Κυριακή 9 Μαΐου 2021

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΣΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΤΑΧΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ!

 ΝΕΑ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ




Παρακινημένοι από την αγαπημένη μας γερόντισσα της Αττικής οδηγηθήκαμε την Πέμπτη που μας πέρασε σε πανστρατιά προσευχής και πραγματικά η ανταπόκριση ήταν συγκλονιστική!

Σκεπτόμενοι να το επαναλάβουμε θυμηθήκαμε τον μακαριστό Άγιο γέροντα πατέρα Δημήτριο Γκαγκαστάθη που πολλές φορές προσευχόταν στις 3 τα ξημερώματα γιατί έλεγε ότι τότε είναι ανοικτοί οι ουρανοί!   

Το βράδυ, λοιπόν αργά την νύχτα  πού ανοίγουν οι ουρανοί κι ανεβαίνει η προσευχή των δεομενων ανεμπόδιστα στον Ουρανό,  πού είναι η ωραιότερη στιγμή του εικοσιτετραώρου για να στείλουμε την προσευχή μας στον Κύριο, να κάνουμε όσοι μπορούμε  μια μικρή θυσία σαν τους μοναχούς στα μοναστήρια που αυτές τις ώρες κάνουν τις ακολουθίες τους. 

Πανστρατιά προσευχής στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης  11 Μαίου με πολλή κατάνυξη, ο καθένας στο εικονοστάσι του μπροστά. Καί  με το κομποσχοίνακι μας να παρακαλέσουμε τον Κύριο και Σωτήρα μας για την Ελλάδα μας, τις οικογένειές μας, την Ορθοδοξία μας κι όλο τον κόσμο πού ζει ένα δράμα τώρα. 

Κομποσχοίνι, ψαλτήρι κι όποιος μπορεί και την Παράκληση της Παναγίας μας, πού ακατάπαυστα μας συντρέχει στις δύσκολες μέρες πού ήρθαν κι τις δυσκολότερες πού ακολουθούν! 

Όλοι την ίδια ώρα και ημέρα  3 το πρωί ώρα Ελλάδας, ξημερώνοντας Δευτέρα προς  Τρίτη. Έτσι να γίνει μία κατανυκτική συμπροσευχή από όλους τους Έλληνες παντού στην οικουμένη. 

Κι ο Φιλάνθρωπος Χριστός θα μας σκεπάζει με την Χάρη Του!  Αμήν!


5 σχόλια:

  1. Αμήν! Γένοιτο!
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΑΓΙΑ ΨΥΧΗ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΠΟΣΧΟΙΝΑΚΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΙΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΨΑΛΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στι ψαλτήρι μπορούμε να διαβάζουμε από ένα κάθισμα έως τρία την ημέρα Χριστός Ανέστη από την αρχή κάθε ημέρα και μόλις τελειώσει πάλι από την αρχή !

      Διαγραφή
  3. Οι ψαλμοί είναι υπέροχοι, υμνουν με μεγαλείο το θεό.
    Διαβάζεται κάθε μέρα αν μπορείτε τον 90ο ψαλμο, που είναι τρομερά προστασία για τον πιστό και τον 67ο που λεει
    ΑΝΑΣΤΗΤΩ Ο ΘΕΟΣ και διασκορπισθητωσαν οι εχθροί αυτού και φυγετωσαν από προσώπου αυτού οι μισούντες αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή