Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021

H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠOY ΜΕ ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ    

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

 
Ο-Ο-Ο-Ο-ΟΟ-Ο-Ο-Ο-Ο
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΛΗΓΩΣΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΛΑΟ! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! ΒΑΣΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΟ ΑΚΑΤΗΧΗΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟ "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΦΕΥΓΟΥΝ. ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΑΡΔΙΟΓΝΩΣΤΗΣ ΚΥΡΙΟΣ!

Ο-Ο-Ο-Ο-Ο


Ο-Ο-Ο-Ο-Ο

5 σχόλια:

 1. Ποια ακριβώς ενότητα; Την οικουμενιστική;
  Αν δεν το έχουμε χάσει τελείως ξέρουμε από τα λόγια του Χριστού πως μόνο εφόσον είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό θα έχουμε ζωή και ενότητα, διότι και ο Ιούδας ήταν από τους μαθητές αλλά αποκόπηκε. Τι να έλεγαν οι άλλοι, να κάνουμε ότι λέει ο Ιούδας για να είμαστε ενωμένοι. Ο Χριστός είναι το παν, η ενότητα είναι το επακόλουθο, όχι το αντίστροφο.

  Πόύ ήταν η ενότητα, όταν οι αποφάσεις τους δίχασαν οχι μόνο τον κόσμο μέσα στην Ελλάδα, αλλά ξεχώρισαν την ελλαδική Εκκλησία ακόμα και από αυτήν της Κύπρου;
  Θα μας τρελάνετε τελείως; Θα ενώσουμε τον Χριστό με τον μαμωνά; Γίνεται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επίσης: όταν λέτε ότι το επέβαλαν σιωνιστές, να γίνει κατανοητό ότι σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν και ανώτεροι ρασοφόροι. Ενότητα και με αυτούς;

  Ως προς το επίμαχο θέμα του άρθρου, πραγματικά είναι κάτι που θα πρέπει να αποσαφηνιστεί και με βασανίζει. Αν όσοι κάνουν εβραϊκό πάσχα καθαιρούνται, τα μυστήρια που κάνουν τώρα είναι έγκυρα, πρέπει να γίνει το τυπικό μέρος ή καθαιρούνται αυτόματα; Ακόμα και οι ιερείς που έκαναν 12 μνημονεύουν τον δεσπότη τους που έκανε στις 9. Τι γίνεται τώρα; Περιμένουμε από τους πατέρες να μας πουν και για αυτό το ζήτημα.
  Βασικά περίμενα την απάντηση να την έχει δώσει ο Θεός. Μήπως μάταια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Λίαν αγαπητέ φίλε Χριστός Ανέστη!
  Επειδή είναι τραβγηγμένο το άρθρο γιαυτό και το σχόλιο περί ενότητας. Δεν θα βάλουμε αυτόν που δεν είχε καμμία εναλλακτική και πήγε στις 9 με τον Ιούδα!!!
  Εδώ κρατήσαμε μια στάση ξεκάθαρη αλλά χωρίς να ενοχοποιούμε τους απλούς ανθρώπους και κάποιους ιερείς που και αυτοί μπορεί να είναι ακατήχητοι. Τα μυστήρια όσο δεν έχει καθαιρεθεί επίσημα κάποιος ιερέας και συνεχίζει να ιερουργεί είναι έγκυρα ακόμη και φόνο να έχει κάνει (Βλ την γνωστή ιστορία με τον Μ. Βασίλειο).
  Διάβασε το άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση και θα καταλάβεις τη θέση του ιστολογίου.
  Χαίρε εν Κυρίω πάντοτε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία, να μην ενοχοποιήσουμε.
   Πες μου όμως, σε παρακαλώ, για το παρακάτω υποθετικό σενάριο: έχεις ένα σκεύασμα και οι ειδικοί σου λένε να το πάρεις. Υπάρχουν και κάποιες άλλες λίγες φωνές με αντίθετη άποψη. Κάποιοι που το πήρανε σου φαίνονται μετά μια χαρά. Εσύ αποφασίζεις να ακούσεις τους ειδικούς που είνα αρμόδιοι και έχουν την ευθύνη. Το λοιπόν το παίρνεις και πεθαίνεις. Ερωτήσεις: τι σε βοήθησε που άλλοι είχαν την ευθύνη και πόσο ανακουφίζει αυτό το γεγονός εκείνους που μένουν πίσω; Άλλη ερώτηση: ποιο είναι το μερίδιο της δικής σου ευθύνης;

   Διαγραφή
  2. Μάλλον δεν διάβασες το άρθρο του π. Θεοδώρου Ζήση!
   Διάβασε το και θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα...
   http://oimos-athina.blogspot.com/2021/05/blog-post_277.html

   Διαγραφή