παλαιάς και της Νέας Διαθήκης και τις αναφορές των ειδικών και μη, που καταδεικνύουν τον διχασμό και την διχογνωμία που κυριαρχεί στον τρόπο, που σαν λαός εσκεμμένα απαίδευτος και ακατήχητος, σκεφτόμαστε ή δεν σκεφτόμαστε, αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ή αδιαφορούμε με παθητική στωικότητα .

Όλα αυτά με μπερδεύουν και με αποπροσανατολίζουν αν τα ακολουθήσω.

Προσπαθώ να κρατηθώ στην θέση μου όσο μπορώ και να μην αλλοτριωθώ, στην σκέψη και στην πράξη.

Ακόμα και στις συνήθειες, τις ουσιαστικές και τις μικρές της καθημερινότητας .

Δεν αντιδρώ στον νεοτερισμό στις ιδέες στην αλλαγή που είναι προς βελτίωση.

Προσαρμόζομαι στις συμπεριφορές και στο περιβάλλον, αλλά προσέχω για να διακρίνω αν αυτό που λέω ή κάνω είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις μου και αντίθετο με τον ελεύθερο ελληνικό και ορθόδοξο τρόπο σκέψης που πιστεύω ότι ακολουθώ,.

Αυτόν που διδάχθηκα από τους προηγούμενους και θα μεταφέρω στους επόμενους ,αυτό ορίζει την συνέχεια την παραλαβή και την παράδοση ,προσαρμοσμένα στα σημερινά δεδομένα.

Διακρίνω, κρίνω και όπου σφάλω μετανιώνω και διορθώνω, ή διορθώνομαι όσο μπορώ.

Όλα αυτά που αναφέρω, σήμερα μπορούν να χαρακτηρισθούν αναχρονιστικά, φασιστικά, εθνικιστικά σε θέματα πατρίδος και πίστεως ή ριζοσπαστικά αριστερίστικα αν αφορούν οικονομικά ή εργασιακά θέματα εκμετάλλευσης και ίσως αναρχικά σε θέματα επιβολής και κυριαρχίας του κέρδους του κεφαλαίου και των τραπεζών.

Σήμερα η αυτόνομη σκέψη είναι αντιστασιακή πράξη στην προσπάθεια αφελληνισμού και εκδυτικισμού σε κάθε τομέα της ζωής μας, που καταβάλλεται επί 200 χρόνια από το κράτος μας που μας κομματιάζει με τον κομματισμό που ψηφίζουμε άκριτα.

Ο Ρωμανός χαρακτήρισε το ύφος και τον τρόπο μου σουρεαλιστικό, σε έναν διάλογο μας με γραπτά μηνύματα. που δημοσίευσε. .Συμφωνώ με την διαπίστωσή του και τον υπερρεαλισμό που σημαίνει ο φράγκικος όρος .

Για δικούς μου όμως λόγους συνέπειας λόγου και πράξης, προτιμώ τον ελληνικό όρο πραγματιστής αντί του ρεαλιστής.

Πάντα προσπαθώ να αποφεύγω τα φραγκολεβαντίνικα και όπου τα αναφέρω φροντίζω να τα διακωμωδώ σαρκαστικά,όσο μου επιτρέπουν οι γνώσεις μου, δεδηλωμένων των σπουδών και των τίτλων μου .

Ίσως φταίει η ιστορία, δεν λησμονώ ποτέ την μπαμπεσιά και την υποκρισία κυρίως των δυτικών απέναντί μας ανέκαθεν.

Δεν γουστάρω την μπαμπεσιά και τον δόλο των δήθεν φίλων σε σημείο ρατσιστικό, τους θεωρώ κλέφτες και πλούσιους εκλεπτυσμένους βαρβάρους.

Οι εξ ανατολών είναι απλά έντιμοι εχθροί.

Αποδεκτοί όλοι οι χαρακτηρισμοί, που θα μου βάλει.
Αλλοίμονο αν με χαρακτήριζε ονειροπόλο ή αιθεροβάμονα ή μαϊμού και γλύφτη των ξένων .

Για να τον επιβεβαιώσω χαριτολογώντας όπως συνηθίζω, θα αναφέρω τι λέει η μάνα μου στα 92 της, συγκρίνοντας τον τρόπο της δική της και της δικής μας εποχής και την έλλειψη μέτρου .

Καλή η πρόοδος αλλά δεν είχες και στο χωριό σου φρεντουτσίνο, ουίσκυ και κατοικίδιο ιγκουάνα. Δεν είχες καν αποχωρητήριο και τώρα μου θέλεις αρωματικό ρόζ χαρτί τουαλέτας;

Δεν έβλεπες αστράγαλο και τώρα όλα φόρα παρτίδα και ροζ στριγκάκι. Σας (μας) τα περάσανε μεθοδικά με τις ταινίες του 50-60 πρώτα και με την παιδεία και σήμερα μιλάμε γκρίκλις δημόσια και σε κυβερνητικό επίπεδο όπως η Βασιλειάδου στην Θεία από την Αμέρικα.

Σεμνά με μέτρο, διάκριση και μετάνοια που λέγουν οι γέροντες .
Τώρα αυτά που αναφέρω αμφιβάλω αν και πόσοι τα βλέπουμε μέσα στα σπίτια μας, στις γειτονιές, στους δρόμους .

Εδώ δεν βλέπουμε τα φίμωτρα σε μορφή μάσκας.
Φοράμε μάσκα ακόμη και μέσα στην ιεραρχία και στις εκκλησίες, τον στρατό, τους θεσμούς και σε κάθε μας δραστηριότητα πολύ πιο πριν από τις ΚΥΑ και την λήψη μέτρων απομόνωσης, δηλαδή λοκντάουν για να το καταλάβουμε.

Μας ξενίζει και μας ξινίζει η Κατερίνα η προεδρίνα, ο Κούλης, ο Λούλης, ο Αλεξ, ο Βορίδης, ο Καιρίδης, ο ΓΑΠ, ο ΦΑΠ, ο Κουτσούμπα, ο Μουλούμπα , η Φωφώ και η Φιφή, ο Ιερώνυμος και CIA.

Όλοι οι άλλοι φταίνε εμείς όχι που τους ψηφίζουμε, τους ανεβάζουμε και τους ακούμε,
Φταίνε πάντα οι άλλοι και η παλιοκαινωνία.

Κάτσε σε λίγο, μακάρι να βγώ ψεύτης, να δω που θα βρούμε πχ ένταμ, γκοργοντζόλα και λάδι κοκοφοίνικα, κονσέρβες διαίτης για γάτες, όλα τα καλά και πατροπαράδοτα που είχαμε στα χωριά, τις γειτονιές και τις συνοικίες μας.

Αυτά που εξέλιξαν και αναβάθμισαν την ποιότητα της ζωής μας. .
Η Βουλή εκφράζει την βούληση, το θέλημα του λαού, όπως ισχυρίζονται οι σημερινοί και οι 153 των Πρεσπών ,του τζαμιού και των κέντρων φιλοξενίας .

Η Βουλή, χαχαχα, τι αστεία λέξη, κατάντησε στα ελληνικά σαν ανέκδοτο, έγινε Πάρλαμεντ, Παρλαμέντο χώρος για πάρλα και παραμύθι, το κοινοβούλιο έγινε κυνοβούλιο.

Κλείνω με την εικόνα του Μαορί βουλευτή στην Βουλή της Νέας Ζηλανδίας, χώρας άξιας, πλούσιας και δημοκρατίας δυτικού τύπου, που λειτουργεί με δημοκρατικούς κανόνες .

Χώρας δομημένης από αποικιοκράτες που κουβάλησαν μετανάστες όπως έγινε παντού σε όλες τις ηπείρους.

Με αυτή την εικόνα του Μαορί, βουλευτή, φαντάσου τώρα την εικόνα του Κολοκοτρώνη και του Νικηταρά μέσα στο παλάτι του Όθωνα που το έστησε μέσα στην πατρίδα που αυτοί ελευθέρωσαν.

Όταν σε μια δεξίωση, ζήτησε από την ορχήστρα των Βαυαρών να παίξει τσάμικα και καλαματιανά.
Σιγά τον πολυέλαιο με τα τσαρούχια σας.

Φαντάσου τώρα το 15% του ντόπιου ιθαγενούς πληθυσμού των Μαορί μέσα στον γενικό πληθυσμό της Ν,Ζηλανδίας και τις δημοκρατικές δυνατότητες που έχει να μην αλλοτριωθεί γενικά και οριστικά για να μην πω αν θα επιβιώσει για πολύ ακόμη,
στην πατρίδα του που οι άλλοι την έκαναν απλά χώρα τους.

Έλα τώρα Έλληνα μου, μέρα που είναι της ποντιακής γενοκτονίας και σκέψου αυτούς που έμειναν πίσω στην Μικρά Ασία
τους λεγόμενους κρυπτοχριστιανούς που τουρκέψανε.

Έλα τώρα και βάλε στην θέση του Μαορί βουλευτή, τον γιό σου , την κόρη σου ή τα εγγόνια σου αύριο.

Έλληνάρα μου εσύ.

Δημοκράτη ψηφοφόρε των κομμάτων που μοιράζουν ιθαγένειες και υπηκοότητες,

Ιθαγενή, Πόντιε, Μακεδόνα, Κρητικέ, Ηπειρώτη, Παλιοελλαδίτη, Κύπριε, Θρακιώτη, Νησιώτη και Βορειοηπειρώτη .

Μάθε τους τραγούδια κλέφτικα για να τα τραγουδάνε και να τα χορεύουν στην Βουλή της Ελλάδας και όχι στην Ελληνική Βουλή.
Εκεί κανείς δεν θα τους καταλαβαίνει τι τραγουδάνε .

Όπως κανένας Νεοζηλανδός στην Βουλή της χώρας του, δεν κατάλαβε τι έλεγε ο Ιθαγενής Μαορί μέσα στην πατρίδα του.


Σημαδιακή μέσα στον εορτασμό των 200χρόνων από την επανάσταση για να έχουμε ελεύθερη πατρίδα .
Σημαία, Χώρα και κράτος έχουμε ,δεν γίναμε ακόμη Μαορί.

Την αγάπη μου ρατσιστικά μόνο σε αυτούς, τους δυο απίθανους τύπους που γνώρισα και τον ένα υπέροχο αβορίγινα ιθαγενή μουσικό στο Σίδνεϋ.

Εμένα στα 33 και στα 50 μου που πήγα, με είπανε above average και πήρα βίζα. Χαλάλι τους τα πλούτη και η δημοκρατία τους εκεί .

Πάντα ισχύει το W.A.S.P.= Λευκός Αγγλοσάξων Προτεστάντης που έκανε χώρα και κράτος στην πατρίδα των αβορίγινων και των Μαορί
Δουλειά και χρήμα ναι, αλλά κάτι δεν μου έκατσε καλά και γύρισα να αναθρέψω τα παιδιά μου στην Ελλάδα.

Ρωμανέ, πως λέγεται στα αγγλοσαξονικά το στραβόξυλο, ο γουρσούζης, το αγύριστο κεφάλι, ο ονειροπόλος;
ή ο ντανταϊστής και ο ρατσιστής στα ελληνικά.

ο γράφων είναι μέλος του τοπικού ΚΑΠΠΙ.
Κίνημα Αλληλεγύης Πρωτόγονων Παλαιών Ιθαγεννών

Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης

Απάντηση Ρωμανού
Με μία λέξη είναι δύσκολο καθώς το curmudgeon δεν αποδίδει τον   ονειροπόλο...
Είναι όμως εύκολο με μια εικόνα:


(Διαλέγεις ποιος θέλεις από τους δύο να είσαι...)

Ο ντανταϊστής δεν μεταφράζεται αφού με το Dada ο Tristan Tzara ήθελε να αποδώσει την φωνητική έκφραση στην ποίηση, αλλ΄ ήδη σου βρήκα τη μετάφραση: φωνητικός (μένω άφωνος με το τι κάθομαι και γράφω )

Το ρατσιστής είναι εύκολο: Φυλετιστής, αν και εσένα σε κόβω πιό πολύ για φιλετιστή-από το φιλέτο ή για να το πούμε πιο ρωμαίϊκα μπριζολιστή-παϊδακιστή αφού και εκ χαρακτήρος κάθεσαι πάντα σε αναμμένα κάρβουνα! 

5 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά μοναδικε κύριε Καλλιμαυκιδη..Τα σπάτε για ακόμη μια φορά.. ευχαριστώ και συμφωνώ μέχρι και την τελευταία τέλεια..Ρωμανός Καλιμαυκιδης ένα αχτύπητο πανέξυπνο διδυμο...ο Θεός μαζί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια εικόνα χίλιες λέξεις ο Τσολιάς στην Βουλή η πρώτη και δυο τύποι ένας χαρακτήρας η δεύτερη.
    Καλά του τα λέει με τις εικόνες και την μετάφραση ο Ρωμανός.
    Προσθέτω στο φυλετιστής τον αγώνα της φυλής μας το 21 με τους κλέφτες και τους αρματολούς ,που σήμερα κατηγορούνται για ρατσιστικές σφαγές των κατακτητών.
    Στο ίδιο πλαίσιο με το φιλετιστής,μπριζολιστής ,παϊδακιστής ταιριάζει και το κλεφτικιστής,κοκορετσάκιας,σουβλιστής,γαρδούμπας ,σταμνάτος,κεμπάπιας,εξοχικάκιας και άλλα πατροπαράδοτα στα κάρβουνα ανθυγιεινά σήμερα με τα γκουρμέ και τα λάιτ.
    Στο φωνητικός συμπληρώνω, το σημερινό κράξιμο, την Αλαλά και το αέρα του 40-41 και αυτών που κάθονται στα αναμμένα κάρβουνα χωρίς να καίγονται τότε και τώρα ξεβράκωτοι και αμάσκωτοι αλλά όχι ψημένοι και άλαλοι.
    Οι ονειροπόλοι Έλληνες ανέκαθεν, έστησαν πολιτισμό και επιστήμες , μόνο με μία λέξη που τους έτρωγε όταν οι άλλοι προσκυνούσαν τον ήλιο και την φωτιά.
    Ο λόγος,η αιτία ,το ΓΙΑΤΙ που μας τρώει και σήμερα έστω και μειοψηφικά.
    ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ για να μην μας ψήσουν και γίνουμε Μαορί ,Αβορίγινες,Ζουλού και Απάτσι στην πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχαχαχαχα! Επιτέλους νά γελάσει λίγο τό χειλάκι μας. Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλλο ενα λογιδριο με αερολογιες και διαπιστωσεις που εχουμε βαρεθει να ακουμε, μας σερβιριστηκε. Το μονο που επιθυμει ο αρθρογραφος ειναι να ξεχαρμανιαζει και να ικανοποιει τον εγωισμό κ τη φαντασιωσή του οτι ειναι ταχα...συγγραφεας. Οπωσδηποτε εχει αυτο το δικαιωμα κ αυτος και ο καθενας. Λιγο προσοχη ομως θελει διοτι ευκολα κανεις γινεται ναρκισσος, και να νομιζει οτι ειναι ενας μικρος Θεος κριτης των παντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρη , ακόμα σε πονά η σκούφια του τσολιά.
    Arco ,αρκετά δεν περνούν εδώ αυτά, πάνε εκεί που έφαγες κόκκινη κάρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή