Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 536 ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΕΝΩ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ – ΑΠΡΙΛΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ 973 ΚΛΙΝΕΣ !

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ COVID-19 ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ!


Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 

Τραγική διαχείριση της ασθένειας covid-19  από την κυβέρνηση της NΔ που δίχασε και διαχώρισε τους Έλληνες, ενώ τώρα αδιαφορεί για τους χιλιάδες θανάτους συμπατριωτών μας! 

Θα συνεχίσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κωφεύουν και να μένουν αδιάφορα μπροστά στο δράμα που εξελίσσεται ή θα λάβουν ξεκάθαρη θέση ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να επιστρέψουν  στις εργασίες τους οι υγειονομικοί και διαμηνύοντάς την ότι σε διαφορετική περίπτωση θα την καταστήσουν υπόλογη για τους χιλιάδες θανάτους που θα προκύψουν;  

Υπάρχουν εισαγγελείς που θα αναζητήσουν ευθύνες για το ξεκλήρισμα που πραγματοποιείται με μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης καθότι  ως γνωστόν μείωσε τις ΜΕΘ σε σημαντικό βαθμό ή για τα μάτια του κόσμου θα παρεμβαίνουν ετεροχρονισμένα, όπως συνέβη ύστερα από τις αποκαλύψεις του μέλους της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Βασιλακόπουλου που ανέφερε ότι στο πρώτο κύμα του Covid-19 δεν ήταν κατάλληλα εξοπλισμένες οι ΜΕΘ, με αποτέλεσμα τον άδικο θάνατο αρκετών συμπατριωτών μας; 

Είναι πράγματι τραγικά τα όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται μπροστά μας! Για του λόγου το αληθές ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open: «Οι συνάδελφοι πραγματικά τρέχουν και δεν φτάνουν.

 Είναι δύο ή τρεις νοσηλευτές για κλινικές κορωναϊού 30 και 40 ασθενών. Φοράνε τις στολές υψηλής προστασίας και για οκτώ ώρες δεν τη βγάζουν για να πάνε τουαλέτα! Αυτό δεν συνέβαινε τον περασμένο χειμώνα γιατί δυστυχώς οι 7.000 συνάδελφοι που τέθηκαν σε αναστολή δεν αναπληρώθηκαν!

Σήμερα λειτουργούν 536 κλίνες ΜΕΘ για κορωναϊό και τον Μάρτιο – Απρίλιο λειτουργούσαν 973 κλίνες ΜΕΘ για κορωναϊό! Έχουμε δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ! Δεν υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και στην Αθήνα είναι μόνο 17»!

Λιβαδειά, 17-11-2021

Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά,  στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 1941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη και Στυλιανή Γκατζή, , καθώς και στον προπάππου μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς- Λαχανά τον Ιούνιο του 1913)!

 Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαίρη και την αδερφή μου Στυλιανή! Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες ειδικά τώρα που ξεκίνησε το Σαρανταλείτουργο! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που εκδήμησαν εις Κύριον και αυτούς που τους μνημονεύουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου