Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ω ΔΙΣ-ΕΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΕΤΕ; ΘΑΡΑΛΕΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!

 ΠΡΟΣ Δ.Ι.Σ.:«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΗΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ!»


Ανοιχτή επιστολή
Προς

Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας

Γράφει η Άννα Χατζηγιάννη

Μακαριότατε κ.κ. Ιερώνυμε,

Σεβασμιότατοι αρχιερείς ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ


Μετά βαθύτατης θλίψεως, διάβασα τις αποφάσεις της 11 ης και 12 ηςΜαΐου τρέχοντος έτους συνεδριάσεων, της ΔΙΣ. Οι διαπιστώσεις μου δυστυχώς θλιβερές.

Θα επαναλάβω και σε σας, τις σκέψεις που εξέφρασα στον
σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. κ Νικόδημο.

Μόνο που αυτή τη φορά θα συμπεριλάβω στους μάρτυρες ιερείς και
τους αρχιερείς Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας. Σας ερωτώ λοιπόν, τι το άτοπο και αντικανονικό έπραξαν; Για να τους παραπέμψετε στην επιτροπή νομοκανονικών θεμάτων.

Χρησιμοποιείτε 
σαν δικαιολογία την ενότητα της εκκλησίας. Εννοείτε την ενότητα στην καταπάτηση των ιερών κανόνων της Αγίας μας Εκκλησίας . Γιατί αυτό γίνεται σήμερα. Ενότητα στην αίρεση και στις παράνομες και ληστρικές αποφάσεις σας.

Σας ενόχλησε που κάποιοι αρχιερείς είναι « εις τύπον και τόπον
Χριστού». Μήπως να παραπέμψετε τις δικές σας αποφάσεις για τον εορτασμό του Πάσχα;

Καταπάτησαν κανόνα της Α' Οικουμενικής συνόδου, που αναφέρει την απαγόρευση του συνεορτασμού του Πάσχα με τους Εβραίους; Όχι δεν το έκαναν. ΣΕΙΣ το κάνατε αυτό.

Παραποίησαν το σύμβολο της πίστεως που λέει « και Αναστάντα την
Τρίτη ημέρα κατά τας γραφάς»;

Καταπάτησαν τον κανόνα που απαγορεύει την τέλεση δύο λειτουργιών, την ίδια μέρα από τον ίδιο κληρικό; Όχι , άλλοι το έκαναν.

Καταπάτησαν το τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, μη ψάλλοντας τηνακολουθία του όρθρου της Θείας Αναστάσεως του Κυρίου μας; Όχι, η ληστρική σύνοδος σας, το έκανε αυτό.

Τι καταπάτησαν λοιπόν; Ούτε καν την παράνομη και αντισυνταγματική

ΚΥΑ της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αφού τέλεσαν τις ακολουθίες μετά το πέρας αυτής.

Τους ελάχιστους ΑΞΙΟΥΣ ΙΕΡΕΊΣ, ανά την Ελλάδα, που έβαλαν πάνω από την αντικανονική εγκύκλιο σας, την Συνείδηση τους και τις υποσχέσεις που έδωσαν κατά την χειροτονία τους, γιατί να τους τιμωρήσετε;


Γιατί τιμούν το ράσο τους; Γιατί πάνω από αυτούς είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός; Γιατί σέβονται τον εαυτό τους και τους πιστούς; «Είπε ὁ γέρων Ἐφραὶμ Ἀριζονιτης Στὶς μέρες ποὺ ἔρχονται, Ἐκκλησία θὰ εἶναι μόνο λίγοι παππάδες μὲ τὰ πνευματικοπαιδιά τους … Γιατί σαυτούς θὰ ἀναπαύεται Τὸ Πνεῦμα Τὸ Ἅγιον.


Ὅλες οἱ σταδιακὲς πτώσεις καὶ τὰ κανονικὰ παραπτώματα…. μειώνουν τὴ Χάρη τοῦ Παναγίου Πνεύματος ἐπάνω στοὺς ἀνθρώπους….

Καὶ τῆς Χάριτος ἐκλειπούσης, πνεῦμα πλάνης θὰ καταλαμβάνει τὶς
ψυχές….ὅλο καὶ περισσότερο …

Μεγαλύτερες πτώσεις θὰ τοὺς περιμένουν…

Ἀγκαλιάζουν τὸν πονηρὸ καὶ χωρὶς νὰ τὸ καταλάβουν…

Ἀγκαλιάζουν τὴν πτώση τὴν ἁμαρτία Καὶ τὴν αἵρεση!

Ἐκπίπτουν τῆς Ἐκκλησίας.

Γιατί; Γιατί;

Η απάντηση δεν είναι για την επιδημία. Όχι. Η επιδημία είναι η
Φαρισαϊκή αιτιολογία για να ικανοποιηθεί ο εγωισμός κάποιων.

Ανέφερα στην επιστολή μου προς τον Σεβασμιώτατο Κασσανδρείας, ότι η Ιεραρχία κάνει την μεγαλύτερη προπαγάνδα, ακόμα και από τους υπεύθυνους. Γιατί; Σαν τι;

Δεν γνωρίζετε ότι η χρήση μάσκας , τα τεστ και ο εμβολιασμός είναι
ιατρικές πράξεις και μόνο οι γιατροί μπορούν να τις συστήνουν στους ασθενείς και αφού τους εξηγήσουν την χρησιμότητα τους αναλυτικά, ο κάθε ένας, ελεύθερα μπορεί η όχι να επιλέξει. 

Αν αυτή η γνώση σας είναι άγνωστη, τότε κακώς αποφασίζεται για ενέργειες που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες σας. Εσείς μόνο στα ιερατικά σας καθήκοντα, πρέπει να έχετε λόγο. Σας συμβουλεύω να ξαναδιαβάσετε την ιστορία της Αγίας μας Εκκλησίας και να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας. 

Στην Ορθοδοξία, ισχύει το Συνοδικό πολίτευμα. Δεν είναι κανενός ανδρός αρχή. Αυτά ισχύουν στους Παπικούς. Δεν τους βρίζω, οι ίδιοι έτσι θέλουν να τους αποκαλείς.

Σεβασμιότατοι, ένα χρόνο και κάτι, έχουν καταπατηθεί τα πάντα στην Αγία μας Πίστη. Γιατί συνέβη αυτό; Όχι δεν φταίει καμμιά πανδημία. Κάτι άλλο φταίει.

Τι; Φταίει ο φόβος του θανάτου, που φρόντισαν οι κυβερνώντες να μας ποτίσουν. Γιατί αφήσατε να κυριαρχήσει ο φόβος; Δεν πιστεύετε στον νικητή του θανάτου. « Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσίν, Άδου την καθαίρεση…» λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, στον κανόνα της Αναστάσεως, που αποφασίσατε να μην ακουστεί.


Καταλαβαίνω από τις αποφάσεις σας, ότι δεν πιστεύετε στον νικητή του θανάτου, τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό. Γι’ αυτό φοβάστε. 

Σέβομαι τον φόβο όλων. Εσείς όμως γιατί δεν σέβεστε και εμάς που έχουμε αφήσει το είναι μας όλο στα χέρια του Αγίου Θεού μας, εν λευκώ. Τι το παράνομο κάνουμε; Δεν σας ενοχλούμε, γιατί μας διώκετε;


Ο Άγιος Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ, ο Άγιος Αιτωλοακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς και οι λιγοστοί Άγιοι Ιερείς που ορίστηκαν από τον Κύριο μας να μας διακονήσουν γιατί να διωχθούν;

Γιατί δεν υπάκουσαν στις παράνομες ενέργειες σας;
Σεβαστοί αρχιερείς, αναθεωρείστε τις αποφάσεις σας.
Δεν νομίζω ότι θέλετε να κάνετε τους Αγίους Αρχιερείς και τους Αγίους Ιερείς, μάρτυρες και ομολογητές; 

Γιατί αυτό θα γίνει. Εμείς οι λίγοι πιστοί θα αρχίσουμε να τους τιμούμε και να τους ακολουθούμε.

«Εξήλθε νικών και ίνα νικήσει», το ξεχάσατε; Ένας είναι ο Νικητής. Ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου. Ο κορωνοϊός είναι το όργανο του πονηρού. Ουαί σε αυτούς που τον έκαναν κύριο. Σκληρός κύριος, ταλαιπωρεί αυτούς που τον υπακούουν.

Δεν τους σκοτώνει όμως. Το ποιος θα κοιμηθεί ή ποιος θα επιζήσει το αποφασίζει ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός. Ο Κύριος των Πάντων. Έχετε αντίρρηση;

Αν ναι, τότε πρέπει να φροντίσετε να το διορθώσετε. Αρχίστε την
κατήχηση του ποιμνίου με εσάς πρώτους. Αφήστε τη διπλωματία για
τους πολιτικούς. Αναλάβετε, έστω και καθυστερημένα, το έργο σας, αν θέλετε βέβαια. Με το ζόρι δεν αγαπάει κανένας τον Χριστό.

Αφουγκραστείτε τις ανάγκες των πιστών, αν θέλετε. Γιατί, πιστεύω ότι δεν θέλετε. Λύκοι βαρύς μπήκαν στην Εκκλησία και δεν κάνετε τίποτα να τους διώξετε. Κατασπαράζετε το ποίμνιο αβοήθητο. Αν δεν κάνω λάθος, όλοι θα δώσουμε λόγο για αυτό. 

Ο Κύριος εγγύς. Εσείς, για τις ανορθόδοξες αποφάσεις σας και εμείς για την σιωπή και την ανευθυνότητα μας απέναντι στους διωκόμενους αδερφούς μας.

Βλέπουμε, σύμφωνα με κάποιους πνευματικούς, μόνο τον εαυτό μας. Η φιλαυτία μας μεγάλη. Έτσι μας κάνατε. Πρέπει λοιπόν να σταματήσουν οι εκπτώσεις, να γυρίσουμε στην ακρίβεια και με την βοήθεια του Κυρίου μας να προσπαθήσουμε να πορευθούμε στα δύσκολα χρόνια που ξεκίνησαν.

Σεβασμιότατοι, περιμένω την απάντηση σας, όχι σαν την προηγούμενη, ότι όλα απαντήθηκαν με τις τάδε εγκυκλίους. Τις εγκυκλίους τις γνωρίζουν μόνο οι μητροπολίτες και αν τις στείλουν και οι ιερείς. 

Ζητώ απαντήσεις στα λεγόμενά μου, σοβαρά και υπεύθυνα, όπως θέλετε να δείχνετε ότι είστε. Στο αρχείο θα βάλετε τις δικές σας ληστρικές και αντικανονικές αποφάσεις.

Είστε υπεύθυνοι για τον σκανδαλισμό του πληρώματος της Εκκλησίας και για τα ατοπήματα που μας οδηγήσατε και μας οδηγείτε να κάνουμε.

Έπαψε η έκτρωση να είναι αμάρτημα; Αν όχι, πρέπει να φροντίσουν οι αρχιερείς που εμβολιάστηκαν, μαζί με το ποίμνιο που σας άκουσε, να μετανοήσουν δημόσια για αυτό. Τα δημόσια γενόμενα, δημόσια
ελέγχονται και δημόσια διορθώνονται.


Χαίρετε εν Κυρίω Ιησού πάντοτε.


Άννα Χατζηγιάννη 
Συνταξιούχος εκπαιδευτικός
Συκιά Χαλκιδικής





5 σχόλια:

  1. Κωμωδια ειναι ολοι αυτοι οι ιερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχασαν κάθε σεβασμό στο πρόσωπο τους.καλη μετάνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Θεός μαζί μας . Χριστός ανέστη αδέλφια και μη φοβάστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. . Άννα Χατζηγιάννη, σας ευχαριστώ θερμά. Ο Θεός να αγιάζει το στόμα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή