Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΑΡΘΡΟ ΕΠΙ ΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΚΩΝ ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ


ΠΕΡΙ ΓΕΩΚΩΝ ΚΑΙ "ΑΦΗΝΙΑΖΟΝΤΩΝ" ΕΒΡΑΙΩΝΓράφει ο Κυανούς Ουρανός


Παρακολουθώντας την διαμάχη, σχετική με τον αρθρογράφον ΓεωΚων (ή GEWKWN), διαδραματιζόμενη στο παρόν ιστολόγιον και σε "αδελφή εν Χριστώ" ιστοσελίδα, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις, απτόμενες γενικοτέρου ενδιαφέροντος. Δεν είναι σκοπός μου να αναφερθώ στην ουσία της διαμάχης, απλά παρεμπιπτόντως να θέσω κάποιους προβληματισμούς.

1 - Διάβασα  το άρθρο του Ζ.Α , ατόμου που δείχνει και εν Χριστώ ήθος κι αγάπη αλλά και γνώσιν θεολογικών θεμάτων, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον ΓεωΚων ευγενέστατα, αναδεικνύει την έλλειψιν βασικών θεολογικών γνώσεών του, όπως το ότι ο Θεός της ΠΔ είναι ο ίδιος Θεός της ΚΔ.

Επιπλέον αναφέρει ο Ζ.Α και το πόσον δυσκολοχαλιναγώγητος κι "αφηνιάζον" λαός υπήρξεν ο εβραϊκός, τεκμηριώνοντάς το με πλήθος θεολογικών αναφορών. Προ 17 μηνών είχα αιτιολογήσει γιατί οι Έλληνες έχουμε τόσους προδότες. Είχα αναφέρει τα εξής :

«Ο διάβολος, ο εκπεσών άγγελος, από αρχαιοτάτων χρόνων προσπαθούσε να απομακρύνει τον άνθρωπον από τον Πατέρα Δημιουργό. Δρα με τις δυο του ιδιότητές:

α - Μπορεί να μετακινείται πολύ γρήγορα παντού (χωρίς να είναι πανταχού παρών) και να μεταμορφώνεται παντοιοτρόπως. Μπορεί λχ. να εμφανίζεται σαν άγγελος, αλλά σαν Χριστός ή Παναγία ... δεν τολμά να εμφανιστεί.

β - Μπορεί να βάζει "λογισμούς" στους ανθρώπους. Οι λογισμοί, αν και εν πολλοίς ταυτίζονται με τις σκέψεις, πρέπει να ξεχωρίζονται από τις αυτές από την επιμονή τους. Επίμονες σκέψεις είναι οι λογισμοί και ο διάβολος έχει την δυνατότητα να τους βάζει στους ανθρώπους. Μέσα στους λογισμούς είναι και οι διαβολές του, από όπου και το όνομά του.

Χρησιμοποιώντας τις ιδιότητές του πολεμά πνευματικά τους ανθρώπους. Όσο πλησιάζει πιο κοντά κάποιος προς τον Δημιουργόν, δέχεται εντονώτερον πόλεμον. Οι μοναχοί του Αγίου Όρους λ.χ. δέχονται τρομέρές επιθέσεις. 

Όμοια θα πρέπει λοιπόν να αντιληφθούμε ότι οι Έλληνες σαν λαός πολεμούνται πνευματικά εντονότερα από οποιονδήποτε άλλον λαόν του κόσμου δεδομένης της εντολής που έχουν από το στόμα του «δι 

Ου τα πάντα εγένετο» για την διάδοσιν του Ευαγγελίου ανά τον κόσμον. Σε αυτές τις διαβολές κατά των ηρώων του Έθνους (είτε πολεμικών είτε πνευματικών, π.χ. Σωκράτης) οφείλονται οι διώξεις που υπέστησαν.»

Αιτιολόγησα λοιπόν την ύπαρξιν τόσων προδοτών του Ελληνικού Γένους με τον πνευματικόν πόλεμον, που δεχόμεθα και ρωτώ : «Μήπως εκεί οφείλεται το "αφηνιάζον" του εβραϊκού λαού, ειδικά τότε, που υπήρξεν ο εκλεκτός λαός του Θεού;»

Προσωπικά έτσι το αιτιολογώ, δεδομένου μάλιστα ότι προ Χριστού και οι πνευματικές αντιστάσεις του ανθρώπου ήταν ελάχιστες και οι δυνάμεις του διαβόλου πολύ ισχυρότερες από τις παρούσες.

2 - Διαβάζοντας όμως και το άρθρο του BAS_4 , που κι αυτός δείχνει γνώσιν θεολογικών θεμάτων βλέπω μια σειρά λαθεμένων "προφητειών" του γέροντος του Γεω Κων, που προβληματίζει, με την έννοια ότι ο Θεός δεν διαψεύδει τους προφήτες Του κι ουσιαστικά με αυτές τις ανεκπλήρωτες πλήττεται ο ρόλος της προφητείας (όπως τον έχω αναφέρει ) και μπερδεύει τους πιστούς, απογοητεύοντας τους.

3 - Διαβάζοντας και το άρθρο του Γεω Κων απάντησιν του  προβληματίζομαι (πέραν άλλων, που δεν θέλω να σχολιάσω) για το πόσον ο ΓεωΚων δύναται να υποστηρίξει τα γραφόμενά του, ειδικά όταν είναι τόσο σοβαρά όπως προφητείες. 

Η ελλειπής γνώσις βασικών θεολογικών γνώσεων (όπως την ταύτισιν Θεού ΠΔ και ΚΔ) αποδυναμώνει το βάρος των λεγομένων του, συμπαρασύροντας και την προφητεία, ειδικά όταν δεν εκπληρώνεται.

Σε καμμιά περίπτωσιν δεν θέλω να ληφθεί ως κατηγορία (άλλωστε όλοι κάνουμε λάθη επί γης) αλλά ρωτώ : ΜΗΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ "ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ",  ΔΥΝΑΜΕΝΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ;

Καλή η ψυχική διάθεσις και η Πίστις στην Αγία Τριάδα αλλά αν ο αλιεύς δεν επιφοιτισθεί δεν δύναται να αναδειχθεί αρκούντως σοφός διδάσκαλος.

Στο αρχικώς αναφερθέν άρθρον μου περί προδοτών έγραφα επίσης : «Να μην κατηγορούμε την φύσιν μας σαν λαό ότι είμαστε διχαστικοί, ότι έχουμε τους περισσότερους προδότες, ότι, ότι, ότι..... γιατί έτσι κατηγορούμε σαν φταίχτη τον Δημιουργόν». 

Αυτό είναι η πιστοποίησις κι εδώ ότι δεν είναι κατηγορία προς το πρόσωπο του ΓεωΚων, όσα ανέφερα. Άλλωστε «πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον άνωθεν εστίν εξ ου του Πατρός των Φώτων».

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Κυανούς Ουρανός

ΥΓ – Παρατήρησα επίσης μια τεράστια διαφορά γραφομένων στα άρθρα του ΓεωΚων. Όχι ότι αναφέρει διαφορετικά, αλλά η ποιότης των γραφομένων του είναι η μέρα με την νύχτα από άρθρον σε άρθρον. Λες και γράφει άλλος άνθρωπος.
 

36 σχόλια:

 1. Χριστός Ανέστη!!!

  Γράφεις:
  "βλέπω μια σειρά λαθεμένων "προφητειών" του γέροντος του Γεω Κων, που προβληματίζει, με την έννοια ότι ο Θεός δεν διαψεύδει τους προφήτες Του κι ουσιαστικά με αυτές τις ανεκπλήρωτες πλήττεται ο ρόλος της προφητείας (όπως τον έχω αναφέρει ) και μπερδεύει τους πιστούς, απογοητεύοντας τους."

  όχι οτι δεν έχω επιχειρήματα,
  αλλά θα σε αφήσω να εκτεθείς....

  Γράφεις:
  "αλλά ρωτώ : ΜΗΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ "ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ", ΔΥΝΑΜΕΝΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ;"

  "ΥΓ – Παρατήρησα επίσης μια τεράστια διαφορά γραφομένων στα άρθρα του ΓεωΚων. Όχι ότι αναφέρει διαφορετικά, αλλά η ποιότης των γραφομένων του είναι η μέρα με την νύχτα από άρθρον σε άρθρον. Λες και γράφει άλλος άνθρωπος."

  σχόλιο: εκτίθεσαι

  καληνύχτα
  Κωνσταντίνα
  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν αδυνατείς να διακρίνεις την διαφορά δυο κειμένων του ιδίου γράφοντος δεν ευθύνομαι εγώ. Τώρα ποιός εκτέθηκε με δυο συνεχόμενους Επιτάφιους το αφήνω εις την κρίσιν όλων. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Του χρόνου Μεγάλο Σάββατο τα λέμε. Θα σου συστήσω να μελετήσεις αυτό http://imverias.blogspot.com/2013/01/blog-post_6442.html
   Όσο περί ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, επειδή αγνοείτε τον όρον, δείτε πιο κάτω σε σχόλιό μου. Γνώμονα όμως να έχετε και την ρήσιν του Πλάτωνος : Καθείς δικαιούται γνώμης, γνώσιν όμως για να έχει γνώμην διαθέτει;
   ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφή εν Χριστώ Κωνσταντίνα (φρόντιζε το ένδοξον όνομα που φέρεις)

   Διαγραφή
 2. Ο Γεωκων έπαιρνε άλλες προφητειες και τις ταίριαζε με γεγονότα για και τις παρουσιαζε σαν προφητείες γέροντα!! Έτσι την πατησε και μίλησε για ματωμένο Πάσχα με πολλους νεκρους βλέποντας ένταση στην Ουκρανία αλλά δεν του βγήκε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το φετινό Πάσχα είναι όσο διαρκεί το Χριστός Ανέστη! Ήδη η Μέση Ανατολή φλέγεται και οι νεκροί κάθε μέρα αυξάνονται. Τι έπρεπε να χτυπάνε οι σειρήνες ταυτόχρονα με τις καμπάνες της Ανάστασης; (Τις κανονικές, όχι τις καμπάνες των 9 μ.μ.)

   Διαγραφή
  2. Όταν κατηγορούν οι άνθρωποι, να ξέρετε ότι αποκτάτε μετοχές στον Ουρανό. Όταν μας αδικούν οι άνθρωποι, μας δικαιώνει ο Θεός. Γενικά, τους ανθρώπους να τους δεχόμαστε όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε εμείς να είναι…

   Διαγραφή
 3. Ο Θεός ποτέ δεν διάλεγε ανθρώπους " μορφωμένους" όπως το εννοείς.
  Αντίθετα πήγαινε πάντοτε στις αγνές ψυχές γιατι εκεί μόνον βρίσκει αυτό που ζητά από εμάς όλους.
  Και με τον ΓΕΩΚΩΝ το πέτυχε! Χλευαστικε όσο ακριβώς έπρεπε...
  Τα υπόλοιπα τροφή για σκέψη με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος.
  Σας ευχαριστώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γράφεις : "Ο Θεός ποτέ δεν διάλεγε ανθρώπους "μορφωμένους" όπως το εννοείς".
   Αλήθεια; αυτό αντελήφθεις; Που το γράφω; Είναι συνετό να μελετάμε προτού προβαίνουμεν εις κρίσεις και σχόλια. Ανέφερα περί ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, που είναι όρος των γερόντων περί του πόσον δύνασαι να χωρέσεις την ΘΕΙΑ ΣΟΦΙΑ κι όχι την κοσμικήν. Ο όσιος γέροντας Σοφρώνιος του Essex έχει τιτλοφορήσει ένα βιβλίο του "ΟΨΟΜΕΘΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΘΩΣ ΕΣΤΙΝ", δηλαδή βλέπουμε τον Κύριον όπως είναι κι όχι όπως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, σαν τους πολλούς.
   Όσο για τα άλλα τα αντιπαρέρχομαι καθόσον στηρίζονται σε λάθος βάσιν.
   Οπότε εύχομαι από καρδίας ΚΑΛΗΝ ΦΩΤΙΣΙΝ, αδελφή εν Χριστώ Νικολέτα.
   ΥΓ - Το πόσο εκτιμώ την κοσμικήν γνώσιν και την σημερινήν επιστήμη φαίνεται από τα άρθρα μου όπως εδώ https://oimos-athina.blogspot.com/2020/06/blog-post_10.html

   Διαγραφή
  2. Ο Θεός δεν μας έδωσε την γλώσσα για να κατηγορούμε, να βρίζουμε και να διαβάλλουμε ο ένας τον άλλον, αλλά για να υμνούμε τον Θεό, για να λέμε εκείνα που δίνουν Χάρη στους ακροατές, εκείνα που οικοδομούν, παρηγορούν και ωφελούν. Κακολόγησες τον τάδε; Τί κερδίζεις βλάπτοντας μαζί με εκείνον και τον εαυτόν σου; Γιατί απέκτησες φήμη κακολόγου... (Ιερός Χρυσόστομος)

   Διαγραφή
 4. ΘΑ ΑΦΑΝΕΙΣΩ ΤΗΝ ΣΟΦΊΑ ΤΩΝ ΣΟΦΏΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΈΞΥΠΝΩΝ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΆΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΩ. ΛΈΓΕΙ ΚΎΡΙΟΣ Ο ΘΕΌΣ ΗΜΏΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα σοβαρευτούμε καμιά φορά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Να κοιτάξουμε να ασχοληθούμε με πρόσωπα με αποδεδειγμένο προφητικό λόγο κι όχι με ανθρώπους πού ήθελαν αλλά ποτέ δεν έπεισαν για το χάρισμα αυτό. Είπε τόσα πολλά και με αναλυτικές ημερομηνίες πού πολύ εύκολα θα έπεφτε έξω. Όσοι πίστευαν ότι βρήκαν τον απόλυτο προφήτη σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν από προφητεία! Αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο, έπρεπε να ξέρουμε ότι η προφητεία είναι αληθινή προφητεία μόνο όταν εκπληρωθεί. Διαφορετικά είναι απλώς πρόβλεψη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποτέ δεν έβαλε ημερομηνίες! Εξ ου και η πρόρρηση για την Μ. Παρασκευή είναι η προδοσία της Ανάστασης η οποία έγινε γνωστή νωρίτερα, (20 Απριλίου) αλλά είχαν αντιδράσει αρχικά οι αρχιερείς (πλήν Ιερωνύμου) μέχρι την Μ. Παρασκευή οπότε όλοι συναίνεσαν πλην των Τριών (Κερκύρας, Κηθήρων και Αιτωλίας). Δεν έχετε καταλάβει πόσο σοβαρό είναι αυτό που έγινε το Μ. Σάββατο με την πρόωρη Ανάσταση! Για να καταλάβετε, διαβάστε αυτά τα δύο άρθρα:
   ΟΣΟΙ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΖΟΥΝ
   https://oimos-athina.blogspot.com/2021/05/blog-post_277.html και
   Παραλειπόμενα Μεγαλοσαββατιάτικου εορτασμού της Ανάστασης του Κυρίου
   https://www.romfea.gr/katigories/10-apopseis/43566-paraleipomena-megalosavvatiatikou-eortasmoy-tis-anastasis-tou-kyriou

   Διαγραφή
 7. Βλέπω αυτές τις ημέρες τα σχόλια για τον γέροντα του Γεωκων,λυπάμαι από μερικούς τον γέροντα τον γνωρίζω από κοντά ,για την διάκριση κ την ταπεινότητα του ,ποτέ δεν έχει πέσει έξω .Τον χρόνο τον ξέρει μόνο ο Θεός.Τον γνωρίζω πολλά χρόνια όσο για το Πάσχα αρχίζει την ημέρα της Αναστάσης κ τελειώνει στην απόδοση 40 μέρες μετά ,άρα βλέπετε το Ισραήλ τι γίνετε όταν ξέσπασε στην Ουκρανία κανείς δεν υπολόγιζε το Ισραήλ άρα δεν έπεσε έξω .Οσω για την πισωπλατια την μεγάλη Πέμπτη όταν στους ώμους έχουμε το σταυρο πέραν την απόφαση για την Ανάσταση να γίνει στην 21,00 του Σαββάτου υπάρχει ποιο αιρετικό από αυτό ???.Για αυτό αδελφοί μου ένα Χριστο σας το λέω δεν τον έχετε ζήσει τον γέροντα από κοντά ,μακάρι να τον ξέρατε ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ 🙏🙏🙏💪💪💪

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και πρέπει να διαβάζει και πολύ το ευαγγελιο αυτός ο ταπεινός γέροντας και έμαθε ότι ο Χριστός η Παναγία, ο τίμιος πρόδρομος, η Ελισάβετ, ο Ιωακείμ, η Άννα ήταν Έλληνες.

   Διαγραφή
  2. Μα κι εσύ, με το βαμβάκι σφάζεις.... χαχχαχααχ

   Διαγραφή
  3. Άμα ξέρεις το γέροντα όπως λες, πες του ότι τώρα που παραιτηθηκε ο ΓΕΩ ΚΩΝ, να δώσει τις προφητείες στο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ. Είναι κι αυτός μέγας αρνητής της ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΣΘΗΚΗΣ. Έχει βάλει κι ένα σωρό πράγματα που δεν τα δέχεται η Εκκλησία μας. Όπως για τη Λίλιθ. Δε δέχεται ούτε τη μετάφραση των 70. Είναι το καταλληλοτερο πρόσωπο να παραλάβει τη σκυτάλη
   από ΤΟ ΓΕΩ ΚΩΝ

   Διαγραφή
  4. Γιατί δήθεν αμφισβητούν την ΠΔ; αμφισβητούν την ΚΑΙΝΗ, δηλαδή τον Θεό ΛΟΓΟ,Τον Ιδιο τον ΧΡΙΣΤΟ! αφού και στο ευαγγέλιο περιγράφεται η καταγωγή των αγιων προσώπων της Αγίας οικογένειας. Μην μπερδεύεστε αδερφέ, μη σας μπερδεύουν μάλλον.

   Διαγραφή
  5. Αμφισβητούν την ΠΑΛΑΙΆ ΔΙΑΘΉΚΗ κατά τη μετάφραση των Ο' συνολικά. Ενώ την ΚΑΙΝΉ αποσπάσματα. Γι αυτό παραθεωρουν τη Εβραϊκή καταγωγή του Χριστού, για παράδειγμα που σαφέστατα αναφέρεται στην ΚΑΙΝΗ

   Διαγραφή
  6. Μα και έτσι Γεώργιε, το ευαγγέλιο δεν αμφισβητείται ούτε σε ένα γιωτα του, είναι ο ΥΙΟΣ λόγος του Θεού, ο Χριστός γραπτός,προσκυνήται ολόκληρο όχι κάποια αποσπάσματα του. Οι άνθρωποι πλανηθηκαν από το "λίγο" το "κάποια κομμάτια"

   Διαγραφή
  7. Για να τελειώνουμε εγώ μίλησα με τον γέροντα και μου είπε ότι σαν ιερέας του Υψίστου που είναι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ Π. ΔΙΑΘΗΚΗ!!! Ο Γεώργιος έχει κάποια θέματα που ερευνά. Η διπλή γραφή είναι γιατί ο Γεώργιος σχολίαζε τα λόγια του γέροντος. Τόσο απλά. Του είπα λοιπόν να διαχωρίζονται σαφώς τα λόγια από τα σχόλια. Αυτός είναι ο λόγος που εγώ δεν σχολιάζω ποτέ εκ των προτέρων στο κείμενο, τα λόγια από το μήνυμα της Κυριακής. Καταθέτω και εγώ την ταπεινοφροσύνη του γέροντος ο οποίος μου δήλωσε ότι αγαπά όλους και εύχεται ιδιαίτερα για όσους μίλησαν άσχημα για τον ίδιο, αν είχε μια τεράστια αγκαλιά θα έβαζε όλο τον κόσμο.
   Μου τόνισε ότι ο ίδιος μίλησε μόνο σύμφωνα με το Ευαγγέλιο και ουδέποτε άλλαξε "ιώτα έν".
   Ίσως γράψω ένα άρθρο για το ποιός είναι χωρίς να τον φανερώσω με όνομα και περιοχή.

   Διαγραφή
 8. Γιατί ειρωνευεστε τον Γεωκων για το θέμα αν είχε ή όχι ελληνικό αίμα η Παναγία; Η Γαλιλαία των εθνών δεν ήταν εκείνη την εποχή η περιοχή εκείνη; Έπειτα σε εκείνους τους πληθυσμούς δεν υπήρχε επιμειξία; Μόνο με ανάλυση του γονιδιακού υλικού μπορεί κανείς να απαντήσει με βεβαιότητα. Κι η Παναγία μετεσταθη. Κανείς δεν έχει απόλυτη απάντηση εκτός του Θεού πού ξέρει τα πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ ωραία, εσύ φίλε μου κάνεις για Απόστολος,όταν μετά τον γενικό πόλεμο οι Έλληνες θα κηρύξουν τον Χριστό,εσύ θα πας στους Αμερικανούς να κηρύξεις την ευαγγελική μέθοδο της πίστης μέσω εξέτασης Dna.
   Νόμιζα ότι ο οίμος είναι σάιτ χριστιανών ορθοδόξων που έχουν διαβάσει και πιστεύουν το ευαγγέλιο.
   Κατά τον Απόστολο Παύλο "πίστη είναι η σιγουριά για αυτά που ελπίζουμε και η βεβαιότητα για αύτα που δεν βλέπουμε" ,εσείς μετά λύπης μου αμφισβητείτε το χειροπιαστό, παραδεδομένο από τους αποστολους,δια του Αγίου πνεύματος,ευαγγέλιο!αυτό που προσκυνείται στην εκκλησία, που εδράζεται στο Άγιο θυσιαστήριο, που είναι ο Θεός λόγος, ο Χριστός ο Ίδιος. Αναρωτιέμαι αν έχετε καταλάβει την πλάνη στην οποία θέσατε τους εαυτούς σας με την ασυναίσθητη ως πούπουλο,"αθώα" και κολακευτική της εθνικιστικής σας υπερηφάνειας ιδέα,ότι ο Χριστός ήταν Έλληνας. Απορώ αν καταλάβατε ότι αμφισβητήσατε τον λόγο του Θεού που ενανθρώπισε, δηλαδή τον Χριστό τον Ιδιο και ο Οποιος παραδώθηκε και γραπτΟς στην μορφή του ευαγγελίου.
   Απορώ αν καταλάβατε, αλλά και ο ταλαίπωρος γέροντας του,ότι αμφισβητήσατε κάθε κυριακάτικη θεία λειτουργία στην οποία παρεβρεθήκατε για να ακούσατε τον Απόστολο και το ευαγγέλιο, συμφωνώντας και κοινωνώντας στα λόγια του κατά το πέρας της θείας λειτουργίας.
   Απίστευτα πράγματα!

   Διαγραφή
 9. Δεν θέλω να θίξω κανέναν προσωπικά όλη αυτή η φασαρία με προσωπικές αναφορές είναι πολύ στενάχωρη και γίνεται και σε περίοδο που έχουμε τα δύσκολα μπροστά μας.
  Και φυσικά όποιος θέλει πιστεύει ό,τι θέλει, ελεύθεροι είμαστε.

  Από εκεί και πέρα όποιος δηλώνει Ορθόδοξος να ξέρουμε τι λέει η Εκκλησία:

  "῾Ράβδος ἐκ τῆς ῥίζης Ἰεσσαὶ καὶ ἄνθος ἐξ αὐτῆς, Χριστέ,
  ἐκ τῆς Παρθένου ἀνεβλάστησας· " (Από τις Καταβασίες Χριστουγέννων)

  από την προφητεία του Ησαΐα παρμένο
  "ΚΑΙ ἐξελεύσεται ράβδος ἐκ τῆς ρίζης ᾿Ιεσσαί, καὶ ἄνθος ἐκ τῆς ρίζης ἀναβήσεται. 2 καὶ ἀναπαύσεται ἐπ᾿ αὐτὸν πνεῦμα τοῦ Θεοῦ, κλπ κλπ"

  Από τον Απόστολο Παύλο προς Ρωμαίους κεφ. 9
  " οἵτινές εἰσιν Ἰσραηλῖται, ὧν ἡ υἱοθεσία καὶ ἡ δόξα καὶ αἱ διαθῆκαι καὶ ἡ νομοθεσία καὶ ἡ λατρεία καὶ αἱ ἐπαγγελίαι,
  ὧν οἱ πατέρες, καὶ ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων Θεὸς εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν. "

  πάμε πάλι να το εμπεδώσουμε
  " Ἰσραηλῖται,...ἐξ ὧν ὁ Χριστὸς τὸ κατὰ σάρκα, ὁ ὢν ἐπὶ πάντων Θεὸς"


  Δεν είναι λεπτομέρειες.
  Μάλλον δεν ήταν λεπτομέρεια για τον Ιωσήφ και την Παναγία που σηκώθηκαν και πήγαν εκείνη την εποχή στη Βηθλεέμ (την πόλη Δαυίδ) για την απογραφή, η Παναγία ετοιμόγεννη, γέννησε σε σπήλαιο. Και στο Ευαγγέλιο το αναφέρει έτσι χωρίς λόγο; Ή επειδή είναι ωραία σαν ιστορία και γεμίζει τις γραμμές;

  "καὶ ἐπορεύοντο πάντες ἀπογράφεσθαι, ἕκαστος εἰς τὴν ἰδίαν πόλιν.
  ἀνέβη δὲ καὶ Ἰωσὴφ ἀπὸ τῆς Γαλιλαίας ἐκ πόλεως Ναζαρὲτ εἰς τὴν Ἰουδαίαν εἰς πόλιν Δαυΐδ, ἥτις καλεῖται Βηθλεέμ, διὰ τὸ εἶναι αὐτὸν ἐξ οἴκου καὶ πατριᾶς Δαυΐδ,
  ἀπογράψασθαι σὺν Μαριὰμ τῇ μεμνηστευμένῃ αὐτῷ γυναικί, οὔσῃ ἐγκύῳ. " Λουκ
  (για τη συγγένεια του Ιωσήφ με την Παναγία, την οποία πήρε υπό την προστασία του έχω γράψει πρόσφατα)

  Πετσόκοψε ο Νεοέλλην και την Ανάσταση και θέλουμε και Αναλαμπή να διδάξουμε κατά τα άλλα το Ευαγγέλιο, όταν είμαστε οι μόνοι από τους σύγχρονους Ορθόδοξους που αλλάξαμε τα φώτα στο Σύμβολο της Πίστεως. Αντί να φοβόμαστε να μην μας αναλάμψουν σαν έθνος απανωτές σφαλιάρες μπας και συνέλθουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και μπορούμε να βρούμε πάρα πολλά τέτοια χωρία ακόμα

   Διαγραφή
 10. Η πρόταση μου για να βρεθεί λυση:"διαβάστε έστω μια φορά το ευαγγέλιο" Αν δε θέλετε ολόκληρο,τουλάχιστον τις αρχές κάθε ευαγγελιστή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πωλουνται δε αυτά(τα Ευαγγέλια), τώρα και στο ιντερνετ, προτιμήστε του σωτηρόπουλου

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ βλάκα, συγγνωμη είναι καλός χαρακτηρισμός γιατί μπορώ να σε πω πληρωμένο.Πες μας έσυ που διαβάζεις και ξέρεις τόσα,τα χαρακτηριστικά των Εβραίων και τα χαρακτηριστικά του Χριστού...Απάντησε σε αυτό ξεκάθαρα και αν επιμένεις η είσαι εγωιστής η πληρωμένος η κάτι άλλο..Δεν θέλω να προσβάλλω κανένα...Πες τα μόνος σου αυτά που σε ρώτησα και πες μας τι γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός για την καταγωγή της Παναγίας, εκτός αν δεν ήταν Άγιος

   Διαγραφή
  3. Άκου Αϊνστάιν, ο Χριστός είναι τι καλύτερο που συνεβει στην ανθρωπότητα, ο καλύτερος ομορφότερος όλων.Αυτος που πήγε στον χειρότερο λαό για να Τον διορθωσει. Ως τι θα πήγαινε ως κακός ή ως καλός; ως κακάσχημος σαν αυτούς ή ως ωραίος; ως το καλό προς όλα πρότυπο;

   Διαγραφή
  4. Αυτό βρήκα:

   "Αθανάσιος Γιέφτιτς (πρώην Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης)

   Ο Άγ. Ιωάννης Δαμασκηνός περί της Παναγίας Θεοτόκου

   3. Tοιουτοτρόπως η Παναγία, κατά τον άγιον Δαμασκηνόν και την Ορθόδοξον Πίστιν, είναι η κορυφή και το τέλος όλης της Π. Διαθήκης, και εις αυτήν αναφέρονται όλαι αι προεικονίσεις και προτυπώσεις και προφητείαι της Π. Διαθήκης (Β΄, 9-10). Είναι η αποκορύφωσις και ο καρπός όλης της παλαιοδιαθηκικής «παιδαγωγικής» προετοιμασίας της ανθρωπότητος δια την υποδοχήν του σαρκωθέντος Θεού Σωτήρος, και δια τούτο είναι αδύνατον να γίνη ο χωρισμός της από το ανθρώπινον γένος του Αδάμ. Δια τούτο την ονομάζει ο ιερός Πατήρ «θυγατέρα του Αδάμ» (Γ΄, 2· Α΄, 6), ενώ τον Δαβίδ ονομάζει «προπάτορα και θεοπάτορα» (Γ΄, 2), από την ρίζαν του οποίου «κατ΄ επαγγελίαν» (Β΄, 7· Έκδ. IV, 14) εγεννήθη η Παναγία, συνενούσα εν εαυτή την ιερατικήν και την βασιλικήν ρίζαν (Α΄, 6).

   Η γέννησις αυτή της Παναγίας εκ της «ρίζης του Ιεσσαί» (Α΄,3) και παρά την θαυμαστήν δια της χάριτος του Θεού λύσιν της στειρώσεως της Άννης (Α΄, 2· Β΄, 6-7)40, δεν αποτελεί κατά τον Δαμασκηνόν μίαν υπερφυσικήν εξαίρεσιν της Παναγίας από το γένος της, από τους προπάτορας και θεοπάτορας («θυγάτηρ του Δαβίδ» Α΄, 9) και από τον γενάρχην Αδάμ («θυγάτηρ Αδάμ» Α΄, 6· Γ,2)."

   (ξέρουμε ποιος ήταν ο π. Αθανάσιος και αν κάποιος έχει μελετήσει τον άγιο είναι αυτός)

   Διαγραφή
  5. Με συγχωρείτε για το επιπλέον σχόλιο, ξέχασα τον σύνδεσμο της πηγής:
   http://www.myriobiblos.gr/texts/greek/jevtic_theotokos.html

   Διαγραφή
  6. Ας απαντήσει ο ανώνυμος άνανδρος που με αποκάλεσε και βλάκα, ο οποίος βλασφημησε και τον Άγιο αποδίδοντας του αιρετική δοξασια

   Διαγραφή
 11. Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι εδώ προκειμένου να κατακρίνουμε γεμίσαμε το άρθρο σχόλια. Στο από κάτω άρθρο που έχουμε ένα αγγελούδι νεκρό από τους βομβαρδισμούς των σύγχρονων ναζιστών του Ισραήλ, ένα αγγελούδι που ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ και δεν βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να πει δυό λέξεις!
  Δεν παροτρύνω ποτέ να κάνουν σχόλια οι αναγνώστες αλλά αυτό μου έκανε μεγάλη (και αλγεινή) εντύπωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε όποιο σχόλιο κατέκρινα, παρακαλώ να το διαγράψεις και ζητώ συγγνώμη. Η πρόθεση ήταν όμως όχι να πω κάτι ενεντίον κάποιου συγκεκριμένα, αλλά να επιχειρηματολογήσω για το θέμα της γενεαλογίας και αυτό το θεωρώ σημαντικό, διότι οι προφητείες της Π.Δ. είναι συγκεκριμένες και αν δεχτούν ότι ο Ιησούς δεν ήταν ο Χριστός-Μεσσίας,τότε πρέπει να περιμένουν άλλον να εκπληρώσει τις προφητείες, δηλ. τον αντί-. Για αυτόν τον λόγο το θεωρώ σημαντικό.

   Για το παιδάκι που πέθανε τι μπορούμε να πούμε; Αν ζήσουμε τον γππ πόσα τέτοια θα αντέξουμε να δούμε; Όλοι εναντίον όλων. Το ξέρουμε κιόλας, ότι πολλές φορές κρύβονται πολεμοφόδια σε εγκαταστάσεις με άμαχο πληθυσμό και τους χρησιμοποιούν ως ασπίδα. Όμως ξέρουμε ότι ο Θεός όσους αδικούνται σε αυτή τη ζωή θα τους αποκαταστήσει στην άλλη.
   Για την πολιτική διάσταση τι μπορούμε να πούμε; Είναι σιωνιστές εναντίον τζιχαντιστών. Οι σιωνιστές τους εξέθρεψαν στη Συρία και αλλού και τώρα τα λούζεται ο απλός λαός και από τις δύο πλευρές. Μπορεί να κάνω λάθος.

   Διαγραφή
  2. Και κάτι τελευταίο τελευταίο, επειδή στο παιχνίδι είναι η Τουρκία και ξέρουμε ότι είναι μανούλα στην προπαγάνδα, π.χ. στο προσφυγικό έδειχνε τα πνιγμένα προφυγόπουλα για να διεγείρει το συναίσθημα, για να μην πούμε και ότι μπορεί και να σκηνοθετεί διάφορα (δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο). Ας το έχουμε και αυτό υπόψη. Αν πρέπει να διαλέξουμε το μικρότερο (παράβαλε Μακρυγιάννη) οι ισλαμιστές είναι πιο τίμιοι αντίπαλοι, γιατί σε σφάζουν και ξέρεις τον κίνδυνο, οι άλλοι αλλοιώνουν από μέσα την κοινωνία, όχι όμως ότι μας αγαπά κάποιος από τους δύο.

   Διαγραφή
 12. Όταν ανοίξεις το στόμα σου και μιλήσεις εναντίον κάποιου, να θεωρήσεις τον εαυτό σου νεκρό και άκαρπο για το Θεό εκείνη την ημέρα και ότι όλα τα καλά σου έργα πήγαν χαμένα. Ποιά ανάγκη υπάρχει, αλήθεια, να γκρεμίσεις με τα λόγια σου το δικό σου πνευματικό σπίτι, για να διορθώσεις του αλλουνού; (Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή