Κυριακή 2 Μαΐου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι.Ν. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ


ΩΡΙΜΟΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΓΙ Α ΜΕΓΑΛΑ ΠΕΤΑΓΜΑΤΑ



Γράφει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Στο κείμενο “Το Απαίδευτο Δεν μπορεί να κυβερνήσει …” polis-agora.blogspot.com,05/04/21, περιλαμβάνεται μία αναπτυξιακή πρόταση μου για την Μεγίστη, το Καστελόριζο. 

Από το 1994 επεδίωξα να βάλω το Καστελόριζο στην δημόσια Πολιτική και Αναπτυξιακή ημερήσια διάταξη.( Στο, “Το Νέο Ανατολικό Ζήτημα Το Τουρκικό Πρόβλημα …”)

Τις επόμενες ημέρες διέκρινα με μεγάλο ενδιαφέρον και ικανοποίηση μια είδηση.

Η Ευγένεια ενός Εφοπλιστή συναντήθηκε με την Καλή Πολιτική ενός Στρατηγού και Υπουργού σήμερα σε μία δημιουργική πράξη. Στην αναστήλωση του Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Καστελόριζο.

Για την χρονική σύμπτωση της πρότασης μου με την είδηση της αναστήλωσης, ήταν εύλογο να σκεφθώ. “Είναι οι δυνάμεις της ιστορίας που μπαίνουν σε κίνηση”.

Την ευγένεια αυτών των δύο ανθρώπων των κ.κ. Μαρτίνου και Στεφανή, τον Φιλελληνισμό τους, την αγάπη τους δηλαδή για την Ελλάδα διέκρινα εδώ και καιρό.

Οι Ευγενείς και Δημιουργικοί άνθρωποι ξεχωρίζουν.

Είναι όμως ώριμοι οι Ιστορικοί Χρόνοι να κάνουμε μεγάλα πράγματα.

Η Μεγίστη, το Καστελόριζο είναι το συμβολικό, το άυλο και ένυλο πεδίο για πράγματα που θα μείνουν, θα αλλάξουν, θα συμβάλουν στην επανασύνδεση μας με την ιστορία και την γεωγραφία μας.

Μπορεί η πολιτική στη χώρα για τους γνωστούς λόγους και αίτια να έχει χαμηλά έως ανύπαρκτα πετάγματα. Μια ομάδα όμως Ευγενών Δημιουργικών ανθρώπων - Νέων Ευεργετών και η καλή πολιτική μπορεί να επιτρέψει μεγάλα πετάγματα που μένουν στην ιστορία. Υπερασπίζονται τις Πατρίδες των Ελλήνων.

Όπως η Μονή της Πάτμου του Μεγάλου Αλεξίου Κομνηνού.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!


Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Αιξωνή, Απρίλιος 21



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου